72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Watashi ni Tenshi ga Maiorita!: Miyako egy szégyenlős egyetemista. Ezen kívül otaku és egész nap otthon ül, nincsenek barátai, ismerősei. Egyetlen szeme fénye kishúga, az ötödikes Hinata. Aztán, amikor Hinata egy nap az iskolai barátnőjével állít haza, mintha egy angyal ereszkedett volna le az égből és Miyako különös, soha nem tapasztalt érzést érez a szíve körül. De Hana-chan kemény dió, átlát a szitán és nem hajlandó csak úgy felölteni a cuki cosplay ruhákat, amiket Miyako tervezett és készített. Mondjuk, némi sütemény talán segíthet ezen a problémán...
    Vicces shoujo, némi yuri felhangokkal, de még bőven a határon belül mozog. Nem annyira rossz ez, adok még pár részt neki.
  • PetruZ
    Dororo: Egy japán hadúr, miután mindenben csalódik, a démonok segítségét kéri, hogy átvehesse a hatalmat az ország felett és hogy megszűnjenek az éhezések és járványok. A démonok elfogadják az alkut és cserébe a hamarosan megszülető fiának tagjait és szerveit rabolják el. A torz, életképtelen gyermeket egy csónakba rakva hagyják meghalni, de az élet és az istenek más sorsot szánnak neki: süketen, vakon, protézisekkel felszerelve és bámulatos képességeket birtokolva bukkan fel 16 évvel később, hogy megkeresse és levadássza azokat a démonokat, amik elrabolták a szerveit, mivel ha megöl egy ilyen démont, akkor visszaszerzi teste egy darabját. Csakhamar egy cselfes, eszes tolvajjal hozza össze a véletlen és együtt járják a háborúk sújtotta vidéket a szörnyetegekre vadászva...
    Egy 1969-es (!) anime újrafeldolgozása, aminek eredeti mangáját Tezuka Osamu, az "anime atyja" írta, producere korábban többek között a Rurouni Kenshin sorozatokon dolgozott, az animáció pedig Mappa minőség. Jóféle szamurájos kardos-gyakós akciónak néz ki, érdekes főszereplővel.
  • BEAST #70267
    Nekem nagyon tetszett az első rész. Remélem a második évad legalább olyan jó lesz, mint az első volt. :)
  • efti
    Nem biztos hogy elorebb lennel, en lattam a korabbi sorozatot, de fogalmam sincs mar hogy mirol szolt :D
  • PetruZ
    Mob Psycho 100 II: Mob továbbra is az iskolát és a testépítő klubot boldogítja, és persze Reigennél dolgozik mellékállásban, ahol brokkoli vetőmagokat és hasonló értékes dolgokat kap fizetségként. A korábban megismert szereplők nagy része is felbukkant már...
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2019.01.07. 21:29:12
  • PetruZ
    Ueno-san wa Bukiyou: A géniusz feltaláló Ueno-san vezette iskolai tudományos klubot a megszűnés fenyegette, míg fel nem bukkant Tanaka-kun. Ueno képtelen szerelmet vallani Tanakának, ezért képtelenebbnél képtelenebb találmányokkal próbálja felhívni magára az elég tompa fiú figyelmét... Félhosszú epizódok, nincs időhúzás sem, ennek ellenére nem túl jó eddig.
  • Maala
    Én is úgy vettem észre, hogy nem ugrottak át semmit...

Nekem túl sok volt az elején a főhős edgy tébolyából, dobtam az LN-t, már csak a mangát olvasgatom, ha épp megjelenik egy-egy új rész.
  • PetruZ
    Tate no Yuusha no Nariagari: Hősünk huszonéves otaku, akit másik három illetővel együtt megidéznek egy fantasy világra, hogy ott segítsenek elhárítani egy apokaliptikus próféciát. A hősök egy-egy legendás fegyvert birtokolnak, ami elválaszthatatlan tőlük. Hősünknek a pajzs jut, a leggyengébbnek tekintett tárgy. Míg társai furcsamód meglehetősen részletes ismeretekkel rendelkeznek már a világról, neki teljesen új minden. Miután naivitását kihasználják, nagyon hamar a gödör alján találja magát, kifosztva, hamisan vádolva és mindenki által megvetve. Innen már csak felvelé vezethet az út...
    A régóta óta futó, elég népszerű LN sorozat anime feldolgozása. A könyveket nem olvastam (még), majd egyszer sort kerítek azokra is. Nem tudom, mennyire hű a történethez, nekem az első duplarész eléggé részletesnek tűnt ahhoz, hogy valószínűleg nem ugráltak át részeket (összenézve az első könyvvel az első 8-9 fejezet lett feldolgozva eddig). Mindenesetre nem volt rossz eddig.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2019.01.06. 17:32:12
  • PetruZ
    Golden Kamuy 2x12 END: A vége, az utolsó pár rész elég epic lett, felhúzta az értékelést. és jöhet majd a következő évad is. 7/10
  • RelakS
    Szerintem, köszönhetően a színész választásnak, PikaPool (DeadChu) már nem off :D
  • ximix #70259
    off
    Pikachu és
  • PetruZ
    Új szezon, go!

Boogiepop wa Warawanai: Egy iskolából lányok tűnnek el sorban, de az iskola nem különösebben izgul miattuk, csak otthonról elszökő tanulóknak nézik őket. Hősünk első kézből szembesül azzal, hogy a városi legenda, a lelkeket lopó Boogiepop létezik, bár nem biztos, hogy egy emberevő szörnyre vadászik, mint ahogy állítja magáról...
    Az LN sorozatból az ezredfordulón volt már egy anime, és bár papíron nem folytatás, egyes szereplők visszaköszönnek ebben is. Talán látni kellett volna azt is, hogy képben legyek, mert ez így elég lassú, építkezős mindf*ck thrillernek néz ki, amit nem igazán kedvelek, nem hiszem, hogy sok esélyt adok neki.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2019.01.04. 18:11:37
  • DasIsFuck
    Boldog Karácsonyt srácok!:)
  • RelakS
    A karácsonyi ajándékozás idén technikai okok miatt elmarad.

Azért még egy hugi leszállításra kerül? :D

(Chocotto Sister)
  • xblades
    ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Boldog Karácsonyt és újévet!

//Adyn báró: az kemény :)))
  • RelakS
    Boldog Karit!

• Count Adyn
  • LasDen #70251
    !!!BOLDOG KARÁCSONYT!!! :)
  • xblades
    Mindenkinek
  • PetruZ
    Uchi no Maid ga Uzasugiru! 1x12 END: Bár néhol baromi idegesítő volt a két maid és kiszámíthatóan érzelgős lett a vége, egynek azért elment. 5/10
  • xblades
    Igen ezeknél már elég szép és jól összerakott a CGI.
  • IMYke2.0.0.0
    JuhTyúk ajánlotta nekem...

• CSOCSO
  • IMYke2.0.0.0
    Oooookay.
  • xblades
    Én ezzel kívánok utólag (el)élvezetes mikuláslányokat :)

• IMYke2.0.0.0

"No, Netflix doesn’t have nothing with the production in this new series, neither have funded it, it’s produced by Production I.G and Sola Digital Arts, even the credits say that.

What Netflix do is being a distributor, like every live shows, anime, real series, and maybe the only exception is Death Note live action, a real production by Netflix.

From an interview:
    例えば『B: The Beginning』は20カ国語の字幕翻訳と5カ国語の吹き替え翻訳が提供されていますが、そういう多言語展開の費用はアニメの制作費とは別にアイジーが負担しています。

Netflix本社と契約を結ぶ時は、吹き替え版や字幕版はアニメ制作会社が負担しなければならなかったんです。これはノウハウ含めて、ハードルが上がってしまう。

(包括的業務提携の契約では)多言語展開を全部Netflix Japanさんがやってくれる。それによって、面白いクリエイターがいて作りたいものがあればやれる、ということになる。アニメ制作会社のパートナーとして(Netflixは)どんどん参加しやすいっていうことなんです。

Rough translation by Google:

For example, “B: The Beginning” provides 20 languages subtitle translations and 5 languages dubbed translations, but the cost of such multilingual development is borne by Aizie apart from animation production costs.

When contracting with the Netflix headquarters, the animation production company had to pay for the dubbed version and subtitle version. This includes hurdles, hurdles go up.

Netflix Japan will do all multilingual deployment (in a comprehensive business alliance contract). It means that there will be interesting creators and what they want to make is what they can do. As a partner of an animation production company (Netflix) it is easy to participate more and more.

Instead blaming Netflix for shitty series or live actions (no defending Netflix), you all should blame the japaneses."
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.12.08. 17:51:31
  • ximix #70242
    Fél off
    Egy kis Pokemon történet rajzolva.

• Mirk
    Köszönöm mindenkinek
  • Maala
    Ahogy a vicc is mondja, ezek után én már csak egy kávét kérek.
  • IMYke2.0.0.0
    Még:

* Space Battleship Yamato-sorozatok
    * Star Ocean EX

//S bár van benne mecha, nem igazán arról szól:
    * Macross F
  • LasDen #70238
    Pale Cocoon, Mugen no Ryvius, Captain Harlock, galaxy Express 999, Spacebattleship Yamamoto, FFXV, Kyoukaisenjou no Horizon
  • PetruZ
    + Cowboy Bebop, Freedom, Uchuu Kyoudai (Space Brothers), ...
  • CSOCSO
    amugy goggle:
    Aria the Origination
    Moonlight Mile
    Planetes
    Starship Operators
  • CSOCSO
    Hogyne lenne de baromira ritka. Volt egy nagyon regi 90es evekbeli anime ahol, valami urhajon vannak es az urhajo megtamadja a crew-t. Ha jol emlekszem valami psycho horror lehetett. Valamelyik jeleneteben beleolvadt valamelyik csavo a padloba.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.12.03. 22:04:53
  • Mirk
    Van olyan sci-fi anime (űrutazás, földönkívüliek) ami nem mecha?
    Utoljára szerkesztette: Mirk, 2018.12.03. 16:55:19
  • CSOCSO

Ez egesz kellemes meglepetes volt. Netflixen talaltam (amerikai) es bar nem vagyok odaig a 3d karakterekert de meg kell mondjam a vegen van egy ket olyan jelenet, hogy nemsok animet tudnek mondani ami ennel jobban nezne ki. Nem dobta le az agyam az ekszijat de nagyon jol nezett ki par jelenet a vegen. Egesz jo kis anime volt.
  • ximix #70232
    :)
    gif
  • RelakS
    Cutest Terminator Ever?

• Nirz
    akkor ez is SJW fertő lesz mint minden aminek netflixnek köze van