Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"私がモテないのはどう考えてもお前らが悪い!; Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui!; It's Not My Fault That I'm Not Popular!; Watamote
Description: Kuroki Tomoko is a super popular, high school girl who has had 50 years of dating experience and 100 boys... in the Otome game world. In the real world, she is a 15-year-old shut in who has all of the qualities of a "mojo" (a gloomy or unpopular woman).
However, when school isn't going as she expected, and she isn't as popular as she had thought she was, she takes a look at herself in the mirror for the first time in a few years, and has some shocking revelations...
If you've seen the OVA, you probably agree with me that it should have a season 2. And it would probably be much more interesting, since Tomoko has someone who thinks of her differently (other than Yuu). I think this relatable gal deserves another season!"
1,004 Signatures -- Goal: 1,000
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Hanebado: Tollaslabdás sport anime egy iskolai lánycsapatról. Egész jó kis könnyed sorozat lehetne, ha nem lenne ennyire elviselhetetlenül túldramatizálva. Ez nálam nem jön be, egy rész után kasza. Pedig az animáció és a megrajzolás igényes munka.
Másik kedvencem, a Jitsu wa watashi wa meg pont ezekkel fogott meg... Bármilyen fáradtan is olvastam (az amúgy már completed sorozatot), pár poénnal egyből ki tudott kapcsolni. :-)
Vagy ugye, hogy kicsit ismertebbet mondjak, Prison Highschool és "mit szeret a férfi", vagy épp a gombák esete.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
De tény, hogy csak a 8-9. rész környékén szippantott be véglegesen.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.06.30. 18:32:53
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Pont amiatt, mert van benne minden stílusból (horrort kivéve, nyilván).
Az meg, hogy a végére mi lesz belőle, a sztori miatt egyértelmű. :-D
És akkor még az openingről nem is beszéltünk, ami az egyik kedvencem a mai napig.
@LasDen: mennyi az a par resz? Eredetileg az eleje nekem sem tetszett, volt egy fordulat mikor majdnem dobtam, aztan nagyot nott a szememben. :)
@
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2018.06.30. 10:44:37
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
A felütés (messiás) elmegy.
Szerintem, végignézem.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Az elejére már csak minimálisan emlékszem, de azért később komolyan lehet majd venni. Vannak az animével problémáim, de egyébként ez egy érdekes probléma:D
Ami nekem a végére nagyon tetszett, hogy egy elég kerek sztorit mesél el úgy mindenestül és addig én nem sok ilyennel találkoztam.
PSN ID.: Beegabor
Mindenkinek ajanlom. Eddig jobban felkeltette az erdeklodesemet mint a mostani animek. Sot szerintem meg a Franxx nal is igeretesebb.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.06.30. 06:38:29
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.06.29. 18:45:15
Tegnap én is elolvastam gyorsan, ha már ajánlottátok, eddig csak pár oldalt láttam meme-ként, de egészen bejövős lett. :-)
- My Daughter Is an S-Ranked Adventurer Hősünk az egykor nagy harcos, aki a munkaköri ártalmak miatt lesérül és így visszavonulni kényszerül. Szerencsére nem volt sok ideje unatkozni, mert összehozza a sors egy magárahagyott csecsemővel akit magához is vesz. A történetben kettőjük életét követhetjük nyomon amikor már a kislány szintén saját kalandra vágyik és elmegy, hogy legalább akkora harcos legyen belőle mint apjából.
- Goblin Slayer Nem új manga, de szerintem érdemes belekezdeni, bár igaz hamarosan TV anime adaptációt is kap. A történet főszereplője egy talpig páncélba búrkózott fickó aki bár az egyik legtapasztaltabb kalandornak számít, mégsem lép feljebb a ranglétrán mert csupán csak egyféle küldetéseket fogad el, amit a címből nem is nehéz kitalálni. Nem egy Berserk színvonal, de mégis komolyabb, mint a legtöbb fantasy manga az utóbbi időkben.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.06.27. 20:02:30
A még nem említett futó sorozatok közül azok, amik már legalább három résszel kijöttek és jók:
- Combatants Will Be Dispatched! A Konosuba írójának új sorozata. Csak 6-os sorszámmal jelölt hősünk egy átépített, felerősített ember harcos egy titkos szervezetben, akit egy még titkosabb küldetésre küldenek egy szupertitkos dimenzióba. Vele tart egy übertitkos és hiper-intelligens robotlány is, mint megfigyelő és támogató. A cél: felderíteni a dimenzió - egy fantasy világ - lakóit, erősségeit, nyersanyagait, és felmérni, megéri-e meghódítani a helyet... Kb. Konosuba hangulat, tele idiótaságokkal és szarkasztikus beszólásokkal, de nem annyira debil. :)
- Planet With: Satoshi Mizukami (Psycho Staff, Trigun) új szuperhősös-robotos mangája. Ritka elborult alaphelyzete van, nehéz is elmagyarázni. A lényeg, hogy hősünk valamiért bosszút akar állni a Japánt a felbukkanó furcsa, idegen entitásoktól védelmező titokzatos szuperhősökön, és ebben egy titokzatoskodó szobalány (?), valamint egy emberméretű macska-sensei (?) lesz a segítségére... A mangával együtt az anime verziót is ő írta, jövő vasárnap indul az is.
- I Can't Marry a Hugging Pillow!: Hősünk ölelőpárnája egyik napról a másikra szépséges leányzóvá változik, akit a szobájában kell rejtegetnie az anyja és húga elől (persze vissza is tud változni, ha nagyon vészhelyzet van)... Nem az év mangája, az biztos, de tekintve az egykaptafa isekai-kkal teletömött inséges időket, már egy ilyennek is örülni lehet.
Ezeken kívül elmaradtam még néhány befejeződött, mostanában olvasott, említésre méltó mangával is, most pótolom (zárójelben az utolsó volume/chapter):
- Robot x Laserbeam (4/62): A címe ellenére ez egy golfos sportmanga, ami pont a héten ért véget. Egész jó volt, kár, hogy be kellett fejezniük és ezért kicsit elkapkodott lett a vége. 7/10
- Oyaji (3/25): Az ikonikus manga, japán maszkulin apakultusz non-plusz-ultrája. A széthullóban lévő családjához sok év után visszatérő brutális apa rendet rak otthon (és a környéken). Az elejétől a végéig lobogó tesztoszteron túladagolás és a rideg kúlság szívmelengető érzelmekkel átszőtt oszlopa. 7/10
- Shoujo Shuumatsu Ryokou (6/44): Az ugyanilyen című anime mangája a teljes történettel. Az anime kb. a feléig tartott (néhány kihagyott, betoldott, vagy átrendezett résszel), kár, hogy nem folytatták a lezárással is, pedig elég érdekes dolgok történtek még. A vége, amikor elérik a céljukat, különösen szívbemarkoló... 7/10
No offense Stranger Things, de bármelyik hasonló "természetfeletti" anime felveszi vele a versenyt. Vagy ki tudja, lehet, hogy inkább arról szól, hogy mit láttál először, mert nyilván az "újdonság" érzése csak annál lesz meg, és az lesz rád nagyobb hatással, így a későbbi művek már eleve hátránnyal indulnak. Passzolom. :-)
Arra meg majd idővel rájössz és/vagy - jó esetben - beletörődsz, hogy sose lesz semmi akkora hatással rád már, mint korábban volt. Mert vén trotty... idősebb lettél.
Egy Lost sorozatzáró, egy BSG sorozatzáró (például) anno bennem is akkora űrt hagyott, hogy ihaj. Nem jobbat kell keresni XY-nál (mert az esetek 99%-ában lehetetlen), hanem egyszerűen csak "mást, ami érdekes", és hanyagolni az összehasonlítgatást. Amit amúgy is maximum zsáneren belül érdemes.
Engem egy anime nem nagyon tud úgy elkapni, mint egy Breaking Bad, Leftovers vagy Strangers Things, régebben a Vikings/Black Sails...stb
A Boku dake ga Inai Machi volt az első, aminél ténylegesen az kapott el, mintha egy új nagy költségvetésű HBO vagy Netflix sorozatot néznék.