Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
Az évtized (2001-2010) top 50 animéje a japánok szerint:

1. Angel Beats!
2. Bakemonogatari
3. Clannad
4. K-ON!
5. Code Geass
6. A Certain Magical Index
7. Toradora!
8. Haruhi
9. Gintama
10. A Certain Scientific Railgun
11. Ore no Imouto
12. Full Metal Alchemist
13. Durarara!!
14. Gundam Seed
15. Mahou Shoujo Lyrical Nanoha
16. GitS: Stand Alone Complex
17. Darker Than Black
18. Strike Witches
19. Aria The Animation
20. Working!!
21. Eureka Seven
22. Kamichu!
23. Lucky Star
24. Black Lagoon
25. Planetes
26. Hidamari Sketch
27. Air
28. Mushishi
29. Hayate no Gotoku!
30. Elfen Lied
31. Sayonara Zetsubou Sensei
32. Scried
33. Fafner in the Azure
34. Baccano
35. Shakugan no Shana
36. Bleach
37. Gun x Sword
38. Slam Dunk
39. Honey and Clover
40. Basilisk
41. Aoi Hana
42. Cowbop Bebop (Knockin’ on Heaven’s Door)
43. Naruto
44. Jewelpet Tinkle
45. Sousei no Aquarion
46. Bamboo Blade
47. Inuyasha
48. Solty Rei
49. Zipang
50. Sky Girls

nem kommentálnám...az elsõ 10-t láttam mind aztán több a fekete folt mint a nem....van amit elõrébb raknék van amit hátrébb...de minden esetre érdekes lista...érdekes mik fértek fel és mik maradtak ki....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
nem...még mindig rájuk várok 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
Hm, ez eszembe se jutott.

Akkor visszaszívom a péklapátos sztorit!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Lelouch
Amiket felsoroltál, azokkal szerinted hová tudnánk fordulni? :] Fansub-nál ilyen tekintetben egyszerûen el lehet érni a készítõket, és panasszal, esetleg építõ jellegû kritikával élni. A megtörténteken valóban nem lehet már változtatni, a jövõbeli munkákon viszont igen...<#wink>
IMYke2.0.0.0
A megtörténtet - a feliratot elszabták, az élményemmel együtt - már nem tudják meg-nem-történté tenni.
A tõlük fogadott, feleslegesen elolvasott kifakadás, rekontra meg nem érdekel.

Egy olyan közösségben adtam ki a dühömet, ahol már számtalanszor olvastam - ilyen értelemben - felesleges hozzászólásokat, hiszen megváltoztathatatlan dolgokat firtattak .

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Pedig több értelme lenne a fansubbereknek panaszkodni, mint nekünk.
IMYke2.0.0.0
Hiszed vagy sem: megírnám, ha érdekelne a reakciójuk. De nem érdekel.

Lelouch
Akkor úgy a tiszta, ha ugyanezeket a szavakat használva megírod a véleményed az US-tagjainak is. :]
IMYke2.0.0.0
Így van, ez a megoldás szépen átvágná a gordiuszi csomót - a kecske is megmaradna és a káposzta is jóllakna (direkt!).
Én biztosan nem idegeskedném halálra magam, ha így tennének.

IMYke2.0.0.0
A sorozat: Kämpfer
S én is támogatom az ilyen karaktereket - ráadásul, amikor ez szõkeség megszólal, garantált a röhögés 😊

IMYke2.0.0.0
Nagy ívben tojok arra, hogy ennek a TLNote-nak története van - elszabja az ember kedvét egy ilyennek a megpillantása.
Egy szívlapáttal való csókolódzás után nem tennének ilyet oda, ahol nincs, az biztos!

Máté94
Nem bírtad ki? Én megvárom US-t 😊
Zomil
Akkor majd hátha vki tudja.... 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Én nem tudok semmit...
Zomil
Nemtudod véletlenül az uj VN miröl fog szolni?meg a carnival phantams vagy micsoda(nemtom hogy irják) mi is lesz?

Lelouch
Engem már jobban érdekelne a hollow ataraxia.
LeventeV
támogatom az ötleted.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Zomil
nagyon remélem h nincs igazad, mert az a legdurvább route 😊

Lelouch
Így is azt olvastam, hogy a körítésen kívül elég sok dolog nem fért bele a movie-ba, akkor már jobb lenne pár hosszabb OVA-ban feldolgozni, mint a Hellsing-et, persze nem olyan nagy szünetekkel egy-egy rész között... 😄
LeventeV
szerintem azért mert az elsõ routeot mikor megcsinálták sorozatnak akkor a körítést is beletették, így a második routnál már kár lett volna újrakezdeni az egész sorozatot, fõleg, hogy az nem folytatás volt hanem egy alternatív szál. és ha a második routeot movienak csinálták meg akkor valószínû, hogy a harmadikat is annak fogják és ha belegondolsz akkor ez észszerû is lenne.

Lelouch
Szerintem amúgy a 3. route-ból már nem lesz semmi...
Zomil
az UBW-nél bejött, h movie-ként csinálták meg gondolom ezért 😊

LasDen
mert egy sorozat után movie jön a sorban....😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Miért pont movie?
Azt passzolom, több hangsávot tudott, de azt se használták jellemzõen. VCD már tutira tudta mindkettõt ...

LasDen
lehetséges....

armageddon666
egyébként fansubberektõl, pláne speedsubberektõl ez nem várható el.

@

armageddon666
szerintem én még avit is láttam több feliratsvval, az lehetséges?

@

LeventeV
szerintem a sorozat után jön a 3. route movie-ja.

Kismillió éve ilyesmire találták ki az OGM, majd késõbb az MKV konténereket. Utóbbiba még sokkal több feliratsávot lehet tenni ... aztán l*fasz nem használja ki manapság.
Az egyetlen gyöngyszem e szempontból a 3 hangsávos (en, jp, hu), több angol és több magyar feliratsávos Ghost in The Shell verzió. Simán lehetne két felirat, mint ahogy a legtöbb DVD-n van normális és "nagyot-halloknak" készült feliratsáv, ugyebár utóbbin a háttérhangok és beszélgetések is rajta vannak.

armageddon666
😄DDDD LOL 😄

Amúgy ultimate megoldás: Kétsávos felirat! Egyik egy egyszerû spártai, csak a párbeszédeket tartalmazó, másik pedig TL's noteokat is kirak. Ja és persze a TL's noteok külön is ki lennének gyûjtve. Szerintem ez nem túl nehezen algoritmizálható feladat.

@

Ruley
OFF:

My Little Pony: Friendship is Magic-hez elkezdtem magyar feliratokat készíteni, az elsõ kettõ fenn van az opensubtitles-en, ha érdekel valakit.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

LasDen
touché....

armageddon666
Nem tudom mibõl van, és hogy néz ki a fõszereplõ, de több ilyen karakter kéne 😊

Hétvégén Mondoconra jön valaki?

@

Zomil
és ki beszélt arrol, h könnyü dolog? 😄
ne lássál bele olyat a hsz-embe amit nem is mondok...én csak megjegyeztem, h egy darabig még ugyse fogjuk látni a steins;gate angol verzioját 😊

Ruley
Na ja, én még mindíg a Little Busters!-re várok, 2007-es darab, idén talán már megérkezik.

A Steins;Gate-rõl még annyit sem mond a vndb hogy egyáltalán elkezdte volna már valaki. Pedíg elég érdekes, egyedi grafikája van, jó darab lenne.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

LasDen
egy VN lefordítása nem olyan mint egy sorozaté....milliós karakterszám plusz még az egyéb dolgok....1 évig is tarthat 1 lefordítása....

Zomil
nah igen, de nem ilyen frisseket, ez pc-n 1éve jelent meg 😊

LasDen
azért egész sokat fordítottak és fordítanak....

Zomil
nah igen...az a baj az ilyenekkel, h még angol sub-ra sincs esély 😞
mármint a játékra...

LasDen
a 6. rész holnap este 8-9. órakor már tölthetõ lesz.....

Volt belõle "Windows" verzió, ha jól sejtem csaj japán nyelvû ... közben meg wiki-n megleltem az epizódok sugárzási idejét, sz'al hatodik rész szerda elõtt nem nagyon lesz, ha nem csak nem tör be valaki a stúdióba 😄

Zomil
jol láttad 😊

Zomil
Nem rossz 😊
Csak ne a fate/stay night elötti grál háborut dolgozná fel...amiröl sokmindent amugy is tudni lehet :S
Szeretem ezt az univerzumot meg érdekel is, de nem várom annyira, mint pl. a fate/stay night 3. sztorivonalát vagy a Fate/hollow ataraxia már jobban érdekelne 😊
Persze ettöl még alig várom, h ujra lássam a szereplöket(Gilgamesh, Saber, meg a többiek 😊 )

Visznt ugy tudom csinálnak 1uj VN-t is, az mirol fog szolni? Meg valami carnival phantams is lesz vagy micsoda...az mi lesZ?

Keresgéltem Steins;Gate-bõl hatodik részt, persze nem leltem, de találtam egy oldalt ahol online videók vannak és meglepetésre az elsõ három rész magar felirattal is ott figyelt. Nem egy mûfordító csinálta, de egy Google Translator-nál fényévekkel jobb ... csak már rég túl vagyok azokon a részeken. Jól láttam egyébként, hogy egy 2008-as Xbox játékból készült a sorozat?

Lelouch
LasDen
mikor volt??

efti
nincs uj a nap alatt?

WWFSMD?

RelakS
látom visszajött a régi "Megjegyzéseket az animébe, vagy readme.txt-be" téma 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE