Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Mawaru Penguindrum: Mivel elég jókat hallottam róla, elkezdtem én is, és megnéztem az elsõ 9 részt, amihez van magyar felirat. Elég érdekes sorozat. :D
Remélhetõleg most várható majd valami továbblépés Ringo ügyében is, mert szerintem sehová se vezetett a terve.
Zomil
Kyoukai Senjou no Horizon: hát nagyot csalodtam benne, jobbra számitottam...elöször is a karakterek sztem gagyik...már megint ezek a fránya dinnye mellek...francért kell öket eröltetni...aztán a történetet se nagyon értem
valami olyasmiröl van szo, h elhagyták a földet, te ott balhé lett ezért visszajötek a földre, de az meg lakhatatlan volt kivéve egy kis részt, ezt a kis részt megduplázták, de ez az uj rész lezuhant az eredeti földre és a rajta lévök a lakhato területet feloszták...vagy valami ilyesmi...sztem elég zavaros...meg ettöl miért lennének ilyen...furák a karakterek fura képességekkel, meg kinézetekkel...nah mind1
Bár igazábol leginkább a dinnye mellek idegesitenek...annyira gáz...
Azt hiszem ezzel a müvel elértünk egy anime-s mélypontra...

Szerk: azt a nevetséges baszottnagy fehér "cenzurát" már meg sem emlitem amikor a gyerek letaperolja a tanár mellét...komolyan...ilyet cenzurázni...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
Bakat to test 12....mi........ezek a hologrammok... :D
Minami azzal a baszott nagy kölappal....jaaaaj :D
Yuuji: "Azt akartam, h mindenki velem együtt szenvedjen" :DDD
Meg mi volt az a Wolverine karmos macska... :D
A végén meg Hideyoshi... :D

Már nagyon várom, h megnézhessem az utolso részt :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

efti
ummm...a Maji de Watashi ni Koi Shinasai -tol kiegett az agyam es toobrendbeli arcpalmakat kell elkovessek meg 11 elott. Mi a ****om akar ez lenni?

WWFSMD?

Zomil
attol még nézem tovább, mert amugy meg érdekesnek tünik és a szemüveges aktatáskás csávo szimpatikus :DDD

Lelouch
Hát te tudod...
Zomil
azt én sem tudnám megmondani...de valahogy zavar, h egy kisgyerek aprit le mindenkit(jo lehet itt nem lesz ilyen, csak egy példa), pl. dragon ball sem tetszett anno ezért...

Lelouch
Mi zavar olyan nagyon benne?
Ruley
A Chihayafuru az meglepõen jó lett. Azt hittem ilyen vízfestékes hatásúan fog kinézni mint az Usagi Drop, vagy olyan shoujo manga-szerûen vonalazottan, de ehelyett csak simán anime szép lett.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Lelouch
Nem marad laza.
Zomil
engem annyira még nem gyözött meg, tulságosan zavar, h ilyen kisgyerek a föszereplö :D

LasDen
de lehet, hogy HS szar...mer néha irtó fos a videójuk...:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Máté94
10-bites lejátszó kell neki, mármint olyan ami lejátszik 10-bites videót.
efti
most az uj CCCP nez ki ilyen hanyasul vagy a horriblesubs fele ika musume?

WWFSMD?

berlinboy6329
HunterxHunter milyen sorozat?

A régi anime abbamaradt,manga ment tovább,most újra kezdték jobban követve a mangát...Semmit nem tudok róla,de az új sorozat endingje bejövõs...Akárcsak a Kaiji op2..Várható,hogy átmegy olyanba a sorozat is,mint az ending v inkább ilyen lazább marad?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

LeventeV
Akkor egyelõre hanyagolom, aztán majd lehet megnézem valamikor.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Zomil
"kreativitás=jó klisé=rossz."

Azért a többségnek itt sztem nem csak ebböl áll az értékrendje, egy klisé is lehet jo :)
Amugyis is manapság mi az ami nem klisés? Nem nagyon van már uj a nap alatt :)

LeventeV: Számomra nagyon kedves anime volt. De azt hozzáteszem, h epizodikus és nulla fötörténeti szál van benne. Ha igy is érdekel, akkor sztem érdemes végignézni. Van benne egy kis történelem, egy kis mitikusság, egy kis goth loli, normális föszereplö. Szoval sztem átlagosnál mindenképp jobb anime, de nem is kiemelkedö.
Bár a lenntebbi listát elnézve ez az epizodikusság meg is ölte az anime-t, mert a legtöbb embernek pont emiatt nem tetszett...pedig sztem üde folt a manapság divatos "csakazértis belerakunk valami durva drámát/világmegmentést, mert az a menö" anime-k között.

Ruley
Ahogy én látom, az hogy mi lesz sikeres, az alapvetõen más értékrenden múlik mint hogy mi mit tartunk a legélvezetesebbnek. Még csak azt sem lehet kategorikusan kijelenteni hogy a kettõ fordítottan arányos, és a tömegek az igénytelen klisés szart preferálnák, mert nem.

Ott van a Bakemonogatari, minden idõk legnépszerûbb TV animéje, ami egy tipikusan eredetiskedõen stílusos SHAFT darabnak tûnne, de mégis kegyetlenül népszerû, közben minden évadban vannak az IS-hez elsõ pillantásra hasonlónak tûnõ gagyiháremek is, amik néhány száz darabos eladással buknak meg.

Azt nem mondom hogy a népszerûség teljesen véletlenszerû, mert szerintem ennek is megvan a maga mûvészete, hogy hogyan lehet a nagyközönség elméjével rezonáló történetet készíteni, csak az nem ilyen egyértelmûen átlátható mint a mi értékrendünk, hogy kreativitás=jó klisé=rossz.

LeventeV
A Dantalian no Shoka jó sorozat? Kinek hogy tetszett?

Zomil
azt nem tudom mennyi embert mozgat meg igy arrol nem nyilatkozok :)

Nah igen...az is vmi csoda folytán siker lett...a nevetséges, h még nekem is tetszett...és igen a felétöl kb. már vártam a következö részt, hm ilyen idiotaság lesz már benne :D
Mondjuk megvenni tuti nem venném meg, de tucat klisés izéként meg már annyira szar volt, h egyszerüen elkezdett tetszeni...legalábbis nekem :D

Monogatari...buko...igen...aztán meg bilibe log a kezed :D
Amugy se mondj már ilyet...legyen csak siker és kapjuk meg a többi nemtudom mennyi folytatást. Legalább shaft egy darabig nem megy csödbe :D

F/Z meg nem, hiszem h lofasz lenne, bár azt nemtudom, h a hype ott kinnt is akkore-e, de itt nyugaton szép nagy. Föleg, igy talán még több embert mozgat meg, h a történet kicsit komolyabb/komorabb, a föhös is inkább egy antihös, mig shirou...hát ö shirou :D

Szerk: természetesen 1-2 meglepetés sorozat mindig becsuszhat, most is látok 1-2 sorozatban böven potenciált, pl. mirai nikki

efti
Na ifen. Az IS sikeret sosem fogom felfogni. Siman tomegtermek volt tomegsztorival, semmi tobb.

BTW ha mar eladasoknal tartunk Hanasaku Irohabol, Nichijou-bol es a meg nem publikalt eredmenyu Usagi dropbol en is szivesen latnek egy egy BDt a polcon...

WWFSMD?

LasDen
ezt így nem lehet kijelenteni...nem tudhatjuk, hogy ott kinn milyen idiótaságra izgulnak majd megin rá (lásd IS)....lehet hogy FZ lófasz lesz ahhoz képest...vagy nem..:D
monogatari meg bukó lesz, mer csak :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

efti
azert szerintem ne fogadj a bakuman 2 ellen se, csunya lenne ha nem lenne az is 10K felett

WWFSMD?

Zomil
amugy meg sajnos várhato, h 1-2 jo évad között biztos lesz olyan, ahol szinte csak gyenge anime-k vannak...a nyári ilyen volt...
a mostani szezont az f/z fogja eladásokban elvinni a hátán sztem, annyira nem láttam ütös anime-ket innen(meg még a shana 3.évad, de azt nem láttam igy nem tudom, mennyi embert érdekel), téli szezonban meg megint lesz egy 100%-os siker, a Nisemonogatari :)

Ruley
A Hanasaku sikeres volt 11 ezerrel.

A Nichijou-ból 4000 fogyott el, ami normális esetben tûrhetõ lenne, de a KyoAni már úgy hozzászokott a 30 ezres óriás-sikerekhez, hogy túlméretezték a költségvetését meg általában az elvárásokat, így elég nagyot bukott.

efti
Magyarul, ha jol sejtem ket folytatas utotte csak meg a 10K eladast. A yuri yuri eleg meglepo, de biztos inkabb a manga miatt, legalabbis szerintem az anime eleg felejtheto volt. A tobbi meg osszessegeben is eleg szomorura sikerult.

Mi a helyzet a dupla hosszusagu sorozatokkal? Gondolok itt az altalad emlitett kettore. Azokrol nincsenek szamok?

WWFSMD?

Zomil
én meg azon csodálkozok, h ilyen tucat sacred seven jobb, mint pl. a Dantalian no Shoka, vagy akár a blood-c-t is mondhatnám ami annyira szinvonaltalan volt, h abbahagytam 4rész után(ami nálam még sosem volt)...

Baka to test is szerepelhetett volna jobban :S

A kamisama dolls meg sztem csunyán alulértékelt anime...

Ruley
A felsõ két sor az egy mû, "24.383 - Uta no Prince-sama Maji LOVE 1000%"

Ruley
Nyári évad eladásai. Még az Usagi Drop, az Idolmaster, és a Penguindrum hiányzik:

24.383 Uta no Prince-sama
Maji LOVE 1000%
11,116 Natsume Yuujin-chou San
- - -- - - - - - - - - - - 10,000 Line - - - - - - - - - - - - -
9,792 Yuru Yuri
6,445 Roukyuubu!
5,468 NO.6
4,100 Baka to Test To Shoukanjuu Ni!
3,878 Mayo Chiki!]
3,521 Nurarihyon no Mago ~Sennen Makyou~
- - - - - - - - - - - Manabi Line (2,899) - - - - - - - - - - -
2,068 Sacred Seven
1,486 Ikoku Meiro no Croisee
1,487 R-15
1,437 Kami-sama Dolls
727 BLOOD-C
569 Itsuka Tenma no Kurousagi
493 Kami-sama no Memo-chou
*** Dantalian no Shoka
*** Kaitou Tenshi Twin Angel KyunKyun ☆ Tokimeki Paradise!!
*** Nekogami Yaoyorozu

Így utólag visszanézve ritka gyenge egy évad volt, nem is csak eladásokban, de a felhozatal minõségében is. Kb. a két tavaszról megmaradt 26 részes mentette meg a színvonalat, a Nichijou és a Hanasaku Iroha.

LasDen
2 részes crossover volt, elõbb gintamaban majd sketben...

armageddon666
Akkor z is ilyen örökké-futó lesz, vagy fixrészes?

@

efti
en tegnap a Bakuman 2vel megkezdtem az uj szezont, de masra meg nem volt ido. Na majd ma...

WWFSMD?

BEAST
Maji de Watashi ni Koi Shinasai! - Ezt nevezem én tökéletes kezdésnek! Nem tartom valószínûnek, hogy világmegváltó története lenne a késõbbiekben, de a karakterek és az akció nagyon rendben vannak. :)

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

efti
gondolod, hogy lesz utalas a Gintamaban is erre a kis kiruccanasra?

Amugy meg nem hiszem hogy bajod lesz a Sket Dance-el, szerintem nagyon jo darab. Az egyetlen dolog ami zavar, hogy gyanusan nyiltvegu

WWFSMD?

armageddon666
Én nem örülök neki, mert most kezdhetem a Sket Dancet :DDD Addig nem nézem a Gintamát ...

@

Zomil
C3 megnézve: igy elsöre egész jonak tünik, kicsit denpa onna-ra elmékeztet, vicces is, hárem is, misztikus is...egyenlöre jonak néz ki, remélem nem esik a szinvonal :)

efti
Ez a gintamas Sket dance nagyon beteg volt :D

Es gondolom aki muvelt Gintamaban annak meg deplane..

WWFSMD?

LeventeV
kösz az infót <#eljen>

Máté94
"Anime a semmi közepén"<#zavart1>

És milyen választékosan fejezted ki magad, hogy péniszük van.<#vigyor3>
Ruley
Kimi to Boku - Lényegében a szokásos "négy-öt moe lány tengeti az életét a gimiben" almûfajú Slice of Life, csak ezúttal nem az a csavar hogy a jövõben játszódik, vagy hogy otaku humor van benne, vagy hogy néha zenélnek is, vagy hogy a hadseregben vannak, hanem az hogy most péniszük van.

Kyoukai Senjou no Horizon - A promóképbõl és a leírásból azt hittem volna hogy ilyen noitaminA stílusú eredetiskedõ disztópikus sci-fi lesz. (mint a Fractale, a No. 6, vagy a C.)
Aztán amikor elkezdtem nézni, és megláttam a rajzstílusát, akkor így csináltam hogy "WTF! Infinite Stratos! Hárem! Klisé! WTF!".
Aztán ahogy a cselekményére is elkezdtem figyelni, annyit megállapítottam hogy mégsem éppen egy ÁTLAGOS sorozat. Bár azt ne kérdezzétek hogy akkor meg micsoda...

Lelouch
A Persona 4 majd pénteken indul.
LasDen
kimi to boku - nem mondom, hogy érdekes volt, de érdekes volt...

BEAST
Kyoukai Senjou no Horizon - Megnéztem az elsõ részt és röviden tejóégezmegmiez. Kicsit bõvebben ilyen szánalmas társaságot már rég láttam. Egy két szereplõ érdekesnek tûnik (pl a fõhõs és a tanár), de a többiek. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebbõl az egészbõl.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
elindítod és akkor leszedi magától....

efti
az uj CCCP felrakasahoz uninstallalni kell a regit, vagy mukodik mint upgrade?

WWFSMD?

LeventeV
ne kísérts, mert még elkezdem nézni, pedig egybe szerettem volna :D
úgy vagyok én is, hogy van 90 cím a ptw listámban, de valahogy egyikhez sincs kedvem most :(

Persona 4 elindult már? kiváncsi vagyok az milyen lesz.

LasDen
egyedül a sétálós, beszélgetõs jelenet volt gáz...látszott, hogy csak muszájból sétálnak körbe-körbe, hogy valamit csináljanak a karakterek ne egyhelyben álljanak...:DD

Zomil
Fate/zero...áááááá...iszonyat jo volt nézni...grafika brutális, meg ugy minden a helyén van. Már most 10/10 és ez már csak jobb lesz...mikor megjelent Saber kirázott a hideg... :D
(najo talán tulságosan is szeretem az FSN világát, meg föleg Saber karakterét, egyedül EVA-val vagyok még igy :) )

Amugy a 10bit-hez kapcsolodoan: 1.2-es git vlc simán vitte a videot 1etlen hiba sem volt benne, nulla grafikai bug, szoval akinek problémája van vele, vagy esetleg vlc-t használ annak bátran ajánlom.
leszedni innen lehet, 1.2-es git verziot keressetek, a windows-nál van 64 és 32bites verzio is

efti
Jo volt a mostani Natsume sorozat is, kb akarmeddig el birnam nezni ezt a sorozatot, annak ellenere is, hogy joideje mar csak sajat magat ismetli

WWFSMD?

efti
hmmm...nekem tunik csak ugy hogy a mayo chiki-t meg se probaltak befejezni, hanem szimplan csak abbahagytak? Semmi ertelme nem volt az utolso resznek

WWFSMD?