72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • TBTPumpa
    LiSA rajongók örülhetnek.
    A decemberben megjelenő Unlasting kislemezhez (digitális formában már október 21-én megjelent) az alábbi képeslapok járnak Japánban:

Ezek tök jól néznek ki.
  • PetruZ
    Yup, nálam is. A mangáját és a mellékszálait már kétszer olvastam végig.
  • TBTPumpa
    Még szerencse, hogy az Internet nem felejt...

• TBTPumpa
    Jó, hát ez egy másik kategória na. Pláne élőben, ilyen kórussal. A Radwimps-et amúgyis képtelenség nem imádni a Kimi no na wa óta.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.09. 10:58:25
  • Nagydög
    Amugy ha mar zene es anime: Shoujo Shuumatsu Ryokou
    Se az opening Ugoku, ugoku-t se az ending More One Night-ot nem sikerult atugranom egyszer sem. A legcukibb vilegvegehez nagyon jol illeszkedik a legyurhetetlen/ indokolatlan optimizmusuk. Potato girls forever!
  • Trucker39
    Majdnem írtam, hogy nem csak lányokat hallgatok, de itt is van hölgy vendég előadó. Ettől függetlenül a Radwimps az Radwimps.
  • TBTPumpa
    Holy fcking god ezek mennyien vannak... Így azért merőben más a dolog.
    Meg csak úgy fel lehet nyomni YT-ra lazán másfél órás koncertvideót? Mi lett ezzel a világgal, hova lett a jogvédelem?

Ebben a SAO paródiás videóban azért Tomatsu Haruka ismét rendkívül aranyos.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.08. 22:30:11
  • Nagydög
    "tehát abból megélni nem tudom mennyire lehet ott (pláne, hogy ez rétegzene - anime / popzene). Nem tudom mennyire mainstream ez ott, de rengeteg japán előadó és zenekar van"

Reteg zene, de azert megis csak japanrol van szo. Pl. K-ON elo koncert:
  • LasDen #70983
    nekem nagyon is úgy tűniok, hogy Reona is full time zenész...
  • TBTPumpa
    Áhh. Akkor ez a magyarázat, erre mondjuk nem is gondoltam (GGO utalás).

Ahogy nézem ReoNA fellépései mind ilyen egyszemélyes koncertek lesznek, legalábbis a plakátok alapján - csak ő és a gitárja. Érdekes koncepció, de úgy tűnik, hogy működik, mert nem is kapnak nagy csarnokokat sem (ez alól mondjuk LiSA kivétel, bár ő meg is tudja tölteni ezeket).

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy az év többi napján mit dolgoznak, mert sok fellépésük nincs, tehát abból megélni nem tudom mennyire lehet ott (pláne, hogy ez rétegzene - anime / popzene). Nem tudom mennyire mainstream ez ott, de rengeteg japán előadó és zenekar van - azokhoz képest ők nagyon a rajongói lánc alján vannak még.
    A bájos ASCA turnéja is 3+1 koncerttel kimerül most decemberben (ebből 2 telt házas jelenleg). LiSA is csak márciusban fog fellépni, de csak 3x (jelen állás szerint). Szóval nem turnézzák végig évekig a teljes ázsiai szigetvilágot/Európát és Amerikát. LiSA meg tudná oldani, mert rengeteg dala van + ütőképes csapat van mögötte, csak kérdés, hogy Európában vagy Amerikában erre mekkora igény lenne ténylegesen.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.08. 08:43:51
  • Trucker39
    Igen az. De őt nem igazán szeretem színpadon hallgatni. Sokkal inkább neki való egygitár kíséretes előadás. Ha így hallgatom, olyan érzésem van, hogy szép lassan körül kell ülni, át ölelni párunkat közben, gyerekünket csendre inteni és hallgatni. Ő ilyen zenét csinál inkább.

A macskás gitár meg gondolom ismerős kell legyen.

Kanzaki Elsa a SAO: GGO-ból. ReoNa kölcsönözte neki a hangját a felcsendülő dalokban. Van egy felvétel, amikor gitárral énekel. Nos, a történetben is macskás gitár van. Épp olyan, mint ReoNa kezében. Gondolom, nem véletlenül.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.11.07. 22:34:01
  • TBTPumpa
    Ez igaz! Minél több, annál jobb!
  • TBTPumpa
    ReoNA tök aranyos azzal a Taylor gitárral:

Best waifu ever:

"Amúgy majdnem egy napon születtünk. 5 nap és - sajnos - 30! év különbséggel."

Akkor én nem mondok semmit...
    Az adatok bűvöletében:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Születésnapom: 1989. szeptember 5.
    Kedvenc színeim: Piros, Fekete
    Szerencsenapom: Szerda (horoszkóp alapján - de az ilyenekben nem hiszek)

Asuka Ōkura (ASCA) születésnap: 1996. szeptember 5.
    Kedvenc szín: Piros, Fekete (interjú alapján találtam meg)
    A kiscsaj valamiért szerdai napokon jelenteti meg a cuccait (az eddigi kislemezek és most az első album is - bár valszeg csak kiadói döntés).

De véletlenek nincsenek!

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.07. 21:02:14
  • ximix #70978
    Ne ragadj le egynél . . . ha van négy is egy bandában :)

BC dalok
  • LasDen #70977
  • Trucker39
    Köszönöm a linket!

Éjszaka belenézek (ilyenkor használhatatlan a mobilnetem).

Még mindig...rossz a megfogalmazásod szerintem. Tavaly októberben Adamas, tavasszal a Kimetsu no yaiba OP és endingje. Idén ősszel a SAO endinge. Ezt azért nem keveselném. Sőt. Mindegyik nagyon profi munka.

Azt azért félve jegyzem meg, hogy egy régebbi SAO ending volt a Shirushi című szám. Akkoriban még nagyon kezdő anime néző voltam (most is az vagyok sajnos) és nem készültem fel arra, hogy ez a dal nem véletlenül került oda. Jól meg is égettem magam úgymond, mikor a kislány meghalt.

Most eleve gyanúsnak tartom, hogy egy ilyen szám került a végére. Biztos megint meghal valami fontos szereplő a sorozatban. Nem kell félre érteni engem. Szeretem a szomorú történeteket is, csak ahogy öregszem, már kicsit jobban megvisel a dolog.

ReoNa: Azt mondják, alamuszi nyuszi nagyot ugrik. A kis szende lányból ki is nézek dolgokat.

Amúgy majdnem egy napon születtünk. 5 nap és - sajnos - 30! év különbséggel.
  • TBTPumpa
    Rossz volt a megfogalmazásom.
    Fénykorában van ma is, csupán régen több slágere/nagy slágere volt, mint manapság.

Nem kell feltétlenül megvenni, a Japán YT-on már nyár óta megtekinthető a második napos - 117 perces - anyag. Nincs letiltva, de itt szokott menni játék stream is (League of Legends Worlds 2019 streamek mentek), szóval népszerű videómegosztó lehet ez.
    YT-on a teljes cumót nem engedik feltölteni, mert néhány elhangzott dal miatt a Sony Music Japan egyből adná a strike-ot.

Maga a 2 napos esemény májusban volt megrendezve.
    Gyakorlatilag a számomra lényeges fellépők (LiSA, ASCA , ReoNa) a második napon léptek fel. Az tetszik bennük, hogy nőiesen öltözködnek, nem ribancos/örömlány stílusban, mint a nyugaton lévő popzenei előadók. Lehet, hogy tiltja a törvény, vagy simán csak rájuk koppintanának, ha ezt megtennék, de jó látni, hogy van még a nőiességnek ott értelme és védelme (vagy csak a kultúra/vallás miatt), és nem kirakatbábukat halmoznak. A Japán viszonyrendszert és törvénykezést (pl. a nőt ugyanazon jogok illetik teljes mértékben, mint a férfit?) sajnos nem ismerem.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.07. 15:51:45
  • Trucker39
    Értem.
    Sajnos nem tudom megvásárolni. "Virágbolti" verzióban meg még nem láttam.

A "mint mondjuk LiSA fénykorában" kijelentéseddel nem tudok egyet érteni. Sőt. Szerintem mostanában érett be igazán. Kinőtte a színpadi gyermekbetegségeket. Természetesen mozog, élvezi a színpadot és a közönséget. Mindeközben megmaradt a régi, kedves, szerény LiSA-nak.

Tény, hogy a színpadon gyakran elmegy az esze, de az vitathatalan, hogy profi előadó lett. Rengeteg zenét írnak neki. Ha csak a legutóbbiakat is figyelembe veszed, akkor is. Az örökzöldeket sem szabad elfelejteni. Neki köszönhetem, köszönhetjük az "Ichiban no takaramono", "Shirushi" és még hosszan sorolhatnám számokat. Igaz, neki a rock-osabb, pörgősebb számok is nagyon jól állnak. Elég sok, élőkoncertes felvételét láttam az elmúlt időszakban. Ő ott él, ez vitathatatlan.

Ha még nem láttad, nem láttátok, javaslom a 2019-04-30-i koncertjét megtekinteni. Kicsit valóban könnyedebb, mint a néhány évvel ezelőtti, de megjelent tavaly egy backstage film róla, ott azért lehett látni, hogy rengeteget szenved a színfalak mögött, hogy színpadon minden tökéletes legyen.

Visszatérve a koncertre. A Doctor című számára hívnám fel a figyelmet. A többi SAO lány ezt így nem merné előadni. Sőt, fel sem merné venni az ilyen ruhát.

Az általam említett zene a koncert 32-k percétől látható. A koncert maga 1 óra 47 perces.

Az alábbi linken tudjátok megtekinteni. Remélem nem szabálysértő, hogy itt megosztottam.

LiSA koncert
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.11.07. 15:21:24
  • TBTPumpa
    ReoNa vicces csaj.
    Twitter profil:
    ▷1998/10/20 *(Lvl.21)

Lvl = level?
  • TBTPumpa
    A Blu-ray kiadáson 2 közös számuk van:

3. ピルグリム / ReoNa
    4. SWEET HURT / ReoNa
    5. forget-me-not / ReoNa
    6. RESISTER / ASCA
    7. 凛 / ASCA
    8. KOE / ASCA
    9. Overfly / ASCA×ReoNa - SAO ending volt ez is
    10. Startear / ASCA×ReoNa

Valószínűleg azért hűvösebb a hangulat, mert még csak felfutó énekesek, kicsi rajongótáborral, bár lehet, hogy már ott sem megy annyira az anime zene/popzenei szekér (mint mondjuk LiSA fénykorában). De az is közre játszhat, hogy nem kedvelik ASCA-t, mert ő egy kicsit ridegebb csajszi tekintetét kelti (koncerteken és videóiban), nem annyira "játékos" és vidám, mint mondjuk LiSA. Mert amikor csak ASCA volt a színpadon, akkor is hűvösebb volt a hangulat.
    De amúgy tudom ajánlani a koncertet. Több órányi anyag sok-sok fellépővel, gyönyörű képpel és hangzással. Én csak ASCA miatt szereztem be, ettől függetlenül baromi szórakoztató és élvezetes volt. Jóval többet kaptam, mint amire számítottam.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.07. 14:49:00
  • Trucker39
    Ők is jó párost alkottak. SAO lányok fiatalabb generációja. Láthatólag sokkal ..."hűvösebb" volt a hangulat, mint a korábbi, LiSA-Eir Aoi párosnál. Sajnálom, hogy csak egy dalt adtak elő. Az ominozus EP 19 Ending dalt még azért közösen elénelkelhették volna.

• LasDen #70970
    animét kell ajánlani és senki nem mondja a boku no picot... mélységesen csalódtam mindannyiótokban...
  • PetruZ
    Bár egynek elment a sok hasonló között, túl átlátszó lett volna viccnek. A C&T-ben biztosan nem fog csalódni, pont ugyanaz a stílus (nagyrészt), mint amiket most linkelget, és ott is nagyrészt a főszereplők és híres énekesek adják elő a számokat. Nem tudom, van-e még olyan anime, ami ekkora repertoárral rendelkezik, szinte minden epizódban van 1-2 új dal.

(Most látom, elírtam a címet: Carole &Tuesday a helyes.)
  • TBTPumpa
    Megnézem ezt is.

Láttam néhány képet Twitteren (a csajnak valahogy jobban bejön az, mint a Facebook + Instagram), szombatonként ott szokta spammelni a Fate/SAO aktuális részét.
    Ami képeket megosztott, azokon tényleg volt egy kisebb tömeg.
    De aláírásért közel mindenre is képes lennék, ha nem lenne ilyen messze!

Nem fogsz megtörni, ennél jobb nincs!

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.06. 20:02:33
  • RelakS
    Nyüstölöm a Duolingot, többek között japánul is, viszont van benne hülyeség :D

大阪さんはテニスの試合に勝ちました。 (Oszaka megnyerte a tenisz meccset)
  • ximix #70966
    "Á semmi komoly . . . "
    De tudom még fokozni a vágykeltést
    párna link
    Fotó album link
  • Maala
    Már megijedtem, hogy Love Live!-t vagy valami hasonlót ajánlasz neki. :-D
  • PetruZ
    Ha ennyire rápörögtél a csajos éneklős témára, akkor a Caroline & Tuesday tutibiztos kedvenced lesz, ha még nem láttad. (A "PAS" változat ajánlott, nagyon igényesen meg van csinálva.)
  • TBTPumpa
    Akkor azt is be kell pótolnom.
  • TBTPumpa

Az Asca album már elérhető Spotify-on is.

A kiscsajt személyesen is le lehet támadni:

Rettentő aranyos.
    No comment, pont a piros szín a kedvencem, de ahogy nézem a csajszinak is...
  • dave9004
    nézd az Oresukit, ott is főszerepben van és elég jól tolja.
  • TBTPumpa
    Tomatsu Haruka was born on February 4, 1990 in Ichinomiya, Japan. 164 cm.

Ehh, nem elég, hogy fiatalabb nálam még kisebb is a real life Asuna.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.06. 11:25:06
  • TBTPumpa
    Kár, hogy errefelé nem sok ilyet látni... Szimpatikusabban és jobban tetszenek nekem, mint az európai nők.

Aktuális SAO-ban is csajoké lesz a főszerep:

• Trucker39
    Sikerül is nekik... anime fronton.

OFF
    Igen, aranyosak.
    Régi kép és csak ez az egy van belőle.
  • TBTPumpa
    Szóval alacsonyak, aranyosak és Pearl Harbor óta tudjuk, hogy le akarják igázni a világot, de legfőképp Amerikát.
  • Trucker39
    Arrafelé nem nőnek túl magasra az emberek, így biztosan kilógnál a sorból...felfelé.

Még egy kedvenc kép:
  • ximix #70955
    twitter link
    Ő az egyáltalán ?
    de itt vannak a találatok
    gugli link
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.11.05. 22:17:54
  • TBTPumpa
    wtf a képernyőn keresztül olyan nagynak tűnnek. A valóságban pedig én lennék a legnagyobb közöttük (178 cm).
  • Trucker39
    LiSA (32) 164 cm magas. Eir Aoi (30) nemtalálom a magasságát. ReoNa (21) meg bizony 148 cm magas.

Olyan mintha tényleg egy anime szereplő lenne. Ezen a képen kifeküdtem.

• LasDen #70952
    Reonat 148-nak írják. Eir akkor 150+, Lisa meg 160+