72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Egész sokat tudsz róluk. Esetleg ott élsz Japánban? Vagy csak rajongó vagy?
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.18. 14:47:01 -
Ez a történet - sok minden mással együtt - kimaradt az életemből. Most pótolom.
Tudtok esetleg linket, ahol eredeti nyelven, de magyar felirattal tudnám esetleg megnézni?
Nem vagyok oda a magyar szinkronért.
Nauszika - A szél harcosa -
Nagydög #71047 "Nem igazán ismerem a Japán kultúrát, de ez így ismeretlenül is hatalmas csoda nekem. Mármint, hogy ilyen közel állnak a lelkiségükhöz és az élethez. Olyan lélekmelengető számomra."
A japanok vallasa adhat tampontokat. Egyreszt ez a vallas a sintoizmus/budhizmus, ami nem jelent olyan ur/szolga viszonyt, mint a kereszteny, zsido vagy iszlam vallasban jellemzo, igy onmagaban kicsit bensosegesebb alapallast ad. Szerintem.
Masreszt a japanok nem vallasosak abban a hivatalos, szervezett ertelemben, ahogy mi hasznaljuk. A japan ember "vallasa" egyfajta szemelyes szokasok es szertartasok haloja. A japanok 3%-a vallja magat vallasosnak, de 70%-a tesz rendszeresen latogatast valamely szentelyben(ha mas nem ujevkor). Europaban ez kb. az ellenkezoje.
"Lehet, hogy nem traktálják őket annyi mocskos és fölösleges információval, mint az ittenieket"
Nem a loszart!
Irtozatos mennyisegben ontik az emberekre az informaciot ott is. Gondolj csak a neon reklamokban uszo varos abrazolasokra.
"A legnagyobb problémám az lenne, hogy nem biztos, hogy tudnék vele beszélgetni. Én teljesen más életet élek, máshol, más közegből, másabb tapasztalatokkal és világnézettel"
Lehet. De, haho! Te feltalaltad a kulturalis szakadekot. Az meg nem konnyen, de athidalhato. Btw.: Itthon is talalhatsz boven olyan embert, akivel nem igazan tudnal beszelgetni, annyira mas vilagban eltek.
"illetve ez a kapkodós, stresszes, reménytelen nyugati világ hamar tönkretenné lelkileg."
Na, ez viszont telibe marhasag. A halalra dolgozas es halalra tanulas nagyon jellemzo a japanoknal. Lasd meg az animator leanyt a hozzaszolasod elejerol. Tippem szerint az Asian Boss fele videot lattad. Nezd meg a K-popp idolokrol szolo reszt, ha daralot akarsz latni. Es a japan idoloknak sem konnyebb.
Erdekes a kettosseg, mert egy kulturat epitettek a "ne zavarj masokat" filozofiajara, mikozben a munkaban halalra hajtjak magukat es egymast. Mikozben a munka hatekonysaguk meglepoen alacsony.
-
egy ember személyiségét ne vetítsd le egy egész országra... -
Wall of text:
A múltkor láttam egy Japán animátorral készített interjút, ahol a csajszi (az interjúalany) a Naruto valamely vázlatán dolgozott és ő mondta, hogy napi 10-14 órákat melózik, nem is mindig kap fizut és napokig nem is eszik... És örül annak, hogy munkája van, meg hogy ilyesmit csinálhat. Mondom, mivan? És még a kis kolléganőim sírnak állandóan, ha 8 órából 5-öt dolgozni kell, akkor és azt esznek, amit akarnak. Fizut rendesen kapnak minden hónapban, túlóra sincs... Ehh...
Az érződik a kommunikációján, hogy nem sokat tud a nyugati világról, illetve nem tűnik egy "nagytudású" mindenkinélmindentjobbantudó, okoskodó, beszólogatós csajnak vagy csak a csillagjegye (Szűz) alapján ennyire kimért és visszafogott. Lehet, hogy ezért sem ő írja a dalait.
Viszont, az, hogy azonnal reagál mindenre és csak akkor szólal meg, amikor kérdezik, az nagyon tetszik. Totális ellentéte az ittenieknek (mármint a TV-ben lévő ismert személyek). Nincs fölösleges kommunikáció, ám beszéd közben nem várja meg amíg valaki teljesen befejezi a mondandóját és úgy reagál rá (mint nálunk magyaroknál, hogy más szövegébe nem szólsz közbe), hanem egyből reagál minden kis apróságra.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy megvárod, míg a másik befejezi, aztán reagálsz rá és utalsz vissza rá. Furcsa, hogy nem raktároz el érzelmeket és reakciókat, hanem azonnal kifejezi azokat. Tetszik, bár valószínűleg pont amiatt, hogy merőben más, mint az itteniek. Plusz az a tisztelet és alázat, amit mutat ő is és a többiek is mindenki iránt, lenyűgöző.
Nem igazán ismerem a Japán kultúrát, de ez így ismeretlenül is hatalmas csoda nekem. Mármint, hogy ilyen közel állnak a lelkiségükhöz és az élethez. Olyan lélekmelengető számomra.
Sokkal jobban, mint amikor a hírekben bemondják, hogy a győri állatkert veszprémi szekciójában alaszkai jegesmedvék születtek, amiket Svédországból hoztak ide.
Már kezdem érteni, miért olyan érzelgősek és érzelemgazdagok a műveik.
A legnagyobb problémám az lenne, hogy nem biztos, hogy tudnék vele beszélgetni. Én teljesen más életet élek, máshol, más közegből, másabb tapasztalatokkal és világnézettel. Lehet, hogy a felét sem értené, amit mondani akarnék (de én sem érteném, amit ő akarna pont emiatt).
Lehet, hogy nem traktálják őket annyi mocskos és fölösleges információval, mint az ittenieket. Nem is biztos, hogy ott helyt tudnék állni... Jó, hogy ő oda született, mert itt az ilyen tisztelettudó, alázatos, lelkes, tehetséges csajokat hamar bedarálják (elég csak az itteni női előadók többségét megnézni), illetve ez a kapkodós, stresszes, reménytelen nyugati világ hamar tönkretenné lelkileg.
Akkor meg odalennének azok a gyönyörű szemek...
Szóval, az van, hogy mi vagyunk rosszul tartva és baromira elkényelmesedve...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.17. 19:56:57 -
Pedig tök aranyos a csaj:
Azt hittem, hogy ezek jól vannak tartva, mint itt nyugaton. De nem, ezek valamikor napokig nem esznek, mert olyan árak vannak. Miaf@sz
Én meg azt hittem, jó buli lehet ott élni...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.17. 18:39:52 -
Nagydög #71043 "Ebből a listából ti mely anime-ket nézitek?"
Shokugeki no Soma es Oresuki.
-
ahogy gondolod... -
Na jóvan ám!
Van valami Songs of Tokyo esemény náluk, amit Streamelnek is.
Mondom, csak nem embert égetnek, megnézem már miez...
Hát nem pont akkor adták át a mikrofont ASCA-sannak. Erre elkezd beszélni az életéről.
Ilyen nincs!
Tetszik ez a műsor, vagy mi ez...
Ez az élet tényleg egy kib@szott troll.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.17. 16:59:07 -
-
Dehogy is, még Senseinek is lesz egy huga... -
nariyuki kimaxolta a lehetőségeket...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.11.16. 18:57:57 -
Újabb statisztika - TOP 10 szerelmespár:
Ebből a listából ti mely anime-ket nézitek?
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.16. 18:37:49 -
Ezt én is akartam már, csak akkor rám szóltak volna, hogy... sok lesz ASCA-ból. 
Pedig, belőle sosem elég!
-
Jó képek lettek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Na, így már érhetőbb a történet.
A Weathering With You US trailere többet mutat:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.15. 18:43:54 -
csoda szép
-
:D:D:D -
Prof William #71031 Ha egy dögös Oneechan nyer az csak nem lehet rossz. :) -
Nagydög #71030 Nem t'om eldonteni, ez most mellette, vagy ellene? -
Egy kis Dragon Ball:
-
Prof William #71028 Remélem ez mehet ide. Valaki nagyon elemében volt. :)
-
Nagydög #71027 A szezon lolija viszont megint egy sarkany. :)
-
Ezek biztos benne voltak a 2010-es listában ... :D -
Értem.
Így azé' logikusabb a dolog. -
mert ez (és a hasonló reddites) heti listák a szezonos dolgokról szólnak. Azokra lehet csak savazni...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.11.14. 17:00:15 -
Miyuki Sawashiro hangja nálam örökké a legjobb, jut eszembe erről a listáról :) -
Ugye?
Hol vannak ilyenek, mint
* Nagisa vagy Tomoyo a "Clannad" / "Clannad: After Story"-ból,
* Kirino vagy Kuroneko az "Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai"-ból
* Faye Valentine a "Cowboy Bepop"-ból....
és még millió más.
//Lucy Nyu-t direkt nem írom, mert evidens a részemről. -
-
Fuj, új generációs animisták szavaztak... -
Hah, Furuhashi Sensei előtt van, wtf! :o
Pedig már azt hittem az én ízlésem van elbaszva, de akkor csak túl hangos a kisebbség mangaoldalakon. :-D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.11.14. 13:58:05 -
TOP 10 waifu list:
-
Mindannyiunk ASCA-ja (szintén Twitter-es képek): 
Imádom ezt a csajt + a stílusát is.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.14. 11:22:01 -
Mindannyiunk LiSA-ja (Twitter-es képek):
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.14. 10:10:08 -
Nagydög #71015 Zsenialis. -
InuYasha olcsó cosplay :D
-
148 cm, macskás gitár, kellemesen fátyolos énekhang, anime lány kinézet, jó adag bátorság, hogy egyedül kimerjen állni ennyi ember elé. Amúgy az egész összeállítás nagyon jó.
ReoNa&Asca -
Ez a csaj direkt szórakozik velem... 
Meet dat team:
-
Malachit #71011 Azért nem semmi a mellette lévő csávó félig rémült, félig full meglepődött arckifejezése
-
A társkeresés új szintje.