72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Másik Animés fórumról:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.27. 14:00:08 -
AOT openingek mindenhez passzolnak :D -
Mi menő már :O
-
Ez azért aranyos:
"I met LiSA in real life, it was in Akihabara, the Alicization release, she was autographing albums, it caused a traffic in the sidewalk, she passed by me and said "Gomenasaii" in a polite way, she thought that she was blocking my way, my heart stopped for a second because she was gorgeous and cute af."
-
Azok a szemek!

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.25. 12:26:28 -
Baromi aranyosak. Ilyen kellene nekem, nem ez a sok búval baszott huszonéves csajszi idehaza.
Nyilván egyik sem ASCA-san, de bármelyiket megismerném szívesen.
-
Nagydög #71083 Uhhh... Elfelejtettem emliteni a jelenlegi japan nyelv es persze vele egyutt a kultura is rengeteget vett at at a nyugati nyelvekbol. Az ilyen kolcson szavak(gairaigo) tulnyomo resze manapsag angol, de van nemetbol, franciabol, sot hollandbol atvett szavuk is. Az ilyen szavakat nem eredeti formajukban veszik at, hanem a fonetikus alakjukat hozzak a japanban lehetseges formara. Igy lesz az "idol"-bol "aidoru", az "ice"-bol "aisu" vagy a nemet "arbeit"-bol "arubaito"(majd roviditve baito -> fel allas, reszmunkaido) -
Helyes :D STAN LOONA -
WTF Ez kell nekem!
-
Nagydög #71080 Na tessek... -
Nagydög #71079 Ist' biz, nem szandekosan mondok allandoan ellent, de egesz nepszeru forgatasi hely vagyunk. Foleg Budapest persze. Azsiaiak nem tudom, jartak-e mar errefele videot forgatni. -
nem igaz, mert a LOONA/yyxy (Avengers of Kpop) tavaly itt forgatta a Love4eva-t. :D
-
Tavaly volt valami videójuk még, amit Horvátországban forgattak. Nem is annyira távol innét. Magyarba ezek nem jönnek, bár nagyon itt nincs mit filmezni...
-
Nagydög #71076 "Amerika más világ, Amerikában kultúra sincs, innét-onnét lopkodnak mindent és abból csinálnak valamit,"
A csapos kozbeszol: Ezt a marhasagot tessek gyorsan elfelejteni!
A modern magyar nyelv szavainak ugy 40%-at teszik ki a szlav, torok es nemet nyelvbol szarmazo szavak. A tortenelmunket tekintve ez egyaltalan nem meglepo.(Side note: Szent Istvan a magyar kulturat praktice egyben megsemmisitette es a helyben talalt dominanssal helyettesitette.)
A japan kultura nagyon sokat vett at a kinaibol. Peldaul a komplett kanji rendszert. A tortenelmuket tekintve egyaltalan nem meglepo.
A mai nyugati kultura jelentos reszben az osi gorog es romai kulturabol epitkezik.
Az, hogy a kulturak keverednek es atvesznek egymastol a normal mukodes resze, ezert ekezni oket butasag. Kulonosen egy olyan olvasztotegely jellegu kulturat, mint az USA. Kulonosen innen a Medencebol. -
mondjuk az snh48 már megszűnt pár éve... :D -
Ezek egyre többen vannak...
-
Kigyúrták Alice-t. Úgy is mondhatnám, plasztik(us) lett.
-
Legyen igazad. -
Vagy ki tudja, talán anyuka lett és még véletlenül sem akarja, hogy bármelyik fanatikus retardáltnak köze legyen hozzá. -
A hatodik és hetedik részben végre már történnek dolgok is, el sem hiszem...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.23. 21:20:53 -
The fourth and final installment in the “Evangelion” reboot film series will hit cinemas in June 2020.
Szóval valamikor 2021-ben mi is nézhetjük majd...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.11.23. 18:22:35 -
értem én, hogy eltűnt nem ír semmit és ez csak azt jelentheti, hogy a kapitalizmus elásta. Azt nem, hogy mondjuk tényleg beteg. Vagy nem akar megjelenni, mer nem engedik neki. Akárhogy is van engem annyira nem érdekel. A Babymetalba már nincs benne, szóló cucca nincs, így nem érint, hogy ad-e magáról életjelet v sem....
-
Gondoltam, hogy nem akarod megérteni, mit szerettem volna leírni.
-
Amíg a piros ruhás csajszi nem tűnik el, addig van hitem az emberiségben (és szerelemben):
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.23. 17:20:17 -
valószínűbb, hogy el van földelve, minthogy tényleg beteg... :D -
Az említett bandákról hallottam, de nem követem a munkásságukat, így nem is tértem ki a koncertjeikre sem.
A Yui témához: Azért ennél árnyaltabb a dolog. 2017.október 15-n volt utoljára nyilvánosan színpadon. ez év decemberében már nem láttuk, csak egy darab papír volt kifüggesztve a koncert helyszínén, hogy az orvosok - az állapotára hivatkozva - nem javasolják a fellépését.
2018-ban elindult az új turné amerikában és európában. Yui nem jelent meg, magyarázat sem a koncerten sem utána nem jelent meg a sajtóban. Ebben az évben kerültek be az idióta ruhák és a sok-sok táncos lány. Mindegyik rossz döntés volt. Az amerikaik kíváncsiskodni kezdtek és nagy kergyesen annyit nyilatkozott az Amuse lemezkiadó, hogy Yui tagja még a csapatnak, csak még nem javult az állapota.
Ezt követően októberben, ha jól emlékszem kezdődött a japán turné, az első koncert előtt talán egy nappal benyögték a lemezkiadónál, hogy Yui már nem tagja a csapatnak és szinte ezzel egy időben jelent meg Yui nyilatkozata a témában.
Itt a lényeg: Írásban. Amiben elnézést kér a rajongóktól és a zenésztársaktól, hogy úgymond cserben hagyta őket és nem tudja folytatni velük a munkát és reméli, hogy majd egyszer még találkozni fog a rajongóival.
A rajongóknak ezzel az írásos nyilatkozattal van a bajuk. Ezt így, lehet japánban elhiszik, meg tudomásul veszik, de a világ többi részén, ahol láttak már az emberek sok furcsa dolgot, az ilyet fentartással kezelik. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem láttuk, nem hallottuk, hogy ő ezt így mondta volna.
Nem láttuk, nem hallottuk azóta sem egyetlen felületen megszólalni.
Nem tud egyetlen fanatikus rajongó sem felmutatni egyetlen képet róla, sem azt hogy bármelyik városban összefutott volna vele.
Gondolom, a te birtokodban sincs róla 2017 októbere óta készült kép róla
Nos, nyolc évig volt a csapat tagja. Nem kell csodálkozni, ha egy néhány mondatos, írásos üzenettel, nem akarják a rajongók beérni.
Nem vagyok összeesküvés híve, de az a személy, aki csak írásban nyilatkozik, nem is biztos, hogy ő teszi ezt.
Mondjuk egy ukrán "üzletember" egy ilyen nyilatkozat után kajánul összekacsint a "kollégájával", mivel tudják, hogy az ilyen, írásban üzengető személy már valahol biztonságosan el van földelve az erdőben.
Közben megtaláltam az említet üzenetet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Yuimetal released a statement about her decision to leave BABYMETAL, explaining that she may go on to pursue a solo career as Mizuno Yu.
She wrote: "I am truly sorry for the inconvenience I have caused so many people due to being absent for an extended period of time. I have mulled over this over and over again, but I have decided to leave BABYMETAL at this time.
"I feel very sorry that my decision will disturb the other members and some many fans who have supported BABYMETAL. I am further terribly sorry to sadden the fans who have supported BABYMETAL.
"I had the strong desire to appear on stage again but my physical condition is not at its best even now, and further I feel that I would like to pursue my dream, one that I have had from a long time ago, of going on my own as Mizuno Yui. It is these factors that led to my decision.
She added: "I am thankful for the numerous and precious experiences I was able to have being a part of BABYMETAL. I always felt day to day that I was truly blessed. The live shows where we all smiled together and became as One were truly happy and enjoyable times. I will do my utmost best to be able to again one day meet all of you as Mizuno Yui. Thank you from the bottom of my heart for the last eight years."
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2019.11.23. 15:27:41 -
Ott van a BAND-MAID például. Tavaly után idén is volt World Domination turné. EU és US egymás után, 6-7 helyszínnel mindenhol. Nagy sikerrel, teltházzal mindenhol. De a jellemzőbb az az hogy a környékben turnéznak. Kína, Korea, Fülöp-szigetek, Tajvan és stb. A Kpop az ami sokkal inkább worldwide tud lenni ma. Onnan még egy Dreamcatcher vagy egy GOT7 is eltud menni bárhova nyugodtan teltházzal játszani. Hogy olyanokat mondjak, akik nem BTS v Blackpink szint...
Ezt az Yuimetal eltűnt dolgot nem értem. Nem eltűnt, meg lett mondva, hogy kilépett, mert más projektekre szeretne koncentrálni... -
Csak a lány miatt vagyok itt: 

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.23. 10:13:09 -
Erről én is hallottam. Furcsa nekem ez. Azt hittem, hogy nagy becsben vannak tartva és mindent lehet. De ezek szerint baromira nem leányálom ott az életük. ASCA-sant sem engedik Twitter közelébe, csak nagy ritkán. Akkor kommunikatív, de utána napokig/hetekig csak a staff tolja a kontentet. Gondolom, akkor rászólnak, hogy azért ezt nem kéne ám! Kár, hogy így van. Ennél többet és jobbat érdemelnének - nem anyagi szinten, hanem emberként kezelni.
Amerika más világ, Amerikában kultúra sincs, innét-onnét lopkodnak mindent és abból csinálnak valamit, az átlagember pedig rajong érte, jönnek a számok, jöhetnek a folytatások/új produkciók/új előadók. The show must go on...
Minél jobban beleástam magam a régi Japán animékbe, annál jobban megutáltam Amerikát. Rengeteg dolgot, amiket Amerikai produkciókban viszont láttam, a Japánok már 10-15 évvel ezelőtt már megcsinálták... Ismeretségi köröm nagyon oda van Amerikáért, nagy álmuk, hogy oda kijussanak, esetleg ott is maradjanak. Nekem a másik "vége" az álom - Japán, csakhát mivel másik kontinens, így nem egyszerű (és nem olcsó) oda kimenni/pláne nem oda letelepedni és munkát találni/dolgozni/beleolvadni a közösségbe. Viszont a cégvezetőm éppen Japánban nyaral, pedig nem is akart oda sohasem menni (Toyota wellness nyereményjáték keretében). Én meg szeretnék és nem lehet... Fck this.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.23. 09:58:18 -
LiSA járt az USA-ban koncertezni és mexikóban is. Párizsban meg pihenni volt csak sajnos.
Ahogy láttam a felvételeken, mexikóban szerették. Az egy bites ameriakiak meg nem értették mit néznek. (Ominózus Ichiban zene közben üvöltözött a paraszt amerikai). Nem is nagyon ment azóta feléjük. Nem is baj. Nekik ott vannak a műanyag előadók. Most nem szeretnék senkit megsérteni, így nem sorolom fel őket. Mindene műanyag, zene, hang, száj, cici, fenék, meg még kitudja mi. Nekik az kell.
Bizonyára ázsiai előadók is arról álmodoznak, hogy nyitni nyugat felé. Több turné, sokkal több eladott lemez, póló, bizbasz, stb. Sok mindenkinek nem sikerült japánból ez a trükk. Mostanában csak a Babymetal jut eszembe, aki kitört a szigetről és többnyire sikeresen koncertezik a világban. Náluk meg az üzleti vezetés egybites. Nem akarják mind a mai napig megérteni, ha kreáltak egy tini idol csapatot, akik történetesen metal (vagy valami hasonló) zenét csinálnak és az mindenki meglepetésére sikeres lesz a világban, akkor ne akarják a vaskalapos japán kulturát ráerőltetni a világra, mert bele fognak rokkanni. Itt elsősorban arra gondolok, hogy japánban cserélődnek a sikeres idol csapatokban a tagok és az ott így van jól. A Babymetal esetében, mivel világszerte sikeresek, ott személyi kultusz alakult ki, vagyis a tagok személye a fontos. Nem lehet őket csak úgy csereberélni, mert megsínyli a siker és a bevétel. Itt két óriási hibát követtek el a vezetők.
Az egyik nagy hiba, hogy a kislányok el lettek dugva. A 2015-s angliai koncert után gyakorlatilag sehol nem nyilatkozhattak, civilben meg pláne nem mutatkozhattak. Ez óriási hiba. nagyon sok lehetőségtől és bevételtől estek így el. Ezeknek a kislányoknak is van véleményük. Olyan-amilyen. Ezzel lehet a fiatalokat megfogni, hogy elmondják. Ezt szeretjük, azt szeretjük. Kis reklám itt, ott, stb. Civilben mutatjuk őket. Meghívjuk ruhát próbálni, tánc, stb. Rengeteg lehetőséget hagytak kiaknázatlanul.
A másik -a rajongók számára - megbocsáthatatlan hiba, hogy Yui eltünt. Egy bizonyos decemberi koncert előtt benyögték, hogy az orvosok javaslatára nem fog fellépni. Azóta nem szerepelt közmédiában...sehol. Ilyet lehet hogy japánban meglehet csinálni és ott elfogadják, de a világ más részein sokkal kevésbé. Hazudozott össze vissza majd egy évig a vezetés, majd az októberi, japán koncert turné előtt egy nappal benyögték, hogy már nem tagja a kislány a csapatnak. Persze előtte végigturnézták amerikát és európát. Mindenki várta a kislányt. Ilyet rajongókkal nem lehet csinálni. Pöffeszkedtek egy sort a vezetők, majd jött a pofára esés. Igen komoly mértékben esett a Babymetal-t futtató zenekiadó részvényárfolyama. Mindjárt kitört a pánik. A sok gazdag japán befektető magyarázatot követelt. Zártkörben mindenkit tájékoztattak. Azóta is nagy hallgatás van a dologgal kapcsolatosan. A kislány persze azóta sem került elő. Pedig felnőtt, vagyis 20 éves elmúlt. Bárhol szabadon írhatna, kommentelhetne, de nem teszi.
E helyett létrehoztak idén egy ilyen beugrós csapatot (Avengers egyébként a nevük), ahol három leány váltja egymást a - két tagúra zsugorodott - Babymetal csapatban. Nem számít tagnak és csak táncol. Így viszont nagyon sok, a két kislányra írt számot nem lehet előadni. Most ugyan kijött a harmadik album, meghalgattam, de nem estem tőle hanyatt.
Mindent egybe vetve, nagyon fura számomra ez a japán zenei világ. Ha viszont a világon máshol is sikeresek szeretnének lenni, el kell fogadniuk, hogy máshol máshogyan gondolkodnak bizonyos dolgokról a rajongók. -
Igen, kijöttek full verzióban is (más-más rajongói csatornákon), de a hivatalos csatornákon csak a rövidített verziók vannak. Ez az első alkalom az idén, hogy teljes verziós videót kaptunk itt a dögledező nyugaton.
Nekem is tetszik, de akkor is ASCA a best waifu evör.
Pláne, hogy magyarul is tud + 3 évig pincérnő volt, szóval nem egy beleszületett/beleerőltetett csajszi, hanem önszántából vágott bele az anime zeneiparba. Nincs kizárva, hogy néhány év múlva a végeredmény ugyanaz lesz, mintha 0 tapasztalattal egy tehetségkutatót nyert volna meg és azóta lenne énekes, de most még nincsenek akkora igényei/két lábbal a földön jár (de lehet ez ott nem is divat, csak itt nyugaton). Lehet, hogy majd, ha megcsapja Amerika/pénz szele és akkor mindjárt másabb irányt fog venni a munkássága, de bízom benne, hogy van benne annyi tartás, alázat és elhivatottság, hogy megmaradjon azon az úton, ahonnét elindult.
Úgy tudom, hogy ők a 2020-as olimpián is fellépnek. Akkor már szélesebb körhöz is eljutnak, bár szerintem ez eléggé rétegzene (anime music) még a popkultúrán belül is. Kíváncsi vagyok, hogy mondjuk Amerika és a nagyvilág teljes közönsége, hogy fogja fogadni majd ezt a kultúrát.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.23. 09:04:05 -
Nem olyan nagy baj egyik sem. A zene hossza megkívánta így egyben a klipet. A Gurenge is megjelent full verzióban. A két választott szereplő meg két, átlagos fiatal. A kislány nekem kifejezetten tetszik. A képi világ meg egy kissé a régi, 40-s évek amerikai színésznőire emlékeztet. Árnyékolás, fekete-fehér, cigaretta füst... ami ebben az esetben a füstölő helyettesít. Nagyon ügyesen kamerázták. Olyan mintha cigaretta füst lenne, amit persze nem szabad reklámozni.
Mint korábban írtam, nekem kifejezetten tetszett. Profi munka.
Szerintem akkor fog majd nagyot ütni - persze nem olvastam utána a SAO történetének - mikor valami komoly és tragikus fog történni és ez a zene csendül fel. Lásd a Shirushi című számot. Minden epizód ezzel a zenével záródott, de a lórugás akkor volt, mikor Asuna búcsúzott a barátnőjétől. Mindjárt sokkal komolyabb volt a zene jelentősége. (Hogy b*** meg a sorozat készítője) -
Amúgy ezekkel mi történt? Nem szoktak 5 perces videókat gyártani, plusz a nyugatiaknak mindig (az elmúlt 2 év alapján) a rövidre vágott verzió szokott járni (1,5 perc). Az mondjuk nagy előny, hogy a főszereplő hölgy nem annyira dekoratív, mint LiSA, lett volna bajság, ha a főszereplő csaj jobban néz ki nála. 
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.11.22. 22:24:29 -
-
-
Nagyon jó lett.
-
Nezuko chan! 
coub link -
Igen azért itt europában is megvannak az árnyoldalai a munkahelyeknek, családoknak és iskolai zaklatások is ugyan úgy léteznek. Ez nem csak kultúra teszi. Plusz szerintem az internet miatt már összemosodnak a nyugati és keleti látásmodok, értékek. Az amerikai élet is nagyon más mint azt itthon sokan elképzelik. -
Hálásan köszönöm a javaslatokat!
-
Nagydög #71050 Dehogy elek ott, de erdekesnek tartom oket.
Ha pedig animet nezel, eleg sokminden atszivarog a kontextusbol. Vagy epp ellenkezoleg: mikor erzed, hogy itt valamirol lemaradtal, de hianyzik a kulturalis hatter, hogy megertsd. (Akar olyan szimpla aprosagok, mint Toradora cime es a foszereplok nevei: Taiga, Ryuuji.)
A Youtube pedig a hasznos es haszontalan informaciok kifogyhatatlan forrasa. Sz'al, ha erdekel, akkor tudom javasolni az Abroad in Japan, Rachel & Jun's Aventures es a Paolo from Tokyo csatornakat, meg az elszort Japanology videokat. Utana a Youtube ugyis ajanl meg egy csomo hasonlot.