Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
US-nek bele kell húzni, sajnálom, hogy elcserélék AA-val. 😞
Ruley
Nah, az Another lazán hozta azt a színvonalat, amit merni reméltünk a leírásból.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Seth
Tudom,sajnos.
A mostani felhozatalból egyedül a Working-et nézem,de az is már erõltetett kezd lenni a 2. évadra, de legalább nincs benne arcba csöcs

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0
Még valami: ez vagy fél ezer animére igaz, többek között egy tucat most futóra is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Tudom, hogy csöcs-parádé, viszont az eddig összes évad, OVA megvan és amikor be akarom szerezni hozzá az aktuális évad kiadását, akkor sejtésem legyen, mennyit kell várni a BD-k érkezésekor...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
tökéletes leírás...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Seth
Csöcs

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0
Lehet tudni/sejteni, hogy hány részes lesz?: "Queen’s Blade Rebellion"
Mire készüljek a késõbbi beszerzésekor...

Máté94
Kapott tõlem egy 10-est, detektívesdire nem tudok rosszabbat adni, mert végül is teljesen mértékben szórakoztatott, sosem untam, tehát abszolút megérdemli. Mondjuk a MAL-os helyezése elég kiábrándító... 😞
davidka003
Guilty Crown szuper nagyon. Már 8 részt megnéztem és nem bírom abbahagyni. 😄
Blue Excorcist meg törölve 7 rész után.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Sziasztok, gundam seedben keresek egy idézetet amit keresek de sehol nem találom. Magyarul valahogy igy van:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kira Yamato és Lacus közöt volt. Mielött megkapta volna a freedomot. Már sok éve láttam, és nem nagyon emlékszem rá.
-Ha adok egy kardot (freedomra utal), akkor a Föld oldalán harcolsz?
-Nem.
-Akkor a ZAFT oldalán?
-Nem.
-Akkor kinek az oldalára álsz?
-Az igazság oldalára állok.

Tudom igy leirva nagyon hülyén hangzik, de a sorozatban epic volt. 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Zomil
Un-go befejezve adok neki egy 8/10-et, mert elég kellemes volt, és ugyan kicsit bénán indult, de remek hangulatot sugárzott és érdekes is volt 😊
+az ED zene nagyon tetszett

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Máté94
Kató Marika... jézusom.<#idiota>
LeventeV
Akkor bele se kezdek.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Zomil
azt kell mondjam a Moretsu Pirates igy 1rész alapján egészen meggyözö volt, persze kiváncsi vagyok, h mikor már kapitány lesz miröl fog szolni a történet, de eddig tetszik 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Attól nem tartok, de így most a Bakemono BD újranézés egyelõre elmaradt. 😄 Most nem nagyon van idõm feliratokat összehasonlítgatni.
Zomil
hát akkor csak szimpán el lett baszva 😄

de Nise-t 3-an is forditják, szoval lehet majd választani 😊

Lelouch
1. A Kiss-shot... gg-ben is névként volt írva. 😊
2. Én arra gondoltam, hogyha valaki egy másik csapat videójához készít átidõzítést, akkor már egyúttal át is nézhetné a két fordítás közötti különbségeket. Aztán ami értelmesebben vagy jobban hangzik a másik fordításban, azt átjavítaná. Átidõzítés során amúgyis fel kellene tûnni ezeknek az eltéréseknek.
Zomil
hm, valoban...de ha meg a gg-röl lett forditva, lehet a gg is igy forditotta...az meg már mind1, h magyarul v. angolul van hülyeség kiirva 😄

csocso14
Ezzel teljesen egyet tudok érteni, ritka rossz volt.

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

Lelouch
Ritkán érzem, hogy teljes mértékben idõpocsékolás volt egy anime, na nálam ezen kevesek közé tartozik a Blue Exorcist.
BEAST
Más, megnéztem a Nurarihyon no Mago második évadát és egész jó lett, bár hangulatában csöppet megváltozott az elsõhöz képest. Hogy ez a javára vált vagy sem, azt most hirtelen nem tudom. Lehet újra kellene néznem az elejétõl.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lelouch
Én is azzal néztem. Az elsõ rész legelején van. BD-változattal akartam újranézni a Nisemonogatari elõtt, akkor láttam.
Másik problémám még, hogy a gg alapján készült magyar felirat csak egyszerûen át lett idõzítve a Coalgirls videókhoz, és bizony a kettõ között nem egy eltérés van, nem ártott volna átdolgozni a feliratot szvsz.
BEAST
Rendben, ez így parttalan vita. Úgy néz ki nagyon elbeszélünk egymás mellett. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zomil
hol állitottam be én azt, h mindenkinek ez a véleménye? vagy mostantol minden hszem elejére irjam oda, h SZVSZ?
mintha nem lenne egyértelmü, h ez az én SAJÁT véleményem a sorozatrol.

amugy meg nem tudom miért jössz ezzel a "Látszik, hogy van egy két anime ami számodra etalon lett és onnantól kezdve ami nem olyan az már rossz. "
már másodjára, egyszer már leirtam, h egy klisés anime is lehet jo. pl. IS kifejezetten tetszett a GC-hez képest

de már harmadszorra irom le és látom te semmiképp nem akarod megérteni mi az én bajom a sorozattal...a bajom nem az, h klisés vagy hogy vannak benne hihetetlen jelenetek, hanem az, hogy ezek SZÁMOMRA nagyon bénán vannak belerakva a történetbe/eseményekbe és egyszerüen nem tudok mellettük elmenni, mint oly sok más sorozatnál

BEAST
Az a baj, hogy nagyon érzõdik mennyire az egyéni preferenciáid alapján ítélsz el dolgokat. Persze ezzel nem vagy teljesen egyedül. Mindenki mást értékel az életben is.
Látszik, hogy van egy két anime ami számodra etalon lett és onnantól kezdve ami nem olyan az már rossz. Nincs is ezzel baj, csak nem kellene ezt úgy beállítani, mintha mindenkori általános anime-értékrend lenne.

Azt viszont nem értem, hogy miért néztek olyan animeket amik már az elejétõl kezdve nem tetszenek és/vagy egy szimpatikus karakter sincs benne számotokra.

Zomil
nem azt mondtam, h rengeteg van, hanem h érdekesebbek...

egy klisékkel teli anime-t is meg lehet jol csinálni. ez nem olyan...felesleges ismételnem magam, leirtam miért nem...

igen, az IS átlagos volt, amilyen ez is...

mint ahogy irtam is...nem azzal van a bajom, h egyes karakterek idönként emberfeletti tettekre képesek...ez elég megszokott anime-kben...a bajom ott kezdödik, h a GC-ben rendkivül bénán tolják ezt az arcomban(ahogy már emlitettem a Gai vs mecha harcot)

LeventeV
Annyira rossz? Mondjuk én valami akcióra számítok, de Dávid leírását nézve nem fogom megkapni.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

BEAST
Azért felsorolhatnád azt a rengeteg érdekes karaktert a másik oldalról is.

Amúgy meg üdvözölnélek az anime világában, ahol egyes helyzetek és érzelmek nem csak több adrenalinnal, de már már emberfeletti erõvel is járnak. Az a baj, hogy te kevered a reális és a hihetõ fogalmakat. Egy anime általában nem reális, de megfelelõ körülmények között az adott világban hihetõ lehet.

Az IS sem volt rossz anime, csak átlagos. Ami megint csak nem baj, hisz az átlagos animekre is szükség van, hogy egy-egy igazán remek sorozat kitûnjön majd a többi közül.

Zomil
én a totenkopf feliratával néztem és nem emlékszem ilyenre 😮

Lelouch
Azért jobb vigyázni a magyar felirattal... Egy példa a Bakemonogatariból:
eredeti: Kiss-shot Acerola-orion Heart-under-blade(Shinobu eredeti neve)
magyar: Csók, acerola gyümölcs, pengeszív
néhány sorral késõbb: "Most pedig a csókról, aceloráról és a pengeszívrõl beszélünk."

Azaz még csak névnek se lett tekintve.<#falbav>

Zomil
jo számomra akkor is tulzottan érzödik a code geass-es beütés, és nem a klisékkel van bajom, azzal van bajom, h ezeket a kliséket röhelyesen gagyi modon az arcomba vágják. Simán jo sorozat lenne, maga a történet is egész jo, de a karakterek egyszerüen annyira semmitmondoak, h az már nevetséges, inkább a "gonosz" oldalnak szurkolok, mert ott szvsz sokkal érdekesebb karakterek vannak, mint a "jo" oldalon. Joknál ki van? Gai akiért mindenki odavan és szo nélkül követik a parancsait, Inori akinél egy marék fü érdekesebb, Shu...hát ö Shu...simán csak idegesitö(nem mellesleg még önzö is), egy tsundere, mert hát ilyen is kell, meg egy macskafülü lány aki semmi másra nem jo csak egy kis fanservice-re...Ellenben a másik oldalon már joval érdekesebb karakterek találhatoak.
Aztán ott van a világ, ami hát viszonylag reálisnak van beállitva. De közben néha-néha egyes szereplök superman képességeit megkapva harcolnak(most leginkább arra a legjobb jelenetre gondolok, mikor Gai-t egy mecha 3méterröl nem tudta lelöni, majd felpattant a tetejére és egy kis szar pisztollyal hatástalanitotta...WTF). És nem azzal van bajom, h néha irreális, hanem h iszonyat bénán tolják az arcomba.

Ez a sorozat leginkább erõsen közepes, az IS-hez tudnám hasolnitani, csak itt nem a háremen, meg a szerelmi szálakon van a hangsuly, hanem az akcion, a hiresebb ilyen stilusu animek keverékén(TGGL, CG, Macross), zenén. Szoval olyan, mintha ugyanazt a receptet használnák, mint az IS-nél, csak itt más stilusokat használva. Ami még nem is lenne rossz, ha az eredmény nem logikátlan és iszonyat bénán megoldva lenne. De hát ezt is kajálják az emberek, mint anno az IS-t...

LasDen
ha már Blue Literature...a MAL szerint a No longer human részeknek van egy 1,5 órás film változata is (nem a live actionre gondolok)...találkozott már vele valaki????

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

BEAST
Semmi köze a Code Geass-hez, sem a világban, sem a történetben.
Ez a klisés szöveg pedig a halálom. Elég komolytalan hozzáállás, ha azt hiszitek egy anime csak akkor lehet jó, ha teljesen egyedi és még így is megfelel mindenki egyéni ízlésének. A világ tele van milliószor felhasznált klisékkel, mégis még mindig jó sztorialapok.

Lelouch
Én nem ajánlom a folytatását.
Zomil
amint lesz magyar felirat megválaszolom 😄

davidka: hát nemtudom...Ao no Exorcist nem hagyott bennem tul mély nyomot, akár még jo is lehetett volna, de sztem elég gagyi lett a vége.
Guilty Crown meg hát so-so, ha szeretnél nézni egy klisékkel, hülyeségekkel teli Code Geass klónt és ezek egyike sem zavar, akkor végülis elmegy, látványos meg a zene is kellemes, csak sajnos pont a lényeg a legrosszabb benne...a karakterek és a történet klisés mivolta

BEAST
Tower of Druaga mindkét évada jó volt szerintem. Már majdnem olyan mint egy rpg, pont ezért néztem meg utána a Ragnarokot is. 😄

Guilty Crown bár itt egyeseknek biztos más a véleménye, szerintem a szezon egyik legjobb új sorozata. Csak azt remélem, hogy a hátralévõ részekben legalább ilyen, ha nem komolyabb lesz a fõszereplõ.

Blue Exorcist egynek elmegy, sokkal több lett volna benne, de nagyon elvitték az iskolásdi irányába.

Ruley
Csak én emlékszem rosszul a Bakemonogatarira, vagy a Nisemonogatari elsõ részében sokkal nagyobb elmebeteg mindenki mint eddig?

davidka003
Blue Exorcist-ot érdemes nézni? Mert megnéztem 6 részt és csak a hülyülés megy, nem történik semmi. Lesz ez jobb is?
Iletve ezek vannak még meg:
Blue Literature Series
Guilty Crown
Mazinkaiser SKL
The Tower of Druaga the Aegis of Uruk
Xam`d - Lost Memories
Ezekkel érdemes foglalkozni?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

LasDen
igazából nem volt annyira vészhes az elsõ rész....a mellek mérete sem gyilkos és még valami történet féle is lehet ha jól koncentrálják a dolgokat....bár egy picit untam a részt de van esélye bármire...😄

IMYke2.0.0.0
Reméljük, mert már a hátam is tele van a hibrid mûfajjal, amiben ez is kicsit, az is kicsit, de többnyire túlzó a mellek nagysága és aránya.

IMYke2.0.0.0
Csak rosszat hallottam róla 😊 A Kedvencekbe azért betettem - napi olvasmányom az nem lesz, tuti. :_)

BEAST
Azon kívül, hogy ez is egy mellcentrikus anime lesz szerintem még simán kisülhet belõle valami jó.

PetruZ
Vigyázz, az internet s*gglyuka, nem érdemes felháborodni, vagy kiakadni azon, ami néha ott zajlik. És ne szólj hozzá semmihez. 😛
IMYke2.0.0.0
Köszi. <#worship>

Lelouch
4chan.org
Győri Devi
Jah igazad van kicsit jobban utána olvastam én is.

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Ruley
Ez így nem teljesen igaz. Ott vetették fel az ötletét elõször, de akik aztán éveket dolgoztak rajta azok nem is nagy 4chan-járók, innen-onnan gyûltek össze, és a 4chan-tõl elhatárolódtak.

Ruley
Sankakunak nem hinni, mocskos bulvárlap, elõre behatárolt elõítéletekkel.

Egy nagyobb oldalon mint a 2ch, nem nehéz összekapirgálni azt a néhány elítélõ kommentet, (fõleg ha közben nagy részük amúgy is trollkodik).

IMYke2.0.0.0
Életemben nem jártam a "4chanosoknál". Linkelnéd az oldalt?