72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#72673 Skip and Loafer (AniDB): Hősnőnk a tanulmányi eredményeinek köszönhetően a vidék legvégéről felkerül egy tokiói elit középiskolába. Mindent gondosan előre eltervez, hogy tökéletes legyen a tanévnyitótól kezdve a bemutatkozásig, de persze a túlzott magabiztosság visszaüt és rá kell döbbenjen, messze nincs felkészülve a nagyvárosi szociális normákra...
Középiskolás shoujo slice-of-life, meg talán romkom is lesz belőle, mindenesetre egész nézhető volt a kezdés, nevetni is lehetett rajta. Mostanában nem rémlik ilyen stílusú anime, hiánypótlónak megfelel. -
#72672 A legjobb isekai, amit észre sem veszel, hogy az, mert önállóan is teljesen megállja a helyét, az szerintem a The Faraway Paladin. Kár, hogy elég semmilyen és szürke anime feldolgozása volt. A másik hasonló kedvenc nálam a Youji Senki (avagy The Saga of Tanya the Evil), ahol a másvilági átszármazás keltette diszharmónia az egyik plot device. Jól elvagyok a Death March-al is, bár ott a könyvek minősége elég hullámzó, ugyanakkor bár elég hamar elérte azt a pontot, ahol a főhősnek már nincs ellenfele, a szándékosan magára rakott korlátok miatt mégis élvezhető marad és a sztoriban is vannak érdekes fordulatok (no meg az utazó kompánia pár tagja is vicces/aranyos). Az Overlorddal vannak kisebb-nagyobb bajaim, de elmegy, a KonoSuba meg szimplán thrash, de legalább vicces.
De még ezeken túl is tudnék sorolni jó párat, ami szerintem élvezhető, bár nem túl kiemelkedő, szóval nem csak 1-2 van azért. -
#72671 a legtöbb isekai undorító self-insert, ahol a világunk felel a hős minden szenvedéséért. Overlord meg 1-2 még ami elviselhető, mert nem kibaszott szerencsétlenek. Meg a konosuba, de az meg humor miatt kiemelkedő... -
#72670 Isekai de Cheat Skill o Te ni Shita Ore wa, Genjitsu Sekai o mo Musou Suru: Level Up wa Jinsei o Kaeta aka. I Got a Cheat Skill in Another World and Became Unrivalled in the Real World Too aka. "Iseleve" (AniDB): Dagadék hősünket egész életében gyötörték, kínozták, szinte egy perc nyugta sincs, de mikor nagyapja házában talál egy titkos szobát, benne egy ajtóval, ami egy másik világba nyílik, minden megváltozik...
Ha van értelmetlen, alja isekai, akkor az ez lehet. Az első fele csupa dráma, angst, düh, szenvedés, és sötétség, aztán a másik világban egy csapásra nem hogy emberfeletti, hanem istenek feletti képességeket szerez csupa olyan felszereléssel és hihetetlen gyümölcsöket és zöldségeket öröktermő kerttel, aminek még egy totál elb*szott fantasy világban sem volna helye (pl. egy halálkasza, ami még a halál istenét is képes megölni...). Ez persze nem jár egyből az önbizalma kifejlődésével, ugyanolyan pipogya marad, és még azt sem veszi észre, hogy milyen szupermodell teste lesz a szintlépések hatására, amire rögtön buknak a nők a suliban is. Borzasztó, kerülendő... -
#72669 Az okostelója igazából csak térképezésre, meg keresésre jó, és nem is nagyon használja már. Ettől még a Death March sorozat jobb ennél, pedig az se egy színvonal... -
#72668 Hát, ez nem tüzelt fel :) -
#72667 Ez a "tűzről pattant" új megfogalmazása? -
#72666 az isekai hősök nem csajoznak. A karizmájuknak hála a nőstények köréjük gyűlnek és izzani kezd a méhük.... -
#72665 Itt vesztettek el: "God gave back to him and a smartphone that works even in this new world"
Ez ugye egy leginkább (társadalom)paródia / komédia? Mert csajozós sorozatnak nagyon gyenge alap. -
#72664 Elképesztőnek tartom, hogy kapott második évadot. :) -
#72663 Isekai wa Smartphone to Tomo ni 2 (AniDB): Ezeket a részeket még nem olvastam sem a mangában, sem a könyvekben, így új lesz minden. Az első rész még csak egy kis bemelegítés volt, de úgy tűnik, tovább folytatódik a kutatás Babylon további kertjei után (és biztosan előkerülnek majd a "phrase"-ek és talán Ende is). -
#72662 Kuma Kuma Kuma Bear 2 (AniDB): A 20-25 percen át intravénásan adagolt kockacukrok sorozata ismét színre lép...
Látszik, hogy több pénz jutott rá, vagy csak jobban ügyeltek a kidolgozásra, több az apró részlet és finomság. Jöhet még. -
#72661 Akkor ezennel ünnepélyesen megnyitom a '23-mas tavaszi szezont:
Mix: Meisei Story 2 (AniDB): Nincs első évados összefoglaló, rögtön folytatódik a nyári vereség után. Mivel a senior-ok távoznak és a juniorból fellépők nem túl ígéretesek, a Meisei baseball csapatnak fel kell kötnie a nadrágszíjat, ha 30 év után ismét el akarnak jutni a Koshienre...
Nem egy Cross Game, de azért ez is egy Mitsuru Adachi sztori, szóval marad nézős.
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (AniDB): Akane-t dobja a barátja egy másik lány kedvéért, akit ugyanabban az online fantasy játékban ismert meg, mint amiben együtt játszottak. A búskomor lány, aki nem igazán nagy gamer, a játékbeli szörnyeken tölti ki dühét, amikor találkozik egy csapattársával, a meglehetősen szótlan és érdektelen Yamadával. Miután néhány keresetlen szóval kiosztja a fiút, elhatározza, hogy elmegy a játék élő eseményére, hogy kigúnyolja volt barátját és az új csaját, de az események úgy alakulnak, hogy ő hagyja el vesztesként a helyszínt, ráadásul a szintén felbukkanó Yamadáról kiderül hogy egy jóképű srác, aki profi fps gamer és a játékon kívül semmi sem érdekli...
Rosszabbra számítottam, de egész jó volt. Nem középiskolás romkom, egyetemisták szerepelnek benne, szóval sok téren lazább és felnőttebb. Az animáció is jóféle (Madhouse), időnként emlékeztet a shoujo mangák színes, virágos stílusára (az eredetije is egy manga, még nem olvastam). Mindenképpen nézős marad. -
#72660 Revenger 2023
Tetszett, egy szép, de szomorú történet 12 részben elmesélve.
Picit meg is lepődtem, mert a legtöbb animét nyitva hagyják a folytatás miatt, de ez a történet szép kerekre sikerült.
-
#72659 Kyokou Suiri 2x12 END: Általánosan jobban tetszettek ezek a kis, pár részes történetek, mint az első évad átívelős sztorija, és bár voltak jelek, hogy itt is átmegy hasonlóba, végül nem került sor rá. Nem tudni, lesz-e folytatás, elég niche szeletet képvisel a felhozatalból. Nem bánnám azért, ha lenne még pár ilyen mini-történet belőle. 6/10
Ezzel végére értem a téli szezonnak. A Vinland Saga fut még, de az 24 részes lesz, a maradékot már kaszáltam. A tavaszi szezon hétvégén már elkezdődik, úgy néztem, az elején nagyjából minden napra jut majd egy-kettő, amibe belenézek (bár elég keveset jelöltem be most). Nagy cím most nem lesz, ami szerintem érdekes, az a Mix 2, a Kuma 2, a KonoSuba előzmény spinoff Meguminnal, a Tonikaku Kawaii 2, meg talán a Kimi wa Houkago Insomnia, ami akár titkos befutó is lehet feelgood témában.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2023.03.30. 21:03:34 -
#72658 Blue Lock 1x24 END: A manga után sok újat nem mutatott, de a látvány sokat hozzáadott, jó volt végig. A második évad és egy mellékszál Nagi film már be lett jelentve, jöhet mindkettő. 7/10 -
#72657 Tondemo Skill de Isekai Hourou Meshi 1x12 END: A sorozat meghozta a kedvem, hogy a mangát is újrakezdjem, így valahogy élvezhetőbb volt mindkettő. Az anime szinte szóról-szóra követte az eredetit, minimális kihagyások voltak csak. Aki a mangában folytatná, a 6. kötet végéig tart az anime, és a 7x35-től kezdődik az új tartalom. Talán lesz még anime folytatás, a lezárás erre utal, meg egy pillanatra felbukkan (átrepül a képen) a harmadik famulus is. 5/10 -
#72656 valami jobb is lehetett volna... :D -
#72655 A hét egyik legjobb híre! Suzume érkezik a magyar mozikba is!
Mióta várom már, hogy a Mester egy filmje is megjelenjen idehaza a mozikban! -
#72654 Kami-tachi ni Hirowareta Otoko 2x12 END: Csak azért néztem végig, hogy ne kelljen elolvasni a könyveket, vagy a mangát, de már megbántam. Nagyon rosszul volt ez is megcsinálva, rengeteg statikus és lapos, elnagyolt "animációval", mozdulatlan szereplőkkel. A sztori még az első évadnál is cukrosabb, pedig azért eltelt már egy év a világban. Nehezen tudom elhinni, hogy működhet egy ilyen fantasy világ. De végignéztem, szóval megkapja a minimum 4/10-et ez is. -
#72653 Rougo ni Sonaete Isekai de 8-manmai no Kinka o Tamemasu 1x12 END: Ez is csak főbb lépésekben követte a mangát, részleteiben eltért, de nem is ez volt a legnagyobb baj vele, hanem hogy nagyon gyatrán nézett ki. Oké, hogy ennyire vékony sztorira én sem költenék sokat, de ez sok helyen igénytelenül nézett ki. Nem tudni még, lesz-e folytatás. 4/10 -
Inquisitor #72652 Nagyon gyenge Isekai cucc volt. Én már csak a főzőcskés részek miatt nézegettem, meg hátha kiderül, hogyan kell fermentálni házilag a szóbababot, mizót vagy mit tudom én mit. :D -
#72651 Isekai Nonbiri Nouka 1x12 END: Bár alapjaiban követte a mangát és a szereplők ugyanazok, voltak azért jelentős eltérések, pl. a főhős nem csak a vámpírlánykát kezelgette, hanem kb. minden felnőtt humanoidot, ez volt a szokás... 4/10 -
#72650 Hype, hype!
-
#72649 Harmadik évadot kap a To Your Eternity -
#72648 fél OFF
Hmm, jól néz ki
-
#72647 Crunchyroll 2023 anime díjak -
#72646 short
-
#72645 Official Aimer 「escalate」
NieR:Automata Ver1.1a Opening
-
#72644 Áprilisban indul az új évad!
-
#72643 Azt hittem, már mindent láttam, de... francia sentai?!
-
#72642 Elég fontos AI technológiai lépés ez, mindenképpen érdemes lesz figyelni rá és a követőire. -
#72641 kicsit clickbait a cím, de amúgy érdekes. Bár nem tudom, hogy egy kevésbé stilizált jelenetben mennyire működne... -
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.02.27. 17:43:20 -
#72639 nagyon föl robbant ez a sorozat. Durva, hogy milyen fordulatot tud venni 1-1 sorozat.... -
#72638 Spy x Family Musical márciusban és utána országos turné (persze csak Japánban)
-
#72637 Naigen. Unokatesómék befogadtak valami hatalmas macskát, de egy vadállat volt. Többé-kevésbő velük is.
Aztán a macska keresztapámékhoz került. Továbbra is bolond volt, de sokkal szelídebb lett. Keresztapámnak a dajkálást is "engedélyezte", meg engem sem akart szétszedni csak azért, mert kb 30 centire elhaladtam előtte.
Érdekes lehetett volna tudni, hogy a befogadás előtt min ment át. -
#72636 A macskák ugyanúgy szocializálódnak, mint a többi háziállat, és... a gyerekek.
Azaz, amilyen példát mutatnak, és amilyen viselkedést várnak el tőle a családjában, olyanná válnak.
Az én családomnak sosem volt "szemétláda" macskája, aki például kaját lopott volna, szétszedte volna a cipőket, megkarmolta volna a csupasz bőrfelületeinket (elvaduló harci játékon kívül), vagy mondjuk direktbe felébresztett volna minket hajnalban.
Sokkal több figyelmet követelnek meg, mint a kutyák, cserébe nem szolgák (még akkor is megőrzik a büszkeségüket, ha úgy tűnhet, hogy behódoltak), hálásak, minden rezdülésedre, hangulatváltozásodra odafigyelnek, érzékenyek rád.
A kutyáknál sokkal kevesebb "érzelem" kifejezésére képes az "arcuk", de még így is tudnak viccesek lenni - s ez azért művészet egy olyan ragadozóból lett háziállattól, ami (hihetetlennek tűnő módon) a Föld minden területét meghódította.
Röviden: le kell szoktatni a macskát a karmolásról :) -
#72635 -
#72634 erre tenném fel a kérdést, hogy mondjuk amcsi rajzfilmekben miért nem néz ki senki embernek vagy amerikainak :D