72804
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Áprilisban indul az új évad!
-
Azt hittem, már mindent láttam, de... francia sentai?!
-
Elég fontos AI technológiai lépés ez, mindenképpen érdemes lesz figyelni rá és a követőire. -
kicsit clickbait a cím, de amúgy érdekes. Bár nem tudom, hogy egy kevésbé stilizált jelenetben mennyire működne... -
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.02.27. 17:43:20 -
nagyon föl robbant ez a sorozat. Durva, hogy milyen fordulatot tud venni 1-1 sorozat.... -
Spy x Family Musical márciusban és utána országos turné (persze csak Japánban)
-
Naigen. Unokatesómék befogadtak valami hatalmas macskát, de egy vadállat volt. Többé-kevésbő velük is.
Aztán a macska keresztapámékhoz került. Továbbra is bolond volt, de sokkal szelídebb lett. Keresztapámnak a dajkálást is "engedélyezte", meg engem sem akart szétszedni csak azért, mert kb 30 centire elhaladtam előtte.
Érdekes lehetett volna tudni, hogy a befogadás előtt min ment át. -
A macskák ugyanúgy szocializálódnak, mint a többi háziállat, és... a gyerekek.
Azaz, amilyen példát mutatnak, és amilyen viselkedést várnak el tőle a családjában, olyanná válnak.
Az én családomnak sosem volt "szemétláda" macskája, aki például kaját lopott volna, szétszedte volna a cipőket, megkarmolta volna a csupasz bőrfelületeinket (elvaduló harci játékon kívül), vagy mondjuk direktbe felébresztett volna minket hajnalban.
Sokkal több figyelmet követelnek meg, mint a kutyák, cserébe nem szolgák (még akkor is megőrzik a büszkeségüket, ha úgy tűnhet, hogy behódoltak), hálásak, minden rezdülésedre, hangulatváltozásodra odafigyelnek, érzékenyek rád.
A kutyáknál sokkal kevesebb "érzelem" kifejezésére képes az "arcuk", de még így is tudnak viccesek lenni - s ez azért művészet egy olyan ragadozóból lett háziállattól, ami (hihetetlennek tűnő módon) a Föld minden területét meghódította.
Röviden: le kell szoktatni a macskát a karmolásról :) -
-
erre tenném fel a kérdést, hogy mondjuk amcsi rajzfilmekben miért nem néz ki senki embernek vagy amerikainak :D -
Ezen a "poénon" nem tudok nevetni, bár nem is zavar :) Macsok cukik, feltéve, hogy nem azzal vannak elfoglalva, hogy szétkarmoljanak. -
//szerk: még mielőtt --- poén...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.02.23. 16:07:29 -
Inquisitor #72631 22-én várható bejelentés, pletykák alapján júliusban várható az S2, ami 12 részes lesz. -
Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute! 1x20 END: Elég sok szál felbukkant a végére és kevés lett megoldva. Nincs még bejelentve folytatás, bár remélem, lesz valami azért, mert a könyvekben nincs kedvem elolvasni és a manga/anime stílusa kivételesen jobb. 6/10
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2023.02.16. 20:00:17 -
ez a maou gakuen csak nézem és nézem és többnyire fogalmam sincs miről beszélnek, amúgy is egy faszság, de jól ki lehet rá kapcsolni... :D -
A legutóbbi Sword Art Online anime mozi (ez már a harmadik!) május 24-én fog megjelenni Japánban Blu-ray + DVD formátumban.
-
Sugar Apple Fairy Tale 2023
Genres: Adventure, Fantasy, Romance
Demographic: Shoujo
Ann egy tündér rabszolgával útnak indul, hogy ezüstcukrász mestert keressen.
"Kicsit" ilyen cukor mázas, de ha épp unatkozol egynek elmegy.
-
AMV Hell-re emlékszik még valaki?
Úgy látszik, hogy Osaka-san Apple-t reklámozott
-
(Bofuri 2x01-02) Hát ez brutálisan meg lett csonkítva. Másfél rész alatt letudták az LN 4. és 5. részét és a haunted house fél-epizód már a 6. könyvből van. Durván sok minden kimaradt még úgy is, hogy a könyvek is elég ráérősek és sok helyen elidőznek, és rengeteg magyarázat hiányzik (pl. hogy ki az az öreg, akit Maple összekevert a szint endboss-szal, vagy hogy honnan van az önrobbantó képessége). A felhővilág (az 5. könyv) csak azt az egy jelentéktelen kis ellenfelet mutatta, és már ugrottunk is a következő szintre.
Ez most egy sokkal rosszabb adaptáció lett, mint az első évad. -
Alitával nem vitatkozhatok, szerintem is remek lett - és nekem a Ghost in the Shell adaptáció is oké volt. Elfogult vagyok Scarlettel kapcsolatban, bevallom, de azon felül is vállalható volt - szerintem. -
Az a baj az anime filmesitesekkel, hogy akar mennyire probalkoznak akar egy az egyben lemasolni dolgokat teljesen mas hatasa lesz ha nem rajzolva van. Szerintem az animekban az a durva hogy milyen reszletekkel van megrajzolva az egesz es valo fizikat meghazuttolo dolgokat muvelhetnek benne. Vannak hasonlo azsiai filmek ahol hasonlo modon fizikat meghazuttoloan mozognak meg verekszenek es uberszar. Fajdalmas nezni annyira gaz. Eddig az Alita a legkomolyabb anime filmesites. Bar a GITS nem lett valami tul jo szerintem az is egy egesz ertelmes megfilmesites. Csak az egesz film kaka. -
Még nem néztem meg, és nem is merem megnézni :D
ez olyan mint az új velma rajzfilm, kizárt hogy megnézem, csak úgy -
Jól rávilágítottak a filmesítések hiányosságaira, problémáira. -
-
Valamit félre értettem akkor, így előre úgy tűnt, mintha 2b és a 9s nem a fizikai testük volna hanem csak egy eszköz. -
A Nier-ben senki nem bújik az androidok bőrébe :) -
NieR:Automata Ver1.1a 2023
Genres: Action, Fantasy, Sci-Fi
A távoli jövőben a maradék emberiség a Holdra menekül és androidok bőrébe bújva harcol az ellenséggel Földön.
The Legend of Heroes: Sen no Kiseki - Northern War / The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel - Northern War 2023
Genres: Action, Fantasy
Theme: Military
A katona Lavi, aki korántsem zöld fülű, mint társai kalandjai.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2023.01.15. 15:00:11 -
nem úgy értem, hanem megtörte a hozzászólás táncodat :D 19nél :D -
High Card 2023
Genres: Action, Fantasy
Theme: Super Power
Zsuga harc.
-
Ars no Kyojuu / Giant Beasts of Ars 2023
Genres: Action, Adventure, Fantasy
Esőbenyomásra amolyan 2000-es évek classic fantasy filmes anime hangulata van.
Harumi záró dala jobban tetszett csak nem találtam belinkelhető videót,
így az 5 kanmatyi openingjét linkelem
Nokemono-tachi no Yoru / The tale of outcasts 2023
Genre: Fantasy
Themes: Anthropomorphic, Historical
Demographic: Shounen
A szép, a szörnyeteg és a többiek.
-
Jepp, az anime topikban gondoltam. Évekkel ezelőtt a képkitalálósdiban is ott volt -
"errefelé"... -
biomage mint új? :D -
Ez inkább negyedévente megjelenő új és esetleg folytatás animék rövid ismertetője, összefoglalója, kedvcsinálója.
Petruzeddig szerencsére töretlen lelkesedéssel csinálja.
-
Biztos új vagy még errefelé, mert már sok-sok éve csináljuk, illetve most már csak én szoktam, meg még néhányan elvétve. -
Jók ezek az ajánlások. Nekem jöhetnek. -
most hogy lasden tönkre tette a láncodat, köszi te nagyon ..... :D nem nekem kellett elcsesznem:D
pontosan miért linkeled be ide ezeket? :D ajánlás?
Grat lasden, 19nél cseszted el, tutira felmérgesítetted, még ha nem is fogja mondani, tudom hogy mérges most rád :D
Utoljára szerkesztette: biomage, 2023.01.12. 13:04:09 -
nekem ez meg a nier az összes. nagyon hasítok :D -
Itai no wa Iya nano de Bougyoryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu S2 (avagy "Bofuri 2", AniDB): Folytatódnak Maple és barátai kalandjai a VR fantasy világban...
Ennek kivételesen az LN-jeit olvastam már (az aktuális évadkezdetét a 4. szinten, meg a következő felhővilágét). A főbb részekre még emlékszek, így szerintem az első részhez hasonló kis mini-történetekre lehet majd számítani a továbbiakban is, néhány részletesebb sztorival. Azért nem mondom biztosra, mert az anime első évada is próbálta javítgatni a kontinuitási hibákat (és majd itt a 4. szint végén is lesz egy) és plusz dolgokat is rakott be (pl. a könyvekben a Maple Tree guild központja nem egy fa, hanem egy sima épület), ugyanakkor maradtak is ki részletek.
Ééés ezzel a szezon végére értem, nincs több bejelölt sorozatom. Elég sok maradt még életben, a következő hetekben nagy mészárlásokat kell majd rendeznem... Visszatekintve a felsorolásra, most nem jött szembe velem olyan meglepő sötét ló, mint mondjuk a Bocchi volt legutóbb, és megint rengeteg az isekai. :(
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2023.01.11. 18:47:59