Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
jön a Chihayafuru 2. évad......😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
off:
😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
Clannad VN English Translation Project - Doki - "Be prepared, Clannad fans. Swan songs are always the sweetest."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zomil
Jajj...te is tudod, h imádom a Bakemono sorozatot 😊
Szoval persze tudom, h van értelme, csak a felszinen igy konkrétan nem látszik, de persze van mondanivaloja böven mindkét münek 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Azért ne túlozzunk ennyire azzal, hogy nincs értelme a NisiOisin mûveknek...
Zomil
Azért van története is, legalábbis mostmár nem epizodikus, mint ahogy eddig volt és ha kapunk 2. évadot, akkor itt nagyon komoly harcok lesznek. Ahhoz képest meg, h tényleg nem annyira erös történetben, mint más anime mégis le tud kötni.
Shiranui meg a kedvenc trollom lett 😄

szerk.: amugy meg persze, hogy nincs értelme hiszen NisiOisiN mü, bakemono sorozatnak sincs tul sok értelme 😄

BEAST
Csak az erõltetett félszemes nézések, meg a "khikhikhi" röhögések. Nah kb ezektõl mászok a falra. Azzal már megbarátkoztam, hogy abszolút semmi értelme az egész sorozatnak. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zomil
Aki azért hagyta abba a Medaka Box-ot, mert általános sulis izének gondolta, az nagyon gyorsan folytassa 😄
9. résztöl kezdve nem kicsit megváltozott a stilusa és a a 10. rész még rátett egy lapáttal. Remélem lesz több évad is és nem hagyják abba 12rész után, mint ahogy Mal-on van irva.

LasDen
Berserker film nincs, Berserk van 😄 és az AA csinálja majd....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Beserker filmet ki forditja(magyarul) nem tudjátok?

Seth
Már ránézésre is igénytelen

PSN ID.: Beegabor

PetruZ
Kijött a Dragon Age anime-film is, de egyelõre várok vele. Az AniDB-n már rettenet értékelései vannak. 😊
Lelouch
Jövõ februárban kerül mozikba az Index movie. Talán a BD-kiadásig már kész lesz végig a 2. évad magyar felirata is.<#nevetes1>
IMYke2.0.0.0
Azért, a sorozatot nem kell ám ennyire leírni - szerintem, kimagaslik a kategóriáján belül, és mindenképp a "kötelezõk" listán a helye.
Tök mindegy, hogy a film ugyanazt dolgozza fel, vagy manga-hûbben, én mindenképp ajánlanám a bõvebben, lélegzõsebben kifejtett (itt-ott eltérõ) sorozat megtekintését.

A film nekem még hátravan.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
"Uta Kata" 10/5
AniDB + MAL

A történet felütése tetszett - az itt-ott erõltetett pantsu/félig ecchi, a fõszereplõ nyivákolása viszont nem.
Legszimpatikusabb karakter: Michuru - a Nagato Yuki-s csendessége, hûvössége miatt, elsõsorban, a "látás" képessége mellett.

Csak azoknak ajánlom, akik szeretik a stílust. Én kíváncsiságból küzdöttem végig magam rajta - 3 nap alatt.

Zomil
akkor majd én is rálesek a filmre 😊
mert sorozat formában annyira nem mozgat meg

PetruZ
A sorozatban egy pár dolog lóg a levegõben, mert nem lett befejezve és néhol kicsit eltér a mangától is. A film ugyanaz a sztori, csak a mangát követi, szerintem ilyen szempontból jobb, több.
Anno, amíg nem ismertem a sztorit, az anime nagyon odavert, ma már nem mondanám ugyanezt, de azért még most is elég jól megállja a helyét.
LasDen
melyiket nézzem, a sorozatot v a filmet?? a film jobban csábít, lévén csak 1,5 óra, de azé megkérde m 😄D

PetruZ
Berserk 1 (2012): Az elsõ film az elsõ kötetet dolgozza fel teljesen, és részletesebb, mint az anime, ugyanakkor sûrítve is van itt-ott, de nem tûnt fel, hogy hiányozna valami. 80 perc + a 2. részbõl preview, de a következõ két rész 20-30 perccel hosszabb lesz.
A csaták epikusak, jól meg vannak csinálva, a CG általában véve jó, de van egy-két rész, ahol rettenetesen csúnya és kidolgozatlan, vagy kilóg a lóláb, de szerencsére nincs sok belõlük. A tempó és a preview alapján a 3. filmre fog maradni az "egg"-sztori vége, vagyis ott fog véget érni, ahol az anime, de most vélhetõen nem fogják ennyiben hagyni, megy tovább a sztori Casca keresésével és akkor jönnek majd az új karakterek is. 😊
Eddig 8/10.
Egy kérdés...

Már jó ideje úgy nézünk animet hogy rákötöttük a laptopot a TV-re. Egészen eddig minden rendben volt de ma valamiért nem volt hang, ( a tv-ben ). Tegnap még semmi baj sem volt és semmilyen beállítást nem változtattunk tegnap óta.

Mindig bedugjuk a A HDMI-kábelt és ilyenkor le kell tiltani a laptop hangját hogy a TV átvegye a szerepét. Most is így volt de vagy a laptopból jött a hang vagy pedig sehonnan.

Mi lehet a baj szerintetek?
Máté94
Van belõle. Most fut.
Érdekes indul ez a manga ,Mysterious Girlfriend X 0 😊
Majd az Animé-re is kíváncsi leszek , ha van belõle😄
remélem nem lesz csalódás a vége felé 😉

Pervert Alien ;)

armageddon666
az egész sorozat eléggé õrli az idegeket, de ez igazából talán pluszpont. 😊 mondjuk lehet nem nézném újra 😄

@

Lelouch
Eureka Seven-ben mikor kerül már háttérbe a 3 gyerek? Kezdenek felõrölni idegileg engem is, mint Renton-t. 😄
armageddon666
3 bekezdés elég volt, hogy félretegyem az elõítéleteimet, és plan to watch legyen 😄 jók az elemzéseid.

@

PetruZ
A Berserk film az eleje alapján messze nem olyan rossz, mint a webrip volt, ezen valószínûleg az is sokat dob, hogy nincs cenzúra: vér, belek, kipattanó szem, minden van, eltakarás nélkül. 😊 Majd holnap megnézem.
Ruley
Szerintem épp ez az egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy nincs közöttük szinte semmilyen fizikai kapcsolat.

Pontosabban, persze sok olyan anime van amiben nem történik semmi, de fõleg azért mert a Japánoknak egy általános ártatlanság/szûzesség fétise van (pl. light novel sorozatokban, lásd: Nogizaka Haruka), vagy azért hogy tovább lehessen húzni a "vajon összejönnek-e" cselekményt a konklúzió elõtt, (pl. shoujo sorozatokban, lásd: Kimi ni Todoke), vagy mindkettõ egyszerre.

Ezekhez képest a Mysterious Girlfriend X azon kevesek közé tartozik amik egyrészt tényleg a tinédzserkori szexualitásról szólnak, azon belül pedig mégis tényleg az a cselekményének MONDANIVALÓJA hogy fizikailag nem történik semmi.

Úgy értem, mégis csak van különbség aközött hogy egy pár azért nem csókolózik vagy szexel mert mindig rájuk nyit valaki amikor pedig már pont majdnem, (aztán a következõ epizódra el is felejtik hogy hol tartottak), vagy azért mert egyértelmûen megfogalmazzák hogy ÚGY DÖNTENEK hogy még várnak. Az elõbbi egy szánalmas ürügy a cselekményben, míg az utóbbi nyíltan kiteregeti a lapjait arról hogy a történetnek egy üzenete van az önmegtartóztatásról, arról hogy az író hogyan látja a tinédzserkori románc ideáltípusát. (már ha a nyáladzást mint szimbólumot vesszük).

Egyébként meg rengeteg minden történt a fõszereplõk között, még ha azok nem is illeszthetõek bele a párkapcsolatoknak egy baseball-metafórás felfogásába, ahol a "hazafutás" a sorozat célja és végpontja ami felé egyenletesen haladni kell.
Többek között egyre közelebbrõl megismerték egymás vágyait, egyre jobban megtanultak alkalmazkodni egymáshoz, és közben megbírkózni a féltékenységgel és a birtoklási vággyal.

Ha az elsõ három rész és a "sok-sok manga chapter" után még mindig nem tartod érdekesnek ezt a fajta megközelítést, akkor nyilván nem neked való ez a sorozat. Elvégre semmi sem való mindenkinek.
Ha valakit ennyire taszít a nyáladzós képi világ, azt is meg tudom érteni.

Viszont azt a megközelítést egyszerûen tévesnek tartom hogy "miért nem csókolóznak már".

Ez kb. olyan mint ha a Fate/Zero-ban várnád hogy "A jók mikor gyõzik már le a gonoszakat?", vagy ha a K-on-ban várnád hogy "Mikor válnak már híres együttessé a lányok?"

Egyszerûen nem az a mûfaj.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Máté94
Magyarban a "Nem hagy nyugodni a dolog." fordítás szerintem hatalmas. Jókat mosolygok amikor elõjön. 😊
PetruZ
A 6. részben vissza kellett tekernem azt a részt, amikor csomó kis Chitanda angyalka mászik rá szegény Oreki-re és mind azt csipogja, hogy "I'm curious! I'm curious!". 😄

(Btw, kijött az új Berserk movie több csapatnál is, pl. a sarlós-kalapácsos brigádnál.)
LasDen
én is emiatt ódzkodtam a megnézésétõl (és a helyzet alapján lenne sokkal szofisztikáltabb megoldás is), viszont szerintem a karakterekkel együtt nagyon szépen néz ki az egész...

BEAST
+1

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zomil
tervbe van véve, mert nagyon szimpatikusnak tünik 😊

Lelouch
Nálam ez a "jelentõség" csak rontott a megítélésemen... 😄 Ekkora badarságot...
PetruZ
A nyáladzásnak jelentõsége van, nem csak pusztán azért fordul elõ, mert egy fiúról és egy lányról van szó. Ez már az elsõ részben kiderül.
LasDen
viszont ez a Hyouka jó lehet...van benne potenciál, és remélem nem basszák el...eddig (4. rész) egyre jobbak voltak a részek, bár Chitanda picit frusztráló...

IMYke2.0.0.0
Én sem fikázok - egyszerûen vizuális vagyok. A képe alapján meg már attól hányinger fogy el, hogy a nyálát az ujjára veszi és a srác azt szopogatja - nem vagyok álszent, smárolok/tam nyelvesen, nyálasan is (és más dolgokat is mûveltünk) a csajommal, de az ugye "természetes".
Ez meg egy animében inkább gusztustalan, mint újítás.

De, talán egyszer, ha rávisz a gyomrom, és ha valóban nem annyiszor fordul elõ, belenézek.

Zomil
sztem egyáltalán nem jellemzö erre a topikra az össze-vissza fikázás, föleg tölem nem sürün látni, h "fikázok"(ami sztem tulzás, egyszerüen csak kinyilvánitottam, h nem tetszik) 😊

LasDen
mert válogatós vagyok....és van, ami nem tetszik. ez most nem kizáró ok nálam, de olyan...bláhhh 😄 Én új féle karaktertípusokat (is) szeretnék látni nem ilyen újításokra gondoltam 😄
a seikon no qwaserban meg a csajok csöcsét szopja az energiáért és azt se folytattam még, mer sokkolt 😄DD

Lelouch
Naa, azért nem megy itt fikázás és fintorgás mindenre.<#smile>
PetruZ
Nem olvastam elõre egy oldalnyi mangát sem, nem is fogok, majd ahogy megy az anime, úgy nézem. Különleges a két karakter egyedi kapcsolata miatt és nekem tetszik, tehát jó, de nem kötelezõ, hogy másnak is tessen. Csak a f*sz ki van attól, hogy már ebben a topikban is egybõl megy a fikázás és az ujjal mutogatós fintorgás mindenre... 😞

LasDen, neked állandóan az a bajod, hogy minden sematikus, ugyanaz, semmi új, satöbbi. Erre itt van valami új(szerû) és rögtön az a kérdés, hogy miért nem ugyanazt csinálják, mint x+1 más animében? Hát... please... 😊
LasDen
én a nyáladzást nem értem...az 1. részben barátnõje lett, akkor mér nem smárolnak már inkább??? az sokkal normálisabb 😄

Zomil
most ha azért gyökereztél le, mert szerinted spoiler az, h a manga sok-sok chapterje után SEMMI változás nincs, akkor sajnállak 😄

manga spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ja de van! Azt hiszem EGYszer "csokoloznak", amikor egy fényképen keresztül(vagyis a szájuk között van egy fénykép) csokoloznak...HUHA! 😄

Zomil
Akkor sorold fel nekem kérlek, mi az ami annyira jo és annyira különlegessé teszi ezt az animet, azon kivül, h ez egy szimpla idiota barátnö/szerencsétlen gyerek kapcsolatát bemutato mü. És ezt mindenféle rosszindulat nélkül irom, komolyan érdekel, mit az ami annyira jová teszi a sorozatot.

Zomil
hát megnéztem már, h hova fejlödik a dolog, mert annyira nem volt szörnyü az anime, csak az érdeklödésemet nem tudta fenntartani, ezért érdekelt, h hátha azért van értelme nézni, mert valamennyire halad elöre a történet...aztán rádöbbentem, h nem és soksok manga rész után is ugyanugy szerencséetlenkednek :S

PetruZ
Baromság, ennél azért több van benne, nem hétköznapi love-moe. 😊 A "nyáladzás", amiért sokan húzzák a szájukat, összekötõ kapocs és magyarázó elem is (mint pl. amikor feltûnt a másik srác). És egyáltalán nincs sok belõle.
Rosszabbak vagytok a hw.hu vinnyogókórusánál is. 😊
IMYke2.0.0.0
Szép a stílus...

Máté94
Gyökér...
Lelouch
Hogy lehet, hogy mangát olvastál? XD
Zomil
jo kérdés...pedig ezen kivül egyedül a blood-c-t dobtam...de egyszerüen megnéztem 3részt és feltettem magamban a kérdést, h végülis minek is nézem? Aztán megnéztem a mangáját és sok-sok chapter után még mindig sehol sem jár a kettejük kapcsolata...szoval nem igazán láttam értelmét folyatatni...ez igy nekem kevés, több kell egy anime fenntartsa az érdeklödésemet. :S