Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Hát én ezt most gyorsan átpörgettem. De ez valami hihetetlen jó... nagyon valószerû az egész, bár a vége sejthetõ

Lehet, ha vége lesz egyszer csinálnak belõle animét. Díjaznám, de hát 100+ fölötti részekkel kellene számolni, HA jól követi a mangát.
Már 9 kötet kijött. Az elsõ kötet csak bemelegítés. Azután indul be igazán.

Animében én nem reménykedek, abban viszont igen hogy hátha adnak majd ki belõle angol verziót...
LasDen
én 1 éve (?) kb. mmmmmmmmmmmmmelkezdtem és úgy a 3-4. fejezetig jutottam...nem nagyon fogott meg, de adok majd még esélyt neki...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Máté94
Belenézegetve valahogy ilyen fényképezett hátterekkel tudnám elképzelni, amire rá vannak animálva a karakterek.

Egész jó lenne animéhez. 😊 Lehet pár éven belül kap is. 😊
BEAST
Majd ha lesz anime verzió 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Mostanában az I am Hero-t olvasom. Kissé lassan indul be de olvasatja magát.

alaptörténetben kissé hajaz a Highschool of the Deadra de a másik oldalról közelit meg a kérdést. Hõsünk egy igazi antiszociális otaku aki egy "zombi?" invázió közepén találja magát. Maga a történet realisztikusan mutatja be pánik kitörését, és hõsünk reakcióit. Milyen az amikor nem a tökös fõhõs hanem egy nolifer lúzer találja magát veszélyes helyzetben.

Maga a rajzstílus is érdekes/reális és bízvást mondhatom hogy a "zombik?" ebben a mangában vannak a lehetõ legtermészetesebben és légundorítóbban ábrázolva. 1-2 jelenetnél/képnél szabályosan felállt a hátamon a szõr.

Aki egy jó ( bár lassan beinduló történetet ) akar olvasni és nem idegenkedik a gyomorforgató jelenetektõl annak bízvást ajánlom.
Zomil
off:

Ez milyen durva már, mintha vmi sci-fi-böl ugrott volna elö 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

PetruZ
Offline viszont nem sokat ér, nem frissül semmilyen irányban (pedig úgy lenne igazán értelme, hogy a felkatalogizált fájlokat az AniDB felületén is lásd). Egy statikus listának megteszi, de ahhoz meg lassú, szerintem.
IMYke2.0.0.0
Ahogy írtam is, nekem is azért kellett, hogy a gépemen lévõ ~400 (lehet, hogy több!) anime sorozatot könnyebben felvigyem (illetve, hogy ne nagyon kelljen) egy saját adatbázisba. S mivel otthon nincs netem, ez az offline böngészési lehetõség maga a kánaán.

A listám bõvítéséhez mindenképp online kell lenni, így az nem gond.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
Egy idõben használtam. Elsõ install után brutál lassú, minden induláskor lassú, ha pár napig nem használtad, az update-ok miatt lassú, kb. 1-2 havonta érdemes reindexelni az adatbázist, mert lassú, és van egy nagy hiányossága: a keresõ nem tud group-ra szûrni és nem mindig ugyanazokat a címeket látod rajta, mint online. A statisztikai dolgokat meg a felület is tudja (My Place).
Egy dologra jó: felkatalogizálni a régi archívumaidat. Napi szintû kattintgatásra alkalmatlan, a webes felület ezerszer jobb.
Malakai
Taigahoz nincsnek csillivilli skinek, mint mal updaterhez, de gyors, egyszerû, kézreáll, egyedül a mass tagging hiányzik nekem belõle.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zomil
Nem offline kell, csak vmi egyszerü progi 😊

szerk: Ezt a taiga-t meg is lesem.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

BEAST
Én elvagyok a MAL Updaterrel. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Malakai
Offline nincs, mivel a MAL nem tárolja a fõ adatokat egy tömörített állományban, mint az AniDB.
Viszont frissítõ progik vannak, több féle is, én a Taiga-t használom.
Meg AniDB-hez se csak ez az egy kliens van. Azt viszont nem frissítem már egy ideje, mert lusta vagyok szintre hozni úgy alapból.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
Nem tudok róla 😞
Tényleg jobban szeretnék egy olyat, én is 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zomil
MAL-hoz nincs ilyen? 😄

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
Ráadásul, az AniDB-n nem is vezettem eddig igazán a megtekintéseimet.

A MyAnimeList adatbázis alapján:

TV: 46, OVA: 34, Movies: 52, Spcl.: 23, Eps: 1,044, DL Eps: 0, Days: 19.45, Mean Score: 7.4, Score Dev.: -0.08

BEAST
Azt hol mutatja? Én csak azt látom, hogy mennyi idõt töltött anime nézéssel. :p

IMYke2.0.0.0
Ezt mutathatja éppen a MyAnimeList is... meg a többi online adatbázis is 😊

Nekem arra kellett, hogy ne kelljen kézzel felvinnem a gépem tartalmát - a WhereIsIt-en kívül.

Seth
Azt mutatja, hogy mennyi idõt pazaroltál el az életedbõl.

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0
A TELJES AniDB adatbázis a gépemen 😊
Az említett program ugyanis leszedi az összes információt, és OFFLINE böngészheted, listádat menedzselheted, és természetesen frissítheted a nagy oldalon is vele, stb.

Nekem, aki azt tervezi, hogy saját anime adatbázist hoz létre a gépén lévõkbõl, ez nagyon is jól jött 😊

LasDen
emmi???

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Ezt ki kell próbálnotok 😊

IMYke2.0.0.0
Használja más az "AniDM O'Matic 0.5.17.264"-et? --- korr.jav ---> Használja más az "AniDB O'Matic 0.5.17.264"-et?

IMYke2.0.0.0
Használja más az "AniDM O'Matic 0.5.17.264"-et?
Én most próbálom - már vagy 20 perce megy a "Parsing dump".

IMYke2.0.0.0
Igen, olvasom, hogy 2011-ben az átlagos havi jövedelem 150.000 yen volt.

De itt van egy elemzés 2010-bõl is: Withinjapan.com
Egyetemi végzettséggel például 200.000 felett, alsó hangon.

Zomil
sokat keresnek ellenben nagyon drága az élet...
meg azt is tegyük hozzá, h sok helyen csak a férfi dolgozik...

IMYke2.0.0.0
Igen, azt amolyan "WTF"-keltõként tettem az összeállításba 😊
Elnézve az anime-BD-árakat, mindig felötlik bennem a kérdés: mennyit keres átlagos japán dolgozó...?

Zomil
ahahahaha, az a Fate/Zero 420$...hát nem a 7köznapi ember pénztárcájához van igazitva 😄

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
AA-n nem fórumozok. Nem igénylem.

Csak pár topicot használok de annyira nem tûnt fel a dolog.
Zomil
én azért a spoiler szobáját szeretem, mert néha egész értelmes emberek vannak ott 😄

armageddon666
Arrogáns banda és egyre arrogánsabb ha jól veszem ki. AA... Arrogáns Animések, hahaha. De számomra az AnimeAddicts hasonló érdekeltségi szinten van már egy ideje, mint a Bleach. Csak a Bleachen még tudok nevetni 😄

@

RelakS
Mintha azokról is hallottam volna érdekeset, hogy nem igazán díjazzák a kritikát pl az oldallal kapcsolatban (ha jól tévedek a modik között vannak a fejlesztõk is)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Máté94
Moderátorokról van szó... 😊
RelakS
nem nagyon emlékszek, hogy itt írt volna bárki is jót az AA-s fordítókról...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Zomil
Azért AA-nal is vannak elmebetegek...beirtam medaka box ki mit fordit topic-jába, "apro megjegyzés"(ezt irtam elötte)-ként, h örülnék, ha nem egyböl lenne átrakva oda a topic a befejezett forditásokhoz, mert igy nehezebb megtalálni, h már van uj felirat. Erre kapom a pm-et moderátortol, h milyen szerencsés vagyok, h ö vette észre elöbb a hsz-em nem pedig másik modi, mert egyböl kaptam volna pár napos kitiltás...WTF!!!??? Komolyan azért az kicsit pofátlan, h valaki ennyire ne birja a kritikát.

Ruley
Nehéz megmondani, mert csak az elsõ 2 fejezet volt lefordította, az meg még épp csak bemutatta az alapszitut, de nekem inkább úgy tûnt hogy inkább komolyan veendõ problémaként vetette fel a testcserét, nem csak úgy mint a Natsuiro Kiseki amiben az egész természetfeletti csak egy körítés.

A rajzstílusa egy kicsit megtévesztõen befolyásolhat, mert az rajzolta mint a K-ont, de nem õ írta, szóval ez nem fogja befolyásolni hogy mirõl szól.

Egyébként ugyanez a Tari Tari-ra is vonatkozik, azt meg az a csapat animálja mint a Hanasaku Iroha-t, de egyébként más írja-rendezi, szóval még lehet baromi más a témája.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Győri Devi
hát ez nekem elég gyérnek tünik 😞

やられたらやり返す。倍返しだ!

Zomil
Huhh ez jol hangzik 😊

Ruley: olyan tipikus slice of life-nak tünik a történet, de ezzel a testcserés dologgak akár még jo is lehet 😊

LasDen
én úgy döntöttem, hogy megvárom míg befejezõdik aztán egy maraton keretében lenyomom a 24 részt...😄DD

Lelouch
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
York Shin lesz a helyszín, ahová megbeszélték a találkozót szeptember 1-re. Be lesz hozva a csoport, akik lemészárolták Kurapica klánját. Nem kispályás egyik taguk se...
Ruley
A Kokoro Connect nagyon érdekel, a manga elsõ két fejezetét elolvastam, és nagyon jó volt. Valahogy olyan életszerûnek tûntek a karakterek, ahhoz képest hogy lehetett volna nagy klisé is, a párbeszédek meg a celekmény szintjén meglepõen eredeti volt.

Talán a Haruhihoz tudnám hasonlítani, abban éreztem így, hogy az alapfelállás szerint lehetett volna egy se íze se bûze "Átlagos Yuuji és a háremje" történet is, de a jelenetek és a párbeszédek szintjén sziporkázott.

IMYke2.0.0.0
Nincs szükség lenézõ, kioktató stílusra.
Nem a második mondatodban felvázoltakra utaltam, de bizonyára gondolatolvasó is vagy.

Zomil
Amugy ki mit gondol, melyikre érdemes odafigyelni?
Eddig Sword art online meg Horizon érdekel.

Ruley
Az egészben van kettõ darab olyan ami konkrétan arról szól hogy "lánycsapat aranyos dolgokat csinál".

Ezen kívül meg, na igen, ahhoz hogy a standard karakterdizájn egy orr nélküli nagy szemû tinilány, ahhoz illene már hozzászokni.

Zomil
kicsit összement az a bluz mosás után... 😄DD

IMYke2.0.0.0
Hogy az ilyen képeket - ezek a 3D-imitáló/irritáló gifek - mennyire utálom... 😞

Technikailag remek a dolog, csak idegesítõ 😊