72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Utolsó, ígérem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Bocs, nagyon OFF, de na:
-
Legalább hatott rájuk a közönség visszhangja. :-) -
Várom a 4k livestreamet, nézzük együtt! :-D -
jah egész jó cucc a BC miutan Asta seiyuu-ját benyugtatózták kicsit:D -
Május 4-től vége a hóm offisznak és karanténoknak. Elég gyorsan legyőztük ezt a koronát!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.04.28. 10:38:10 -
Jó összeállítás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Láttam belőle képeket, eléggé tömörített a kép és a hang is, de legalább nem kamerával felvett földrengéstszimuláló verzió. Én várok vele, ha már eddig vártam. Nehéz kibírni, de muszáj. Meg van rendelve a 4K verzió Japánból, én majd azt szeretném látni. 
Shinkai bácsi megérdemli a bizalmat.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.04.28. 08:42:35 -
Hétvégén felhoztam magamat Black Cloverből, és wow, amilyen rosszul indult a sorozat, annyira beérett így a végére. Ezért szerettem anno egyszerre több shounent olvasni (és ezért zseniális mindig "A hármast" említeni), mert hiába van 1 vagy 2 épp építkezős fázisában az adott story arcnak, a maradékban mindig teljes gőzzel döngetik. A mangát az első anime rész után kezdtem, és az anime 87. részéig olvastam (tartalomban) pár nap alatt, aztán most visszatértem az animéhez, és ami fogadott, az egy tök jól megcsinált animáció, Asta VA-jának a rendezőjére is rászóltak, hogy "normálisan, Pista"... A tartalom a mangából adott, de itt tényleg pörgés volt, elment 90-125. részig anélkül, hogy leült volna. Az openingek, endingek között olyan jók is voltak, hogy nem ugrottam át őket egyszer sem (főleg a 10. OP, 2 napja megy folyamatosan). De tuti, hogy a nagyobb fightokat a korábbi fejezetből is visszanézek, élén Noelle lvlupjával. :-)
Rossz hír, hogy 15 chapternyire behozta a mangát, így valszeg fillerévszak jön... :-D (Anno Naruto Shipp animet is akkor hagytam abba végleg, amikor Cápalit leverték, aztán jött vagy X évnyi filler. No thx. :D)
Szóval ez tuti maradós lesz most már, most a 4 nap alatt még BNHA-t és Dr. Stonet felhúzom szintre, ha már OP-hoz és AoT-hez nem nyúltam évek óta. Remélem, azokban is lesz 1-2 ON FIRE rész. :-) -
Weathering with you vélemény:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A zene miatt alulmaradt a Kimi no na Wa 9/10-ével szemben nálam, zene téren avatatlan nyugati fülemnek kb ugyanazt a refrént (de legalábbis ugyannak a dalnak különböző versszakait) ismétlik minden egyes epic momentben ugyanarra a dallamra, ez kicsit rossz szájízt hagyott, mivel semmilyen művészi indokot nem találtam így elsőre, hogy ez így legyen. :-| És ez nálam kevés.
De story epik és kíváncsivá tesz, hogy tényleg van-e ilyen folklór amúgy amiből ezt kiszőtték;
Ending nem sima copout "képzeljamitszeretnélbuzikám", mint a legtöbb japán cuccnál, és a betacuck ML is magához tért a végére LOL; Animáció pedig 3D-vel együtt is fasza, ilyen rajzolt tüzijátékot még nem láttam ott sem, ahol kellett volna. :-o Kérdés, hogy mivel 24 fps videó volt, és azért láttam kevésbé "smoothnak" pár helyen, de ezt majd a BD kiadás megmutatja
Összességében nálam 8/10. -
Az egyik holland streamszolgáltatónál már kijött, csak sajnos hardsubbal, és így mindenki elblurölte az ő subjukat és felé nyomja a softsubot...
De a lényeg, hogy tegnap óta már van nézhető verzió Tenki no ko-ból. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2020.04.27. 23:39:56 -
-
Doki kielemzi a Cells at Work sorozatot
Részenként, youtube videók -
Asszem ez az Arknights lesz. Legalábbis az utóbbi napokban ilyen kiírásokat láttam ReoNa-tól Twitteren. Akkor még nem tudtam eldönteni, hogy ez egy anime lesz vagy valami videójáték. De úgy tűnik, hogy valami toronyvédős mobiljáték, ami most lett egy éves, ezért készítettek hozzá ilyen zenés videót ReoNa-val.
Készítő: A-1 Pictures
A SAO-ra nincs idő, erre meg van?
Napra pontosan 1 hónap múlva:
Ide azzal a 4K HDR verzióval.
A Kimi no na wa is ütött, pedig az csak egy tisztességes upscale volt 1080p-ről, a Tenki no ko meg már eleve 4K kompatibilis.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.04.27. 10:57:54 -
Most találtam.
Link
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2020.04.27. 10:12:21 -
Nincs fent az Expelled a netflixen. Szerintem ott volt de mar nem talaltam en sem. Bar lehet sosem volt ott csak ugy emlekszem. -
Nagydög #71634 A CGI nem annyira szar, de a minosege eleg hullamzo. A mozgason kulonosen latvanyos. Helyenkent ugy nez ki, mintha egy nem kulonosebben ugyes animator kezzel csinalta volna, mashol meg biztos vagyok benne, hogy motion capture.
Nagyon szuken birtam belole 5 masodpercet, mert aztan megszolalt. En viszonylag biztos vagyok benne, hogy ez nagyreszt csak az en fejemben letezik, de akarhany anime kerul elem angol szinkronnal, mindig az az erzesem van, hogy egy kozepiskolas szinjatszo kort szerzodtettek a melora.
-
Nagydög #71633 Szerintem nincs a Netflixen, vagy legalabbis a mi regionkban. -
A Resleeved nekem bejött, bár inkább csak az animáció és az akciójelenetek miatt. Az állóképek viszont tényleg rosszak voltak, minden karakter olyan, mintha sz*rni készülne, csak megállt félúton. Nem néztem utána, ugyanaz a csapat csinálta-e, de az újabb Yakuza játékok videói is nagyon hasonlóak, lehet, hogy ugyanabból a készletből dolgoztak.
Mivel ma már minden anime és rajzfilm CGI, nincs értelme különválasztani, melyik nem az, legfeljebb annyiban, melyiknél látszik a 3D csúnyának és melyikben nem, ami meg erősen szubjektív (bár ami nagyon műanyag hatású, azt általában jobban is utálják a nézők). Az Arpeggio 3D-je pl. nekem nem tetszett annyira, viszont az Ajin, vagy a Sidonia stílusa annál inkább. -
Prof William #71631 Az Expelled is fent van a netflixen? Már rohanok is megnézni!
Ha már rajztílusban megcsinált CGI akkor eddig ezt eddig talán a Arpeggio of Blue Steel c. animében láttam a legjobban megcsinálva.
Ennek kellene jövőnek lennie, nem pedig az ilyen próbababaszerű förmedvénynek. Ráadásul a Netflixtől azt várná az ember hogy több figyelmet fordít rá. De pl az Altered Carbon anime cgi-je is egy förmedvény lett. -
netflix GITS sorozat. Meg csak ket resznel tartok de eddig csalodas. Szar cgi. Sztori eddig nem nagy szam. Semmi fasza komoly dolog nem tortenik. Mar megint tank van a masodik reszben mint anno a SAC sorozat masodik reszeben. Mar vartam, hogy az ornagy odamegy feltepni az ajtot....
Lattamn mar fasza cgi animet. Sajna nem emlekszem a cimere pedig azt is netflixen lattam. Legalabb az arcokat megcsinaltak kurvajo animesra.
megtalaltam. eleg csak 5 masodpercet megnezni es latni fogjatok, hogy full megcsinaltak az arcokat olyanra mintha rajzolva lenne. Sokkal kellemesebb latvany mint a GITS meg az osszes cgi formedveny.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2020.04.26. 02:25:47 -
A SAC-sorozat tul van lihegve, imho.
Vannak benne franko reszek, es nyilvan sokat tett a kultert, de jobbak az onallo filmek es az ujkori sorik is. -
Nagydög #71628 Megneztem az uj GITS sorozatot(majdnem, meg talan 3 resz van vissza a 12-bol).
Ez a felszivvel csinalt CGI - amit a Netflix nagyon eroltet - eleg zavaro, de szokhato. Erdekes, hogy helyenkent egy nem eppen uj jatek engine szintjen mozog a latvany, mig maskor kifejezetten faszan nez ki. Az ornagy kulonosen fura tud lenni az enyhen(olykor nem is enyhen) csillogo proba baba kulsejevel, de mar annyira, hogy szerintem a koncepcio resze, jelezven, hogy o itt "full body cyborg". Idevagolag en eskudni mertem volna, hogy Batou es Bouma is azok, de most utananezven nem egyertelmu.
Egyebekben nekem bejon. Lehet, hogy nincs a SAC szintjen, de nagyreszt vegigdaraltam tegnap del ota, ami nem jelent rosszat.
-
-
Nekem nem volt bajom a Vin Dieseles 'Verlovessel' (szandekosan igy)...
Amikor neztem, akkor nem melyszantasu muveszfilmre vagytam. -
A Venomot nem láttam, az előzetesek alapján sem érdekelt, de ha azokat az írókat kérték fel, én nem egy vicces, szatirikus filmet vízionálok mindebből. A Sony szuperhősös filmek (keveset láttam csak) alapján szerintem Garou-t fogják kiemelni, mert jól dramatizálható antihős. Később felvezetője is lehet Oroichi-nek az esetleges további filmekben, így a Monster Association elleni harc olyasmi grandiózus lehet, mint az Endgame volt a másik univerzumban, szerteágazó hős-történetekkel. Mindegy, semmit sem tudunk még, de nekem elég rossz előérzetem van... -
a mai szuperhős világban ez egy alapvetően jó lehetőség magát az alapot tekintve. Egy laza, szatírikus, parodisztikus hozzáállással és sok pénzzel jót is lehet ebből csinálni. De annak a lehetőségét is látom, hogy az eredeti karakterek helyett egy sokkal hipszterebb Marvel/DC ripoff irányt vesz a dolog, hogy jobban érthető legyen az embereknek. Mumen Ridert pl biztos sokkal Power Rangersesebbre kell venni, hogy értsék az emberek. Másrészről meg ez a Sony. A Pókverzum jó lett, de az animáció. A Venom kevésbé jó, de türhető. Bloodshot felejthető. Ezekből kiindulva vegyesek az érzéseim... -
A Sony One Punch Man filmet akar csinálni... -
Én nem mondanám, hogy rossz. Én úgy érzem, hogy be vannak határolva a lehetőségek, így az lett, ami lett. Én egy kissé mélyebb és rekedtesebb vonalat fogtam volna meg. Amolyan Pálos Zsuzsa (Marge) jelleg. Én azért örülök, hogy van ilyen próbálkozás és relatíve profi körülmények között. Az mondjuk érdekes, hogy erre esett a választás. Gondolom a DragonHallnál valaki nagyon akarta ezt :D
-

Most gyorsan el is inditom az elso reszet, wredeti hanggal... Ordoguzesenek ;-) -
Én belehalgattam, hiba volt :D -
Meghallgatas nelkul: a foszereplonk eredeti hangja nelkul, mehhh... -
Japanos affektalas az aninekben.
Jobb igy? -
és akit érdekel, apparently van szinkronos Watamote is :D -
japánosság? -
;-)
Szemelyes: en azert tobb beleelest instrualnek az amugy kivalo hangu szineszeinknek. Mindegyik kepes lenne ra.
Sot, a "japanossagra" is emlekeztetnem oket.
Beszerzem majd igy is, ha lesz ra mod :-) -
https://www.sorozatjunkie.hu/2020/04/21/delelotti-video-4-elfen-lied-1-evad/
Imynek... -
No, ővele eltudnék képzelni néhány "perverz" szituációt, olyan tipikus mangás idol sztorikat 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2020.04.21. 11:22:33 -
a 3. is már 2013-ban. Aztán Anno egy kicsit pihent, majd elment Shin Godzillát forgatni. -
Prof William #71611 Te jó ég ezeket a filmeket még mindig nem fejezeték be? Ha jól rémlik az első kettő egész hamar kijött de az már ÉVEKKEL ezelőtt volt!