Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PetruZ
Meglepõen sok olyan van/lesz, amit nem nézek. 😄 De szokás szerint a listáról is ki fog még potyogni pár az elsõ pár rész után, marad olyan 8-10, amit végig szoktam nézni.

Watamote: Akkor nem romkom, hanem drakom. 😊
Zomil
O.M.G 😄
Van olyan amit nem nézel? 😄

Amugy a "Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui!" röviden Watamote nem romkom lesz. Egy szerencsétlen antiszociális lányrol szol aki probál valahogy a középiskolában belehelyezkedni a közösségbe. Átpörgettem a mangáját, mert elég nagy hype van rajta redditen...de én inkább sajnáltam a csajt annyit sziv, meg mindig mindent félre ért, és valahogy nem tudtam nevetségesnek találni.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

PetruZ
Amikbe én belenézek:
- július: Danganronpa (akármi is lehet), Ark IX (nyomozós sci-fi), Kitakubu Katsudou Kiroku (no-IQ slice-of-life), Love Lab (csajos marhaság), Seitokai no Ichizon (új évad), Servant x Service (irodai slice-of-life), Stella Jogakuin Koutouka C3-bu (az új Upotte?), Kin'iro Mosaic (brit/japán csajos marhaság), Kami-sama no Inai Nichiyoubi (a sírásós 😊 ), Uchouten Kazoku (a készítõk miatt tûnik érdekesnek), Blood Lad (urban fantasy), Kami nomi zo Shiru Sekai: Megami Hen (új évad), Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui! (az évad leghülyébb címe, magyarul vmi olyasmi, hogy: "Nem az én hibám, hogy nem vagyok népszerû!", azaz romkom/marhaság), Gin no Saji (agrár sulis anime, ilyen se sok van), Kimi no Iru Machi (a két OVA nem volt annyira rossz, kíváncsi vagyok, sorozatban hogy jön ki, vagy mennyire lesz idegesítõ), Buki yo Saraba + Gambo + Buki yo Saraba + Hi no Youjin (rövid filmek), Kaze Tachinu (új Miyazaki film a Zero vadászgép tervezõjérõl), Corpse Party (valami horrornak néz ki).
- augusztus: Tonari no Kaibutsu-kun (OVA), Namiuchigiwa no Muromi-san (OVA), AnoHana (anime film változat)
- szeptember: Captain Haarlock (movie), Chuu2Koi (movie), Yahari Ore OVA

A továbbiak még homályosak, van csomó, amirõl még nem nagyon van infó (vagy lusta voltam utánanézni), de pár érdekesség: Coppelion (sci-fi/poszt-apok akció), Golden Time (usual romkom), IS 2 (IS 😊 ), Kill La Kill (a Gurren Lagann írójától), Log Horizon (orbitális SAO ripoff, de azért is belenézek), Machine-Doll wa Kizutsukanai (steampunk-szerû urban fantasy), Pupa (valami misztikus modern fantasy), Yowamushi Pedal (versenybicajos anime 😊 )
Zomil
Ha nem vesszük bele azokat a sorozatokat amik tavaly év végén kezdödtek és 2évadosak(psycho és from the new world), akkor eddig nekem az év animéja a Nyaruko W...azt hiszem ez mindent elmond az idei évröl 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
A TWGOK: Goddess-arc megfelelõ körülmények között nagyon fasza lett volna, a nézhetõ szintet talán még meg fogja ütni így is...
LasDen
Danganból bármi lehet, jah. Mondjuk én bõdületes fasságnak tartom ezt a gyilkoljátok le egymást, hogy elvégezhesd a középsulit 😄 de majd kiderül
A kertészkedõs dolog elsõre engem sem hoz lázba, de mivel az csinálta, aki, ezért kap egy esélyt. De látszik, hogy ez sokkal békésebb, itt nem lesznek transzmutációs körök 😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Pedig amilyen "erõs" eddig ez az idei esztendõ, lehet a Monogatari lesz az év animéje... 😄 Megvan benne a potenciál. Az hogy neked nem jön be, az nem a mi problémánk. 😄

A Danganronpa érdekesnek tûnik, de megvan az esélye, hogy hatalmas trainwreck lesz. Pár részt biztos megvárok, hogy lássam a véleményeket, mielõtt belekezdenék majd.

Gin no Saji: Aki kedveli a mezõgazdasági témát, vagy érdeklõdik iránta, annak biztos be fog jönni, engem pl. nem nagyon hoz lázba... 😄

Free:<#vomit>

Kimi no Iru Machi: Nem hiába illetik a Kimi no RAGE Machi névvel... 😄
Lelouch
Kár, hogy a Blood Lad elõreláthatólag csak 10 részes lesz.
LasDen
Monogatari, mint nézhetõ...ne viccelj <#eplus2><#eplus2>
holnap kezdõdik a Danganronpa, ilyen iskolai túlélõs gyilkolós érdekesség, még jó is lehet.
a Gin no Saji is érdekes lehet, az FMA mangakájától.
Free, a kyoani büszkesége 😄
ez a kimi no iru machi is a jobbka között van emlegetve
meg persze a HS DxD 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Én az AniDB Calendar-t szoktam nézni és az érdekesebbeknél nyomom be a notification-t, így nem maradok le róluk, még ha el is felejteném. A július kb. fele-harmada ilyen sárga csengõcskékkel van tele. Most számoltam meg, ez 18 anime csak ebben a hónapban... <#hehe>
Zomil
Monogatari sorozat következö évadja. Aztán kb. ezzel vége is a listának 😄

Bár Blood Lad-ot emlegették még itt páran, majd ránézek arra is.

BEAST
Azért remélem idén nyáron indul még valami nézhetõ, mert már azt is elfelejtettem, hogy anno miket néztem ki. <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
a Gifuu doudout én is néztem. a tesztoszteron szörnyek nekem is furcsák, de ez a Hokuto no Ken mangakájának a mûve...😄

PetruZ
A másik kettõrõl én is olvastam korábban, de végül kihagytam õket, nem hiszem, hogy belekezdek bármelyikbe is (hacsak nem kapnak valami nagy pontszámokat, amit kétlek).
IMYke2.0.0.0
"Another + OVA" - 8/10

Remekül adagolt feszültség, fordulatok. Némelykor szó szerint a hideg futott végig a hátamon, lúdbõrös lettem.
Tetszett a fõcím és a vége dal is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

BEAST
Eddig három nyáriba néztem bele, de eddig mindegyik szörnyûnek tûnik. 😄

Inu to Hasami wa Tsukaiyou (MAL) - Egy könyvmoly halála után egy kutya testében találja magát és valamilyen furcsa módon éppen a kedvenc írója lesz a gazdája. Nem tudom mit lehet kihozni egy ilyen felállásból, de még adok neki egy pár részt.

Gifuu Doudou!!: Kanetsugu to Keiji (MAL) - Átlagos "történelmi" hadakozós animének tûnik, de a karakterdesign valahogy nagyon taszít engem. Születésüktõl szteroidokkal pumpált szamurájok és különféle szilikoncsodák világa ez.

Kamisama no Inai Nichiyobi (MAL) - Az alapsztorit leírtad. 😊 A kis 12 éves sírásónak is adok még pár részt, de eddig nem igazán tudom hova tenni.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen

Lelouch
Ez tökre olyan, mint a Hellsing Ultimate "vicces" jelenetei... 😄
LasDen
jaaaa, mostmár értem 😄 az volt a baj, hogy egy betû különbség miatt automatikusan Maounak olvastam és nem láttam, hogy Mou 😄D

Lelouch
Mit nem értel rajta? 😄 Pedig azt hittem Real-szurkolóként te biztos fogod tudni értékelni, még ha más nem is... 😄
LeWyTy
Most ezen így éjfél után visítoztam a röhögéstõl<#banplz><#banplz>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LasDen

#60276: ezt nem értem 😄

Lelouch

<#banplz>
Lelouch
Ez már tényleg a szánalmas kategória. Na mindegy, legfeljebb nem nézem meg a recapot, és várok egy héttel többet az új részre, belehalni nem fogok.<#crazya>
PetruZ
Namiuchigiwa no Muromi-san 13 END: A sellõlányok, a yeti, a hárpia, a kappa és mások, valamint a mólón korábban békésen pecázgató, fiatal fiú, Taku történetei véget értek (õsszel jön még egy OVA). Különösebben nem volt nagy formátumú sorozat, a ~12 perces részei inkább csak random ökörségek és kevéske ecchi sorozata, de végig lehetett nézni. 5/10

És az új évad elsõ fecskéje (persze már nyár van, de mindegy):
Kami-sama no Inai Nichiyoubi (AniDB): Isten megteremtette a világot, majd a hetedik napon elhagyta azt. Azóta az emberek nem halnak meg és nem is születnek újak, még holtukban is tovább mozognak. Egyetlen módja a megszabadulásuknak, ha egy gravekeeper (kb. temetõgondnok) helyezi õket nyugalomra. Hõsnõnk, a 12 éves Ai megörökölte anyjától a gondnoki feladatot és lelkiismeretesen meg is ásta faluja mind a 47 lakójának leendõ sírját. Aztán megjelenik egy titokzatos fiatalember, akinek a neve ugyanaz, mint a soha nem látott apjáé, és a falu minden lakóját lemészárolja...
Érdekes indítás, bár a háttér ugyan tipikus és ismert panelekbõl építkezik, de a sztori eddig jónak tûnik.
(Még csak wwwrip van belõle, hdtv gondolom valamikor 1-2 héten belül.)
IMYke2.0.0.0
"Ghost in the Shell: Arise - Border:1 Ghost Pain" (Koukaku Kidoutai Arise: Ghost in the Shell) - 7/10

Röviden: többet vártam. Remélem, a többi jobb lesz!
A fõcím és ending rettenet volt!

Motokóval megbékéltem, nekem így is bejön. A háttértörténete is jó. A többiek már neccesek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
De ha már itt tartunk, a databook szerint pl. Chrollo neve is eredetileg Quwrof Wrlccywrlir... 😄
Zomil
De Pitou neve legalább könnyen megjegyezhetö...de a többi 😄

Lelouch
A felségõrökre gondolsz? 😄 Nálam simán Pitou, Pouf és Yupi lesznek, a neten is így utalnak rájuk a legtöbben.
Máté94
HxH 86:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mik ezek a nevek, te jó ég... Egyszerubb, ha FuFu1, FuFu2, FuFu3-nak nevezzuk õket mostantól.
Lelouch
Hataraku Maou-sama!: Az idei animék közül még ez jött be nekem eddig a legjobban. 8/10
PetruZ
Suisei no Gargantia 13 END: Mondtam, mondtam, megmondtam, hogy Chamber még tartogat meglepetést. 😛 Amúgy a vége a várható és kissé deus ex "machinás" befejezés lett, semmi meglepõ, minden elvarrva, folytatás felesleges. Augusztusban itt is jön majd még egy special epizód, gondolom, az már csak valami extra ráadás lesz az eltelt idõrõl. 5/10, végig lehetett nézni a sorozatot, egyáltalán nem az a mechás izébizé, mint az elsõ rész elsõ fele alapján tûnt.
Zomil
Az majd kiderül a következö évadbol, ha lesz...vagy pedig bedobnak valami random jelenetet a BR-be, mint multkor is 😄

LasDen
azé jól nézett ki 😄
csak tudnám, hogy a végén akkor most a többiek élnek vagy halnak? 😄

IMYke2.0.0.0
A cicafüllel szemben nekem amúgy is mindig fenntartásaim vannak egy animében - holott, tudom, hogy "cukifaktor".

Zomil
Jhajjj...hát azért ott kicsit fogtam a fejem, mikor megjelentek a kis rozsaszin szalagocskák, meg kapott cicafület, meg jatpack-et 😄

LasDen
cicafüles jetpack szamuráj FTW!!!! 😄

Zomil
Samurai Girls: Legyen egy 6/10(ha szigoruan nézem 5/10) mert az utolso 2rész ütös volt, ha csak annyibol állt volna a sorozat, akkor kapott volna egy 7.5/10-et is 😄
Sajnos hatalmas csalodás volt az egész, és egyedül az utolso 2rész volt értékelhetö...de legalább az epic harcot most nem fekete-fehérben kellett végignézni 😄

LasDen
nagyon...

Zomil
Gargantia 12: Huhh ez nagyon jo rész volt 😊

hxh 86

a nekomimi meg felakarja éleszteni kaitot? Elõzõ részben még a levágott fejével játszott, most meg berakta valami kristály regenáló izébe ahelyett hogy elvitte volna a királynõhöz kajának :S

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

hxh 86

kíváncsi vagyok hogy hogy fogják legyõzni õket, van még két nekomimihez hasonló kategóriájú harcos a bogaraknál, +a király aki gondolom erõsebb lesz mint a 3 felségõr együtt.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Lelouch
Szerinted tényleg ilyen egyszerûen mennek majd a dolgok? 😄 Akkor nem lenne ilyen hosszú az arc.
Zomil
Hát valoban érdekes. Viszont Bisuke megjelenésének nagyon örültem. De a következö rész ciméböl itélve, már meg is ejtik a párbajt és huznak vissza ngl-be?

Lelouch
HunterxHunter 86.
Idõben valahogy nem állnak össze a dolgok... Hogy kalkulálhatták bele Morel és Knov tanítványainak próbatételébe Gon-t és Killuát? Már a kocsiban NGL-hez tartottak Neteroék, mikor megtudták, hogy Gonék elbukták a küldetést és elmenekültek, az meg már a szervezés szempontjából túl késõi már...
Na de nézzük a pozitívumokat:
-Bisuke visszatért
-Palm nagyon LOL, Gon Hisoka után egy újabb "beteg" hódolóra tett szert 😄
-Knuckle úgy néz ki a HxH Kuwabarája lesz, szóval õt szerintem bírni fogom 😊
PetruZ
Hentai Ouji to Warawanai Neko 12 END: Jó volt, az utolsó epizódban a múlt és a jelen a helyére került és tkp. lett egy lezárás is. Nem tudom, lesz-e folytatás, de így is jó a vége. Összességében 7/10 volt az évad.
PetruZ
Shingeki no Kyojin 13: Végre történt is valami és haladt elõre a sztori, erre legközelebb jön a recap... :/ 'nyátok...
PetruZ
Akkor az a négy (ill. három hosszú, meg egy rövid) special lesz a vége, augusztusban.
Lelouch
Új évad már tuti nem lesz. Kb. 1 kötet vár még feldolgozásra a befejezett LN-bõl.
PetruZ
Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai S2 13 END: Az utolsó rész csak Kirino visszaemlékezése arról, hogy mi vezetett oda, hogy otaku lett bleõle és így bánik a bátyjával. Augusztusban jön még négy special és szerintem jön majd új évad is, nem biztos, hogy ezek az extra részek elegendõek lesznek egy lezáráshoz - bármi is lesz a vége. 😊 8/10