Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
Én ezen az ován kétszer röhögtem sírva:
Elõször mikor megnéztem ... spanyol felirattal, szóval szart sem értettem
Utána meg mikor már feliratom is volt hozzá, és értettem a szöveget 😊

-Jaaj, Szagara-úr, olyan undoook vaaagy...

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Lelouch
Ebben mi az utalás? Ez csak egy hülye szóvicc. Misha egyébként is inkább kuudere/dandere lenne, ha már mindenképp be kellene sorolni valahová...
A képen meg mi az, ami +18-as? 😄
qtab986
Az anime régebbi, mint ez a mém. És a mém se magyarázza meg, miért lesz a gumikacsából csibe. Mindegy, azt hittem, valaki tudja.

IMYke2.0.0.0
Nehogy már nem hallottál a sárga kacsáról?!
Big Yellow Duck meme

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

qtab986
Van egy jelenet, amikor Touma meglátja Misha Kreuzhev-et (orosz ortodox egyház apácája), ahogy éjjel a parkban az eget bámulja. Odamegy hozzá, és megkérdezi:
- Hiányzik az orosz Tundra?
De japánul a Tundra=Tsundora és õ nem pont azt mondja. Tsundora helyett Tsundere-t mond. Mert Misha Kreuzhev is olyan, mint egy Tsundere. Szóval vannak ott finom utalások. <#hehe>
Amúgy ez a gumicsibe, de a kép +18-as (korhatáros).

Lelouch
Most komolyan az Index-ben keresel mélységet? 😄
qtab986
Toaru Majutso no Index S01E15 00:05:22-nál van egy olyan jelenet, Index a medencében van és elúszik elõtte egy gumikacsa. Aztán hirtelen csibe lesz. Ez önmagában egy humoros jelenet, vagy utal valamire, amit a japánok értenek? Szerintem ebben a részben van néhány utalás.

IMYke2.0.0.0
Hazaugrottam, és miközben másoltam fel az anyagokat a gépre, eszembe jutott, hogy mi volt az a zene, ami illett volna a filmhez - miközben tudom, hogy már "foglalt":
山崎まさよし / One more time,One more chance
(5 Centimeters Per Seconds)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
"Kotonoha no Niwa" - 8/10

Nincs mit cifrázni rajta - a téma kényes, de hétköznapi.
Mindig bámulatba tudnak ejteni ezek a grafikusok. Gyönyörû minden benne. A táj, a fények. B-á-m-u-l-a-t-o-s.
A fõszereplõnk súlytalan volt, és a lezárás is suta - akár csak az életben elszalasztott lehetõségek is.

LasDen
amúgy MALgraph szerint 0.98-cal az átlag alatt pontozok...szóval elég szigorúan 😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Valvrave S1: Úgy bírom ezeket a Sunrise-féle évadzárókat... 😄 Egészében nézve a sorozatot, szerintem a vége felé úgy-ahogy sikerült összeszednie magát, így sikerült elérnie, hogy vevõ legyek az õszi folytatásra.
LasDen
ez egy ilyen szezon volt 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Sajnos az egész szezon ilyen volt 😄

Bár a Gargantia nekem tetszik, az 10/7, Devil Survivorbol is van még 1rész, de az olyan 10/6, Titan-rol nem alkotok véleményt mert még messze a vége, de egyelöre 10/6. Hyakka is hatalmas csalodás elsö évadhoz képest 10/5(bár utolso 2részt még nem láttam), aztán többet nem is néztem. Crime Edge-be belekezdtem, igazábol nem volt rossz, de nem tudott lekötni, nem éreztem azt, hogy néznem kell hétröl hétre.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Hát nem lehet azt mondani, hogy bármit is túlértékeltél volna... 😄
LasDen
eltelt ez a szezon is...verdikt
Aku no Hana - kuka (1 rész után)
Shingeki no Kyojin - kuka (6 rész után)
Devil Survivor 2 - kuka (4 rész után)
HenNeko - 10/6
Suisei no Gargantia - 10/5 (bár 1 rész még van hátra, de semmi esélyt nem látok a változásra)
Hataraku Maou-sama - 10/5
Majestic Prince - kuka (2 rész után)
Date A Live - 10/5
Hyakka Ryouran: Samurai Bride - 10/6 (jószívû)
RDG: Red Data Girl - kuka (1 rész után)
OreImou - kuka (6 rész után)
Photo Kano - 10/4
Yuyushiki - kuka (1 rész után)
OreGairu - 10/5
Kakumeiki Valvrave - kuka (6 rész után)
+Chihayafuru 2 - 10/5

talán nem maradt ki semmi se...

Zomil
Enemy has retreated. 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LasDen
az a vinnyogás, mikor feleszmél 😄

Zomil
Ezt nem lehet megunni 😄

LasDen
ezen annyit röhögtem 😄D

Zomil
Nyaruko W 10:
"Goho, goho, Vicent van Goho"...jajjj 😄
Támad a Mars! referencia fákk je 😄
Megint egy remek rész volt.

Lelouch
Valvrave 10.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
PetruZ
Berserk - Ougon Jidai Hen: A 3. filmmel lezárult a Golden Age trilógia, és jöhet a többi (még 3+3 filmrõl van szó eddig). Ez a rész is sokkal inkább mangahû, mint a sorozat volt, minden a helyén van, nincsenek kilógó karakterek (mint pl. a sorozatban a Skull King) és jelenetek. A film kb. jó fele a démonvilágon játszódik és nagyon hatásosan meg van csinálva (és unrated, piros 18 karika), de a végén is van még két kis jelenet, plusz a stáblista utáni röpke átvezetõ a következõ fejezetekhez (és még egy AMV-szerû klip is van itt). Összességében nekem mindhárom film tetszett, jobban, mint a sorozat. 9/10
Ichiya meg a trimen tényleg jók 😄

Én azt sajnálom hogy mindig lucy vetközik, ultear meg erza jobb lenne 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

PetruZ
Hataraku Maou-sama! 13 END: Mivel az elõzõ részben (szinte) minden fontosabb kérdés lezárt, ez az epizód már csak egyfajta levezetésként maradt itt (bár talán egy új ellenfél felbukkant). Összességében jó sorozat volt, néhol újszerûen friss és kellõen vicces is, mindenképpen nézõs volt. 7/10
(Folytatásról itt sincs még hír.)
LasDen
várható volt, hogy nem volt vége, hisz az LN-nek sincs vége 😄

PetruZ
Yahari Ore no Seishun Lovecome wa Machigatte Iru 13 END: Úgy lett vége, hogy igazából nem lett vége. 😊 De azért az utolsó rész is hozta Hikki szokásos beszólásait és életbölcsességeit, szórakoztató volt, ahogy az egész évad is. 7/10
(Szeptemberben jön még egy OVA, 2. évadról egyelõre nincs hír.)
PetruZ
Simán lehet. Mint ahogy az Attack on Titans mindenütt Attack on Titans, kivéve a komcsikat, ahol Eotens és ezt még egy jókora elemzésben meg is magyarázták. 😊
Bachstein
Én mindenhol Descentként láttam.
Zomil
Nyaruko W 09: Megint jo rész volt 😄
Ez a Kuuko-s ending meg egyre jobban tetszik.
Kuuko puszi rekcioja 😄

LasDen
meg vannak szereplõk, akiket kedvelek...mint Levy vagy Ichiya 😄

Lelouch
LasDen
fanservice 😄

Lelouch
Akkor csoda, hogy eddig még nem dobtad. 😄
Lelouch
Pedig Bake>Nise>Neko Black. 😄
LasDen
nekem annyi van, hogy ne legyen nagyon nagy fasság 😄

Lelouch
Én nem csalódtam, mert semmilyen szintû elvárásom sincs a mangával kapcsolatosan. 😄 De amúgy ja.
Zomil
Kabbe 😄

A bakemono nagyon király volt, de Nise-nel sajnos esett erösen a szinvonal, viszont utána a Neko Black megint visszahozta a bakemono-s érzést nekem, pedig nem is szeretem Hanekawa-t 😊

LasDen
amúgy az a véleményem, hogy ellett baszva ez az arc. végre volt lehetõség, a sárkányokkal foglalkoztak, de a válaszhoz nem kerültünk közelebb. és ez a lezárás, nagyon gagyi lett...

LasDen
úgy szar a monogatari, ahogy van 😛<#mf1>

Zomil
Jah jolvan akkor nincs gond 😄

Lelouch
A Neko White csak 4 részes lesz.
Zomil
Huhh...akkor már látom ez sem lesz a kedvenc évadom...nem szeretem Hanekawa-t 😄

Lelouch
Szerintem Mashima gondolatmenete valami ilyesmi lehetett:
-Ugye elõször is a kapu elpusztításával a jövõbeli Rogue visszautazását a múltba ellehetetlenítették, "meg nem történtté" tették.
-Ebbõl adódóan "nem volt aki a kapu kinyitására manipulálja" a hercegnõt. És így a sárkányok "jelen idõbe" való utazása is meg nem történtté vált.

LasDen
gyors elolvastam...oké, akkor meg csak random lesz. lucy szokás szerint megválik a ruháitól és hasonlók 😄
de nem értem miért tûntek el a sárkányok. elméletileg újabb és újabb idõvonalak jöttek létre, nem? a sárkányok jöttek egybõl, ezzel lett egy új idõvonal. bezárták a kaput, még nem jelenti, hogy a sárkányok eltûnnek....mert rogue nem abból a jövõbõl jött, hanem egy másikból...vagy nem?

Lelouch
Mondjuk nekem az eheti fejezettel már eléggé lezártnak tûnik az arc...
Lelouch
Más mangaka is szokott alkalmazni asszisztenseket, mégse nagyon szoktak ilyesmivel elõállni...
LasDen
gondolom ezen a 150 oldalon akarja lezárni az Arcot. akárhogy is...nem semmi, hogy ilyet csinálnak...😄

Lelouch
Nekomonogatari White PV2

Nagyon furcsa lesz, hogy ezúttal nem Araragi, hanem Hanekawa nézõpontjából látjuk majd a dolgokat... Dehát olykor nem árt egy kis változatosság.
Nagyon szép eredmény, de azért azt tegyük hozzá hogy nem egyedül rajzolja 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Lelouch