72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • LasDen #71890
    reona aki egyszerre tűnik úgy hogy betépett és nem aludt eleget....
  • Trucker39
    Hiába trollkodtok, a többi LiSA nem ér hajító fát sem.

A Rövid Szöveges Üzenet küldők (SMS méretben mutatják be az adott mangát, anime-t... egyszer sem tudta felkelteni egyik bejegyzés sem a figyelmem) kedves figyelmébe ajánlom.

Ma délután, három órakor.
  • IMYke2.0.0.0
    Vicces ez a fitymalos hangnem... [Nem, nem az]
  • LasDen #71887
    Nagy különbség amúgy sincs. Sokról nem maradsz le :D
  • TBTPumpa
    Igaz, de én még mindig maradnék a japánoknál. Az szimpatikusabb egy kicsit, mint a dél-koreai társaság.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.20. 20:33:38
  • LasDen #71885
    STAN LOOΠΔ
  • IMYke2.0.0.0
    A How you like that egy fosh... S a tobbi szamuk kozt akad jo es turheto.
    En Mamamoo-s vagyok inkabb, ha valasztani kell ;-)
  • IMYke2.0.0.0
    Hat pont toled nem vartam ilyet - pontositok, azoktol nem, akik az egeszet behoztak ide.
  • LasDen #71882
    úgy látom valaki BLINK....
  • TBTPumpa
    Ehh... Már kezd sok lenni.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak érdekesség: "Blackpink: Light Up the Sky" - imdb link
    Erről a Lisáról már doku is van :)

Jennie Kim...Self
    Ji-soo Kim...Self
    Lalisa Manoban...Self
    Rosé...Self

//ezt csak úgy: a második dal thai -- bocs, ha volt már a videó :)
    Most már van hozzá ingrish sub is.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.10.20. 16:12:03
  • LasDen #71879
    Phoebe Buffay-t, a Jóbarátok c. nagysikerű sorozatban, alakító színészt is Lisának hívják.
  • TBTPumpa
    Koreai előadókat nem igazán követek, csak párszor belefutottam a japán Lisa miatt.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.17. 20:04:23
  • IMYke2.0.0.0
    Azt tudtad, hogy a Vampyr c. Dontnod jatekban a vampir doki a tiszta vizzel eletrekeltett irodai novenyenek is Lisa a neve? ;-)
  • IMYke2.0.0.0
    Az előképen is látszik a teljes BLΛƆKPIИK :)

Lisa - jobb sarokban (sorrend): Jisoo, Jennie és Rosé.
  • TBTPumpa
    Ő az a Lisa, aki a dél-koreai BLΛƆKPIИK tagja vagy ő már más (videót nem néztem)? Népszerű név lett az előadók körében.
  • IMYke2.0.0.0
    Zenei topikcsik.

A név ugyanaz - minden más: ő is LISA - check this out!

• TBTPumpa
    Mindeközben:
  • Trucker39
    Köszönöm, hogy elénekelte nekünk! Csodaszép volt!
  • TBTPumpa
    Premier time:
  • ximix #71870
    BNA, így, hogy csak 12 részes, nem lett túl acélos, a lehetőség benne volt és egy kellemes kikapcsolódás volt, de érzésre sok dolog kibontatlan maradt.

Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.10.16. 10:59:02
  • TBTPumpa
    Emiatt kár aggódni. Biztosan jó lesz, mert LiSA nem a hibáiról/bizonytalanságáról híres, emellett ő hozta a legnagyobb nézettséget (és feliratkozást) a csatornájuknak, szóval rossz előadást/videót biztosan nem engednének ki a kezeik közül.
    Sőt, Japánban a Sony-nál még valami új fejhallgatót is reklámoztak azzal a videóval.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.15. 09:48:53
  • Trucker39
    Pénteken megint karácsony lesz. Persze csak ha jól sikerül az előadás.
  • TBTPumpa
    Pénteken elő is adja ismét a THE FIRST TAKE keretein belül:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.14. 21:41:24
  • ximix #71866
    Neon Genesis Evangelion1995
    Genres: Action, Sci-Fi, Dementia, Psychological, Drama, Mecha

Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion1997
    Genres: Sci-Fi, Dementia, Psychological, Drama, Mecha

Élőszőr néztem a filmet utána a sorit, valószínűleg így azért könnyebben megértettem.
    A cselekmények közötti átvezető kabócaciripelős snittnek nekem külön tetszettek,
    az anime egészét tekintve is rendben volt,
    a végén a mantrázzos rész egy kicsit nekem gyors volt, ott is lehetett volna pár vágó snitt, hatás szünet.

BNA: Brand New Animal
    2020
    Genres: Action, Super Power, Fantasy

Tetszik a kis Nyestkutya/Tanuki sztorija, a Farkas "terminátorral".

• TBTPumpa
    Jah...
    Dalszöveg + zene: Yuki Kajiura
    LiSA-val persze, hogy verhetetlen kombó, hisz a hölgy az egyik legnagyobb zeneszerző Japánban (rengeteg zene kapcsolódik a nevéhez).
    Mondjuk a Demon Slayer fő zenéjét is ő írta, meg a Sword Art Online sorozatét is.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.13. 21:20:38
  • TBTPumpa
  • IMYke2.0.0.0
    Ide* is, ha már majdnem átmentünk zenei topikká :)

Az artwork mindent visz -- カプラ (kapura) -- az angol szöveg (és kiejtés) kissé 'alternative':

Mili...From a Place of Love / "Library of Ruina" Love Town battle theme
    (ez egy játék zenei darabja - értelemszerűen a "Library of Ruina"-é)

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.10.13. 15:15:55
  • TBTPumpa
  • Trucker39
    Nem is írok hozzá semmit. Magáért beszél.
  • Nagydög
    Nekem meg eddig bejon a Maoujou de Oyasumi is. Nem tudom meddig tart ki, de szorakoztat a loli hercegno, amint egy baltas gyilkos artatlan mosolyaval terrorizal egy kastelyra valo kisse utodott demont.

A masik pedig Kamisama ni Natta Hi. Erdekes koncepcionak tunik a slice of life comedy a vilag vege elotti utolso honaprol.
  • ximix #71859
    100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru 2020
    I'm standing on 1,000,000 lives.
    Genres: Action, Game, Drama, Fantasy, Shounen

Tokiói diákok "belecsobbannak" egy fantasy játékba ahol megpróbálnak helytállni.

• PetruZ
    Gochuumon wa Usagi Desuka? Bloom (AniDB) Immár a harmadik évadába (+2 film/OVA) lépett a Rabbit House kávézó körömszakasztó izgalmakkal teli története, ahová még az átlalános iskolások is minden nap teli zsebbel térnek be, hogy megízleljék a legújabb finomságokat és eltrécseljenek a felszolgálókkal a semmiről... Ennek ellenére továbbra is simán nézhető, aki látta az eddigieket, ugyanazt fogja kapni.

És ezzel végeztem a szezonnal, több jelöltem nincs. Meglepő, hogy az elmúlt évek tendenciájától eltérően csak egyet kaszáltam azonnal, és még maradt hét, amit folytatok. Igazán kiemelkedő viszont egy sincs köztük, stabil középszerű mindegyik. A tél/január előzetesen elég vegyesnek tűnik: bár több sikersorozat is folytatódik majd (Non Non Biyori, Yuru Camp, Neverland, Rimuru, Log Horizon), újdonságból talán csak a pókcsajok (Kumo Desu ga, Nanika?) lesznek érdekesek. No, meglátjuk, bármi is történhet még addig, hátha covid-chan is erőre kap újból...
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.10.12. 17:49:42
  • TBTPumpa
    Ez tényleg jó lett.
  • Trucker39
    Végre!

Ez is jó lett. Nem túl vidám, de ezt vártam is. Valami miatt eddig nem dobta fel a YT nekem.

• ximix #71855
    Ez milyen Lisa van több is ?
  • Trucker39
    Közben nyomozni kezdtem, mert olyan nincs amit ne lehetne kideríteni a neten.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A ximix által linkelt képek régiek. Egyrészt a frizura más és a hajszín is. Másrészt a bejelentés után megjelent sajtó hírek sem tartalmazták ezeket a képeket. Ha friss lett volna, biztosan mellékelik.
    Találtam viszont egy - nem szép dolog - pletyka rovatot. Amiben vannak nem túl jó minőségű képek.
    Itt irnak róla, mikor ki hol látta. A szokásos paparozzó megfigyelők. Sajnos kettejükről továbbra sincs érdemi, friss fotó a házasság után.
    Mellékelem a pletykarovat linkjét. Cseresznyevirágzás megtekintése.
  • Trucker39
    Jó képek. Én egy darabot sem találtam.
  • ximix #71852
    Nem tudom, lehet náluk a közösséget szolgálom elv része, miszerint nem kezdesz örült zenés estét nyomni, mert lehet olyanok is vannak a közelben akiknek ez nem esik jól (özvegyek, árvák ..ect) és olyanok is akik meg veled örülnének, így inkább maradnak a semleges térfélen, otthon rokonok között, vagy tudja fene lehet a rajongókat nem akarták, hogy ott legyenek...

Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.10.11. 01:22:27
  • TBTPumpa
    lol
    Én meg azt vártam, hogy mikor megy férjhez, de akkor már meg is történt. WTF
    Ismerőseim (akik ott élnek) mondták, hogy Japánoknál nem igazán szokás ezt világgá kürtölni és eléggé zárkózottak ott az emberek (mindenféle szempontból). Félnek, hogy mit mond a másik. Nálunk ugye ez nem divat, mi már nem foglalkozunk azzal, ki mit mond rólunk. Náluk mindenki elvégzi a kis dolgát, aztán hazamegy a kis lakásába/házába, ha nem kapja el a bulihangulat Tokióban.
    Persze a reklámanyagokban, videókban, fellépéseken mindenki a jobbik, aranyosabb oldalát mutatja, viszont az csak addig tart, ameddig a produkció (a függöny legördülése után vár az igazi világ). A magánÉLET egész más és több helyen is olvasom, hogy rengetegen küzdenek különféle mentális problémákkal (előadók is).

Én mondjuk ASCA-ról sem gondoltam volna az eddigi megnyilvánulásai után (csupaszív lány, igyekszik mindenkit jobb kedvre deríteni, állandóan mosolyog és az a csodás mosoly!), hogy depresszióval küzd, illetve retteg az egyedülléttől (társfüggőség?).
    Legalábbis a nemrég indult rajongói klubjában (egyedüli európaiként/magyarként beengedtek oda is) erre tudok következtetni (a blogja alapján, amibe naponta ír). Eddig is egy törékeny és érzékeny csajnak tartottam, de ezek után...

Egyre inkább úgy vagyok vele, hogy ideje lenne csendben maradnom, nem panaszkodni és fennakadni mindenen, mert akármerre nézek, csak azt látom, hogy az emberek mennyivel rosszabb körülmények között élnek, mint én.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.10. 16:00:34