72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#71872 Köszönöm, hogy elénekelte nekünk! Csodaszép volt!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#71871 Premier time:
#71870 BNA, így, hogy csak 12 részes, nem lett túl acélos, a lehetőség benne volt és egy kellemes kikapcsolódás volt, de érzésre sok dolog kibontatlan maradt.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.10.16. 10:59:02 -
#71869 Emiatt kár aggódni. Biztosan jó lesz, mert LiSA nem a hibáiról/bizonytalanságáról híres, emellett ő hozta a legnagyobb nézettséget (és feliratkozást) a csatornájuknak, szóval rossz előadást/videót biztosan nem engednének ki a kezeik közül.
Sőt, Japánban a Sony-nál még valami új fejhallgatót is reklámoztak azzal a videóval.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.15. 09:48:53 -
#71868 Pénteken megint karácsony lesz. Persze csak ha jól sikerül az előadás. -
#71867 Pénteken elő is adja ismét a THE FIRST TAKE keretein belül:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.14. 21:41:24 -
#71866 Neon Genesis Evangelion1995
Genres: Action, Sci-Fi, Dementia, Psychological, Drama, Mecha
Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion1997
Genres: Sci-Fi, Dementia, Psychological, Drama, Mecha
Élőszőr néztem a filmet utána a sorit, valószínűleg így azért könnyebben megértettem.
A cselekmények közötti átvezető kabócaciripelős snittnek nekem külön tetszettek,
az anime egészét tekintve is rendben volt,
a végén a mantrázzos rész egy kicsit nekem gyors volt, ott is lehetett volna pár vágó snitt, hatás szünet.
BNA: Brand New Animal 2020
Genres: Action, Super Power, Fantasy
Tetszik a kis Nyestkutya/Tanuki sztorija, a Farkas "terminátorral".
-
#71865 Jah...
Dalszöveg + zene: Yuki Kajiura
LiSA-val persze, hogy verhetetlen kombó, hisz a hölgy az egyik legnagyobb zeneszerző Japánban (rengeteg zene kapcsolódik a nevéhez).
Mondjuk a Demon Slayer fő zenéjét is ő írta, meg a Sword Art Online sorozatét is.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.13. 21:20:38 -
#71864 -
#71863 Ide* is, ha már majdnem átmentünk zenei topikká :)
Az artwork mindent visz -- カプラ (kapura) -- az angol szöveg (és kiejtés) kissé 'alternative':
Mili...From a Place of Love / "Library of Ruina" Love Town battle theme
(ez egy játék zenei darabja - értelemszerűen a "Library of Ruina"-é)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.10.13. 15:15:55 -
#71862 -
#71861 Nem is írok hozzá semmit. Magáért beszél.
Nagydög #71860 Nekem meg eddig bejon a Maoujou de Oyasumi is. Nem tudom meddig tart ki, de szorakoztat a loli hercegno, amint egy baltas gyilkos artatlan mosolyaval terrorizal egy kastelyra valo kisse utodott demont.
A masik pedig Kamisama ni Natta Hi. Erdekes koncepcionak tunik a slice of life comedy a vilag vege elotti utolso honaprol. -
#71859 100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatteiru 2020
I'm standing on 1,000,000 lives.
Genres: Action, Game, Drama, Fantasy, Shounen
Tokiói diákok "belecsobbannak" egy fantasy játékba ahol megpróbálnak helytállni.
-
#71858 Gochuumon wa Usagi Desuka? Bloom (AniDB) Immár a harmadik évadába (+2 film/OVA) lépett a Rabbit House kávézó körömszakasztó izgalmakkal teli története, ahová még az átlalános iskolások is minden nap teli zsebbel térnek be, hogy megízleljék a legújabb finomságokat és eltrécseljenek a felszolgálókkal a semmiről... Ennek ellenére továbbra is simán nézhető, aki látta az eddigieket, ugyanazt fogja kapni.
És ezzel végeztem a szezonnal, több jelöltem nincs. Meglepő, hogy az elmúlt évek tendenciájától eltérően csak egyet kaszáltam azonnal, és még maradt hét, amit folytatok. Igazán kiemelkedő viszont egy sincs köztük, stabil középszerű mindegyik. A tél/január előzetesen elég vegyesnek tűnik: bár több sikersorozat is folytatódik majd (Non Non Biyori, Yuru Camp, Neverland, Rimuru, Log Horizon), újdonságból talán csak a pókcsajok (Kumo Desu ga, Nanika?) lesznek érdekesek. No, meglátjuk, bármi is történhet még addig, hátha covid-chan is erőre kap újból...
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.10.12. 17:49:42 -
#71857 Ez tényleg jó lett. -
#71856 Végre!
Ez is jó lett. Nem túl vidám, de ezt vártam is. Valami miatt eddig nem dobta fel a YT nekem.
#71855 Ez milyen Lisa van több is ? -
#71854 Közben nyomozni kezdtem, mert olyan nincs amit ne lehetne kideríteni a neten.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A ximix által linkelt képek régiek. Egyrészt a frizura más és a hajszín is. Másrészt a bejelentés után megjelent sajtó hírek sem tartalmazták ezeket a képeket. Ha friss lett volna, biztosan mellékelik.
Találtam viszont egy - nem szép dolog - pletyka rovatot. Amiben vannak nem túl jó minőségű képek.
Itt irnak róla, mikor ki hol látta. A szokásos paparozzó megfigyelők. Sajnos kettejükről továbbra sincs érdemi, friss fotó a házasság után.
Mellékelem a pletykarovat linkjét. Cseresznyevirágzás megtekintése. -
#71853 Jó képek. Én egy darabot sem találtam. -
#71852 Nem tudom, lehet náluk a közösséget szolgálom elv része, miszerint nem kezdesz örült zenés estét nyomni, mert lehet olyanok is vannak a közelben akiknek ez nem esik jól (özvegyek, árvák ..ect) és olyanok is akik meg veled örülnének, így inkább maradnak a semleges térfélen, otthon rokonok között, vagy tudja fene lehet a rajongókat nem akarták, hogy ott legyenek...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.10.11. 01:22:27 -
#71851 lol
Én meg azt vártam, hogy mikor megy férjhez, de akkor már meg is történt. WTF
Ismerőseim (akik ott élnek) mondták, hogy Japánoknál nem igazán szokás ezt világgá kürtölni és eléggé zárkózottak ott az emberek (mindenféle szempontból). Félnek, hogy mit mond a másik. Nálunk ugye ez nem divat, mi már nem foglalkozunk azzal, ki mit mond rólunk. Náluk mindenki elvégzi a kis dolgát, aztán hazamegy a kis lakásába/házába, ha nem kapja el a bulihangulat Tokióban.
Persze a reklámanyagokban, videókban, fellépéseken mindenki a jobbik, aranyosabb oldalát mutatja, viszont az csak addig tart, ameddig a produkció (a függöny legördülése után vár az igazi világ). A magánÉLET egész más és több helyen is olvasom, hogy rengetegen küzdenek különféle mentális problémákkal (előadók is).
Én mondjuk ASCA-ról sem gondoltam volna az eddigi megnyilvánulásai után (csupaszív lány, igyekszik mindenkit jobb kedvre deríteni, állandóan mosolyog és az a csodás mosoly!), hogy depresszióval küzd, illetve retteg az egyedülléttől (társfüggőség?).
Legalábbis a nemrég indult rajongói klubjában (egyedüli európaiként/magyarként beengedtek oda is) erre tudok következtetni (a blogja alapján, amibe naponta ír). Eddig is egy törékeny és érzékeny csajnak tartottam, de ezek után...
Egyre inkább úgy vagyok vele, hogy ideje lenne csendben maradnom, nem panaszkodni és fennakadni mindenen, mert akármerre nézek, csak azt látom, hogy az emberek mennyivel rosszabb körülmények között élnek, mint én.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.10. 16:00:34 -
#71850 A most tavasszal felfüggesztett Kingdom S3 jövő tavasszal tér vissza / folytatódik. -
#71849 Igazad lehet. Minden komolyabb előadót kétszer énekeltettek meg eddig. A Scar/let dinamikusabb, gyorsabb dal. Nem hiszem, hogy az lesz a választás. Valószínűbb az, hogy egy lassú szám jön az új nagylemezről. Első nagylemeze. Nagy szó.
Amúgy meg karácsony van. 14-n meg jön LiSA LEO Nine nagylemeze, meg a a kislemez is, Amin az a bizonyos zene érkezik(Homura). Nagyon kíváncsi vagyok rá. Nagyon keveset hallottunk belőle eddig. Csak ami a Demon Slayer mozi előzetesében elhangzik.
Vagy nagyon jó lesz és szanaszét fogom hallgatni (remélem), vagy halovány lesz és mindenki csalódott lesz. Másnap meg Jön a mozi belőle (hogy legyen anime utalás is a posztomban, mert a végén el leszek átkozva). Remélhetőleg fordítás után meg tudom magam is majd egyszer nézni.
Amúgy LiSA meg a párja inkább babázhatna már. Nem ismerem arrafelé a szokásokat, de a nők ott is nőből vannak. Nem kellene ezt a dolgot sokáig húzni-halasztani. Nem tini lány már. Bár ahogyan a jóember instagram oldalát megtekintettem, ő kb egy tizenéves kölyök szintjén ragadt, ha a képeket nézem. Remélem, ennél azért komolyabb ember.
Számomra az is teljesen érthetetlen, hogy az oldalán meg sem említette, hogy megnősült. Tudom, más világ, más szokások, de azért na. Ha nekem sikerülne egy ilyen különleges, csinos nőt feleségül vennem, fűnek-fának eldicsekednék vele.
Mondjuk LiSA sem erőltette meg magát a dologban. Egyik nap kiposztolta, hogy férjhez ment - persze kép nélkül - , másik nap meg egy pulóveres, cicásan néző képpel jelezte, hogy ő most boldog. Ennyi. Másnap már a kutyájáról posztolt, következőleg meg a sminkesével, vagy ki a bánat ott hátul az a liba.
Engem csak az zavar a dologban, hogy mind a ketten a rajongóikból élnek (szó szerint). Egy jó fotós által beállított, szép, izléses közös kép azért járt volna a rajongó tábornak. Semmi extra. Csak közös kép legyen. -
#71848 Nagyon vártam a bejelentés óta és nem okozott csalódást. Sőt! Totál le vagyok nyűgözve (mint, amikor LiSA-t hallottam).
Bár nem verseny, de ez után Eir Aoi és ASCA produkciója csupán (erős) közepes. Ez a kislány egy totál másik szint hozzájuk képest (hiába is mondogatják, hogy ASCA = LiSA 2.0 ). Ha erre a lányra vigyáznak és még egy normális management is beáll mögé, lazán Japán egyik legnagyobb énekesnője lehet. A tehetsége, jelleme és odaadása megvan hozzá.
Biztosan lesz második dal, azt pletykálják, hogy az a most megjelent albumának a címadó dala, az Unknown lesz.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.10.09. 21:59:59 -
#71847 Jó lett. Tetszik. Tegnap már belengették a dolgot, csak emlékeztetőt nem lehetett beállítani, vagy csak én nem találtam. Utána meg jól el is felejtkeztem róla.
Remélem, őt is visszahívják második dal éneklésére és az meg a Scar/let lenne. No az jól esne.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Nagydög #71846 Akudama Drive: A hangulata sok helyen a Borderlandsra emlekeztet: Gatlastalanul es brutalisan idiota. Egyelore nalam titkos befuto.
Noblesse: Az elobbinel szimplabbnak tuno akcio. A Crunchyroll WebToons egyuttmukodes ujabb darabja. Az alapanyagrol jokat hallottam.
Ikebukuro West Gate Park: Egyelore meg nem tudnam hova tenni. Problema megoldo zoldseges egy problemas kornyeken. Durarara es Kamisama no Memochou hangulata van, ami jo jel, de egyelore nem all ossze. -
#71845 Satsuriku no Tenshi / Angels of Death 2018
Genres: Adventure, Horror, Psychological, Thriller
Nyomasztó hangulatú, belezős romantikus horror, depressziós és épp "low-on" lévő egyéneknek nem ajánlom.
-
#71844 Kuma Kuma Kuma Bear (AniDB) Erről már írtam korábban (#71823). Olyasmi lesz, mint a Kamitachi, vagyis nem kell aggódni semmin. Azt felejtettem el megemlíteni viszont, hogy itt az NPC-k egy része jóval debilebb lesz az átlagnál... -
#71843 a falmászós lányok egy rész után elég volt. Az egész pontosan ugyan az, mint bármelyik sport anime. Dögunalom végig ülni... -
#71842 Inu to Neko Docchi mo Katteru to Mainichi Tanoshii (AniDB) Egy kutya-szerű képződmény és egy morcos macska hétköznapjai gazdájukkal... Túl rövid és egyébként is nagyon rossz. Az első kasza. -
#71841 Mahouka Koukou no Rettousei S2: Raihousha Hen (AniDB) A mágikus techno-thriller folytatódik... Kicsit zavarosan hozták ezt össze, mert a 6 évvel ezelőtti első évadnak ez a folytatása, nem a három évvel későbbi film, ami időrendben majd az S2 után következik. Az S2 tényleg csak azoknak ajánlott, akik látták az S1-et (ami még békebeli 26 részes volt, rengeteg történéssel), különben egy csomó minden zavaros lesz. Én sem emlékszem már mindenre, de a karakterek többsége beugrott, a film meg még kimaradt, így kevesebb idővonal zavar be. Jó lesz ez, az S1 is tűrhető volt. -
#71840 Tonikaku Kawaii (AniDB): Hősünk születésekor egy furcsa nevet kap, amit mindenki összekever az amerikai űrhajózási hivatallal (Nasa - NASA), és magasabb célok felé predeszinálja őt, de aztán a nagy lehetőség kapujában megbotlik és egy furcsa baleset során találkozik egy lánnyal, akibe azonnal beleszeret. A lány meglehetősen misztikus teremtés, aki három év után egyszercsak felkeresi hősünket és már aznap este össze is házasodnak...
Hata Kenjirou (Hayate no Gotoku, Sore ga Seiyuu) új animéje a Hayate világában (az AniDB szerint same setting, egyelőre nem tűnt fel onnan semmi, vagy nem vettem észre). Egyszerű romkomnak néz ki némi misztikummal fűszerezve. -
#71839 Kami-tachi ni Hirowareta Otoko (AniDB): Hősünk felnőttként élt a Földön, aztán egy banális balesetben meghal, és egy kisfiú testében reinkarnálódik egy fantasy világon, ahol a helyi istenek op képességekkel ruházzák fel. Három évet tölt egy erdő mélyén, egy átalakított barlangban, csak a szelidített nyálkái társaságában, aztán egy nap találkozik a világ lakóival, és ettől kezdve felfordul az élete...
A mangát ismerem, követem, így tudom, mire lehet számítani: op isekai, de elég pozitív, nyugis kicsengéssel, kis romantikával, és vicces jelenetekkel. Különösebben nem is kell majd aggódni semmiért, ennek ellenére elég szórakoztató tud lenni. Eltérés, vagy rohanás egyelőre nincs, szóval szerintem ez is jó lesz. -
#71838 Higurashi no Naku Koro ni (AniDB): Hősünk új fiú a hegyek közé ékelődött békés falucskában, és hamar barátokra tesz szert négy osztálytársnője személyében, akikkel állandóan együtt lóg. A helyzet akár egy tipikus romkom is lehetne, de bizonyos jelek arra utalnak, valami nincs rendben a falu múltjával...
Az elég magasra értékelt eredetijét nem láttam és a VN-ek is kimaradtak (még), így nem tudom pontosan megítélni, hogy ez most remake, vagy egy másik történet ugyanazokkal a karakterekkel. Mindenesetre nem rossz az indítása, még ha kicsit furcsa is eleinte.
-
#71837 Új szezon, új remények...
Jujutsu Kaisen: (AniDB) Hősünk emberfeletti erővel megáldott fiatalember, aki hogy elkerülje a klubtagsággal járó fárasztó edzéseket inkább a roppant békés és ártalmatlan okkult klubhoz csatlakozik, mivel így minden nap hamarabb szabadulhat, és meglátogathatja kórházban fekvő nagyapját, egyetlen családtagját. Aztán egy végzetes estén a klub egy nagyhatalmú átkozott tárgy birtokába jut, és hősünk szó szerint a saját bőrén kell megtapasztalja, az átkok, a szellemek, és a démonok nagyon is valósak...
Mappa animáció, szóval jól néz ki, és a sztori is egyelőre okés, nincsenek idegesítő alakok sem. Tipikus shounen akció, itt-ott vicces jelenetekkel fűszerezve.
-
Nagydög #71836 Itt az uj anime szezon:
Majo no Tabitabi: Nekem ugy tunik, Kino no Tabi csak boszorkannyal. Meg akarmi lehet belole.
100-man no Inochi no Ue ni Ore wa Tatte Iru: Isekai/game. "Te nyerted a foldmuves kasztot. Hajra!" Meg akarmi is lehet belole.
Assault Lily - Bouquet: Cuki lanyok bazi nagy fegyverekkel szornyek ellen.
Senyoku no Sigrdrifa: Cuki lanyok vintage harci gepekkel CGI szornyek ellen. Az elso resz feleig tekergettem, ott teljesen feladtam
Jujutsu Kaisen: Teliver shounen. Az elso resz nem volt rossz egyaltalan.
Iwa Kakeru! Sport Climbing Girls: Cuki lanyok falat masznak. En szeretem az ilyesmit, de ez valahogy uresnek tunik.
Mahouka Koukou no Rettousei - Raihousha Hen: Folytatas. Magus iskola. Nagyon op fohos. Nem ismerem az erdetijet. Nekem ez is eleg erdektelennek tunik.
Munou na Nana: Szuper kepessegu gyerekek az emberiseg ellensegeinek legyozesere edzenek egy felreeso szigeten levo iskolaban. Van benne valami furan nyugtalanito. Jo lehet.
Tonikaku Kawaii: Romantikus komedia. Annyira nincs ertelme az alap szituacionak, hogy meg erdekes is lehet.
Kami-tachi ni Hirowareta Otoko: Megegy isekai. Kisse Slime es Bookworm utanerzesnek tunik. Egyelore megtartom.
DanMachi S3 DanMachi S3. Ennyi.
A szezon tobbi animeje meg vagy nem indult el, vagy meg nem lattam. -
#71835 Érdekes, hogy mennyire szomorúan fogadják az emberek. Bezzeg 10 éve v hogy mikor megjelentek, akkor le voltak hurrogva, hogy lelketlen szar és fansub FTW... -
#71834 A HS végleg befejezte működését. A nyárról hátramaradt sorozatokat még lezavarják, és az új Higurashi első részét kiadták, de ennyi volt. -
#71833 az író: "látjátok? halad a történet! de most folytassuk ott ahol abbahagytuk, mintha mi sem történt volna. Majd 1-2 év múlva visszatérünk rá..."
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.10.01. 15:39:55