Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Genres: Adventure, Drama, Horror, Mecha, Military, Romance, Sci-Fi, Space
Blue Gender 1999 sorozat
Genres: Adventure, Romance, Mecha, Military, Sci-Fi, Horror, Space, Drama
A filmet néztem elsőre, a története talán jobb, mint a sorozaté, de érződött, hogy valami hiányzik belőle.
A sorozatnézéskor kiderült, hogy abból vágták a filmet +kiegészítették végét egy új befejezéssel.
A sorozatnak jobban átjön a hangulata, de néha nagyon "bugyuta" számomra logikátlan cselekvések kicsit kizökkentettek.
Ez olyan, amikor egy katyvaszt, úgy akarunk megkotyvasztani, hogy az megtartsa katyvasz mivoltát, de mindeközben alárendelje magát a nyugati narratíváknak.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.06.25. 20:26:26
Érkezik egy Re:ZERO videójáték is (PS4/PC):
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
A képeket elnézegetve, találtam két történetet, amit nem is láttam még.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.24. 19:59:17
SAO új évad Opening + SAO videojáték opening + készül az első albuma
SAO Ending zenét pedig Eir Aoi szolgáltatja ismét. Így "utoljára" egész tisztességes duót hoztak össze.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.19. 19:33:34
Nagyon jó dalt választottak és nagyon jól adja elő. Ami még fontosabb, hogy végre kimerészkedtek a karanténból és újra énekelnek. Ő is és LiSA is.
(Sajnos megint begyulladt neki a szeme, de majd rendbe jön.)
biomage
Nekem az sem tűnt fel, hogy forgalom volt a topikban <#csodalk>#csodalk>
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2020.06.18. 14:35:46
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
- Houkago Teibou Nisshi ("pecás lányok"): Július 7-én újraindul az 1. résztől, július 28-án következik majd a le nem adott 4. rész és utána szokásosan a többi.
- Honzuki no Gekokujou S2 ("könyvtáros loli"): Nincs halasztás, csak a GJM fulladt be vele. Az utolsó rész mindenesetre vasárnap lemegy.
- Kingdom S3: Négy rész ment le, aztán megállt. Nincs hír, mikor folytatódik. Valószínűleg itt is júliusi újrakezdés lesz, de rebesgetik azt is, hogy mivel heti előredolgozós volt, bedőlt.
- Log Horizon S3: Októberről már jövő januárra halasztva.
Elég sűrű lesz a nyári és őszi szezon így is, hacsak be nem üt egy második, nagyobb fertőzési hullám megint.
Genres: Horror, Fantasy, Action, Magic, Comedy, Seinen
Július 7-én indul az első 12 rész, a második etap pedig 2021 januárjában.
Napra pontosan 1 hónap múlva indul a SAO is:
Ja meg dögivel van benne aranyosabbnál aranyosabb utalás (ahogy a Kimi no na wa-ban is volt), neten már elkezdték gyűjtögetni őket.
De, nekem is nagyon tetszett, magával ragadó, gyönyörű alkotás, csupán a két főszereplővel nem voltam annyira kibékülve (Hina + Hodaka). De itt is inkább a srác volt nekem kevés... alig tudunk róla valamit a film végére is.
Mintha a karakterek nem igazán fejlődnének, inkább csak tengődnek. Furcsa volt ez így Shinkai eddigi alkotásai után...
És számomra a mellékszereplők valamiért sokkal szimpatikusabbak voltak.
A zenei aláfestés és hangulat pazar. Messze ez volt a legjobb (anime) film számomra 2019-ből. Gyönyörű a látványvilág, az animáció és a színek játéka. Egyszerűen lehengerlő volt számomra.
Viszont úgy érzem, mintha ez inkább már a nyugati piacra készült volna - nem éreztem benne annyi (Japán) kulturális dolgot (vagy jelképet) és misztikumot, mint mondjuk a Kimi no na wa-ban, emellett rengeteg szponzoráció van benne (nyugati is bőven). Animében talán ennyit még nem is láttam.
Ettől függetlenül imádtam, 4K HDR-ben gyönyörű, talán az egyik legszebb és legrészletesebb anime, amit eddig láttam. A tűzijátékos és motoros jelenet volt számomra a film csúcspontja. Én még biztosan meg fogom nézni párszor, mert imádom az ilyen szívmelengető, odaadással készült alkotásokat.
Milyen jó is lenne, ha ezeknek lenne piaca idehaza (moziba vetítés, hivatalos magyar felirat vagy szinkron). De elnézve az aktuális trendeket, hogy mikre van igénye a tömegnek, ez csak hiú ábránd marad... <#szomoru1>#szomoru1>

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.06.11. 12:13:36
WWFSMD?
A grafika az természetesen kiváló. A zenékkel sem volt semmi bajom. Kár, hogy gakorlatilag egyetlen komolyabb hangvételű számra próbálták a dolgokat felépíteni.
A szereplők, szinkron hangok is tetszettek. Itt jegyzem meg, hogy a magyar felirat is szépen és jól lett elkészítve (Köszönet érte!) Egy-két apróbb hibát fedeztem fel csak benne, de nem volt zavaró.
Ami viszont nem tetszett, hogy A 100%-ig Napfény hozó lány, mikor ismert lett, hirtelen leült a történet. Mintha a film készítőjének elfogyott volna az ötlete, hogy merre is vegye az irányt. Ez bizony nagyon érződött.
Nem tetszett a sok repkedés. Számomra olyannak tűnt, mintha egy zeneszámban elfelejtette volna az énekes-előadó a szöveget és csak lalalázna. Kb olyan volt a filmben számomra ez az értelmetlen repkedés.
Nem tetszett ezenkívül a fegyver téma kör sem. Ha komolyan gondolják a dolgot, ezt is komolyabban kellett volna. Ha meg csak ilyen semmit mondóan, felületesen, akkor meg felesleges volt bele tenni a történetbe.
Számomra nem lesz többször nézős, mint a Kimi no nawa története.
Ha már itt tartunk, meglepett az a pillanat, mikor - három órás válogatást követően - megláttuk az eladó hölgy arcát.
Nosza! -jegyeztem meg. Megállítottam a filmet és megnéztem a névtáblát. Rá kerestem a neten a wiki-n.
Érdekes húzás volt a rendezőtől. Bár nem számoltam utána, hogy az évszámokba beleillik-e a dolog.
Ettől függetlenül kedves dolog volt.
Aki még nem látta a történetet, válasszon ki egy jó esős napot - most úgy sem kell sokat válogatni - és nézze meg a Napfényhozó lány történetét.

<#banplz>#banplz>
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
BTW.: Csocso, hogy erzed magad te, mint vilag es mint politikailag korrekt?
Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2020.06.02. 15:29:29
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Hisz' nincs benne se néger karakter és a női karakterek is nőnek néznek ki és ráadásul még úgy is viselkednek. Felháborító! A Japánok mégis hogy gondolták ezt? Ilyen politikailag nem korrekt alkotással nem lehet meghódítani a világot! <#idiota>#idiota>
Abban sem volt ez a két dolog, de 2006-ban még nem volt ennyire szenzitív a világ ilyesmire.
PSN ID.: Beegabor
Klasszikus stílusú anime, még gyerekmesének is elmenne csak a történet nem kicsiknek való, amikor kislány kuncog az jópofa.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.05.19. 22:55:04
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU