72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Jaku-chara Tomozaki-kun (AniDB): Tomozaki az ország egyik legjobb játékosa, a rank 1 pozíció birtokosa, aki a való életben csak egy messze átlag alatti NPC, akire ügyet sem vet senki. Számára az élet csak egy kukába való, igazságtalan játék, ahol a paraméterek előre el vannak döntve, és ő kapta a legrosszabbakat. Aztán egy nap offline találkozik a rank 2-es NONAME nevű játékossal, aki felvilágosítja, hogy az élet egy nagy open world, ahol számtalan csalás és trükk létezik a hátrányok leküzdésére, és ezzel kezdetét veszi "Bottom-Tier Character Tomozaki"* kiképzése...
    Középiskolás romkom, elsőre inkább talán a cinikus-melankólikus fajtából. Olyasmi, mint az Oregairu, meg egy kicsit az OreSuki. Nem tudom még, mi lesz belőle, lehet harem is, de lehet normálisabb is.

* Az angol kiadású regények ezzel a címmel jelentek meg.
  • PetruZ
    (most már tényleg) Yuru Camp S2: Yuru Camp. :)
  • PetruZ
    Yakusoku no Neverland S2: Miután sikeresen elmenekültek a farmról, a gyerekcsapat egy teljesen idegen, vad világban találja magát. Rejtett jeleket és utalásokat követve indulnak el a szabadságot ígérő üzenet nyomában, de nem csak az erdő vad szörnyeivel, hanem a nyomukban járó vadászokkal is meg kell küzdeniük a maguk módján...

(Közben a Yuru Camp 2 helyett véletlenül(?) az s1e1 került fel a megosztókra, várni kell a javításra. :) )
  • Trucker39
    Hoztam egy kis nézni valót.
  • LasDen #71966
  • PetruZ
    Nem is power fantasy-re, hanem inkább arra lesz kihegyezve, hogy Lloyd
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    olyan, mint Saitama, lelóg minden emberi skáláról, de ezt alig páran veszik csak észre, és teljesen maga alatt lesz, hogy elbukta a felvételit, viszont az akadémiáról már hajkurászni kezdik az első részben látott tisztek. Eközben meg számos kalamajkába keveredik (főként a zizis hercegnő miatt), amit csuklóból megold, közben meg nyavajog, hogy mennyire gyenge. A nők terén meg Bell-effektus a DanMachi-ból...

Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2021.01.05. 10:14:11
  • LasDen #71964
    a cím végére sem értem, de már undorodtam tőle :D
  • Nagydög
    Az elso resz szorakoztato idetlenseg volt, de valoban egysegsugaru power fantasynak tunik.

Ellenben az Urasekai Picnic igeretesnek tunik. Olyan Stalker hangulat arad belole, hogy a fal adja a masikat, pedig elvileg shoujo ai.
    Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2021.01.04. 18:32:31
  • PetruZ
    Új szezon, go!

Tatoeba Last Dungeon Mae no Mura no Shounen ga Joban no Machi de Kurasu You na Monogatari (avagy Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies Moved to a Starter Town): Hősünk egy távoli, elzárt vidékről származik, ahol ő számít a leggyengébbnek. Viszont mindig is lelkesedett a hősökért, ezért felkerekedik, hogy a kontinens másik felében lévő városban jelentkezzen a katonai akadémiára. Csakhogy egyszerűen nincs annak tudatában, hogy a világ legnagyobb hőseinek leszármazottja, és ami kis hazájában gyengének számít, annak a világban szinte nincs ellenfele...
    Az LN-ekből négy jelent meg már angolul, de van manga is, csak abból kevés rész lett lefordítva, jóideje áll. Ez utóbbit olvastam korábban, elég jól indult, de hamar középszerűvé silányodott. Az anime talán jobb feldolgozás lesz, bár az első részben is akadtak már figyelmeztető jelek, merre fog tartani.
  • Seth
    Én nézem, imádom :) Szerintem nem baj, hogy most megint kicsit lassabban indul, jó megismerni a másik oldal szereplőit.
  • benőmenő
    Attack On Titan "Final Season"-t nézi valaki?
    A második évad vége és a harmadik eleje annyira leült, hogy egészen elfeledkeztem az AOT-ról, szóval az ünnepek alatt ledaráltam a harmadik évad pt. 1-ből amit nem láttam és a pt. 2-t is. Egészen helyre kerültek a dolgok.
    Mondjuk most ez az utolsó szezon megint lassabban indított eddig.
  • LasDen #71959
    Éjjen 2020+1
  • TBTPumpa
    Minden kedves fórumtársnak animékben gazdag boldogabb új évet!
  • LasDen #71957
    nem, nem igazán. De köszi a felvilágosítást
  • Trucker39
    Az az "asszonyság" mellette Nami Nakagawa.

Így már biztosan ismerős lesz, ha meghallod a hangját.
  • LasDen #71955
    Látod, a mellette álló asszonyság is megijedt tőle... :D
  • Trucker39
    Ritka fotó. Csak egyetlen képre emlékszem, ahol együtt szerepeltek. Még évekkel ez előtt. Akkor még persze négyen.
  • Trucker39
    Nem egy napi használatra tervezett darab, az biztos.

• LasDen #71952
    wow. grat. Egy egész alsós osztály elférne az alatt a szoknya alatt... :D
  • Trucker39
    Szerintem kellett díjazni, hiszen a film - pedig csak talán japánban volt bemutatva - nagyon komoly bevételt produkált eddig. Külföldi bevételek meg majd csak azután fognak jönni, ha végre máshol is meglehet majd nézni.

Olvastam a főcímdal videója alatt, hogy többen is azt állítják, hogy a zene (Homura) magában is elég ütős, de a filmben, ahová be sikerült szerkeszteni egy nagyon erős jelenet alá, elég rendesen ütött a nézők között.

Kíváncsi vagyok rá, remélem nem visz el addig a vírus, vagy valami nyomorult orosz, vagy kínai vakcina.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2020.12.30. 21:17:28
  • TBTPumpa
    Utánaolvastam és nekem úgy tűnik, hogy ez Japánban a legrangosabb díj, amit zenei előadó kaphat. Illetve a történelem során most fordult elő először, hogy egy anime (Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train) betétdala kapta az "Év dala - Best song of the Year" díját (mondjuk 110 milliós nézettség után - zenei videó - érdekes lenne, ha nem esett volna róla szó). Ezek szerint már számolnak az animékhez készített zenékkel is.
    Mondjuk úgy, hogy ezt az évet totál kimaxolta LiSA.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.12.30. 20:53:27
  • Trucker39
    Igen, volt szerencsém látni egy másik csatornán.

Azt nem tudom, melyik díj mennyire rangos. Egy biztos, nagyon örült neki. Tegyük hozzá, meg is érdemelte.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Én ezt a csatornát néztem. Itt érdemes a kép jobb szélén a P1...P2...P3 videókat is megnézni.

Díjátadó és egyéb részletek a műsorból
  • TBTPumpa
    LiSA az eddigi legmagasabb díját vitte haza a Homura dalocska kapcsán.
    Nem tudom, hogy van-e ennél rangosabb díj Japánban (zenei előadók terén).
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.12.30. 19:15:19
  • PetruZ
    Gochuumon wa Usagi Desuka? 3x12 END: Még mindig szemhomályosítóan bárgyú néha, viszont élvezhető, és tartja a minőséget a grafikai részletességben, ami elég ritka manapság. 6/10

Szerk.: Ezzel minden sorozatom befejeződött a szezonból a Jujutsu Kaisen kivételével (ami két szezon hosszú lesz, átnyúlik jövőre). Összességében tűrhető volt az évad, voltak kellemes meglepetések, amik a vártnál jobbnak bizonyultak (Jujutsu Kaisen, Tonikaku Kawaii), meg csalódások is, amik nem nőttek fel az eredetihez (Kuma, Kami-tachi), vagy a hírnevük falsnak bizonyult (Higurashi).
    Jövőre ugyanitt folyt. köv. a sok-sok folytatással és újdonságokkal.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2020.12.28. 10:24:59
  • PetruZ
    Mahouka Koukou no Rettousei 2x13 END: Ez a technomágikus világ még mindig érdekes, viszont a főhős már nem kicsit OP lett a végére... 5/10
  • LasDen #71945
    merry merry...
  • PetruZ
    Kuma Kuma Kuma Bear 1x12 END: Az alapötlet (medvegúnyás op isekai főhős) legalább vicces volt, de amúgy szerencsénk, hogy Yuna ennyire önző, mert különben az egész világot elfoglalhatta volna... 4/10 (a következő évadot már bejelentették, nem tudni, mikor jön)
  • Trucker39
    Igen, folyamatosan nyomon követem a ténykedését. Remélem jól alakulnak később is a dolgai.

Kezdik megosztani az online koncert részleteit.

Azóta egyben, TV-n, már vagy négyszer végignéztem a teljes koncert felvételt. Nagyon jól sikerült. Szerintem fogják másolni a trükköket, megoldásokat.

Érdekesnek tartom, hogy szerintem nem a Homura-ra lett kihegyezve a koncert, hanem inkább erre a zenére.

Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2020.12.22. 15:46:43
  • PetruZ
    Kami-tachi ni Hirowareta Otoko 1x12 END: Nagyon faék egyszerű volt végig, és erősen túl volt cukrozva. A mangához képest voltak kisebb változtatások, amiket észrevettem, de nem tudom, az LN-hez képest melyik a valósabb. Igazából nem volt lényeges változtatás. Az animáció is elég gyatra és nagyon "lapos" volt, a főbb karaktereken kívül minden eléggé elnagyolt lett. Azért ha lesz folytatás, talán belenézek majd. 4/10
  • PetruZ
    Tonikaku Kawaii 1x12 END: Aranyos volt végig, bár fura, hogy a csajszi hátteréről még mindig csak sejtetések vannak, és hogy a gyors házasság után 12 részen át csak a keringő ment. A mangája még megy, ahogy láttam, és jövőre jön egy OVA is, utóbbit azért megnézem majd, és hátha lesz még folytatás. 6/10
  • TBTPumpa
    100 millió:

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.12.19. 15:30:15
  • TBTPumpa
    A japán VOUGE őt választotta a 2020-as év nőjének.
    (Women of the Year 2020)
  • LasDen #71938
    Volt egy magyar jelenés a Standind on million livesban...

• Trucker39
    Mielőtt felmerülne a kérdés: Igen, láttam. A 0-t is és a tegnapi, teljes verziót is.

Azért így nézni egészen más. Hangot nem vettem fel, mert telefon úgy sem adná át. Azt hozzá kell képzelni. (Mélysugárzó nem látszik a képen, de rezegteti szépen az ablakot). Illetve találtam közben egy bemutatót róla, a hivatalos csatornán. Ott van hang is.

Véleményem?

Még fel kell dolgozzam a látottakat. Nagyon egyedi, az biztos.
    Alaposan újra gondolták az Online előadás fogalmát.

• LasDen #71936
    https://www.polygon.com/2020/12/9/21547657/sonys-funimation-acquires-crunchyroll-deal-price-watching-anime
  • ximix #71935
    Mindenre is jó
  • Prof William
    Mondjuk az tény, hogy Subaru tényleg sokat mosolyog. Bár inkább kínjában. :)
  • CSOCSO
    Szerintem arra celoz, hogy igy ranezesre ugy tunik mintha valami vidam anime lenne ez. Mikozben meg nem is az.
  • ximix #71932
    Ha kérdezed, akkor a RE:Zero
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2020.11.14. 17:46:46
  • Ashlara
    Micsoda vidám anime lehet ez: