Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ha nem érted az összefüggést, akkor kérd meg az óvónénit hogy elmagyarázza 😄

Egyénként úgy jön ide hogy azt állítod hogy:
-A szinkron egyenrangú/jobb/hasonló színvonalú mint az eredeti.

Én viszont azt hogy:
-Egy rakás sz*r az összes amit eddig hallottam.

Szóval ha valaki beéri pocsék hangminõségél, akkor valószínûleg beéri pocsék képminõségél is.

😄😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Lelouch
Az meglehet, viszont irtó nagy f@szság leigénytelenezni azokat, akik néznek leszinkronizált cuccokat...
Lelouch
Most hogy a picsába jön ide a videó minõség, amikor totál nem errõl szólt a vita????
LasDen
mit vártál? egy idegen nyelvû alkotást leszinkronizálnak egy másik idegen nyelvre. persze, hogy szarul hangzik. De lehetne jó is akár, ha a jobbak csinálnák....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Malakai
Abszolút tárgyilagosan nézve persze, hogy nézhetõ, egy "felolvasós" szinkronnal is nézhetõ, vagy akár hangsáv nélkül csak cc-el is nézhetõ, azon túl viszont már nem objektív, mivel mindenkinek mások az elvárásai, mint a példa is mutatja.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hát a camos 20X10 felbontású pixel háborus film is nézhetõ, de inkább maradok FHD-nál 😄
Persze sokan preferálják a camosat is

?D

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

BEAST
Azt szerintem mindenki maga dönti majd el. :p

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Nálunk a szinkronosak a színészet alja kb, japánban meg 2,5D-seknek számítanak. 😄
Mondjuk most meghallgattam egy angol fma részletet, azt annyi ideig se bírtam mint a magyart 😄

Lelouch
Nem arról szólt ez az egész, hogy melyiket preferáljuk, hanem hogy nézhetõ-e egy sorozat vagy film magyar szinkronnal...
LasDen
akkor marad a boldog tudatlanság 😄
de ahogy a dolgok állnak úgysem nagyon lesznek új szinkronos animék itthon 😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Malakai
Annak örülj akkor. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen
nem értem

BEAST
Ez most tényleg egész jó, de általában én is inkább az eredeti hangot preferálom. Valahogy a japánok jobban bele tudják élni magukat az egészbe, vagy csak sokkal komolyabban veszik az egészet.

Ettõl függetlenül mindenki úgy nézi a cuccait ahogy akarja. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Malakai
Akkor nekem is túl magasak az elvárásaim, az alábbi példában is gyenge, nem szégyen gyenge, de gyenge.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen
szerintem a színészekkel nincs semmi baj...

Malakai
Nem a nyelvel van a baj, hanem a színészekkel és a hangkeveréssel, magába az animék esetén egész szinkronizálási folyamatba beleölt pénzmennyiséggel és ezzel a munka komolyan nem vételével.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen
akkor menj ki japánba, és felejts el magyarul 😄

szerintem ez nagyon béna, kb 1 percig birtam.

LasDen
az eredeti hang sznobság, a többi nem. de szíved joga. viszont akkor is lenézed a szinkront, pedig messze nem olyan szar, mint ahogy te beállítod...sõt, nem is a szinkronhangokkal van a baj többnyire, hanem a környezeti hangokkal.

Lelouch
Most mit fordítod ki, amit írtam? Vagy nem esett le, hogy mire utaltam vele?
Hát ha nagy igénynek számít ha:
Hang:
csak eredeti hanggal nézem,

akkor az is nagy igénynek számít ha:
Kép:
Nem nézek camos, pixeles felvételt, és ragaszkodom a hd-hez?

Ha igen, akkor nagy igényû vagyok,
sõt ha jó meleg idõ van, akkor szeretem az üdítõt hidegen, de lehet hogy így már túl nagyok az igényeim :S

😄

LasDen
nem élik bele magukat? könyvet olvasnának fel?

sznob vagy, az van...

| #61673: nem tudhatod minden filmrõl, hogy szar. plusz van amikor csak kell valami, hogy szóljon.

Lelouch
Ez már nagyon kezd elmenni a "haters gonna hate" territórium felé...
Lelouch
Nem lehet, hogy inkább csak neked túlontúl nagyok az igényeid?
Én alapbol nem nézek szar filmeket 😄

Szinkronosan elég kevés animét láttam, amik az rtl klubbon mentek,(pokemon, inuyasa) nem tudom hogy milyen az eredeti hang, de ami az animaxon vagy min van, az szánalom.

A szinészek nem élik bele magukat a szerepbe, az adott szituációba csak vonyítanak mint egy 8 éves, vagy szerencsés esetben olyan mintha könyvet olvasnának fel.

Mondjuk votl szerencsém pár rész német szinkronos dragon ballhoz, az tényleg sokkal rosszabr mint a magyar.

LasDen
én ezt a fajta elvakultságot sosem fogom megérteni...faszom fog mindent elolvasni. rengeteg szar film van, amit nem néznék meg feliratosan...

Lelouch
Most attól hogy sokszor nem a legjobb a szinkron, miért ne lehetne még nézhetõ vele egy sorozat?
LasDen
az FMA:B-t is szinkronosan néztem végig, de még így is 10/10 is volt. Én ilyeneken nem akadok fenn. Anno a Soul Eatert fele-fele néztem szinkronosan, majd feliratosan fejeztem be. Van amit eredeti hanggal érdemes nézni, de a legtöbbször meg tökmindegy, amíg egy szintet megüt a szinkron...
de például az elsõ kettõ Bleach filmet is azért néztem csak meg, mert szinkronos volt 😄

Inkább mellõzük ezt a témát, ez olyan mintha arról akarnánk meggyõzni a másikat hogy kinek a kedvenc színe a jobb. (de attól még hatalmas igénytelenségnek tartom aki szinkronosan nézz filmeket, kivéve dok. filmek) 😄

A felirat nem ront a hangminõségen, a szinkron meg igen. Ha dual audios sorozatot nézel majd hasonlítsd össze a szinkron színészek minõséget.

Lelouch
Ebben az esetben te meg akkor nézz animét felirat nélkül. Gondolom zenét se szövegfordítással hallgatsz!
Lelouch
Szerintem viszont egyáltalán nem baj, ha nem angstolják végig a sorozatot emiatt...
Pontosan.

Lelouch
Mert a kettõ totál ugyanaz!
Akkor hallgass zenét is szinkronosan 😄

BEAST
Nekem valahogy nem passzol a "jaj virtuális valóságban ragadtunk, most mi lesz" téma és a comedy. 😊

Lelouch
Mert miért ne?
Miért szinkronosan?

Lelouch
Én inkább örülök, hogy nem egy újabb SAO lesz.
BEAST
Remelem nem veszik ennyire "poenra" az egeszet... azt hittem valami komolyabb cucc lesz, mint a SAO volt. :/

Lelouch
Log Horizon PV
IMYke2.0.0.0
Még valami: a japán zeneszerzõ hölgy tényleg nagyot alkotott (Yoko Kanno) a sorozat alá.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
* bántottam = bántotta

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Én szinkronosan néztem. Az elején rendkívüli módon bántottam a fülem az anti-karakter-szinkron <öreget is fiatal hang stb., és az ismétlõdés>, de aztán megszoktam = sztorira és a látványra figyeltem.
A filmet is magyarul kezdtem el, de ott már más mindenkinek a hangja, így valószínûleg japán hangsávval nézem inkább meg, még ma.

LasDen
egyszer majd csak megnézem...ha mással nem, majd szinkronosan...

IMYke2.0.0.0
MAL mûködik.

"Cowboy Bebop"-sorozat (26 rész) - 7/10.

LasDen
shaft agymenés...😄

Lelouch
Madoka Movie 3. betekintõ:

Hát ez... érdekes.
LasDen
Sazae-san bekerült a Guiness rekordok könyvébe, mint a leghosszabb animációs sorozat....69 óta megy, te jó ég 😄