Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
A 2 milliós nézettség nem azt jelenti hogy mindenki ezt imádja, hanem hogy ez az ami elég tûrhetõ ahhoz hogy minél több átlagember hajlandó legyen végigülni érte egy reklámszünetet.
Könnyen érhet el úgy 5-6 milliós nézettséget a Game of Thrones meg a Breaking Bad, hogy 300 milliós bázisközönségbõl is megcélozhatják a relative szûk kisebbségben lévõ érdekelteket, de ahhoz hogy egyszerre az ország 1/5-ét seggen tartsák, ott is agyzsibbasztóan semleges, színtelen-szagtalan izékre lenne (és van) szükség.
Az animéknél meg pont az ellenkezõje a helyzet, elég ha pár ezer otaku elõkapja a vastag pénztárcáját egy méregdrága Blu-ray boxset-ért, és bejött a gyártási költség. De meg lehet nézni ott milyen anime az amit néznek milliónyian nappali mûsoridõben: ha nem is ennyire durván mint a Barátok Köztben, de ugyanez a logika: végtelenített, jellegtelen tömeges márkává tett ipartermékek, amikhez hetente majmokkal iratják a fillereket.
A magyar sorozatgyártás tragédiája egyedül az hogy csak 10 milliónyian vagyunk, tehát reklámokból EGYEDÜL ez a legnagyobb mainstream tud profitálni, alatta semmi. Nincs olyan hogy "nosza csináljunk egy magyar sci-fi sorozatot", (vagy akár egy krimit), mert ha csak olyan arányban néznék mint az usákok a Stargatet, az pár ezer ember lenne, akiknek arra meg nincs pénzük hogy saját zsebbõl finanszírozzák az egészet mint a japánok.
http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
DE: az anime - félek tõle - tele lesz fan service-szel.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Lynn Okamoto (Elfen Lied) Gokukoku no Brynhildr c. 2011-es mangája animét kap.
Itthon erre van igény. Milliós, 2 milliós nézettség folyamatosan megvan. A színészeket, stábot kell fizetni, a forgatókönyvet meg bármelyik majom megírja :D
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Kinizsi Ottó vagyok, a Barátok Közt címû sorozat kreatív producere, és egy kis segítséget kérek tõletek. A sorozatban Peti és Hanna nagy animerajongók, és a történet szerint csúnyán összevesznek. Peti úgy próbálja meg kibékíteni barátját, hogy megkéri az animés barátait világszerte, hogy küldjenek egy fényképet magukról, amin valamilyen formában szerepel egy felirat: "Hanna! Bocsáss meg Péternek!". Ha elég sok fotó érkezik, akkor Hanna biztosan megenyhül.
Szóval, arra kérlek Benneteket, hogy csináljatok egy fényképet magatokról (a mobilotokkal, fotógéppel, vagy bármivel), amibõl kiderül, hogy "igazi animések" vagytok. A fotón szerepeljen valamilyen formában a "HANNA! BOCSÁSS MEG PETINEK!" felirat. A legjobb, legötletesebb képek szerepelnek majd a Barátok Közt egyik adásában, és a "nyertes" képek készítõit meghívjuk egy stúdiólátogatásra, ahol beleshetnek a forgatás kulisszái mögé.
Már alig várom a képeket, és az ötleteket!
Köszönetel: Ottó"
Valaki nem akar élni a lehetõséggel? :D
Többet kéne animéznem :(
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
De csak azért, mert valami agyon szûrõzött magyar hang volt a sávon és idegesített, amikor nem hallottam a háttérzajokat, cserébe viszont rettenetes minõségû volt.
A film még magasabbra helyezte a lécet, mint a sorozat.
A 2 órás filmben minden volt, ami Cowboy Bebop és visszakacsintások is voltak a sorozatra - például választ is kaptunk pár dologra.
Faye Valentine továbbra is szexi.
8/10
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Alapvetõen a szinkron sokat elvehet egy mûbõl (és ezt gyakran meg is teszi), ráadásul újrainterpretálja az alapmûvet. Erre nem vagyok kíváncsi. Én az eredetit akarom megnézni.
Felirat pedig sokkal közelebb tud maradni az eredeti szöveghez, mert nem kell olyanra figyelni, hogy LIPSYNC.
@
Lehet, ha meglátná egy szinkron stúdió, sikítva dobná ki az ablakon <#idiota>#idiota>
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nézd csak, hogy mit kereteztem be a képen...
Belenéztem eredeti hanggal, és azt kell mondjam, hogy a magyar szinkron (végül így néztem végig mind a 47 részt!) jobb volt, mint az eredeti - magyar füllel.

Te azt mondod hogy a szinkron jó minõségû nem? :D
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
/ban imy
:D:D
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Amit ráadásul szinkronosan tettem :)
De még rendesen se tudtak sikítani amikor megerõszakolták õket egy polip :D:D:D:D:D:D:D
eddig gondolom világos. :D
Te meg véded a szinkront, (már kb 40 hsz óta tart ez a vita)
Remélem érted :D:D
Gondolom azért véded, és érvelsz ellenem mert nem azonos a véleményünk. Remélem eddig világos :D
Mivel szerintem a szinkron az szar, és te nem ezen a véleményen vagy, akkor arra következtettem hogy szerinted
"egyenrangú/jobb/hasonló színvonalú mint az eredeti"
:D
-A szinkron egyenrangú/jobb/hasonló színvonalú mint az eredeti."
Ember, hol írtam én ilyet??? Hát ez kész...<#idiota>#idiota>
Ott egy-egy jobba orgánomú szinkorons már-már filmsztárnak számít és válogathat a felkérésekben hogy pl hova szinkronizáljon. Van aki 3-4 féle hangon is megtud szólalni.
A szakmának jónak kell lennie hiszen az animék alapból hangtalanok, és nekik kell a hangjukkal megtölteni a szereplõk karakterét. Összehasonlítva szinkronokat elképesztõ hogy japók milyen érzelmeket bírnak belevinni a hangjukba.
Ezzel szemben nálunk a szinkron amolyan "szükséges rossz." Amolyan "legyen meg gyorsan mert még 2 másik filmet is le akarok" ma tudni stílusú.
Nagyobb ráfordítással mi is remek szinkronokat bírunk összehozni -elég csak a régi NAGY szinkronos filmekre gondolni - de se pénz és se igény nincs rá.