72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#71992 Kezdem úgy érezni hogy ez az ötösikrek csak elkényeztetett picsák, akik úgy tesznek, mintha komoly problémáik lennének, csak ne kelljen tanulni. Ennyi kibaszott szenvedést a tanulás miatt... -
Inquisitor #71991 Ura Sekai Picnic S01E01-03
Egészen fogyaszthatóan gyúrták őssze az Piknik az árokparton Zónáját és a japán hiedelmek szerinti "túlvilágot". Jól indúlt, bár érezhetően kevés a szereplő így az elején, és így a cselekmény is, a hangulat viszi el a hátán. Viszont úgy érzem a harmadik részre ezd kezd kevés lenni. Van benne pár furcsaság.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A főszereplő csajok gyanusan könnyen túltették magukat az első epizód hulláján (már ha halott volt szerencsétlen) és a második részben köddé vált manuson. A másik ami zavart okozott az erőben az az, hogy adva van a két hősnő, az egyik intovertált, nihilista, szuicid hajlam, a másik meg heves vérmésékletű, aki meglepően könnyedén ránt fegyvert vészhelyzetben. Az első részben szépen megoldják a vészhelyzetet jól kiegészítve egymást. És onnantól mindentől befosnak vagy sikítoznak. Így valahogy hiteltelenné válik az első epizód, meg az, hogy a fenébe maradtak élve eddig?
Kiváncsian várom a következő részt, mert opening alapján több szereplő is be fog jönni még. -
#71990 Nezuko-chan! -
#71989 Gondolatolvasó vagy. -
#71988 Akari Kitō -
#71987 Gyönyörű a csaj. -
#71986 OFF
Csocso azt hiszem megtaláltam a vállalkozásodhoz a pénztárost :D
-
#71985 Ez valoban erdekesnek tunik. Kepvilag nagyon jo. Remelem nem 12 reszes lesz. -
Inquisitor #71984 Wonder Egg Priority S1E1
Te jó ég, ez kemény volt mint a kád széle. Add Istenem, hogy végig legalább ilyen maradjon és ne essek vele pofára.
Ezek az álom jelenetek ... már, már a Paprika magasságában vannak, még ha nem is olyan komplexek. Vagy is elsőre nem látszanak annak. -
#71983 Aranyos.
Szerencsére szebben énekel angolul, mint amekkora az angol beszéd tudománya.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#71982 Egy pár évvel ezelőtti felvétel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#71981 Tatoeba Last Dungeon Mae no Mura no Shounen ga Joban no Machi de Kurasu Youna Monogatari 2021
Genres: Adventure, Fantasy
Nem annyira szeretem a cuki animéket, de ebben sorozatban a szituációs helyzetek, poénok szerintem jól sikerültek
Riho: Öm Meltophan-danna, túlfogja ezt Alan élni ?
Meltophan: Alan híres a szívósságáról.
Meltophan: Rendben lesz mindaddig, amíg elkerüli, hogy teljes erőből arcon üsse.
Alan: Jó! Jobb vagyok nálad, így előnyt érdemelsz.
Meltophan, Riho: Mi?
Alan: Hagyom, hogy először arcon üss, teljes erődből.
Alan: Híres vagyok a szívósságomról!
-
#71980 még néhány évtized mit számít már. Féllábon is... -
#71979 Tovább késik az utolsó Evangelion anime movie:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.01.14. 11:31:50 -
#71978 minden celeb máshogy éli a magánéletét... -
#71977 Nézegettem őket, ahogy megjelentek.
Ugye az elsőt nem volt nehéz, mert jó nagy reklámot csaptak neki szokás szerint. A második viszont eléggé meglepett.
Érdekes, mennyire más a két előadó művész.
Az egyikről szinte mindent lehet tudni - kivéve a közvetlen magán életét -, hová megy, hol lép fel, hol rádiózik éppen, hol fotózkodik, mit sütött a tepsiben stb. Minden vackot megoszt magáról. Amit nem a Twitteren, azt meg a blogjában. Lehet tudni, hogy a fiatalabb rajongóinak egy része elkezdte "néni"-nek hívni.
A másikról meg alig valamit. Lehet tudni hogy iskolába járt, felsősként CP-zett, majd iskola után hirtelen megkapta a SAO mellék anime betétdalainak eléneklését. Tegyük hozzá, eléggé rászabták a dolgokat. Azért remélem, a valóságban nem ilyen mint Kanzaki Elsa. A macskás gitár, a hangzás világ, stb.
Utána persze jött a SAO is zeneileg neki. Azt is kifejezetten jól csinálta. Jött a játék vagy mi, azt mondjuk nem követem. Megjelent a nagylemeze, Online koncertezett sok pénzből. Vonósok, kórus, stb.
A magánéletéről is pár dolgot tudni lehet. Sok macskája van. Azt hiszem három volt a legutóbb. A macska neveket is lehet tudni. Ha van is párja, arról semmit. Minden este egy rövid szöveggel - gondolatokkal, érzésekkel - elköszön a követőitől, hangüzenetben. Mimózát kapott ajándékba.
Mind e közben meg - szégyellem - de azt sem tudom, mi az igaza neve. Biztosan le van írva valahol, de nekem még nem jött szembe.
Javítja - műkörmökkel - otthon a macskák által szétkapott elektromos takarókat. Tudjuk, hiszen írta. Azt viszont nem hogy mikor jár próbálni és mikor tanulta be az általad linkelt zenét. Teszem hozzá, kifejezetten tetszett.
Van valami ebben a látszólag alamuszi nyuszi leányban. Van valami rejtett tűz, mélyen. Néha megvillantja a rajongói előtt, mint például ebben az előadásban is.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2021.01.14. 09:30:34 -
#71976 Log Horizon S3 (AniDB): Már a 2. évad második felén is nehezen vergődtem át a sok töltelék rész miatt, a végén a "konfliktus" egy erőltetett baromság volt, és most itt a 3. évad, amiben tovább folytatódik a belpolitikai vergődés. 12 rész lesz, nem tudom, maradok-e a végéig...
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2021.01.13. 22:29:40 -
#71975 Csakhogy ne maradjatok anime zene nélkül.
The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement [Nanatsu no Taizai: Fundo no Shinpan] (a héten indult anime)
Ending theme:
Hiroyuki Sawano & ReoNa 『time』
Back Arrow (január 9-én indult)
Opening theme:
LiSA 『dawn』
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.01.13. 22:22:39 -
#71974 Tensei Shitara Slime Datta Ken S2a (AniDB): Úgy tűnik, a dolgok kezdenek jobbra fordulni Rimuru és a Tempest Alliance számára, de miközben egy szomszéd (állat)ország követei érkeznek a diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatok felvételére, a szörnyek és az emberek közötti feszültség egyre fokozódik, és Rimuru hamarosan egy sor igen veszedelmes ellenféllel találja majd magát szembe. Hogy győzedelmeskedjen, meg kell majd hoznia pár nehéz döntést...
Az új évad első része persze még nem megy bele ezekbe, de aki követi a mangát, vagy az LN-eket, már tudja, mi következik hamarosan. Mivel az évad ketté lesz vágva (júliusban jön a folytatás), egy szokásos 24 epizódos szezont várhatunk, ami bőven bele fog menni a Walpurgis történetbe is (aminek a végét még én sem ismerem). Rengeteg új szereplőre kell számítani, és egy időre nem csak Tempest, de maga Rimuru is végveszélybe kerül majd, érdemes lesz nézni.
-
#71973 Renge youtube klip adagokban humoros, de egy egész részen át nem nagyon tud megfogni a sorozat... -
#71972 Non Non Biyori Nonstop (AniDB): Az OVA-kat leszámítva ez a "rendes" harmadik évad, változatlan minőségben. Nagyjából most telt el egy év az első évad kezdetéhez képest, de igazából kevéssé fontos ez, a mangából is mindenfelől szemezgettek epizódokat. A lényeg a békés vidék és a zen... :)
Mushoku Tensei: Isekai Ittara Honki Dasu (AniDB): 30+ éves hősünk 20+ éven át otthonülő, 100+ kilós antiszoc neet volt, aki egyszer mozdult ki a lakásából és máris elütötte egy teherautó (a.k.a. "trucking"). Természetesen újjászületett egy fantasy világon, egy híres hőspár fiaként, és hamar kiderül, hogy különleges érzéke van a mágiához (is)...
A mangáját olvastam pár részig, de hamar meguntam az állandó ecchi nyáladzást. Kár, hogy láthatóan sokat feccöltek az anime megvalósításába, mert elég jól néz ki az animáció, és ezért muszáj lesz tovább nézni, legalább is, míg ezt is meg nem unom ugyanez miatt.
EX-ARM (AniDB): Valami zavaros sztori egy 2014-ben meghalt iskolás srácról, aki 2030-ban egy vaskos hi-tech kofferben bukkan fel, amiben csak az agya van tartósítva, és mindenki baromira akarja őt valamiért. Az "animáció" köpedelem 3D, iskolás színvonal, több helyen 2D-vel keverve, megtekintése senkinek sem ajánlott.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2021.01.11. 16:04:29 -
#71971 Kumo Desu ga, Nanika? (AniDB): Egy titokzatos robbanás után egy egész középiskolás osztály válik semmivé. Az egyik lány egy fantasy világon tér magához, egy pók testében újjászületve, és új élete első percétől kezdve számos életveszélyes kihívással kell szembesülnie. Furcsa viszont, hogy egy gépi hangot is hall időnként a fejében, ami egy játékra emlékezteti. Végül arra jut, nem hiába volt előző életében különc, zárkózott, az online MMO-k mestere, szóval "pók vagyok, na és"?...
Ez is egy regénysorozatból készült, ami kb. ugyanolyan népszerű, mint Rimuru, a szörnyek királya (pár nap múlva ő is érkezik a kissé sötétebb folytatással). Vicces, jópofa, jókat nevettem, ahogy elkezdte felfedezni a világot maga körül, és bár nagyon hasonlít az említett nyálka sztorijának indulására (ez a pókica egy évvel később indult, nyilván annak farvizén próbálkozva), a többiek sorsa is számít, ahogy látni lehetett az kezdőrész második felében. Az ending-et érdemes végignézni, elég vad. :)
-
#71970 Jaku-chara Tomozaki-kun (AniDB): Tomozaki az ország egyik legjobb játékosa, a rank 1 pozíció birtokosa, aki a való életben csak egy messze átlag alatti NPC, akire ügyet sem vet senki. Számára az élet csak egy kukába való, igazságtalan játék, ahol a paraméterek előre el vannak döntve, és ő kapta a legrosszabbakat. Aztán egy nap offline találkozik a rank 2-es NONAME nevű játékossal, aki felvilágosítja, hogy az élet egy nagy open world, ahol számtalan csalás és trükk létezik a hátrányok leküzdésére, és ezzel kezdetét veszi "Bottom-Tier Character Tomozaki"* kiképzése...
Középiskolás romkom, elsőre inkább talán a cinikus-melankólikus fajtából. Olyasmi, mint az Oregairu, meg egy kicsit az OreSuki. Nem tudom még, mi lesz belőle, lehet harem is, de lehet normálisabb is.
* Az angol kiadású regények ezzel a címmel jelentek meg. -
#71969 (most már tényleg) Yuru Camp S2: Yuru Camp. :) -
#71968 Yakusoku no Neverland S2: Miután sikeresen elmenekültek a farmról, a gyerekcsapat egy teljesen idegen, vad világban találja magát. Rejtett jeleket és utalásokat követve indulnak el a szabadságot ígérő üzenet nyomában, de nem csak az erdő vad szörnyeivel, hanem a nyomukban járó vadászokkal is meg kell küzdeniük a maguk módján...
(Közben a Yuru Camp 2 helyett véletlenül(?) az s1e1 került fel a megosztókra, várni kell a javításra. :) ) -
#71967 Hoztam egy kis nézni valót.
#71966 -
#71965 Nem is power fantasy-re, hanem inkább arra lesz kihegyezve, hogy Lloyd SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!olyan, mint Saitama, lelóg minden emberi skáláról, de ezt alig páran veszik csak észre, és teljesen maga alatt lesz, hogy elbukta a felvételit, viszont az akadémiáról már hajkurászni kezdik az első részben látott tisztek. Eközben meg számos kalamajkába keveredik (főként a zizis hercegnő miatt), amit csuklóból megold, közben meg nyavajog, hogy mennyire gyenge. A nők terén meg Bell-effektus a DanMachi-ból...
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2021.01.05. 10:14:11 -
#71964 a cím végére sem értem, de már undorodtam tőle :D -
Nagydög #71963 Az elso resz szorakoztato idetlenseg volt, de valoban egysegsugaru power fantasynak tunik.
Ellenben az Urasekai Picnic igeretesnek tunik. Olyan Stalker hangulat arad belole, hogy a fal adja a masikat, pedig elvileg shoujo ai.
Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2021.01.04. 18:32:31 -
#71962 Új szezon, go!
Tatoeba Last Dungeon Mae no Mura no Shounen ga Joban no Machi de Kurasu You na Monogatari (avagy Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies Moved to a Starter Town): Hősünk egy távoli, elzárt vidékről származik, ahol ő számít a leggyengébbnek. Viszont mindig is lelkesedett a hősökért, ezért felkerekedik, hogy a kontinens másik felében lévő városban jelentkezzen a katonai akadémiára. Csakhogy egyszerűen nincs annak tudatában, hogy a világ legnagyobb hőseinek leszármazottja, és ami kis hazájában gyengének számít, annak a világban szinte nincs ellenfele...
Az LN-ekből négy jelent meg már angolul, de van manga is, csak abból kevés rész lett lefordítva, jóideje áll. Ez utóbbit olvastam korábban, elég jól indult, de hamar középszerűvé silányodott. Az anime talán jobb feldolgozás lesz, bár az első részben is akadtak már figyelmeztető jelek, merre fog tartani. -
#71961 Én nézem, imádom :) Szerintem nem baj, hogy most megint kicsit lassabban indul, jó megismerni a másik oldal szereplőit. -
#71960 Attack On Titan "Final Season"-t nézi valaki?
A második évad vége és a harmadik eleje annyira leült, hogy egészen elfeledkeztem az AOT-ról, szóval az ünnepek alatt ledaráltam a harmadik évad pt. 1-ből amit nem láttam és a pt. 2-t is. Egészen helyre kerültek a dolgok.
Mondjuk most ez az utolsó szezon megint lassabban indított eddig. -
#71959 Éjjen 2020+1 -
#71958 Minden kedves fórumtársnak animékben gazdag boldogabb új évet!
#71957 nem, nem igazán. De köszi a felvilágosítást -
#71956 Az az "asszonyság" mellette Nami Nakagawa.
Így már biztosan ismerős lesz, ha meghallod a hangját.
-
#71955 Látod, a mellette álló asszonyság is megijedt tőle... :D -
#71954 Ritka fotó. Csak egyetlen képre emlékszem, ahol együtt szerepeltek. Még évekkel ez előtt. Akkor még persze négyen.
-
#71953 Nem egy napi használatra tervezett darab, az biztos.