Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ruley
A japánokkal nem is csak az a a baj hogy angolul nem tudnak, hanem általában az anime ipar kultúrában benne van hogy a címeket teljesen igénytelenül választják, mintegy impresszionista módon, logika nélkül, csak hogy jól hangozzon.

Azt hogy mi a Shingeki no Kyojin angolul, fél percbe telt volna megkérdezni egy a kiadónál lézengõ középfokú angolos salaryman-tõl, ehelyett simán odakarcolták az elsõ szavakat amik jól hangzottak a fejükben.

Vagy ott van például a Chrno Crusade, amibõl nemes egyszerûséggel lehagytak egy betût.

Meg ugye a számtalan sorozat amiknnek mindenféle írásjeleket hozzáragasztanak a végéhez, vagy a közepéhez.

Nem is beszélve az olyan nonszensz címekrõl mint hogy "Durarara!!", "FLCL", vagy "Inu x Boku SS".

Ha a TV-ben egy Hollywood-i film bemutatóját látod felvillanni, akkor tudhatod hogy azt fél tucat producer egy három órás brainstorming alatt választotta ki alaposan, hogy biztosan a kívánt hatást érje el. Ehhez képest az anime címválasztás valahogy így folyik:

- Te, író, Mirõl szól ez a script?
- Tankcsatákról.
- Na, akkor lehetne az a címe hogy "Tanking! Bum Panic"
- He?
- Érted, hát mert tankok vannak benne, az -ing olyan jó angolosan hangzik, a tankok így csinálnak hogy "bumm", a panic meg olyan feszültségkeltõen hangzik.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Lelouch
Egyébként most nem volt bejelentés, sõt semmi folytatásra utaló dolog nem volt...
Lelouch
A manga jelenlegi állása szerint nem hiszem. Viszont pár OVA szerintem így esélyes lenne, ami a kihagyott lányokat dolgozza fel. Mivel a mangához csatolva eddig jól fogytak az ovák, sok veszítenivalójuk nem lenne.
Mindenesetre az elõrendelések nem mindig mérvadók, majd meglátjuk egy hónap múlva, hogy milyen eredményt ér el az elsõ kiadás a Goddess Arc-ból.
LasDen
egész jól elvarrták az utolsó részben a dolgokat. jövõre lehetne folytatás....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Servant x Service 13 END (AniDB): Jópofa, kellõen szórakoztató és mindenképpen újszerû cucc volt egy önkormányzati iroda hétköznapjairól. A karakterek is jók voltak, volt bennük "élet", emellett az opening-et is mindig végignéztem, ami nálam ritkaság. 😊 Erõs 7/10, remélem, azért lesz valami folytatás, vagy OVA a "párok" sorsáról.
LasDen
akkor jön a 4. évad? 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Végül csak a nyári ovát adják le. Bekapcsolódtam az élõ stream-be, kiváncsi vagyok a rész végén lesz-e valami bejelentés... 😄 Az elõrendelések alapján esélyes, hogy ezúttal átlépik majd a Manabi Line-t... 😄
armageddon666
Ó, ez ilyen késõn derül ki? 😄
Egyébként többek között emiatt érdekelne a folytatás. Kíváncsi vagyok mit talált ki a mangaka. Szerintem elég jól felépítette a fejében a világot. 😊

@

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hogy a fal nagy titánokbol készült 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

armageddon666
Mire? 😊

@

BEAST
Az 1. és a 7. részek miatt kapott tõlem 6 pontot a többi úgy volt rossz és unalmas, hogy csak azért néztem meg, mert nem volt más. 😞

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

egy 7 pontot szerintem megér

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

titán end:
Az a spoiler amibe belefutottam, arra volt egy utalás az ending után 😄

Jakuza1
Marmint az lenne az aprobetus resz ? 😛
Aki elakarja olvasni ugy is elolvassa, akit meg nem erdekli, annak lehet 5szor akkora is. 😛

Lelouch
Shingeki: 6/10-nél többet nem tudok rá adni...
LasDen
szokásos...

Gargantia Special (s01ep14-15) érdemel figyelmet vagy a szokásos értelmes részek közötti ökörködés?

kint az új titán, aa rohadt lassú 😄
a letöltéssel inkább várok holnapig, akkor gyorsa le jön majd 😄

RelakS
A letöltõhelyes dolog nincs eléggé kiemelve? Vegyem kétszeres betûméretre?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen
igaz 😄

Lelouch
Senáról is van már kép, meg benne volt a trailer-ben is...
LasDen
pedig még õk a könnyebben megvalósíthatók. Kodaka, Kobato és Sena kinézetét nem tudják majd kielégítõen megcsinálni. A Kodakát játszó gyerek szõke hajjal máris szõrnyû 😄
Senára leszek kíváncsi. Róla még nincs promó kép. Bár a színésznõ, aki játsza mellbe nem olyan erõs, de az megoldható 😄

Lelouch
Egyébként akkor most fiú vagy lány? 😄 Rika meg eléggé 3DPD...
Haganai movie képek...

Hátöizé...

Bár azt meg kell hagyni, hogy a Yukimurát játszó színésznõrõl elsõ blikkre tényleg nem lehet eldönteni, hogy fiú-e vagy lány...
RelakS
a német címek az EL-ben sem jöttek be? <#vigyor1>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen
szerintem valami producer láthatott magyarul valamit és mivel olyan jó a hangzása berakták. De ha már Faragóval kapcsolatban álltak, simán megkérdezhették volna, hogy jó-e 😄

IMYke2.0.0.0
Én a német és francia címektõl egyaránt a falnak megyek 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Lehet csemegézni... 😄

Mondjuk még mindig nem vágom, hogy miért pont a magyar nyelvet választották... Még magyar bevezetõ is volt a részek elején Faragó András narrálásával. 😄
LasDen
Kitta Izumi is ugyanezt kéri most a Watamoténál 😄 Nem hiszem, hogy bejön az ilyen 😄

IMYke2.0.0.0
A kommentek persze nem szerepeltek - azt valaki írta rá

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Na szóval (Zero Raws release - tehát, nyers):

LasDen
nemtom miért, de nagyon magyarkodtak. Magyar narráció a részek elején. De legalább Faragónak normális volt a szövege 😄D

IMYke2.0.0.0
A 11. rész:

IMYke2.0.0.0
Elsõ résznek a címe például ez volt: Piros Éjszaka

Bachstein
Nem vágom, mik voltak? 😄
IMYke2.0.0.0
Nekem rémlenek - sõt, mindegyikrõl készítettem képlopást.

Lelouch
Megumi Ogata: Buy Danganronpa BDs & DVDs for 2nd Anime

Ugyanezt kérte a Medaka Box-nál is, sajnos ott nem jött be... 😄
Lelouch
Az 11eyes magyar részcímei rémlenek még valakinek? 😄 Azok is nagyon értelmesek voltak... 😄
LasDen
neked aztán nincsenek nagy igényeid 😄

PetruZ
Miért, erre nem volt jellemzõ?... 😊
És ha fillereznek egy kicsit? Vagy az csak a végtelen shounenekre jellemzö?

Még nincs befejezve a Titan de a rajzoló azt mondta hogy a 20-ik kötettel véget ér.

Ha most folytatnák, még egy évadra sem lenne elég az az anyag ami eddig kijött. Ha a manga véget ér sztem van esély egy második évadra de addig nem.
LasDen
am figyeljétek meg, pár éven belül bejelentik, hogy a mangaka közremûködésével eredeti történet alapján Attack on Titan anime film készül majd 😄

Jakuza1
Majd kiderul, ha megneztem.
Sok jo animet itt lehuztak mar, es sok rosszat tulertekeltek. 😛
Foleg az iskolas junkykat. 😛

LasDen
Vannak jobb pillanatai, de leginkább so-so...

LasDen
még nincs bejelentve, csak hint volt....

Máté94
Jön a második évad is, igaz ott kicsit más lesz a setting. 😄
armageddon666
Támadás a Titánokon!! 😊 Nekem tetszik az Attack on Titan cím. Hogy az óriásokból titánt csinált, az szerintem nem gáz. Mennyivel menõbb a Titán, mint az hogy Óriás?

@

mi a bajotok az engrishel? 😄

To Aru Majutsu no Index
Ez jó?

Bachstein
Csakhogy ezt a japánok találták ki, õk alkották meg a hivatalos angol címet. Az már egy másik dolog, hogy ennyire nem tudnak angolul.