Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
Annyira nem vészes. Januárban a Hellsing Ultimatere 😄 De múlt héten az Aria Originationre is majdnem megadtam.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Mire adtál utoljára 9 pontot? 😄
IMYke2.0.0.0
Jogos. <#awink>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
9 pontot?? ne nevettess 😄 semmire. nem érdemelték meg. Hetes volt a max , az is csak a mostani szezonban.
Viszont a Kuroko 2 jó esélyekkel indul. Fõleg ha ott vágják el, ahol szerintem a legjobb lenne 😄
Lehet gyengébb év lesz ez, de elõfordul az ilyen...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

BEAST
Ezekbõl én csak a Maou-samat tudtam valamire értékelni. 😊

De majd most Freezing S2, IS 2.0, Kuroko S2, Log Horizon és ki tudja mi még mi. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
de az még csak egy 5 perces csak...

engem azok valahogy nem tudnak érdekelni.

Lelouch
Szerintem meg eddig az egész év felhozatala eléggé gyenge volt. Mire adtatok legalább 9 pontot?
Én:
- Kuroko no Basket: Tip Off
- Little Witch Academia

Idén indult még futó sorozat: Monogatari 2nd Season
Nem idén indult, de még futó sorozat:
- HunterxHunter(2011)
- To Love-Ru Darkness OVA
- Detective Conan (fillerek nélkül)

Ebbõl meg a LWA az egyetlen, ami teljesen új volt számomra és nem kedveltem már korábbról a sorozatot, szóval ez így elég siralmas szerintem... 😄
IMYke2.0.0.0
Van már új. PetruZ épp ma írta a véleményét.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
2 napja van október, mit vártál, hogy mindenki egybõl elkezd animéket adni ahogy október van? 😄
am nem csak AA létezik ám 😄

csak furcsálltam hogy már oktober van, és aa-n nincs még semmi uj 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

LasDen
azér annyira vészes nem volt 😄 Hentai ouji, GJ-bu v a Maou-sama nézhetõk voltak...😄D

BEAST
Igen, gondolkodtam, hogy az eddigi évet írjam, de az az igazság, hogy már azt is elfelejtettem mik voltak elõtte... 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
szerintem pedig jó szezon volt. jobb, mint a tavaszi v a téli...

BEAST
Remélem ez a szezon jobb lesz, mint az elõzõ. :/

Lelouch
google/MAL/aniDB/ a barátod...<#beka2>
öszi sorozatok mikor kezdödnek?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

IMYke2.0.0.0
3 milliárd...
Nos, szépen kiköltöztem volna valami félreesõ helyre Japánba, pár év alatt tûrhetõ szintre megtanulnék japánul és élnék, mint Jancsi, de nagyon hevesen. 😊

Nem hiszem hogy sokan vennék, elég torrent nép vagyunk 😄
Ha én nyerném a lottó ötöst akkor elmennék japánba és nyitnék egy lányiskolát ^^

LasDen
ergo még hosszú évekig lesz hányatott sorsuk kis hazánkban az animéknak.
Egyedül a Captain Harlock moviera látok esélyt, hogy itthon is megjelenjen. Toei rengeteget beleölt, és nem fog csak japánban megtérülni...

Am kitaláltam, hogyha én nyertem vbolna meg a lottó ötöst, akkor miután minden ellett volna vele intézve, behoztam volna a kedvenc animémet. 😄 Leszinkronizáltatnám, nyomatnék valamennyi BR-t, több DVD-t aztán veszik, amennyien veszik. 😄 És az elsõ vásárlónak is tennék egy ilyen szívességet 😄DD

Lelouch
Legalább adnának valami Yugioh-t... 😄 De csak annyiban lehet bízni, hogy a CN talán behozza a Zexal-t...
RTL Klub: a teljesen leszinkronizált Inuyashát se adták le végig...
Lelouch
A tv2-n nagyon dedós cuccok mennek mostanában, nem hiszem hogy nyitnának az animék felé... 😄 Már az új Beyblade elsõ évadját se fejezték be. Pedig akkora nagy kudarc nem lehetett, ha utána a CN megvette belõle a 2. évadot, az RTL Klub meg a harmadikat...
LasDen
töredékébõl megvan a blokk, így nem fognak adni. amit igen, az meg max ilyen yugioh féle merchandisinggal összekötött animék lehetnek.

De ha már szóba került. Jövõ hét szerdán (Október 9) 17.00-tól folytatódik a Dragon Ball Z. Majd dupla részek minden nap, 16.35-tõl hétköznap. Szombaton 15.40-tõl és vasárnap 14.45-tõl. 9.10-tõl ismétlés minden nap.

A legjobb meg az rtl-tv2 lenne, azokat nézik sokan. Szombat és vasárnap délelött 😄
én ugy ismertem meg jo pár animét kis koromban, bár nagyon sokáig azt hittem hogy azok amerikaiak 😄

LasDen
eddig is halott volt már, csak még nem tudta 😄
az M2-nél lehet próbálkozni, csak az a baj, hogy õk valószínû Titánokban, One Pieceben és hasonlókban gondolkodnak, míg az M2 profiljába inkább a Doraemon v hasonló mesék illenek...

De ennyi erõvel a Comedy Centrálnál is lehetne próbálkozni. Folyamatosan bõvítik a rajzfilm felhozatalt, és abba a profilba jobban beleillene néhány anime...

Lelouch
Az animaxtv.hu már az AXN oldalára irányít át... Úgy vélem már csak idõ kérdése, és megszûnik az Animax Magyarországon... Kicsit sajnálom, de amilyen szánalmassá vált a helyzet, talán jobb is így.

Most ha minden igaz, indult valami kezdeményezés, ami arról szól, hogy levelekkel bombázzák az M2-t, anime sugárzásra buzdítva õket... Hát sok reményt nem fûzök hozzá... 😄
PetruZ
Shingeki no Kyojin 25 END (AniDB): Na, az utolsó két rész megint igazán badass volt, tetszett, kár, hogy egy centivel se kerültünk közelebb a megoldáshoz, mint ahogy az elején voltunk, illetve nagy-nagy kár a túl sok idõhúzásos részért, ami elvitte a feszültséget a történetbõl. Ennek ellenére megadok neki egy 8/10-et, mert összességében tetszett, nagyon szépen meg volt csinálva, az animáció is csillagos ötös, és érezni a háttér-sztori apokaliptikus fenyegetését, csak hát valamivel többet kellett volna még mutatni, mint a legvégén egy leváló kõdarab a falról - és mint ami mögötte rejtõzik... 😊 Jöhet a folytatás.
PetruZ
Stella Jogakuin Koutouka C3-bu 13 END (AniDB): Középiskolás lányok, kollégium, airsoft, móka, kacagás, fun - meglepõen jól indult, már azt lehetett hinni, ismét elõbukkan egy rejtõzõ gyöngyszem (pl. év elején a GJ-bu volt hasonlóan meglepõ), aztán a középsõ bõ harmada eléggé megbicsaklott és elment felesleges drámázós-rinyálós irányba, amit már az utolsó két rész se nagyon tudott felhúzni (a 13. rész már inkább csak egy extra). Sose szerettem, hogy ha valaki kitûnik a tehetségével, szorgalmával és szeretné magával húzni a csapatot elõre, akkor magyarázat nélkül beleverik az orrát a földbe és szívatják anélkül, hogy nyíltan megmondanák neki, mire való a csapatmunka... Na, itt is pont ez történik és szerintem teljesen indokolatlanul. A "fõgonosz" is teljesen hiteltelenné válik a korábbi szavaihoz és tetteihez képest.
Csak ezért húztam le nagyon 5/10-re, egyébként simán jó lett volna.
PetruZ
Na, akkor szokás szerint megkezdem én. 😄 Új évad, elsõ fecske:

Super Seishun Brothers (AniDB): Két egykorú fiú-lány testvérpár hétköznapjai és nem annyira hétköz-napjai. Light comedy, vagy mi, kicsit vicces is, de szerencsére a részek nem lesznek hosszabbak 4-5 percnél, így talán kibírható lesz a végéig - merthogy elég idegesítõen upper class figuráknak néznek ki elsõre. Kezdetnek mondjuk 4/10, aztán meglátjuk.

Ma még jövök két befejezéssel is (Titans, Stella). 😊
Ruley
Én is emiatt hagytam itt az egész anime közösséget az egész nyárra, hogy egyszerûen semmit nem találtam amibe belekezdjek, és így már visszatérni sem volt kedvem.

Csak az hozott vissza amit pár hete írtam, az új hobbim hogy random elkezdek nézni direkt-középszerû régi sorozatokat. Ránézek egy tíz évvel ezelõtti táblázatra, kiszûröm azokat amik láthaatóan nagyon gagyik, de aztán azt is amikrõl már hallottam mint klasszikusokról, és így a maradékból keresek egy tûrhetõt.

Most épp a mars Daybreak-et kezdtem el. Eddig annyi hogy víz alatti mechák vannak benne, és kalózok, a Marson.

Érdekes, mintha tíz éve sokkal több lett volna a hagyományos sci-fi anime mint ma. Az eddig kiválasztott három sorozatom között egy csatahajós-idõutazós (Zipang), egy ûrállomásos-világmegmentõs (Uchuu no Stellvia), és most ez.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

IMYke2.0.0.0
Igen, láttam és 7/10-re értékeltem 2010-ben.
MyAnimeList listám

Lelouch
Hurrá, végre a Seto no Hanayome manga fordítását is elkezdték folytatni... 😄 Végre kiderül hogy ki(k) nyert(ek) a végén... 😄
Seth
Baccano-t láttad? Most hirtelen az jutott eszembe, amit utoljára teljes egészében végig bírtam nézni és igazán tetszett. Ajánlom, baromi jó. Mondjuk ez nem annyira "hûdeúj", de ez semmit nem von le az értékébõl.

PSN ID.: Beegabor

LasDen
szerintem utóbbi hármat fogják folytatni. Index most hozott egy rakás pénzt, úgyhogy jövõre jöhet a 3. évad....

Lelouch
Kuroko no Basket S2, Kill La Kill, Valvrave S2, BlazBlue... Mást szerintem nem is nagyon fogok nézni.
Lelouch
Például Durarara, Accel World, Index, SAO...
to aru majoshou no index
10 rész alapján egész jó sorozat. Nem kiemelkedõ, de bõven nézhetõ.

IMYke2.0.0.0
Egyre kevesebb új anime vonz 😞
Ahogy korábban jeleztem, a folytatások közül párra ránézek és slussz-passz.
Legfeljebb, Ti majd csekkoljátok (hú de csúnya) és kedvet csináltok egy néhányhoz, vagy elriasztotok 😊

Bachstein
Való igaz. De jön az õszi szezon, jönnek az ígéretesnek tûnõ animék is, úgyhogy legalább lesz sok más, amivel foglalkozhatunk. Ki mit vár legjobban az õszi termésbõl? 😊
LasDen
mikre gondolsz?

Lelouch
Igazából mostanában sokszor azoknál a sikeres animéknál se nagyon igyekeznek, ahol még lenne alapanyag bõven...
Bachstein
Kérdés, hogy mikor. Ahogy olvasgattam itt a hozzászólásokat, páran azt írták, hogy túl kevés az anime-anyag ahhoz, hogy belevágjanak egy újabb évadba.
Lelouch
Szerintem jó volt az epizód. Bár én általában bírom az ilyen elmélkedõs részeket.
Lelouch
Tuti hogy fogják folytatni... Amilyen sikeres, ostobaság lenne nem foglalkozni vele a továbbiakban...
hxh:

új rész kicsit unalmas volt, már várom a komolyabb harcokat 😄

Bachstein
Hát igen, ez is véget ért. Sajnos elkövették azokat a hibákat, amiket gyûlölök az animék többségében: Úgy ér véget a széria, hogy nincs vége, még egy szakaszt se zártak le (mint a Berserknél a Golden Age Arc), elnyújtották, elhúztak részeket, pár karakterbõl túl sokat kaptunk, párból pedig túl keveset. Ettõl függetlenül a rajzolás nekem nagyon bejött, zenék kiválóak voltak, maguk a karakterek is érdekesek, tetszett a környezet és az alapfelállás, volt benne durvulás, a végsõ összecsapás azért tényleg baromi pofásra sikeredett. Nálam is olyan 6-7/10 a végén, aztán majd meglássuk, jön-e a második évad...
Bachstein
Ezen most felnevettem. Igen, sokat gondolkodtam, hogy ennyire igénytelenül és hasraütés szerû módon adnak angol címeket a japánok, vagy ez is valamilyen animés, ki nem mondott/le nem jegyzett szokás része (mint a kötelezõ opening-ek, vagy a karaokék), de egyre több helyrõl olvasom azt, hogy egyszerûen nincs érzékük az angolhoz, szeretnek jól hangzó szavakkal dobálózni, a jelentésük, helyes írásmódjuk nélkülözésével, mindenféle utánajárás nélkül.
PetruZ
Dehogy nem. Végül is fontos szerepe van benne az idõnek. 😊
armageddon666
Azért a Chrono Crusade nem lenne ugyanaz azzal az O-val! 😄

@

LasDen

LasDen
meg hogy minél hosszabb legyen. 😄