72806
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Az s1 vége teljesen rendben volt, sőt, az s2 első három része is.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A menekülés és bújkálás az erdőben, találkozás a "jó"(nak tűnő) démonokkal, aztán az elhagyatott bázis a semmi közepén, ahol felcsillant egy jóféle survival horror lehetősége is, mind érdekesek voltak. Aztán bamm, jött az aggályoskodó Emma, őt tolták előre, a többiek hirtelen elvesztették a státuszukat és csak bólogattak hozzá (vagy ugyan nyafogtak egy kicsit, de Emma nagyon érzelmesen meggyőzte őket), Norman visszatértével és a "varázsvérrel" meg az egész a feje tetejére állt, és az összes korábbi érdekes és izgalmas szál feledésbe merült.

Bármi folytatás is legyen (nem hiszem, az s2 vége eléggé le van zárva), számomra is csak a 2x03-ig tart, onnan másfelé folytattam fejben. (A mangát nem olvastam, így nem tudom, milyen eltérés volt, lehet, hogy ez csak anime-only, bár Prof is írja, hogy az is elbukott.)
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2021.03.29. 16:24:44
  • CSOCSO
    Szerintem az elso season is szarul vegzodott. Nem nagyon volt kedvem hozza elkezdeni a masodikat, hacsak nem latom azt, hogy uberjo lett. Ahogy elnezem inkabb jobb ha neki se kezdek.
  • CSOCSO
    Uhh..... 2 nap alatt behuztam a 12 reszet a Slime 2. szezonjanak. Hat a legutobbi epizod nem volt gyenge baszki. Nem jarok ide sokszor ilyet mondani, ezt ti is tudjatok de ez azert kemeny volt!
  • Prof William
    Ez az anime valami iszonyúan beleállt a földbe a második évaddal. Az első évad valami egészen zseniális pszichológiai horror/thriller cucc, de miután
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    megszöknek az árvaházból
    még mangája is iszonyú mélyrepülésbe kezd amit az anime csak tetéz azzal a hogy a 4-ik résztől kezdve valami átlagon aluli fanfiction szintű anime-only vonalat visz.

A zseniális első évad után bődületes csalódás a második. Az én szememben nincs több évada a Yakusoku no Neverlandnak.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2021.03.29. 00:14:43
  • PetruZ
    Jujutsu Kaisen 1x24 END: Ez egész jó volt. Az elején nem hittem volna, hogy le fog kötni, de kellően szórakoztató, izgalmas, és vicces volt. Egy prequel "folytatás" jön majd valamikor év végén/jövőre, és remélem, a sorozatból is lesz új évad utána. 7/10
  • PetruZ
    Yakusoku no Neverland 2x11 END: Egész jól indult, aztán nagyon csúnyán beleállt a földbe. Amikor Emma előjött a "mégse álljunk bosszút rajtuk"-ötletével, már fogtam a fejem, és egyre többször pörgettem bele, a végén meg a nagy "csavar" a nevelőkkel... 3/10
  • PetruZ
    Némi '21 tavasz előretekintés, mibe lesz érdemes belenézni, és mi az, amitől óvakodjatok. Minden szvsz, természetesen.
    - Kingdom S3: A pandémia miatt félbeszakadt évad újra az 1. résztől kezd, remélhetőleg dolgoztak még kicsit a kinézeten is. Csak az első két évad nézőinek ajánlott.
    - Shaman King: Nagy hype lesz körülötte, és amennyire tudom, időnként az One Piece-t megszorongató szintű cucc volt, amíg futott a mangája az ezredforduló elején (nagyjából egyszerre indultak). Nem olvastam még, és szerintem kihagyom.
    - Yakunara Mug Cup mo: Egy agyagozós-korongozós lányklub hétköznapjai. Mivel ezek a hülyeségek a gyengéim, biztosan belenézek majd.
    - Super Cub: Dettó, csak Honda Super Cub robogós klub formájában.
    - Dragon, Ie o Kau: A szinposzisa fantasyvel nyakonöntött Süsü-koppintásnak hangzik, szóval kíváncsivá tett.
    - Nomad: Megalo Box 2: Yup, végre ez is jön. Az első évad kellemes meglepetés volt, eléggé élveztem, pedig nem vagyok valami nagy bokszrajongó.
    - Sentouin, Hakenshimasu!: A mangáját/LN változatát "Combatants will be Dispatched!" címmel kell keresni. Nagy állatság lesz egy tökös (és időnként perverz) főhőssel és aranyos/idióta kísérőkkel (főleg az android kiscsaj).
    - Hige o Soru. Soshite Joshikousei o Hirou: Csalogató felnőttes romantikus dráma/komédia egy hajléktalan iskoláslánnyal; a mangájába belekezdtem, de volt egy pont, amikor abbahagytam és kaszáltam...
    - Mars Red: Vámpír rendőrök vs vámpír gazfickók az 1930-as évek Japánjában, miért ne?
    - Odd Taxi: Ez fogalmam sincs, mi lesz, de az előzetese felkeltette a kíváncsiságom.
    - Seijo no Maryoku wa Bannou Desu: Az isekai egy mostanában divatos irányzata, az ún. "saintess"-szárnyban tobzódó klónok egyik feldolgozása. Vszleg olyan lesz, mint a többi, de azért megkukkantom.
    - Tensura Nikki: Tensei Shitara Slime Datta Ken: Rimuru spin-off slice-of-life stílusban, kitölteni az időt a nyári "nagy" folytatás előtt.
    - Gokushufudou: A legvadabb jakuza a házassága után inkább szelíd háziférj lesz a felesége karrierje érdekében, ami persze nem könnyű feladat. A mangája eléggé felül van értékelve, szerintem, és nem sokat olvastam belőle, ezt is kihagyom.
    - Zombie Land Saga Revenge: A zombi idolok sztorija folytatódik - de már nélkülem.
    - Slime Taoshite 300-nen, Shiranai Uchi ni Level Max ni Nattemashita: Irodista hősnőnk egy fantasy világban boszorkányként szület újjá, és miközben évszázadokon át csak nyálkákat mészárol, hihetetlen erőkre tesz szert. Fene tudja, nagy buktának néz ki, de belekóstolok...
    - 86: Távolról, hunyorítva az "Ender's Game" első könyvének sztorija, akármi is lehet belőle.
    - Fumetsu no Anata e: Egy fiú és egy farkas találkozik a fagyos sarkvidéken, aztán... Inkább az előzetest ajánlom, talán sejthető. A mangáját el akartam már kezdeni, így érdekelni fog.
    - Cestvs: The Roman Fighter: A korszakot kedvelem, meglátjuk.
    - Mairimashita! Iruma-kun S2: Remélem, nem csapják össze annyira, mint az első évadot. Tippem szerint a vidámparkos balhé, és az elsőéveseknek tartott háromnapos túlélőtúra x pontverseny (dark archer Iruma ftw!) lesz benne.
    - Yasuke: A fekete szamuráj valóban létezett Nobunaga udvarában, de ez a feldolgozás inkább misztikusabb, fantasy-sabb lesz, úgy tűnik.
    - Sidonia no Kishi: Ai Tsumugu Hoshi Film lesz, 10 évvel az előző évad után, plusz olvastam, hogy jön majd egy original spin-off játék is később.
    - Eden: Netflix original, 4 rész, az előzetese pont tegnap éjjel jött ki. Full 3D és/de nem néz ki rosszul.
  • TBTPumpa
    Októberben érkezik az új Sword Art Online film:

Új trailer (japán hang+hivatalos angol felirat):

Ezt azért rendesen átdolgozták a 2012-es animéhez képest. Baromi jól néz ki, Asuna-t meg ugye szeretjük már nagyon régóta. Kifejezetten várom!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.03.27. 11:39:29
  • benőmenő
    Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi
    Véget ért az első szezon. Epik krindzs, fanfic szintű cucc. Aki az Inuyashán nosztalgiázna, az inkább nézze újra az eredetit/10.
  • PetruZ
    Úgy tűnik, összehangolt man-in-the-middle támadás ért több manga oldalt, köztük a m*dex-et is. Állítólag a 'dex teljes forráskódját ellopták, és legalább egy scanlation csoport szerverét ransomware érte. A 'dex twittere váratlan technikai problémáról és vészleállításról írt még kora délelőtt, azóta nincs frissítés. Más ismertebb gyűjtőoldalak továbbra is működnek.
  • TBTPumpa
    Hell yeah!!!!
  • Trucker39
    Ugyan már vagy három órás a hír, de hátha még valaki nem találkozott vele.
  • LasDen #72033
    Csilingel az Eva 3+1 pénz
  • LasDen #72032
    pedig már aggódtam...
  • TBTPumpa
    Csak néhány órája ért véget a LiSA 'unlasting shadow' akusztikus koncertje és már itt is a következő bejelentés:
    LiSA karrierje immár 10 éves. Ennek örömére több újdonsággal is készülnek.
    Az első bejelentés, hogy május 19-én új minialbum érkezik. Illetve ismét lesz egy közös munka Yuki Kajiura-val (Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba / Sword Art Online). Ez jelentheti azt, hogy az érkező SaO mozifilm főcím dalát ismét LiSA jegyzi, vagy az év végén induló Kimetsu no Yaiba második évadjához lesz köze.
    Haruka Tomatsu (Asuna) egy interjúban nyilatkozta, hogy az új SaO mozifilm teljes hanganyaga már rögzítésre került (már ami a színészeket illeti), szóval már nem olyan távoli a megjelenés - lehet mégis, hogy ehhez készítettek közös dalt.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.03.14. 14:28:03
  • CSOCSO
    hat az elmult par reszt kb at tekertem. Ez is jol kezdodott de mostmar azt kell, hogy mondjam, hogy ez is konnyen felejtheto anime lesz.
  • Inquisitor
    Wonder Egg Priority a 9-ik résszel vett egy pár érdekes kanyart.
  • IMYke2.0.0.0
    Hm, én a 2001-es sorozatot láttam (13 epizód).
    8 pontot adtam annak idején rá...

Mondjuk, élőszereplősben egyáltalán nem tudom jónak elképzelni már a settinget sem.
  • PetruZ
    Máshová írtam korábban, de ide is:

Az Amazon Studios és Derek Kolstad (többek között a John Wick filmek írója) élőszereplős filmet tervez a Hellsing mangából. Szereposztásról egyelőre még szó sincs, az előkészületek zajlanak, de mindenképpen érdemes lesz szemmel tartani a projektet. (Ha valaki felfrissítené az emlékeit az anime feldolgozásokból, vagy csak elkezdené, neki a 2006-os 10 részes OVA-t ajánlom, mert teljes, minden kötetre kiterjed, ellentétben a 2001-es sorozattal, ami félbemaradt még az elején, és felesleges anime original betoldásokat is tartalmaz.)
  • CSOCSO
    Koszi :)
  • ximix #72025

• IMYke2.0.0.0
    Happy birthday CSOCSO :)
  • Trucker39
    Friss, ropogós, mai.
  • LasDen #72022
    amolyan kataszrófa turistáskodós hangulattal nézi az ember...
  • ximix #72021
    Kaifuku Jutsushi no Yarinaoshi / Redo of Healer 2021
    Genres: Ecchi, Fantasy . . . Hát ööö,izé szerintem itt még kimaradt pár kategória pl: perverz és a mazochista . . .

Emberünk a sok megaláztatástól kicsit zakkant lesz, egyrészt bosszút esküszik, másrészt felturbózza képességeit a feladathoz.

• Trucker39
    Van egy tippem.

Sehol ne lehessen macska kaját vagy macska almot venni.

Volna ám balhézás.

Van neki kb. három vagy négy macskája.
  • TBTPumpa
    Én is ezen gondolkoztam. Minek kéne történnie ahhoz, hogy ez a lány valóban mérges, ideges legyen és hisztizzen?
  • Trucker39
    Nekem is tegnap dobta fel a megosztó.

Feliratot bekapcsolva, jót nevetttem.
    Ezt a leányt képtelenség felidegesíteni, vagy kihozni a sodrából.
  • TBTPumpa
    ReoNa még mindig elképesztően aranyos:
  • Apa27
    Szia! Igen. Ez az. A dátum annyiból igaz, hogy egy eldugott vidéki moziban ekkor adhatták. Tudom a gyártás és a M.o-i vetítés korábbi, de mi suli mozibérlet
  • Ashlara
  • TBTPumpa
    Kimetsu no Yaiba (Demon Slayer) Season 2 bejelentve:

2021 végén indul. Addigra legalább a mozifilmet is láthatjuk Blu-ray-en.
  • Trucker39
    Friss, ropogós, mai.
    Sajnos még mindig csak online.
    A frizura meg alig pár napos átalakítás.
  • ximix #72012
    Amikor az egész utca tudja, hogy az Attack on Titan-nak új része van.
  • PetruZ
    Így fog kinézni a Netflix-féle Pacific Rim: The Black anime. Kezdés március 3-án.
  • Seth
    Szerintem Nauszika- A szél harcosai.
    Már régesrég láttam, de abban tuti van ilyen óriási lárva. Bár a dátum nem stimmel.
  • Apa27
    Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék... Ős régen, valamikor talán 1991-ben, vagy 1993-ban a magyar mozikban adtak egy manga mozifilmet. Csak arra emlékszem belőle, hogy valami harcos lány volt a főhős benne és nagyon megsérült. És valami óriási fehér kukac (mint a cserebogár lárvája a pajor lenne) hátán vitték, azon "töltődött" fel, mert már majdnem meghalt. Tudom ez így hülyén hangzik, de semmi másra nem emlékszem. :( Nem tudja valaki mi lehetett ez a film? Köszönöm szépen a segítséget!
  • Inquisitor
    Urasekai Picnic S1E5

Kezd a sorozat egyre inkább a Sztrugackij tesók féle Zóna irányából a Jeff VanderMeer féle "X térség" irányába menni. Az én legnagyobb örömömre! Jóktól lopni érdemes. Mindezt sikeresen ötvözték a japán "odaáttal" és a japán városi legendákkal.
    Japanese Urban Legends from the "Slit-Mouthed Woman" to "Kisaragi Station"
    Lásd fenti cikkben a Kisaragi (Február) Station.
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2021.02.02. 22:00:15
  • ximix #72007
    OFF
    Ha volna, ide szerveznénk a fórum talit :)
    link
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.01.27. 17:30:32
  • Nagydög
    Nincs bajom altalaban az angol hanggal mashol. Nalam mar nagyon regen minden(ami nem anime) angolul beszel, tevet meg nem nezek. De animek eseten az idegrangas jon ram, ha veletlenul valamelyikben az van defaultkent beallitva es angolul szolalnak meg a szereplok. Mindenesetre gyanakszom, hogy a valosagban nem ennyire rossz az angol anime szinkron, csak en valtam idiota sznobba.