Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Többet szerintem én se. Gondolom egyik se úgy közelíti meg a baseballt, mint a One Outs, anélkül meg maga a sport engem annyira nem hoz lázba.
LasDen
én nem fogok soha baseballos animét nézni...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Szerinted én szeretem a baseball-t? :D
LasDen
inkább átlagos egy 145 részes sorozathoz képest....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Azért a baseball ellenére nézz bele a Cross Game-be is (azok a magas pontszámok ott baromira nem véletlenek). Nem kifejezetten a játékra van kihegyezve, van egyfajta tragédiával átszõtt bájos-romantikus és egyben sportos hangulata, de fõleg az elsõ rész nagyon beszippantós.
baseballt nem szeretem, most az eyeshieldet nézem.
Ez is egész jó, bár itt inkább a humor van a közép pontban, meg amikor elkezdödött 2005-ben gondolom már akkor is retronak számitott a grafika :D

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

PetruZ
Gargantua - now! :D
Lelouch
Én se, de aztán nálam is jött a Kuroko, meg a One Outs... :D
Lelouch
Nekem tetszett, hogy mennyi fordulatot be tudtak suvasztani egy ilyen pachinko témába. :D De tény, eléggé el volt nyújtva, sajnos erre hajlamos Fukumoto. Mondjuk ami ezután jön a mangában az mégrosszabb... :D Inkább foglalkozott volna/foglalkozna a Zero-val megszakítás nélkül. A Kaiji S2 vége kb. tökéletes befejezése lett volna az egésznek.

Egy kis érdekesség: MAL-ismerõseim közül akik látták, eddig 1 adott rá 10 pontot, nyolcan 9 pontot, 1 fõ 8-at, és most ehhez jött a te hatosod.<#rinya><#vigyor>
LasDen
Kaiji S2
Tök jó volt meg minden aztán jött a Pachinko vége és iszonyat vontatott lett. Már majdnem vége, de mégegyszer, mégegyszer, mégegyszer...borzalom. Ez már nem feszültség volt, szimpla kibaszás. Rohadtul idegesített már, hogy nincs vége. És az lett a vége, ami a mozi filmben is volt. De legalább relatíve happy end :D
10/6

PetruZ
Yuusha ni Narenakatta Ore wa Shibushibu Shuushoku o Ketsui Shimashita (2013, AniDB): Modern jellegû, de mágia alapú fantasy világ, ahol a hõsök legyõzik a démonlordot és szétzúzzák a démoni királyságot, ennélfogva az állami hõsképzõk bezárnak és sok hõs marad munka nélkül. Hõsünk is csak egy közönséges mûszaki áruházban kap munkát, mint eladó, de vannak gondjai a feladattal, hiszen õt anno nem erre képezték ki. Ide kerül be a démonlord lánya, akinek se otthona, se munkája, se tapasztalata emberekkel (ill. egészen más jellegû), de felveszik õt is eladónak és hõsünknek kell betanítania õt...
Ha nem lett volna korábban a Maou-sama, vagy a Blood Lad, egész tûrhetõ volna, de így eléggé középszerû, kissé light-os ecchi / slapstick comedy, meg talán harem is. Nekem általában nincsenek fenntartásaim az ilyesfajta animékkel, de ez kissé sótlan és unalmas eddig. 5/10
Kuroko no basuke end
soha nem gondoltam volna hogy egy sport animére 10 pontot fogok adni

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

qtab986
Megnéztem 1-12 részt felirattal és szinkronnal is. Egyik se hibátlan. A felirat talán kicsit jobb és a kanji feliratokat is lefordítják. Érdekes, hogy a szinkronos változatban is értelmetlen mondatok benne maradtak.

Lelouch
Jaja, sokat dob a hangulaton. :D
LasDen
Azt hiszem Tachiki Fumihiko igen élvezhette a Kaiji narrálását. Azok a hangsúlyok, nyomatékosítások. Fantasztikus :DDD

LasDen
13. rész
asszem tudom mi lesz a vége ennek az arcnak. ha jól gondolom, akkor ez benne volt a live actionben nagyon leegyszerûsítve, lerövidítve és máshova átemelve...tudom nem láttad, szóval majd kiderül :D

Lelouch
A pachinko arc az brutális... :D
LasDen
szörnyû...::D általában nem tudom megtippelni, hogy mikor nyer, mikor nem Kaiji, de a kijutása elég egyértelmû volt. aztán azt hittem az a 3 egybõl le is nyúlja :DD Helyette ezzel a pachinkóval próbálkozik. Tudnám miért olyan népszerû ez japánban...
de kicsit feldobta a dolgokat, hogy most nem Kaiji játszik.

Lelouch
Kubo Yurika vagy más néven Narahara Yurika... Ha rákeresel meglátod... :D
Lelouch
Lelouch
Lelouch
Kubo Yurika/Narahara Yurika névre keress rá...
LasDen
am ki ez a csaj, aki a részek végén reklámoz meg magyaráz?? :D

Lelouch
http://www.youtube.com/v/OeLxUVACQF0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
LasDen
lehet csak nem tudtam követni rendesen a szöveget. so-so értem már, de mindegy, hülleség :D és még mindig iszonyat lassú...
I hate it! He hates it! I hate it! He hates it! :DDDDD

Lelouch
Emlékeim szerint pedig nem voltak túl bonyolultak a szabályok.<#smile>
LasDen
arra jó volt a hsz, hogy folytatom Kaijit.
Ezt a chinchiro vagy mit totál nem értem. Már a szabályok elején lemaradtam, hogy mi hogy. De annyira nem vész, úgyis lehet érteni, hogy valami jó volt vagy nem :DD zawa zawa zawa....

RelakS

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Lelouch
Arrõl híres, de vannak más jellegû mûvei is. Pl. a Buraiden Gai. Szerintem az is megérne egy animét. :) Szóval Fukumoto nem egy "one trick pony".
LasDen
ez a Fukumoto csak a fogadásokról tud regélni? :D nem baj vagy valami, csak érdekes, hogy ennyi mondanivalója van a témáról :)

Lelouch
Tobaku Haouden ZERO: Gyanki-hen
Jó volt, jó volt, csak sajnos nem azon volt a hangsúly, mint amit elvártam. :D Nagyon kevés volt az igazi, komoly gambling, a manga több mint a fele olyan volt, mint egy nagyon hosszú Detective Conan eset. :) Így összességében kijelenthetõ, hogy a part2 egy hatalmas átvezetõ volt a part3-hoz, amiben a mostani cliffhanger alapján végre sor fog kerülni a még a part1 során beharangozott nagy gambling megmérettetésre. Kár hogy most a folytatásra várni kell pár évet.<#zavart2>
9/10
Lelouch
Otorimonogatari 4.(end): Aztamindenit, ez mekkora volt már?<#wow2><#eljen>
Nisio/10
Malakai
Ja, azt láttam, maga az oldal jó, de aktívnak nem mondannám, csak eltengõdnek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen
haha so moe :DD
a videó alatti kommentek olyanok, mintha csak a 4chant olvasnám :D

LasDen
fansub.co ilyen még. de elég hektikusan mûködik az oldal....

Malakai
Releasek összehasonlítása screenshotokkal, nem csak a képminõség, próbáltak szöveges részekbõl is példálózni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

qtab986
Az milyen oldal volt?

Lelouch
http://www.youtube.com/v/I6cyKZZMFE0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Bachstein
Ez a Kill la Kill kibaszottul nagy baromság, hosszabb távon biztos, hogy kurvára idegesítene, vagy inkább nagyobb adagokban, de így, heti 1 rész erejéig még akár szórakoztató is lehet. Majd késõbb elválik
LasDen
nagyon nem bírtam ki, de kiv voltam HanaKana keménykedésre :D

#62559 vagy csak iszonyat lusta vagyok, de semmi kedvem egyiket se megnézni. annyira átlagos v aluli volt szinte minden elsõ rész. A Coppelionnal egyetértek. Nagyon erõltetett rész volt, de a témában vannak lehetõségek....

Lelouch
Szörnyû??? :D
Elég sok idõt lehet spórolni azzal, hogy a narráció és a monológok egy részét ilyen villámkiírásokkal oldják meg. Már így is rengeteg tartalmat vágnak ki az LN-bõl, így legalább valamivel többet tudnak belepakolni a részekbe.
BEAST
Coppelion kb elvágta magát nálam az eheti résszel, de remélem valami értelmesebb történet kerekedik ki belõle. Machine Doll tényleg érdekes, viszont szerencsére nekem azért tetszik egy pár másik újonc is.

Pl.:

Golden Time - Hiába spoileres az opening, remélem valami jobbféle úton érnek el odáig. :)

Tokyo Ravens és Strike the Blood - Nem tudom mi lesz ezekbõl, de akár még jól is elsülhetnek.

A nagy kedvencem pedig a Log Horizon, de ezek mellett alap, hogy megy a Kuroko folytatás, meg ecchi darálásnak ott van a Freezing is. <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
szörnyû. am mi is az értelme ezeknek a villámírásoknak?? anno a bake végén már nem vettem a fáradtságot, hogy elolvassam a sok faszságot...

HanaKana meg manapság már minden sorozatban benne van.....:D

Lelouch
LasDen
hát most nálam is elég silány a felhozatal.

Coppelion meg Machine Doll, ami esetleg érdekel a Kuroko 2. évad mellett.

Lelouch
Én se viszem túlzásba mostanában. :)
Nyár: Blood Lad, Monogatari 2nd Season
Õsz: Kill la Kill, Kuroko S2, Valvrave S2

Végül úgy döntöttem, másba bele se nézek. Valahogy semmi se tûnik kihagyhatatlannak. :)
Malakai
Tényleg, van valami aktív hasonló oldal, mint a ji-hi.net volt?

@Lelouch: MAL listám nem 100%-os, pl TTGL-t is láttam végig. :) Majd talán belenézek Kill la Killbe, de nincs elöl a listán, még semmibe se néztem bele, sõt elõzõ szezonból is alig néztem valamit.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lelouch
Uh, nagyon félreértettelek... :D Azt hittem már belenéztél és most ezzel próbálsz gúnyolódni. :D Elnézést érte.

A sorozatnak eléggé egyedi stílusa van, ami nem mindenkinek jön be, és ahogy most látom a listádból valamiféle ízelítõ ebbõl csak a TTGL elsõ része volt számodra... :D
Az elsõ két részbõl szerintem nagyjából már le lehet szûrni, hogy mire számíthatsz, ha megnézed akkor el tudod dönteni, hogy érdekel-e.
Malakai
Nem kell beleképzelni a másik mondataiba semmit, se nem besértõdni, kérdeztem valamit, amire nem egyenes választ kaptam, erre írtam ezt. Tényleg érdekelt, hátha van ebben valami olyan, ami miatt ilyen alappal is érdemes belekezdeni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lelouch
És akkor most mondj egy animét, ami minden egyes embernek tetszik.<#awink> Mert most ez úgy hangzott, mintha nem lehetne dicsérni valamit, aminek a stílusa vagy a témája egyeseknek nem jön be.