Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Na igen, õ az egyik legnagyobb kakukktojás. 😄
Lelouch
Igen, de akkor viszont nagyon brutális tud lenni. 😄
BEAST
<#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
Ikari Gendo és a halloween 😄D
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Count Adyn
Nade Madarame?😄 Akkor már Kousaka hamarabb😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

LasDen
Kaiji elég speciális eset. Neki csak akkor megy a gondolkodás, ha sarokba van szorítva 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Egy újabb felmérés. 😄
Top 20 most clever anime characters.

20. Toua Tokuchi (One Outs)
19. Madarame Harunobu (Genshiken)
18. Dr. Vegapunk (One Piece)
17. Akagi Shigeru (Akagi)
16. Hiruma (Eyeshield 21)
15. Hidetoshi Dekisugi (Doraemon)
14. Taikōbō (Hoshin Engi)
13. Shinichi Akiyama (Liar Game)
12. Kaiji Itou (Kaiji)
11. Lelouch Lamperouge (Code Geass)
10. Kurapika (Hunter x Hunter)
9. Hajime-chan (Tensai Bakabon)
8. Light Yagami (Death Note)
7. Kurama (Yu Yu Hakusho)
6. Shikamaru Nara (Naruto)
5. L (Death Note)
4. Ikkyu-san (Ikkyu)
3. Kindaichi Hajime (Kindaichi)
2. Kaito Kid (Detective Conan)
1. Conan Edogawa (Detective Conan)

Hát van rajta pár nem odavaló. 😄 Viszont egy kivétellel (Keima), a legnagyobb kedvenceim ebbõl a kategóriából rajta vannak(Conan, Lelouch, Kaiji, Tokuchi), szóval végülis nem olyan vészes. 😄
Egy kicsit másképp...

Konkrétan TELJESEN más a befejezése és a végsõ mondanivalója. Egyértelmûen a Brotherhoodot ajánlom megnézésre.
qtab986
Én mindegyiket megnézem. A Bölcsek köve már megvolt. (#62690 A képeken Izumi Curtis elsõ felbukkanása látható.)
Az elsõ movie viszont igazán pocsék volt a sorozathoz képest. A története nincs felépítve.
Az olyan dolgok, hogy például Edward kiugrik egy repülõbõl és bezuhan egy épületbe és semmi de semmi baja, még csak egy kicsit se fáj, azok borzasztóak. Utána meglövik a fém karját és attól meg összeesik.

LasDen
ha minden igaz sokkalta mangahûbb...én csak a testvériséget láttam, így nincs alapom.

qtab986
Bölcsek köve 23. rész

Brotherhood 9. rész

Igen. Fölgyorsult, meg egy kicsit másképp is történnek meg az események.

LasDen
A Kurokós fenyegetõ megint lecsapott a kajákra. Komolyan nem értem, hogy nem képesek elkapni ennyi levél után?! Ennyire dilettánsak lennének a rendõrök vagy a fenyegetõ ennyire profi? Tizenpár levelet biztos elküldött már, és egyik sem tud semmilyen nyomot felmutatni?? borzalmas....

LasDen
szerencsére nem csak nálunk jellemzõ. MALon is Shingekit 1-2 rész után 9-esekkel a top 30-ban volt. a Gintama (2011) is 1 rész után a második volt a listán....

Bloghoz, azon belül az értékeléshez hozzászólva. Engem az is kiakaszt, amellett, hogy nem képesek 10-es skálát normálisan használni, amikor látom AA-n, hogy látott animék 260, kedvenc 280. WTF? Olyan mázlista, hogy csak szuper jó animéket fog ki? Nem valószínû. Ilyenek nyomogatják a 10-eseket ész nélkül.
Lelouch
Értem, köszi. 😄
RelakS
Köszi, Frissítve

Na, akkor már kigyomláltam a nem mûködõ linkeket is.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen

RelakS
Blogoom kinek a blogjára mutatott?
Sajnos nem raktam tooltipbe, hogy ki volt, most meg nincs meg (törölve lett-e?)

RelakS
Bibááp nagyon jó a bibááp! A filmet is érdemes a bibápból megnézni!

Lelouch
Melyik magyar szinkronos animét érdemes a leginkább végignézni a Cowboy Bebop, Kiddy Grade, Chrno Crusade hármas közül?
LasDen
mostanában elég lazára vették a tempót...

Lelouch
Kár, hogy a Sunrise ilyen k*rva lassan jön a folytatásokkal... 😄
tiger & bunny end:
mondjuk semmi uj nem volt benne, de a közepétöl egész szorakoztato volt

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

LasDen
egy 3. évadnak jobban örültem volna, de ez is megteszi. lényeg, hogy újfent láthatom/hallhatom Ikarost 😄

LasDen
Nem csodálom...
TAlán nem is nagyon volt olyan munkájuk, ami anyagilag megtérült volna nekik.

Lelouch
Egy Manglobe animátor megszellõztette twitteren, hogy a stúdió csõdközelben van. Azt hiszem kijelenthetõ, hogy ez nem meglepõ...
Lelouch
Sora no Otoshimono/Heaven's Lost Property's New Anime to Play in Theaters in 2014

Hát akkor ennyit a 3. évadról. Azért kiváncsi leszek, hogy mit fog feldolgozni.
Amúgy ha már ez kiszivárgott az új Shounen Ace-bõl, akkor már igazán lehetnének az új fejezetbõl is spoilerek. Túl hosszú volt ez a 3 hónap szünet. 😄
LasDen
Coppelion 4. rész
O M G
Kezd elszakadni a cérna...
Az iszonyatos mûdráma, amit levágnak, a folyamatos bõgés, sírdogálás az agyamra megy. Még 1 rész. De ha az is ilyen szar lesz...

Lelouch
Na ja, nem nagyon foglalkoztak a részletekkel... /jp/-n láttam képeket a Goro-féle feldolgozásból, hát még az is sokkal közelebb állt az igazsághoz... 😄
Lelouch
Hû, nem mondod? 😄

Viszont azért igyekezhetnének jobban is az illetékesek...
-Kodaka úgy néz ki, mint egy kis b*zi(hol a delikvens kinézet?), és túl világos a haja. De ha már neki ilyen a haja, akkor Kobato-nak miért nem? Mindketten az anyjuktól örökölték a hajszínt, ugyanolyannak kellene lenni.
-Rikánál nem lett volna nehéz jobb színészt találni, rossz rá nézni, ráadásul idõsebbnek is néz ki a kelleténél...
-Maria ok, ha próbáltak valamivel földhözragadtabbak lenni, akkor a szürke haj hiánya elfogadható, de a hûség kedvéért az se lett volna rossz.
-Yukimura no comment, elég hiteles trap lett... 😄
-Yozora és Sena nem rossz, bár Senánál is tettek magasról a hajszínre.
LasDen
azzal tisztában vagyok. de a karakterek megközelítése csak ilyen "nagyjából" fajta. Mintha arra törekedtek volna, hogy a ruhák legyenek hasonlóak, de ne teljesen olyanok. Akiknek szõkének kéne lenni, nem azok, akinek nem kéne az meg az...Az elõzetesrõl, a képekrõl nekem az összecsapottság jön le. Goyrsan csináljunk egy live-actiont néhány ismertebb színésszel/idollal és akkor eladható lesz...
Egy ilyesmi sokkal közelebb állna az animéhoz, mint a filmes képek.

#62669 Haganai

Ez melyik anime live actionje?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

IMYke2.0.0.0
De azzal azért - remélem - azt mindenki tisztában van, hogy az animék karaktereit nem lehet 1:1-ben átültetni a valóságba... <#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
A karakterek élõszereplõs megtestesítése.
IMYke2.0.0.0
Mi is szörnyû?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Az elejét kicsit felgyorsitották, mert nem akarták újra ugyanazt megcsinálni, de kb a közepétöl sokkalta jobb lesz

Lelouch
Rémes. 😄
LasDen
ez még mindig szörnyen néz ki....de érdekes, hogy a kijött képeken sosincs rajta Sena 😄

qtab986
A Bölcsek köve nekem tetszett. Most tartok a 7. résznél a Brotherhood-al. Furcsa, mennyire pörgõs. Mintha a Disney-tõl jött volna a forgatókönyvíró és a rendezõ. 3x gyorsabban történnek az események.

bölcsek köve: kuka
brotherhood: 10/10

A sima FMA ami régebben volt az úgy a közepétõl egy teljesen alternatív történetbe vált, mivel akkor még nem volt elég manga elkészülve.

A FMA: Brotherhood viszont már 100%-ban követi az eredeti mangát. Sokkal jobban is sikerült, legalábbis szerintem...
Lelouch
Nem.
qtab986
Hagane no Renkinjutsushi/Fullmetal Alchemist Bölcsek köve és a Brotherhood 1 az 1ben ugyanaz?

LasDen
a Shueisha online magazinjában jelent és fog megjelenni egy német rajzoló mûve, aminek Okusama Guten Tag! a címe, és egy német-japán párról szól.

Az igen. Azt hiszem nem túl gyakori, hogy külföldiek (dél-koreaiakat leszámítva talán) ilyen lehetõséget kapnak. Fõleg hogy a Shueishánál...

PetruZ
Na, a Hatsuyuki-nál már ki is jött a film.
IMYke2.0.0.0
"Upotte" (2012) - 7/10

Tegnap végül is befejeztem, holott már tavaly elkezdtem <#lookaround>
A fegyver-lány alapszituációt nem egyszer nekem is fel kellett idéznem, mint a Japanese Sensei-nek, de mindezen felül egy kellemes, anime-közhelyes, fanservice-központú animét láttam.
Nem lesz a kedvencem, de néhány apropója, a kiváló rajz , a szerethetõ karakterek elvitték a hátukon.
Személyes kedvencem a Sig SG550 és "Eru" L85A1 volt, az abszolút fõszereplõ FNC mellett.

LasDen
ha már értékelés. nem ez a szezon lesz, ami felhúzza ezt az évet.
Nálam csak

- Coppelion
- Machine doll
- Yuushibu
- Kuroko 2

maradt. Abból is a Coppelion és Yuushibu duó fölött ott lóg Damoklész kardja. Az amúgy sem veretes részek még lehetnek jobbak is, de rosszabbak is.

Lelouch
Szerintem simán belefér, úgyis 24-26 részes lesz a sorozat.
Kill la Kill 03: Hát már kezdtem örülni , hogy nem séma jellegû részek jönnek erre föl ez a rész pont azokat vezette föl. Most gondolom jönnek az 1 ellenfél/episode részek ahol a diák testület tagjai bevisznek pár ütést a bunyó elején utána a fõhõs pedig bekapcsolja a "berserker" módot és one hit win.

Mind 1 talán eléggé jó lesz még így is a sorozat.

PetruZ
Kíváncsi leszek rá, mert egész jó kis sorozat volt. (Pár héten belül várható, mert pl. az Underwater már végzett a fordítással.)

Amúgy mivel szinte mindenbõl kijöttek már a 3. részek is (bár van, ami még mostanában fog kezdõdni), pár napon belül jövök egy rövid összefoglaló-szerûséggel, hogy a kezdetekhez képest mi változott, mi ajánlott és mi nem, és mi az, ami felül-, vagy alulmúlta a várakozásokat. 😊