Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Köszönöm!<#smile>
Malakai
Megkésve kissé...

Boldogat, Lelouch!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RelakS
Hát, ha a tiéd elfér ekkorában... <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Lelouch
Köszi! 😊
LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

RelakS

Boldog Születésnapot Lelouch

(vajon abba a pici dobozba mi férhet? <#idiota> )

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen
egy kanna benzint és öngyújtót...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Hát ezek közül semmit.
BEAST
Én inkább gagyinak mondanám. 😞

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Na gyerekek, mit kértek károcsonyra majd?

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

LasDen
Gintama is coming...
"The recent series will make an appearance by 2014!!!"
"The movie may have ended, but the anime Gintama will continue!"

LasDen
ez nagyon beteg 😄DDD

Nem lesz vége, hacsak nem változik nagyot a világ, Japán. Túl nagy üzlet. Ráadásul szerintem már a segédek is megrajzolják bármelyik karaktert álmukban is akár. Történet meg alig halad egy év alatt.
LasDen
Tippem szerint Oda elõbb fog meghalni, minthogy befejezné...

Marha szépen felépítették az évek alat a franchise-t. Mindenhol ott van Japánban, csokipapíron, étterem reklámokban, stb.. Már egy generáció felnõtt az elsõ kötet óta és az gondolom jót tesz az eladásnak, hogy újak is olvassák, de a régiek is megveszik. Aki elolvasott, megvett 71 kötetet, az meg fogja venni a 72.-et is és 99.-et is.
Lelouch
Tényleg érthetetlen.
Lelouch

Köszönöm! 😊
LasDen
Hinnye.
Hétvégére jön ki a 72. One Piece kötet, amivel átléphetik majd a 300 milliós példányszámot. Összehasonlításként a Dragon Ballból tavaly februárig 156 millió fogyot.

Hihetetlen milyen számokat produkál a One Piece manga. Igazából nem tudom megérteni mitõl ilyen borzasztóan népszerû. Nem különbözik a többi sónen szériától, semmi nem indokolja, hogy ennyit verjen minden másra...

LasDen
nem magával a sorozattal van a baj. nem az verte ki a biztosítékot. A fenyegetõ a leveleiben azt állítja, hogy Fujimaki Tadatoshi - a mangaka - tönkre tette és elvett tõle mindent az életben.

#62730 Tavaly októberben kezdõdött, mikor fenyegetõ levelek érkeztek Fujimakihoz köthetõ helyekre, amikben hidrogén szulfid szerû anyagok voltak. Ezután több Comiket eseményt töröltek vagy kitiltották a Kurukot, mert õk is leveleket kaptak. Aztán most a 7-11 és Family Mart láncok kaptak fenyegetést, hogy a Kurokos merchendise snackeket, sütiket mérgezett meg. Gondolom Tatsuya meg megelõzésként levett inkább mindent. A 7-11 cuccok nov 4-ig lesznek levéve, az X napig (elõbb rosszul írtam, a Tatsuya nov 3-ra levesz mindenhol mindent)

Nem követem a sorozatot. Mi van benne, ami kiverte a biztosítékot?
BEAST
Honnan indult ez az egész? Tényleg létezik ennyire elborult elméjû ember?

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
nah fasza. a Tatsuya videó kölcsönzõ nov 3-ig leszed minden Kuroko no Basuke dvd-t, mangát a polcairól. A kialakult helyzet miatt tettek így. A fenyegetõ meg korábban írt valami X napról, ami valamelyik suli fesztiváljának az utolsó napja, november 3...hogy mi lesz akkor, fasz tuggya...
Remélem nem lehetetleníti el az animét annyira, hogy ne folytassák.

BEAST
Boldog születésnapot Lelouch! 😊

LasDen
Boldog Zülletésnmapt!

Lelouch
Köszi!<#smile>
IMYke2.0.0.0
Boldog születésnapot Lelouch!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Köszönöm szépen!<#smile>
biomage
Boldog születés napot Lelouch 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

LasDen
nálam teljesen let down ez a szezon. Yoshibuu már kibukott, Coppelion mingyár kibukik. Kuroko és Machine doll maradt stabilan 😄

PetruZ
De, én is nézem, írtam róla reggel az összefoglalóban is (a rövid neve az Ars Nova). Szerintem se rossz. Aki ilyen Tom Clancy, Dan Brown, meg hasonló futurisztikus techno-thrillert keres, szerintem bátran belevághat.
Count Adyn
A Brotherhood sokkal darkosabb és érzelmesebb késõbb, az eleje kicsit darálós, mivel azt már láttuk a bölcsek kövében(aminek az utolsó harmada a wtf😄), igazából nem tudom megnézném e most mindkettõt, de valószínû😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Lelouch
Láttam. Most így jó neked, hogy egyben nézheted a Brotherhood-ot, de anno akik hétrõl hétre nézték, engem is beleértve azok az ilyesmit pont leszarták, az volt a lényeg hogy minél gyorsabban ledarálják az elsõ sorozatban már látott dolgokat, hogy minél hamarabb jöjjenek az új részek. De aki nem egybõl az eredeti sorozat után áll neki, szerintem azt se zavarhatja.<#awink>
qtab986
Láttad a Bölcsek kövét is? Én a Brotherhood 19. részénél tartok, így sommás véleményt nem akarok mondani róla, de a Bölcsek köve határozottan jobban tetszett a 18. részéig (mint ahol a Brotherhood-al tartok). Több érzelem volt benne, de nem vált kárára. És az a jelenet ami a Bölcsek köve 25. részének végén van, az tökéletes. Olyan fájdalmas és szép, hogy megítélésem szerint ritka az ilyen egy animeben. Fõleg egy shounen-ben. Arra gondolok, hogy a Ed, Al, és Winry Hughesrõl és családjáról beszélgetnek a vonaton és még nem tudják, hogy Hughes már rég halott. Arról beszélnek, hogy újra meglátogatják ha visszatérnek, mert olyan rendes ember és a családja is kedves.

Az a jelenet, ahogy Ed néz ki a vonat ablakán és meglátja Hughest kedvesen, mosolyogva integetni (itt kicsit lelassítják a jelenetet), aztán egy vágás és hirtelen a vonatot látni sebesen elrobogni a vasútállomáson, az leírhatatlan. Ha visszagondolok rá most is összeszorul a szívem.

Máté94
Senki se a "Hoes & Battleships: The Animation"-t? 😄 (Aoki Hagane no Arpeggio). A borzalmas CGI undormányon kívül nekem nagyon bejön 😄
aoi exorcist
ez is egész jo 14 rész alapján

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

BEAST
Legalább annyi rpg és mmo után számomra szórakoztató. 😊

PetruZ
Persze, mert a SAO-t a setting érdekessége adta el, ahol volt végcél is, nem az, hogy milyen kasztok vannak, meg hányezer varázslat van benne. Ez ugyanis baromira unalmas, nincs benne semmi "catch", a setting teljesen érdektelen tucatfantasy. Mondom, több évtized tabletop RPG és MMO után nekem már az. 😊
BEAST
SAOban nem sok mindent lehetett magyarázni, hiszen nem nagyon voltak kasztok, varázslat pedig végképp nem volt. Max annyit, hogy nesze itt egy fegyver, üsd a másikat. 😊

Eleinte én is azt hittem, hogy sokat elvesz majd a komolyságból a respawn téma. De a mostani részekben megismert északi terület szerintem eléggé bebizonyította, hogy azért az sem móka és kacagás, ha percenként küldenek vissza egy pontra a cuccaid nélkül. 😊

Lelouch
Tényleg olyan megdöbbentõ, hogy egyeseknek bejön a Kill la Kill? 😄 Eddig kb. azt hozza, amire számítani lehetett az alkotóktól, ilyen szempontból teljesen okés. Most az egy dolog, hogy te nem vagy vevõ az ilyesmire. 😊
PetruZ
Pont az a baj vele, hogy állandóan magyaráz, mintha nem triviális, vagy nyílvánvaló dolgokat mondana. Több évtized tabletop RPG és MMO után egyszerûen rém unalmas n+1. alkalommal is ugyanazt hallani, ráadásul a setting-ben sincs semmi extra. A SAO annyiban mindenképpen jobb volt ennél, hogy volt benne feszültség (pl. ha meghaltál, vége volt, nem támadtál fel valami random templomban) és nem kellett magyaráznia semmit, mert a történettel és Kirito fejlõdésével együtt a nézõ is megtanult mindent, amit kellett (és nem is volt túlbonyolítva). Itt meg már mindenki max. szintû és még mindig magyarázni kell, mintha dedó lenne... Vagy ha meg a nézõnek magyaráz, akkor nagyon rossz megoldás, mert teljesen kilóg a settingbõl.
BEAST
Kill la Killen nem tudom mit eszik a nép, döbbenet. 😄

Nálam eddig a mostani kedvencek a Golden Time, Outbreak Company, Machine Doll és a Log Horizon. Az utóbbival amúgy nem értem mi a gondod, egyáltalán nem tucat fantasy, sõt az eddigi legjobb játékszerû anime. Imádom ahogy a skilleket és a terveket magyarázzák, kb mintha egy mmokat népszerûsítõ "reklámot" néznék. 😄

IMYke2.0.0.0
Kill la Kill felkerült a listámra.<#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
A Brotherhood a végig mangahû.
PetruZ
Tehát, az ígért rövid összefoglaló. Most nincsenek osztályzatok, csak jelzések, hogy az elõzetesekhez és az elsõ részhez képest milyen lett a sorozat a 3. részre.

<#eljen><#eljen>: Kill la Kill (õrület! 😊 )

<#eljen>: Golden Time (teljesen korrekt romkom), Yowamushi Pedal (másféle bicajos dologra számítottam, kellemes csalódás), IS 2 (IS 😊 ), Outbreak Company (az elsõ rész után *nem* harem és *nem* ecchi, hanem egészen más, érdekesebb), Dia no Ace (a fõhõs extrém hangulatváltozásai kissé taszítóak, de maga a sztori jó)

<#smile>: Non Non Biyori (aranyos), Machine-Doll (az elsõ rész után rosszabbra számítottam, bár Yaya akcióit néha nem tudom hová tenni), Gingitsune (jópofa, de semmi különös), Walkure Romanze (nagyon buta ecchi, ennek ellenére a sztori és a miliõ eladja), Kyoukai no Kanata (elsõre jobbnak tûnt, de simán nézhetõ), Ars Nova (az elsõ rész után átlagosra számítottam, de egészen korrekt hajós-tengeralattjárós techno-thriller lett belõle), NouKome (elég nagy õrültség ez is, de halványan felsejlik mögötte valami komolyság is)

<#levele>: Log Horizon (semmivel sem másabb, mint akármelyik tucatfantasy), Nagi no Asukara (értelmetlen angst és illogikus fizika), Yuushibu (nézhetõ, de a Maou-sama árnyékából nem tud kilépni), Tokyo Ravens (erõsen billeg az alsóbb kategóriák felé...)

<#levele><#levele>: Coppelion (rendkívül hangulatos képi világ, rendkívül oda nem illõ sztori)

<#violent> (kasza): Miss Monochrome (potenciálisan okés elsõ rész, brutálsz*r folytatások)

Ami korábban kaszálva lett: Strike the Blood, Little Busters Refrain, BlazBlue.

Ami még hátra van: Kyousougiga (a korábbi OVA-k érdekesek és furák voltak egyszerre), Koroshiya-san (ötperces sorozat, de talán nézhetõ lesz).
Aztán januárig más semmi, csak filmek és OVA-k. 😊

Kill Me, Baby OVA (AniDB): Ugyanolyan rossz, béna "humorú" volt, mint a sorozat, ráadásul még a háttereken is erõsen spóroltak. 3/10
Lelouch
Nem lesz 3. sorozat. A Brotherhood úgy jó, ahogy van.
qtab986
A Brotherhood a 15. résztõl kezd más történetszálon futni. Én így vettem észre. Talán a 20. évfordulóra megcsinálják normálisan a sorozatot, a harmadik változatot, elejétõl a végéig, ami már hû lesz a mangához és nem összedobált. A Brotherood gyorsan és csúnyán ledarálta azt ami Bölcsek köve feléig volt. Ez nem tetszett. Most kíváncsi vagyok hogy folytatódik a Brotherhood a 15. résztõl.

De a szinkron és a felirat az itt sincs a toppon.
Hagane no Renkinjutsushi/Fullmetal Brotherhood
18. rész, felirat amikor Ross búcsúzik Edwardtól a sivatagban Xerxesnel:
Edward: Még meg sem tudtam hálálni a pofont.
Ross: Talán majd legközelebb

18. rész, magyar szinkron amikor Ross búcsúzik Edwardtól a sivatagban Xerxesnel:
Edward: Nem volt alkalmam visszaadni a pofont.
Ross: Majd legközelebb.

Lelouch
Uh, a Valvrave S2 2. része eléggé kiégetett... 😄 Jól leadta a Code Geass írója...
PetruZ
Golden Time 4.: Hehh, érdekes fordulatok, bár az elsõ az borítékolható volt, de a legvégén a kép meglepõ volt (valamint érdekes feltételezés lehet, hogy nem csak Kaga jár Mitsuo nyomában, hanem Banri-nak is megvan a sajátja... 😊 ).
Lelouch
Liar Game anime meg nincs is. 😊 Bár amennyit láttam a mangából, az alapján tényleg nagy ász az az Akiyama. Bár ez nem csoda, ugyanaz írta, mint aki a One Outs-t és Tokuchi karakterét.

Togame? Hááát... 😊
Dr. Vegapunk még nem is szerepelt az animáben. Csak beszéltek róla, hogy õ a legokosabb, mégis ott van a listán. Katanagariból a csajt beraktam volna. Õ nagyon jól érvelt mindig. 😊