72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Ez most azért Smart mert mozgatható? Azt hittem először, hogy okostelefon-bábú. :D -
Smart Doll elkapkodták, mint a szél.
-
Szép meg minden, de valami nagyon furcsa. és nem tetszik. -
Harmonie: Jó volt, ezek a young animators training project animek eddig mind bejottek. Tetszett a nem-is-annyira-rejtett patema reklam benne:
-
Prof William #64797 Nem nem zombi hentelős lesz inkább amolyan pszichológiai. Persze néha lecsapnak 1-1 zét (mellesleg lányok közül azt hiszem egyedül 1 képes erre a többi még túl emberinek tartja őket)de nem ezen van hangsúly.
Inkább azon hogy psziholóiailag hogyan próbálják feldolgozni. Megpróbálnak a lehető legtöbbet kihozni a jelenlegi életükből igyekeznek "fun" -á tenni, de közben hatalmas feszültségben élnek.
Enyhe manga spoiler az első 1-2 chapterben kiderül.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A csapat mókamestere - aki mindenkiben tartja a lelket - például nem is igazán van tudatában a dolognak. Elzárta magában és félig-meddig az emlékeiben él, egy olyan iskolában ahol mindenki szereti és megengedték neki hogy a legjobb barátaival -akiket azelőtt amúgy nem is ismert- bent tölthesse a nyár tábort.
Persze ez csak az alapfelállás, később a dolgok bonyolódni kezdenek és úgy tűnik ( a zombiapokaliszises zsánertől eltérően) hogy valami magyarázatféle is kezd lassan-LASSAN kibontakozni hogy akkor most mi is volt ez az egész.
Hogy az anime ebből mit fog megvalósítani azt nem tudom, de reménykedek.
Itt elolvashatjátok az eddig kijött fejezeteket.
Gakkou Gurashi -
az. várom nagy izgatottan :D -
Ez a Kuroko volt? :D HA igen, akkor spoiler alapján az eheti fejezet még jobban fog tetszeni... :D -
Kaze Tachinu: valahol ugy tunik a ghiblinel megvan a szefben mostanra a nagyszeru anime receptje. Minden ami a grave of the fireflies-bol hianyzott, itt megvolt ahhoz hogy ne tudjak semmi negativat mondani erre a filmre, igy megkapja tolem a 10/10-et.
Ugy tunik a pontozas nalam nem szigorodott az elmult evek soran, sot.. -
Ebben hentelés szerintem nem nagyon lesz. -
Akartam kérdezni ez olyan eszement zombi hentelős lesz vagy inkább a világ megértését feltáró és értemet feszegető témájú lesz?
Vagy kérdés az anime majd hogyan dolgozza fel? -
szerintem gazdasági okai vannak. egyrészt a funimation, aniplex és hasonló kiadók nem LA-ban vannak, hanem tököm tudja, akármerre máshol (valamelyik asszem Austinban székel), és emiatt nem fog olyanokat elhívni a stúdióba, akik több száz kilométerre van tőlük. Hisz fizeti az utat, a stúdió időt és a többit a VA-nak. Plusz a licence díj sem olcsó, és szerintem ezzel is spórolnak rajta. Talán már picit öngerjesztő is lett a dolog. A közönség utálja a szinkront, így a kiadó nem fektet rá nagy hangsúlyt, csak csinál egyet változó minőségben, hogy esetleg a nem anime kedvelő könzöségből is megfogjon valakit a szinkronnal.
(Ez részben azért spekuláció a részemről, de azon alapszik, amit olvastam az ottani dolgokról) -
Prof William #64790 De vajon miért van így? -
tény hogy borzasztó tud lenni, de anno megnéztem a Fate/Zero első részét angolul és igazából teljesen korrekt volt.
Az a baj az angol voice overrel, hogy az anime kb a legalja. Kevesebben tudnak megélni belőle, nincs akkora presztizse, mint egy videójátéknak, nyugati animációs sorozatnak. Olyanok csinálják, akiknek mellette valami teljesen más melójuk van. Nem véletlen, hogy Nolan North vagy John DiMaggio nem csinál anime sorozatokat (DiMaggio csinált párat, de azok többnyire Ghibli, az meg más kategória). Alacsonyan van a léc, amit megsem próbálnak nagyon átugrani.. -
Hasonló gondolom, mint a "nagy" kijelentések - He's died, probably dead. stb.
-
"Yamato Takeru no Mikoto"
"I must somehow make sense of our convoluted situations."
"I must do chi, spiritual unification and practice zen..."
"He's just human. Humans are just human."
Nagyon jó. :D
-
12 másodpercet bírtam... angol szinkronnal egy japán anime fizikai fájdalmat okoz nekem. -
Tök jó a grafikája. :D De wtf?
+ Szinkron. Te jó ég. Mikor a hosszú japán nevet mondja, sírnom kell. -
mia fasz?? :D
-
holy crap O_O
annyira érdektelennek tűnik akárhogy nézem, és nem értem mit esznek rajta. És ez original project volt, nem?
Attól tartok ezekután már semmi esély egy Horizon III. évadra :( -
Blu-ray
*1. 82,119 *82,119 Love Live! School Idol Project 2nd Season Vol.1 Limited Edition
-
Valóban igaz, hogy idővel egyre kritikusabb lesz az ember, viszont nálam ez a váltás hirtelen jött. Egy hosszabb kihagyás után. Illetve aktuálisan futó sorozatokat nézve. Én arra tippelnék, hogy a heti várakozás lövi meg nálam az egészet. -
Nirz #64780 természetesen az ember egy idő után kritikusabb minél több animét látott annál nehezebb lenyűgözni illetve annál nehezebben néz végig vmit mikor már az elejétől tudod hogy mire megy ki az egész és csak nyomják az arcodba a fillert xD
Ami meg az Elfen Liedet illeti valóban overrated,persze elsőre nagyon jó volt mint tapasztalatlan kezdő aki nem látott animét,főleg az elején a gore dobott rajta a probléma az hogy összeségében abból is nagyon kevés van viszont minden egyéb átlagos vagy átlagon aluli.
Összeségében nem mondanám hogy rossz de nem is különösebben jó,legalábbis nem annyira mint számon van tartva.
Viszont közel sem annyira overrated mint az NGE amit tortúra volt még nézni is,semmi megváltó tulajdonsággal,igazából szerintem az a top 1 overrated anime -
80+ chaptert belezsúfoltak 13 részbe. A részek ütemezése szörnyű. A grafika legfeljebb középszerű. Hangok átlagosak. Ha egybe toltam volna le, akkor lehet, hogy azt mondanám rá, hogy elmegy, de így csak silány. De lehet, hogy újabban kritikusabb lettem az animékkel szemben. Biztos leesne az átlagpontszámom, ha újranézném a régi animéimet.
Egyébként a hektikusságot félretéve, a mangába beleolvasva, utánanézve, az eredeti mű is csalódás. Elfen Lied írójától többet vártam volna. Bár egyesek szerint az egy túlértékelt mű, és sokakat pusztán a sokk-faktor miatt szippant be. Imyke, vélemény? :P Arról, hogy Elfen Lied overrated. Csak provokállak. :) Én imádtam.
Elvileg van valami "off" makró. Hogy néz ki? -
Nem értek egyet, szerintem simán elmegy kategória, semmiképp se mondanám rá, hogy silány. Ha a következő részt nem végleges lezárásnak szánják, hanem egy következő évadbeli átvezetőnek, akkor még simán van idő megismerni mindenkit.
-
Á
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hatsune ugye elolvadt a gyógyításába. Ott nem tudtam, hogy azt túléli. Ennek ellenére csöppet sem hatott már meg. Egyszerűen silány az egész anime. :( Annyira elhamarkodott, rohan, nem lehet kötődni a karakterekhez, megszeretni őket, megutálni őket... -
Prof William #64776 Kár
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Legalább okoztak volna némi szívszédülést az anime nézőinek is.
-
Nem
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler]De ezt megnéztem én is mangában, kíváncsi voltam merre megy a story. Engem nem lepett meg. És
[spoiler]tudtam hogy úgyis visszajönnek... -
Prof William #64774 Az jelenet legalább benne volt a mangából amikor SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Valkűr kinyírta Kazumiékat? Ott mangában megállt bennem az ütő. -
Brynhildr 12
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elfen Lied helyett hirtelen Evangelion. Jeeeee. :| Ha jól sejtem akkor anime-original befejezést kapunk. Nem is bánom igazából. Csalódás csalódást követett úgy is. -
Én se láttam többet belőle... :D -
jó, azt a 2 részt láttam belőle, 1 maradt meg :D -
Kettő volt benne. :D -
Igen, Love Live, idolcsapat-anime, semmi köze a focihoz. :) -
volt az a izé amelyikben ROnaldoék is voltak, abban volt egy csaj. mást nem nagyon tudok :D -
Olyan azért fellelhető, amiben vannak focizó lányok is... :D -
olyan nincs :D -
ChipHazard #64765 aham oké kössz. szal akkor ez nem egy focista csajokról szoló anime LOL. A kép azért tényleg nagyon jó :) -
a #64712 alapján a Love Live. -
Az is lehet, hogy pont akkor rakták fel.
Én egyelőre nem raktam PtW-re, mostanában úgyis rászoktam arra, hogy taigába mikor felkerül a szezon megyek végig rajta. -
ChipHazard #64762 Ez de marha jo :), ez csak egy ilyen fan-art vagy konkrétan egy Anime ?