Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
a 4. vagy 5. részig szenvedtem vele ha már olyan kurta nagy volt a hype körülette. Csak hát a semmire fel....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Madoka nagyon jó (nálam 9/10 volt). Az elején szépen elaltat, hogy egy érdekes varázslólányos urban fantasy mesét látsz, aztán gyomron szúr és megforgatja benned a kést... Die, Kyuubee, die!

Az alap sorozat 12 rész és mondhatni kerek, egész. Szerintem érdemes a BD-ket nézni, mert az eredeti TV-s változatok még korábbi állapot szerint készültek (bár van, akinek az jobban tetszik). A BD-re már volt elég pénz kibõvíteni egyes jelenetek hátterét, a karakterek ruházatát, stb.. A filmváltozat három részes lesz, kettõ már kijött, ezek csak összefoglalják a sorozatot, de a harmadik rész elvileg új sztori lesz. Ez most október végén jött ki, tehát hamarosan várható lesz.
Milyen kár hogy a valóságban IE-tant az elsõ percben szénné vernék a vírusok, vagy harcok közben fagyna le... 😊 Vagy ami a legrosszabb... A belassulás miatt észre se vennék ha megtámadnák. 😊
armageddon666

Ez a reklám jobb mint a BlazBlue anime....... ez valahogy szomorú.

Melyik topicban láthattam? Ugye nem itt? 😄

@

LasDen
A 3. Madoka film a nevezettek között van az animációs oscarra. a letter to totomi vagy tatami meg a Miyazaki film mellett. De ha van eszük, akkor Miyazakinak adják....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
Remélem azért mikor véget ér az anime, akkor legalább tényleg neki áll már folytatni a mangát... 😄
Lelouch
Jó.
mahou shoujo madoka milyen?

Index 2. évad end:
7 pontot megért, legjobban a last orderes részek tetszettek 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

LasDen
Ne búsulj, legközelebb. Majd mikor megérett rá az emberiség...

LasDen
ne mááá 😄

Blu-ray
*1, 18,758 18,758 IS: Infinite Stratos 2 Vol.1

Lelouch
Úgy néz ki, decemberben folytatódik a HunterxHunter manga!<#hawaii><#taps>
IMYke2.0.0.0
Ja, és megint elfelejtettem: AsianWiki
Trailer, stáblista stb.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Akár anime live action is lehetne, de nem az: Véleményem a filmrõl:

"Yonosuke Yokomichi" (A Story of Yonosuke Yokomichi) (2013) - 9,8/10

Eredeti novellából készült, tehát nem manga és nem anime. Igen, japán. Ha nem szereted õket, akkor ne is olvass tovább!

A film hosszú, 2 óra 40 perc (ráadásul, nincs semmi title, azonnal belekerülünk a történetbe, és a stáblista is kereken 4 perc a végén), de úgy elszáll, hogy észre sem veszed - mert a minimalista zenei háttér , a fõszereplõ személyisége, és a történet dramaturgiája úgy elragad, hogy mikor már egyértelmû is hogy vége a történetnek, szinte haragszol rá.
A rendezõ és a forgatókönyvírók élnek a késleltetéssel (nem-szereplõs magyarázatokkal és narrációval), ami rendesen üt.

A sztori akár egy anime is lehetne:
1987. Történetünk fõhõse egy kissé fura, egyetemista korú srác - akár szellemileg visszamaradottnak is tekinthetnénk viselkedése alapján, ha nem éppen Tokió egyik legerõsebb egyetemére lépne be a film elején -, aki a környezetében állandó meglepetéseket okoz vidéki akcentusával (Nagasakiból érkezett a fõvárosba), már-már pofátlan közvetlenségével és erõszakosnak tûnõ érintésmániájával , megmagyarázhatatlan kedvességével és esetlenségével.
Mindenki, aki kapcsolatba kerül vele, örökre megjegyzi, és bár az élet elsodorja tõle, valahogy - évekkel késõbb is - mosolyra, kacagásra vagy éppen könnyekre fakasztja.
Mert a történet két idõszakban is halad elõre. A 90-es évek elején, és a 2010-es évek elején.

Amúgy döbbenetes, mennyi energiát fektettek a készítõk abba, hogy autentikus, valós legyen a 80-as évek végi, 90-es évek eleji Tokió és a vidék! Természetesen, bevetettek minden modern technikát is, de az öltöztetõk, maszkmesterek, és a kellékesek is kitettek magukért - Shibuya pazar, Nagasaki dettó.

A filmet csak azoknak ajánlom, akik már belekóstoltak - akár élõszereplõs, akár rajzolt filmekkel - a japán filmkultúrába, ismerik valamelyest a japán szokásrendszert (így értik, tudják, miért is fura a fõszereplõnk, vagy megértik, mekkora súlya van fõhõsünk barátnõjének szülei és a srác közti beszélgetésnek és az azt követõ eseményeknek, vagy annak, ha a japánok elhagyják a másik ember megszólításakor a -chan és -san szavakat stb.), és azt is, hogy mely korszakról is van szó a film 90-es éveit érintve.

Semmiféle történet-elemet nem szabad leírnom, mert spoiler lenne , és végszóként: akár partnernõt is szórakoztató filmnek is nevezhetném, mert a történet magja maga a fiatalkori ELSÕ szerelem.
Pazar!

Pontlevonást csak azért érdemel, mert a film közepén arcul csap.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Nyílván.<#vigyor>
IMYke2.0.0.0
😊)))

//Csak egy hozzászólásban válaszoltam mindkettõtöknek 😊

armageddon666
Vagyis õ a harmadik alteregód!

@

Lelouch
Már nem csak BEAST, hanem Malakai is én vagyok? 😄
IMYke2.0.0.0
Igaz, azóta már nem is egy piloted robots-sorozatot láttam már.

IMYke2.0.0.0
LasDen: nekem egy Elfen-kezdetû sorozat ugrik be ilyenkor 😊

Malakai: nálam már az is csoda, hogy megnéztem egy echte-mechás sorozatot 😊

Lelouch
Viszont eszerint te se aléltál el tõle annyira. 😄
LasDen
persze, hisz a világ legjobb sorozata a Gintama!!

IMYke2.0.0.0
Annak meg volt az oka - 55635-ös hozzászólásom:

"Macross Frontier - 7/10

Alto-t utáltam.
A sorozat nem volt nagyon rossz. A repülõgép-robotokkal végül is nem volt bajom. Annyira.
Ellenben, ez a szokásos, "nem tudok dönteni" állapot, amit a srác elõadott a szokásosnál is jobban idegesítõ volt.
Az utazás, az emberiség megmenekülése stb. nagyon ismerõs volt - Battlestar Galactica -, ezért meglepetést nem okozott.
Most a régi sorozatokat fogom beszerezni, meg megnézni a már meglévõ Macross-filmeket."

S még valami: én nem írtam, hogy ez a világ legjobb sorozata <#ravasz1>

Lelouch
Amúgy most nézem MAL-on, hogy én több pontot adtam rá, mint te...<#idiota>
BEAST
Lebuktunk, vagy lebuktam, már én sem tudom... <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
Egy szóval, a te véleményed a non plus ultra, mindenki másé fabatkát sem. Felírjuk.

//<#crazya>

Lelouch
Nehezebb elfogadni a tényt, hogy más is helyén kezeli a sorozatot? 😄
armageddon666
Hmm...

Mivel arra jutottunk, hogy Lelouch az egyetlen.
És most azt állítod, hogy te sem aléltál el tõle...

Te és Lelouch egy személy vagytok!

Busted. 😉

@

Lelouch
BEAST
Nem volt semmi extra, ahogy sok más "agyonhypeolt" sorozatnál sem volt. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lelouch

<#vigyor>
Lelouch
Több rettenetes is van. 😄 De tényleg sok minõségi darab készült.
IMYke2.0.0.0
Te vagy az egyetlen.

armageddon666
Igen.

@

IMYke2.0.0.0
Vannak köztük meglepõen jók is - de ez valami rettenet

Lelouch
Én vagyok itt az egyetlen, aki nem alélt el a Macross Frontier-tõl? Oké, nem volt rossz, de szerintem annyira nagyon jó se. 😄
gurenn lagan end:

nagyon tetszett, bár a gundam seed és macross f szerintem jobbak voltak sokkal, de így is kap egy tízest 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Lelouch
Kuroko S2 5. rész: Már nagyon várom Kuroko új labdavezetését élesben. 😊
LasDen
tegnap mikor elõször néztem nem is volt. csak ilyen 240 sorozatot írt késznek, és rengeteg cím hiányzott a listáról. De aztán szóltam a fórumban és késõbb már minden megvolt.

<#worship>

REAL MADRID

Malakai
Perpill mondjuk szívnak a MAL-os captchaval, szóval valószinüleg új profil importálások csak mennek várólistára vég nélkül, de nem lepõdnék meg, ha a te profilodban se lenne minden adat 100% naprakész.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen

Ez melyik oldal? 😊

REAL MADRID

LasDen
am ha már értékelések. Nálam gecibben senki nem pontozz 😄

és nem hiába. ez az idei az egyik legrosszabb év...

Lelouch
A Naruto jó részen kívül egyetértek. 😄

A Sket Dance manga már véget ért, de a hiányzó részekbõl tényleg nem kizárt egy anime folytatás.
Az a baj, hogy nem lehet az animét meg a mangát egy lapon említeni ugyanannál a mûnél. Például szerintem a Naruto nagyon jó anime, ha szigorúan fillerek nélkül nézzük, mangahû is. Szerencsére nagyon jó el van különítve a filler részek.
Viszont One Piece esetében ilyet nem tudsz csinálni, mert tele van az anime normális részei pumpálva fillerrel és idõhúzással. Volt, amikor a elsõ új jelenet 7. perctõl van. De utána is random fickót dumálnak a semmirõl. "Ki az? Az mugiwara Luffy! Az, aki a nagy forradalmár Dragon fia? Az, aki szembeszállt a Világkormánnyal? Az, aki harcolt Marinedordban? Egyébként én is voltam ott egyszer, vettem az asszonynak egy igazság feliratú pólót, nagyon örült. Tényleg? Õ hogy van? Remekül, most a barátnõivel vásárolgat. Szerinted neked vesz valamit?" Rész fele el is ment ilyenekkel. Majd a mugiwara csapatból például Franky ordít egy szupert, ezzel az õ szerepe letudva 20 részre. Brook pánikol kicsit, majd Robin nevetgél kicsit. Õ is letudva 30 részre. Nami bedobja a melleit, mert az kell fanservice miatt. Luffy egyetlen egy támadásának a megnevezése már majdnem 1 perc. Hiperszuper fegyverzet erõsítés, gíír szekundó,Gomu-gomuno, grizzly- szuper jet bazooka.

És akkor leszóljuk a DN, ahol 1 rész alatt több értelmes párbeszédet és érvelést lehet hallani, mint más shounenben 1 év alatt?

Hunter x hunter valóban jó, mert nincsenek benne ilyen idõhúzások. Ezért jó a dragon ball kai, mert onnan is kivették a one piece szerû idõhúzásokat és jó ritmusban halad az anime.

Sket Dnace még fut jumpban tudtommal, szóval annak még lesz folytatása szerintem.

FMA is jó.
Lelouch
A Soul Eater és a Sket Dance sincs 100 részes...<#awink>
armageddon666
"Neverending" Shounenrõl volt szó. Jóval 100 rész fölöttiek.

@

LasDen
A Berserk mangakája annyira ráér, hogy csinál egy új mini-seriest, és majd utána tér vissza a Berserkhez 😄D