Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DasIsFuck
Hagure Yuusha no Estetica
most jutott eszembe, annó ennek is tetszett az openingje, olyan jó kis power metalos érzete volt😄

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

efti
Minden alkalommal azert egyet sem neztem/hallgattam vegig, kiveve a Kare Kano endinget, mert az mindig mas volt

WWFSMD?

PetruZ
Nálam csakis a Joshiraku OP/ED volt ilyen: minden alkalommal végignézve és könnyesre röhögve. 😊
efti
Vegiggondolva, azert akadt jo par anime, ahol az openinget vagy az endinget a dal miatt vegighallgattam tobbszor is: Haibane Renmei, Lain, Beck, Darker than black, NGE, Working, Kodomo no jikan, Paradise Kiss, To love ru, Kare Kano, Usagi drop, Fractale, Gunslinger girl, Clannad

Biztos volt meg par, de igy vegiggondolva joval tobb mint hittem volna.

WWFSMD?

Lelouch
Kaiji
efti
Ha komolyra vagysz: Lain, Haibane renmei, now and then here and there.

WWFSMD?

efti
Ez a leiras alapjan tiszta Ranma half

WWFSMD?

Lelouch
Olyan jó a Railgun rendezõje, hogy a második évadot inkább a mangában fogom elolvasni, a jelentéktelen fillerek és szétnyújtás nélkül.
xblades
Mégis jelentõs eltérés van a készítõk közt és ez adhatja hogy kissé összeszedettebb a Railgun, nem csak annyira a látványvilágra építetek. Tudtommal a rendezõ is más és õ aztán beleszólhat mi hogyan legyen kivitelezve. Én erre gondoltam eltérésben. Más dolog hogy nálam a Blood-C sokkal rosszabb míg a Little Busters! sokkal jobb nála.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

DasIsFuck
hát ha vicces lesz és a hülyeség nem fog az agyamra menni akkor olyan nagy baj nem érhet, bár azt várni hogy ezen felül érdekes legyen badarság lenne, inkább remélem h egy nagy pozitív csalódás fog majd érni ezzel kapcsolatba😊

PetruZ
A WCW nekem nagyon bejött, de csak olyasvalakinek ajánlható, aki bírja a vicces mahou shoujo sztorikat (bár most már vannak benne nem annyira vicces részek és utalások is).
PetruZ
Inari, Konkon, Koi Iroha (AniDB): Errõl még nem írtam, pedig már ez is elindult. Szerelmi háromszög romkom olyan csavarral, hogy a fõszereplõ lány egy kérés (illetve késõbbi alku) következtében képes alakot váltani, bár ez sem igazán segíti abban, hogy kiöntse a szívét a fiúnak, sõt, általában galibát okoz vele. Jópofa, vicces, aranyos, semmi "veszélyes" tartalom nincs benne és az istenségek is poénosra vannak véve. Kicsit emlékeztet a tavaly év végi Gingitsune-ra, akinek az tetszett, ez is biztosan be fog jönni. 6/10
IMYke2.0.0.0
Ránézek 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DasIsFuck
Na belekezdek a Witch Craft Works-be, érdekesnek hangzik, aztán majd elválik, hogy az is lesz-e😄

PetruZ
Ott az ajánlatok között ne feledkezz meg az Ichigo Mashimaru-ról sem akkor. 😊
IMYke2.0.0.0
OFF:

A "Mitsudomoe"-k (elsõ évad, második évad) halálosak 😊
Azt hiszem, a "daily life" sorozatokat jobban kedvelem minden másnál.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ha érdekel valakit:

yu gi oh fegbruár 7.-én kezdõdik 18.30-kor, dupla rész.
Ismétlés meg közvetlenül az új rész elõtt lesz 18 óra körül

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

IMYke2.0.0.0
Azért egy "Ergo Proxy" - még nem néztem végig - lazán lehet a legjobb a teljes felsorolásból is.

probáld meg az alchemist brotherhoodot, az sokkal jobb 😄

azok közül amiket adyn ajánlott, és amiket láttam közülük (psyho, shin sekai, steins) toronymagasan a steins gate a legjobb 😄

De még ajánlanám a gundam seedet (destiny a 2. évad jelölése), meg a mahou shoujo madoka is nagyon jó

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Count Adyn
Én most épp Mushishi-t nézek, lassan csordogáló de nagyon hangulatosan misztikus dráma, az ending meg x aktás zene feelingjét kelti.
Esetleg Black Lagoon, Eden of the East,Ergo Proxy, Shin Sekai Yori, Psycho-Pass, Steins;Gate, amik komolyabb cuccok vagy Higurashi (ha agybaj kell😄)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Valaki tudna ajánlani egy pár komolyabb animét? Amik tetszenek:
Gantz, Death note, Welcome to nhk, Code geass

Már nem is tudom hogy hány olyat kezdtem el nézni mostanában amit nem tudtam befejezni, legutóbb a Fullmetal Alchemist bírtam 12 részig...

Lelouch
Az volt a Yugioh DM. A magyarul leadott részekben még nem is a szabályok szerint játszottak abban... Az nem a legjobb támpont a GX-hez. 😄
a+-t nem nagyon néztem. Rtlen ment nagyon régen egy yu gi oh, azt néztem.
Sokkal jobban tetszett mint a pokemon, de az inuyashánál gyengébb volt 😄😄

Lelouch
Nem láttál egy részt se a Yugioh GX-bõl, mikor ment az A+-on? Ha kicsit is bejön a kártyajáték, akkor simán jó. Szerintem jobb, mintha a DM-et vették volna meg.
lucky star openingje a legjobb 😄

yu gioh gx milyen?

Las, kérdezted hogy mi van most a fairy tail mangában

nem tudom hogy meddig nézted de az utolsó 2-3 fejezet nagyon durva volt 😄
pl.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
bdsm (szado mazo), meg csápok is 😄

BEAST
Ugyan ez megy nálam is mostanában.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Fresh Duke
Mármint, amúgy se láttam túl sok animét.

A heavy cost. I pay it gladly.

Fresh Duke
Nekem eddig a Steins;Gate OP jött be legjobban. (Bár lehet elfogult vagyok azzal az animével, és amúgy se láttam túl sokat. (~10))
A Death Note 2. OP-je például pont, hogy nem jött be.
OP zenék terén az egyik kedvencem meg a "We Gotta Power". <#vigyor5>

A heavy cost. I pay it gladly.

LasDen
egy idõben az elsõ és utolsó rész op/ed részét is végignéztem. mára ott tartok hogyha a kezdés elsõ taktusai nem tetszenek, atporgetenlm. chapterezes miatt már csak egy gomb nyomás at egész

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
Én is csak a tetszetõsebb darabokat nézem végig újra, vagy ha a sorozat olyan hosszú, hogy évad közben op/ed váltás történik.
Ha új a sorozat akkor elsõ alkalommal mindenképpen megnézem az OP-ED -et. Utána már csak akkor ha nevezett OP/ED elnyerte a tetszésemet.

A jelenlegi felhozatalból a Log Horizon OP -ja és a Witchcraft Work ED-je jön be nagyon...
efti
En minden sorozat op-ed parosat 1x megnezem, utanna mar skippelem

WWFSMD?

DasIsFuck
Nálam automatice skip az opening😄

fejbõl tudok kb 2-t mondani(elfen lied,dusk maiden amnesia) amiknek tetszett az op-ja és nem tekergettem alapból át.

egyébként 235 látott cuccom van, persze ezekben benne vannak az ova,moviek.
meg vagy 20 amit nem bírtam idegekkel a végéig és abbahagytam😄

Lelouch
Egyszer se? Egyáltalán a látott anime sorozatok száma eléri nálad a 10-et?<#alien>
Hát ha ez azt jelenti, hogy minden rész elején végignézed az openinget a zene miatt, akkor ez is szempont.
DasIsFuck
Hát én pl nem tudnék, mert nincs 10 db anime opening amit végig tudnék nézni<#idiota>

det pl az Elfen Liedet szokás e tekintetben kiemelni, de az kb csak a zenéje miatt jó.
Ez is egy szempont hogy akkor ha tetszik a zene az automatikusan jónak számít?

LasDen
az író tekinteteben kicsit félek hogy több lesz a melodráma mint kéne és elszarja az egészet
de az egész elõzetes hatásvadász nekem

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Dráma-Horror?

Mellesleg éljenek a random anime címek!
Count Adyn
Ez télleg jófajta volt😊 Mai napig megvan a gépemen egy 13gigás gintama könyvtár kedvenc részeimmel, több órányi sírvaröhögésre bármikor elõvehetõ😄
A mozi is jól hozta a filinget szerintem😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

efti
A video annyira nem gyozott meg, de a nevek jol hangzanak. PTWre felveve

WWFSMD?

LasDen
origi anime a JC Stafftol. S;G rendezoje es AnoHana, Hana Iroha es Toradora írója.

gyanús hogy nagy dramazas lesz itt...

armageddon666
És az a #63314 komment pont az utalásod miatt jött létre.

@

IMYke2.0.0.0
Pontosan.
Ezért bátorkodtam írni, hogy igaz ez minden Top XX listára.

Bármilyen toplista megtámadható. Pusztán csak azért, mert nincs rajta a kedvencünk, vagy "nem jó" a sorrend, kevés, vagy sok egy archetípus rajta stb. stb. stb.
Ezek a listák inkább csak vitaindítók, és a lista összeállító(k) szubjektív véleményét tükrözik, amit mindig nehéz elfogadni. Ezt magamról is tudom.

Ha lennének Top 1000-es listák, azok is kevesek lennének az anime nézõk számára, a sorrendrõl nem is beszélve.

IMYke2.0.0.0
Próbáltam is utalni rá röviden, hogy a sorozatoktól (néha OVA-tól) függetlenül egyszerûen badarság kezelni ezeket a nyitó- és záró képsorokat, mert úgy bizony "random képek + zene".

A szubjektum (értsd: nézõ) érzelmi töltetével viszont egyetlen állókép + zene is tud elsöprõ erejû lenni.

armageddon666
Valóban helyesen írtad, igazából az a válasz mehetett volna a videóra.

Az objektivitás meg úgy általánosabban a topicnak szólt, de a "Hát, ha kicsit is megerõltetjük magunkat, akkor tuti jobb listával állunk elõ" mondatod miatt merült fel.

@

armageddon666
Elõször azt akartam írni, hogy az animét nem kéne figyelembe venni hozzá, aztán rájöttem, hogy sok szempontból mégis. Szóval Samurai Champloo, Cowboy Bebop is olyanok, hogy magukban nem üt annyira.

Viszont így megint elmászhat a dolog egy ízlések és pofonok irányba. Lehet-e továbbra is objektíven nézni a dolog? (#63312 folytatása)

Ha meg anime ismerettel, legjobban passzoló, stb. opening: Gintama újraindulásakor az elsõ opening.

Jobb verziót nem találtam sajnos... ez meg elég gáz. Szerintem kicsit fel is van gyorsítva, meg torz. De a lényeg átjön. 😄 Eleje, vége... Nem tudom, hogy a sorozathoz írták-e, de ez A Gintama-zene. 😄 (Meg amiket a DOES ír.)

@

IMYke2.0.0.0
* Én helyesen írtam
* Nem írtam, hogy objektív lista és azt sem, hogy nem az.

armageddon666
"Elfin Lied" 😄

- Kedvenc anime openingekrõl van szó. Az övéjükrõl. Valszeg a mainstream szférából.
- Hogyan lehetne objektíven legjobbat keresni? Milyen szempontok alapján lehetne osztályozni az openingeket?

@

IMYke2.0.0.0
Ízlések és pofonok - ha random választasz openingeket az anime-sorozatok ismerete nélkül, akkor csak ilyen véleményt tudsz formálni.
Ha a sorozat által kiváltott érzések és élmények is ott lapulnak a választás mögött, máris hitelesebb a döntés.

Nekem a "Sora no Woto" bejött - és minden alkalommal meghallgattam az openinget és az endinget. Ez NEM minden sorozat esetében jellemzõ rám.

Seth
Nekem ez egy nulla, egy semmi, ha az animációkat nézzük.Képek, szép zenére

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0
Hát, ha kicsit is megerõltetjük magunkat, akkor tuti jobb listával állunk elõ - ez igaz MINDEN Top XX listára! -, de annak örülök, hogy az Elfen Lied befért szerintük is. Más kérdés, hogy a Cowboy Bebop elsõ helyet nem érdemel, szerintem.

Ezt például hogy a 'csába hagyták le?!: Sora no Woto opening