Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeventeV
Akkor azt hiszem, hogy belevágok, aztán kiderül, hogy milyen. Akarnék nézni valami jó horror/misztikus thriller animét.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Lelouch
Magát az animét nem néztem, nem érdekelt.
LeventeV
Csak az? 😛

Lelouch
Az openingje jó... 😄
LeventeV
Látta valaki közületek a Tasogare Otome x Amnesia címû animét? Milyen? Érdemes megnézni?

efti
Space brothers 94: most se volt valami sok sztori, de azert legalabb picit haladt a fo tortenet szal

WWFSMD?

efti
Noragami 5 - 6: nem vokt tovabb turelmem Hatsuyukira varni, megneztem horriblesubssal. Meg mindig nagyon tetszik ez a sorozat, de egyre kevesbe vilagos kirol-mirol is szol a tortenet igazan

WWFSMD?

Lelouch
Én még egy új mangának is örülnék.
Lelouch
Kurokóban a kövi részben már kezdõdik is a Yosen elleni meccs? Király.
LasDen

Tippre valami manga projekt lesz mint anime. 10 év...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
Aldnoah Zero
Tag line:
Let justice be done. Though the heavens fall

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

És mi a címe?
LasDen
A fantasztik uber király urobuchi új original mecha animevel jelentkezik az A-1 pictures és az F/Z 2. évad rendezõjével. De õk senkit nem érdekelnek...

Puella Magi Kazumi Magica - The Innocent Malice

Ritkán fordul elõ hogy ezt történik velem. Valahogy az elém került ez a sorozat és elkezdtem olvasni amolyan unalomûzõként. A vége az lett hogy egy ültõ helyemben végigolvastam mind az 5 kötetet és amikor megtudtam hogy a YenPress már kiadta angolul, meg is rendeltem a sorozatot.

Mint ahogy címbõl kiderül hogy a Madoka világában vagyunk, annak minden szabályával és megkötésével együtt de még Madoka Magica eseményei elõtt.

Hõsnõnk Kazumi egy emberrablási kísérlet kellõs közepén egy bõröndbe zárva tér magához. Kiszabadulás után semmre sem emlékszik, így nagyon meglepõdik amikor kiderül hogy Puella Magi. Szerencsére a barátai akik sintén magical girlök hamarosan megtalálják (elõzõ nap tûnt el) és megtudja hogy az elrablása és az emlékvesztése elõtt a Pleiades Saints nevû 7 tagú Puella Magi csapat tagja volt. Aki látta Madokát annak feltûnhet hogy egy ilyen nagyméretû csapat meglepõ, hiszen már 2-3 együtt mûködõ Magi esetén is nagyon nehéz a Soul Gemek tisztán tartása.

Kazumi visszaköltözik a barátai Pleiades Seints házába ahol reméli, hogy lassan eszébe jutnak majd a dolgok.

Aki látta Madokát az sejtheti hogy itt sem az aranyos Magical girleken lesz lényeg, és mivel Urobochi ebben is részt vett nem maradhat majd el suffering, a leki terror és persze a durva fordulatok sem.

Engem teljesen lenyûgözött és magával ragadott ez manga. Mindenkinek akinek tetszett Madoka melegen ajánlom!

http://mangafox.me/manga/mahoushoujo_kazumi_magica_the_innocent_malice/
LasDen
Hogy én is mindig a legjobb mangakat kezdem el. A Kamimura bár véget ért, de lassan fordítják, az Ahiru no Sora hiatuson van és 20+ kötettel le vannak maradva a forditassal, a Giant killing rendesen megy deca fordítás ott is vagy 30 kötettel le van maradva és lassú is.... 😞

Lelouch
Köszi! Ha véget ért, lehet bele fogok kezdeni.
LasDen
Nagyon nem megy nekik az original series készítés. Koncentrálnanak inkább a Gundam Originre meg a Horizon S3ra...

BEAST
Félúton járunk, kicsit aggódok, hogy nagyon elkanyarodtak a Hiyori sztoritól, de mint kiderült Yato érdekesebb karakter, mint elsõre gondoltam volna. Nekem eddig tetszik. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lelouch
A Noragami-ról mi a véleményed?
BEAST
Hát reméltem, hogy valami Gundam SEEDes 2 oldalas, szerelmi szálas hadakozás lesz az egész, de eddig több barátkozás volt a két srác között, mint az elsõ részben szereplõ lány és a fõszereplõ srác között. 😄

Én az elõzõ részen sírtam be, ahol megjelent a tipikus anime húzáshoz méltó "rivális" a 2 pilóta mellé... az arcomat takartam úgy nyomtam ki a részt. 😞

- A Magical Warfare-nek adok még pár rész esélyt, de eddig nagyon nem szimpatikus, hogy mennyire átgondolatlan a fõszereplõ személyisége.

- A Maken Ki második évad eddigi részei pedig inkább fanservice OVAknak mennének el.

Nem sok jót tudok eddig elmondani errõl a szezonról, de még akár 180 fokos fordulatot is vehetnek a dolgok... vagy nem. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lelouch
Bennem valahogy már a PV is azt az érzést keltette, hogy jobb lesz elkerülni, ezek szerint jól döntöttem. 😄 Mostanában nagyon sok csalódást okoz a Sunrise...
LasDen
Ez a Buddy Complex kész röhej. Fogtam a fejem és röhögtem annyira idióta baromság. 😄

IMYke2.0.0.0
Azért elég komoly, hogy sosem látott mennyiségû hó csapott le a hõség városára: Tokyo Snow Storm (meg úgy Japánra).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Máté94
Még megy, tehát nézem, igen. <#smile>
Ez azért így jobb hír. Csak a harcok legyenek kellõen dinamikusak és véresek mint mangában.
armageddon666
Samurai Flamencot nézte valaki?

@

Lelouch
Én se bánom, hogy ezen a ponton túl nem húzza tovább Suu. Egyedül még az érdekelt volna igazán, hogy egészen pontosan mi is a helyzet
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mikakóval
, de gondolom a bónusz fejezetben ilyen szempontból semmi érdemleges nem lesz már.

Még arra leszek kiváncsi, hogy a Final moziban mi lesz. A manga befejezését látva nem sok köze lesz hozzá.
Lelouch
Wakaki mekkora egy troll... Az utóbbi idõk egyik legnagyobb cliffhangerével végzõdött az elõzõ KamiNomi fejezet, erre most nem azt folytatta, hanem a nyominger Kanon spinoff mangát vette elõ.<#violent><#vigyor>
Lelouch
Nem csak OVA, TV sorozat is.
Más szóval jön a "Mutáns Ûrnégerek Támadása" anime OVA-ja? Kár hogy az ova 100%-hogy csak egy anime kedvcsináló lesz...
LasDen
Eléggé antiklimatikus volt. Nem mondanám hogy igazán hiányozni fog

Lelouch
Sora no Otoshimono: Összességében jó kis manga volt, de ami itt a végefelé zajlott az nem feltétlenül tetszett, a befejezéstõl meg én se estem annyira hanyatt.
8/10
Lelouch
Én jobban szeretem a manga artját.
armageddon666
Igen, úgy olvastam van érdekesség, meg hogy TALÁN ezzel nincs elvágva ez a szál. Viszont a megrajzolása nem tetszik, valahogy olyan "buta".

@

LeventeV
Danganronpa

A Kaiji és a Battle Royale szerelemgyereke. Szeretem az ilyen stílusú animét. Egy nap alatt megnéztem, lekötött végig, bár a befejezéssel kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy kicsit sántít, de még fel kell dolgozzam a látottakat, kicsit el kell gondolkoznom rajta, mert még friss az élény (konkrétan 5 perce fejeztem be).

8/10

UI: Lehet be kellene szerezni a játékot Vita-ra, hogy lássam a többi befejezést is.

Lelouch
Na és akkor neki fogsz állni a mangának? 😊
armageddon666
Igen. Ez végül nekem is a konklúzióm. Ettõl függetlenül megható volt az interakciójuk az animében.

@

Lelouch
A mangás interpretáció a helyes.
"I didn't really mean what I said that time"-mondja magában Keima a tetõn. Na ezt nehezen lehetne vonatkoztatni bármire is amit mondott a ház elõtt.
LasDen
The world god only knows

DasIsFuck
olvasgatom a spoilereket, milyen animérõl beszéltek?

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

armageddon666
Akkor mi volt az a bûnbánat? Most olvasom a mangának a kapcsolódó két fejezetét, animében több dolog olvasható le az arcokról...

Manga
Keima azt mondja nem volt semmi Chihiroban (faarc). Chihiro fellélegzik, hogy többé nem kell beszélnie Keimával. A koncerten mégis rádöbben, hogy szereti, elsírja magát. Keima könnyezik a tetõn, bocsánatot kér valamiért. "Ano toki...", itt gondolom arra gondol mikor paraszt volt vele.

Anime
Keima azt mondja nem volt semmi Chihiroban (lesütött szemek). Chihiro meginog, elszomorodik, majd eljátssza a fellélegzést, hogy nem kell többet beszélniük. A koncerten elsírja magát. Keima könnyezik a tetõn, bocsánatot kér valamiért. Én animében azt hittem, hogy a ház elõtt történtekért.

Na mindegy. Animében jobban tetszett a megvalósítás, még ha soha nem is fogom megérteni mi volt... lehet hogy nincs mit megérteni.

@

Lelouch
Keima csak az igazat mondta. A fesztivál ideje alatt nem volt semmi Chihiróban. Mi értelme lett volna hazudnia? Vagy most õszintén, mit vártál tõle?
armageddon666
Nekem fordítva jött át a dolog.
Nem Chihiro zárta le a kapcsolatot, hanem Keima. Chihiro kicsit reménykedett egy más válaszban, de Keima megerõltetve magát és nemet mondott. Utána volt a bye-bye.

Rejtély.

@

LasDen
Én meg elkezdtem az ahiru no sora c. régebbi kosaras mangat. Nem rossz, földhöz ragadtabb mint a Kuroko, de egészen jó. Csak a karakter dizájn picit gáz.

Lelouch
Ja hogy már végignézted az évadot? 😄 Akkor így már megvan.
A koncert ad némi nyomot. Azt gondolhatta Chihiro hogy az istennõs lányokhoz képest benne nincs semmi, ami miatt Keimát komolyabban érdekelhetné, így inkább nem kívánta erõltetni a kapcsolatukat. Az is lehet, hogy csak nem akarta tovább nyomasztani Keimát, és ezért búcsúzott el jelképesen, amivel azt akarta kimutatni, hogy túllépett a dolgon...
armageddon666
Koncertet megelõzõen, Keima háza elõtt.

"Bye-bye" jelenet.

@

Lelouch
Ez hol hangzott el? Nekem nem rémlik.
armageddon666
Azt magyarázd el kérlek, hogy
Van az a rész, mikor Chihiro kérdi Keimát, hogy volt-e benne valami, és Keima azt mondja, hogy nem, semmi köze nem volt az egészhez. Miért ez jelölte a kapcsolatuk végét? Ezt valahogy nem tudom értelmezni.

Szóval ha lett volna benne valami, az csak annyit jelentett volna, hogy egyszer már "összejöttek", de az is munka miatt lett volna. Min változtatott az, amit Keima mondott?

Az érzések átjöttek, de a logika a szavak mögött nem.

@

efti
Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui befejezve. Erdekes megrajzolas, kellemes op es ed dalok, de a tortenettol nem ajultam el. Nem erzem azt a parhuzamot az NHKval amit Imy huzott, de meg kulonosebben vicces se volt. Azert persze lattam mar sokkal rosszabbat is, igy reszemrol 6/10

WWFSMD?