Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mert ez pl még annó az utawarerudono-ban is tetszett, hogy volt benne kurázsi és nem csak ilyen jók a gonoszak ellen féle anyag volt.
egyébként az én nagy álmom egy spice & wolf befejezõ évad lenne, de sajnos azt már soha nem kapjuk meg😞
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Három alapján is nehéz, de egy után...
Ha nem szimpi, akkor persze nem szabad erõltetni.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Egy jó fantasy téma szerintem pont attól lesz jó, hogyha beszippant,magával ragad és nem ilyen touchpoadak,mmo slengek meg egyéb holgarrmos kielzõk törik meg a világot.
Fõleg ha vmi véresen komoly storyt próbálnak elõadni mint pl a soa is tette, akkor meg aztán végképp nem tudom mire vélni.
bár ilyen fantasyban is csalódtam már hatalmasat(Densetsu no Yuusha no Densetsu)
Csak kár hogy 3 évente ha 1 ilyen sorozat készül...
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
..bár így elolvasva a szinopszisát nem tudom hogy, mennyire jönne be.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
ezekben a szezonokba mindig vagy ilyen sword art onlinos hülyeség vagy ilyen modern fantasy van<#rinya>#rinya>
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Ám a Log Horizon meg feljavult ahogy halad a sztori elõre, kellemesen csalódtam benne a sok magyarázkodás után😊.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
(\__/) ( X.x) ( } . { )
REAL MADRID
Egyebkent errol az uj oldalrol mit lehet tudni? A fansub csapatok ide kiteszik/beküldik majd felirataikat?
REAL MADRID
@
AAn okosan nem lehet a hírt kommentálni pedig szívesen írtam volna..😄
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Alternatíva: Csinálni egy AniAB-t...
@
(\__/) ( X.x) ( } . { )
nekem volt olyan mikor Urahara Shop (es meg a Namida is) mellett forditottam. Igy torekedtem ra hogy elobb kesz legyek, de azert ne legyen szar se. Szandekosan szart nem adtam ki a kezembol. 😄 De mostanra eljutottam oda, hogy szezonost ritkan forditok, csak ami igazan erdekel, inkabb a regi forditas nelkuli sorozatokra koncentralok. Rengeteg van amit forditanek csak el kell jutni oda is 😄 de iden eddig nincs idom forditani 😞
Természetesen van flame, trollok, de egyrészt erre vannak a moderátorok, akik így nem arra lennének, hogy a személyes hisztijeiket éljék ki és véleménykülönbségek miatt bannoljanak, hanem lenne is feladatuk.
Másrészrõl máshol, szûkebb szubkultúrákat (anime) kiszolgáló oldalaknál is nagyobbrészt mûködik a módszer. Mert ha elegen használják a rendszert, akkor látható lesz melyik a gyors, de gagyi fordítás és melyik az igényesebb, aki az igényesebbet akarja, az kivárja azt.
Persze idehaza nincs igazán kultúrája annak, hogy a versenyhelyzet jó dolog is lehet.
Meg a fordítók is meg vannak rémülve attól, hogy az emberek majd inkább a gyors fordítást töltik és az övékét meg senki. Ez tény, mert ezt konkrétan felhozták ezellen. Régebben nekem is törölgették a hozzászólásaim egy feliratos oldalon onnantól, amikor felhoztam, hogy lehetne egy ilyen alternatíva. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ami itthon probléma hogy gyûjtõ és közösségi oldal az egyik fordító csapat oldalabol lett. Mintha Amerikában mindenki az UTW honlapján lenne.
WWFSMD?
<#bdead>#bdead>
@
Ilyenek vannak az anime fordítók között is? Ilyen "ez az enyém, én fordítom te meg menj a homokozóba" hozzáállás? Hirtelen nem tudom melyik, azt hiszem a GITS(?) egyik sorozatával voltam úgy, hogy végigszenvedtem, a magyar fordítást. Egy nagyon jó anime sorozat volt, tetszett. De érthetetlen volt, értelmetlen szövegek voltak a fordításban. Gyakran kellett átállni az angol feliratra, hogy megértsem, mirõl van szó, pedig alig értek angolul. A magyar fordításban volt félreütés, félrefordítás, stilisztikai hiba, ami csak belefért. .ass-ben volt a fordítás, szóval azt hiszem, a szöveg nem csak a képernyõ alján jelent meg, hanem a képernyõ egészén és talán különbözõ színei is voltak az egyes szereplõk szövegeinek. Érdekes, mert ebbõl a szempontból meg igényesen lett megcsinálva. Lehet, azt meg az idõzítést nem a fordító csinálta.
Más.
Fordítók! Nem kérnétek segítséget fegyveres témában a Haditechnika Topik-osoktól? Én úgy látom, hogy elég készségesek, kommentelhetõ magyar cikkekhez is hozzászólnak, hogy kiigazítsák az újságírók tévedéseit. Privátban nem tudom, csináljátok-e, de a topikban nem találkoztam még fordítóval, aki segítséget kér.
Vannak melléfordítások. Elmúlt hetekben találkoztam vele, az angol magazine szót magyarul magazinnak fordította a fordító. Elég érdekes, amikor valaki elmegy a fegyverkereskedõhöz és vesz géppisztolyokat, lõszert és képes nyomtatott sajtóterméket. Valójában tárakat vett a szereplõ.
A tárba kell tenni a lõszert, a tárat meg a géppisztolyba. Akkor lehet lõni a géppisztollyal.
Akkoriban ugye még nem is volt annyi gyûjtõ oldal.