Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelouch
Húha...<#idiota>
OFF: Ez vagy nagyon gáz lesz vagy nagyon jó. Magyar film ...
Liza, a rókatündér (trailer)
Kis kulturális kavarodás.

armageddon666
Második évadot nézve igazad van. Vannak jó részek, de az összhatás gyenge. Lehet, hogy nem nézem végig. 😞

@

Lelouch
Inkább zárták volna le normálisan és kereken az elsõ évadot, de hát pénz beszél...
armageddon666
Simán.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bár már nem Chuu2 lett volna, de a romantikus szálat folytathatták volna, megismerhettük volna a többi karaktert is jobban. Esetleg olyan marhaságot is kipróbálhattak volna, hogy a wacky-sidekick-nek is összejön a szerelem.

De egyébként annak ellenére, hogy Chuu2 maradt, azért már szerzett barátokat, és talán szépen elkezdhet megbarátkozni a valósággal.

Bár második évad elsõ rész alapján nem úgy látom, hogy ez lenen a helyzet.

@

Lelouch
Meg kell tanulni elfogadni a valóságot.
LasDen
de akkor hogy lett volna 2. évad? o_O

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

armageddon666
No igen. Értem ezt a problémát. De inkább depizte volna végig az egyetlen-egy ifjúkorát? 😞((

@

Lelouch
Most csak idézek egy másik véleményt, ami lefedi a legnagyobb problémámat a végével kapcsolatban.
"Rikkának vissza kellett vedlenie chuunibyóba, mert csak így volt képes elfogadni az apja halálát. WAT? Most õszintén, nem sokkal jobb lett volna, ha "kigyógyultan" néz szembe a valósággal? Ki írta ezt a szart, most komolyan?"

armageddon666
Ó, van 13. rész. 😄
De basszus, hogy nem volt csók...
... ja, de. 😄

@

Kösz hogy felhívtad erre az animére a figyelmemet. Érdekesnek tûnik. Meg is fogom nézni minél hamarabb.
armageddon666
Nekem kellemes meglepetés volt...
Mármint most nem bánom, hogy happy end.
Nem tudom miért tartod vészesnek ezt a befejezést, és miért nem érdekel a második évad. Nem volt haladás? Visszatértünk oda, ahol voltunk?

@

Lelouch
Én nem kimondottam erre gondoltam, hanem inkább arra ami az utolsó részben lezajlott.
armageddon666
11. résznél vagyok, és
FUCK YOU KYOANI!!!!
Olyan kellemes, vidám volt végig, persze hogy most depis, sötét, szomorúnak kell lennie :|

@

Lelouch
Kiváncsi leszek a véleményedre a végérõl... 😄 Mármint az S1 végérõl, mert az s2 létezésérõl én azután már tudomást se vettem inkább... 😄
armageddon666
Elkezdtem Chuunibyout. Nagyon tetszik. 😄 Minõségi alkotás.

@

PetruZ
Onee-chan ga Kita - 12 END: Rövid, 3 perces minik egy fiúról, akinek az apja újraházasodik és a feleséggel egy idõsebb lány is érkezik a családba, aki rögtön túláradó nõvéri szeretettel csimpaszkodik rá új "öccsére". Általában vicces, de az epizódok rövidsége miatt kidolgozatlan és elég felszínes. 4/10, egyszer nézhetõ.
PetruZ
Tonari no Seki-kun - 21 END: Eleinte nem fûztem sok reményt hozzá, de egész jó volt és bár a részeknek hullámzott a színvonala, ilyen 8-10 perces minikben a jobbak közé tartozik. Jókat lehetett szórakozni Seki õrültségein és Yokoi kommentjein. 6/10
PetruZ
Most nézem, legalább négy angol release volt belõle (az AniDB-n nincs fent minden group, lehet még több is). A legkorábbi a BD után három hónappal jött ki, ami egy ~100 perces anime film esetén igen-igen gyorsnak számít...
BEAST
Valamelyik részben említette, ha jól emlékszem a világvégével kapcsolatban. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

armageddon666
Brynhildr 8
Kazumi mikor beszélt Valkyrierõl? :o Ez nekem teljesen kimaradt.

@

benőmenő
Yay, új Berserk manga epizód!
Tudom, hogy most már bizonyítottan ez a helyes fordítás, de akkor is olyan bután hangzik a Band of the Falcon 😄
Elég vegyes. Azért van egy pár arc aki pl. német vagy francia feliratból fordít.
Meg ugye itt-ott van aki valami kis japán tudással rendelkezik. Nyilván kevés ilyen van, de azért van.

efti
En is mindig angolt nezek, de utoljara amikor ezt ellenoriztem meg nem volt.

Na jo volt egy amit magyar felirattal neztem meg minden szandekom ellenere mert a library wars mozijabol egyaltalan nem volt angol. Hogy a magyart mibol forditottak...? Van magyar csapat aki nem forditast fordit?

WWFSMD?

Kösz a rávezetést, azóta kiderítettem, hogy Kagerou days néven futott. 😄

Lelouch
Nem hiszem, hogy itt bárki is olvasná a Mekakucity mangát... 😊
Mekakucity Actors Ep6

Megnézve az elsõ hat részt, nem csodálom ha valaki a második résznél (konkrétan 2x elaludtam rajta!) vagy a negyediknél kukázza a sorozatot. Viszont a hatodik rész táján csak el kezd összeállni a dolog. Most azért érdekelne, hogy Haruka ...

csinálta meg Ene-tant és ha igen miért nem hasonlít Ene-re a személyisége? Mi történt az eredeti "fénytáncossal"? Haruka mutat egy karakter tervet Ene-nek ... de nem derûl ki nekem, hogy ...
Miként lett vagy lehetett belõle a saját maga tervezte karakter?
A kiscsajnak miért nem esik le, hogy õ a bácsikája, aki játékokat is tervezett? Nem látta még? vagy ebben a formában nem látta még? Azért elég gyanús, hogy mit keres a lakásban ...
A Hibiya kölök miként került pont abba a lakásba? Gondolom egész sorozatban nincsenek véletlenek.
A hülye ismétlõdõ álmának van jelentõsége? mert utánanézve semmi köze a képességéhez ...

Minden esetre kezd összeállni egy puzzle, de ha jól sejtem olyanoknak soha nem fog bejönni, akik nem szeretik az agyalós filmeket. No meg a háttértörténete se szívderítõ a karaktereknek, gondolom aki móka és kacagásra vágyik pofára fog esni. Most erõsen gondolkodom, hogy az EP7-et megnézem angol felirattal, mert nem fogok várni napokat és heteket.

Nem szoktam Mangát olvasni, csak ha az tényleg nagyon jó, ha valaki ismeri tudná ajánlani még is? Úgy értem lesz benne elég sok új infó?

PetruZ
Milyen fordítás? Én mindig angolt nézek, abból már van több is (én az Underwater-félét láttam).
efti
Van mar belole vegre forditas? Melyik csapat csinalta?

WWFSMD?

PetruZ
Sakasama no Patema (AniDB): Hõsnõnk, Patema, egy szûk, alagutakkal és csövekkel teli, elpusztult világban él. Kíváncsisága mindig visszavonzza a tiltott zónához, ahol viszont idõnként a plafonon járkáló denevéremberekkel lehet összefutni. Egy ilyen találkozás során lezuhan egy aknába... és egy másik, tágas és zöld világban bukkan fel, ahol minden fordított. A totális elnyomás és agymosás alatt élõ világ lakói úgy tudják, régen egy katasztrófa miatt a bûnösök "felzuhantak" az égbe, ennélfogva még az égre nézni is bûn. Egy fiatalember, Age, viszont kissé lázadó, kételkedõ hajlamú, és Patemával találkozva nemcsak kettejük, de mindkét világ élete fenekestõl felfordul...
Érdekes koncepció a gravitáció változatos és titokzatos mûködésérõl, legalábbis ezek a részek piszok látványosan (és néha viccesen) is néznek ki, a nézõt mindig elgondolkodtatják, hogy vajon merre is van a "valódi" fel és le (amúgy legvégén kiderül). A sztori kicsit kapkodós, van benne egy-két erõltetetten továbblökött rész is, de összeségében érdekes, a bõ másfél órás hossz gyorsan elrepül (pun intended 😉 ). Lehet, hogy sorozatban, lassabb tempóban jobb lett volna, de így sem rossz. 7/10
MekakuCity Actors-t majdnem kilõttem a második rész okán, mert többször belealudtam vagy az éneklõs-menekülõs részbe vagy a mûvészies drámai visszaemlékezõs jelenetsornál. De túljutva rajta és elérve a harmadik rész végéig azt hiszem megérte a szenvedést. Remélem a többi rész hozza azt a feelinget, amit az elsõ és harmadik rész vége meglebegtetett. Ha jól sejtem az összes szereplõ valamilyen módon emberkerülõ antiszociális egyed lesz, persze a maga módján.

Lelouch
Nálam elhasalt a sorozat. Bár végignéztem a 25 részt, de az biztos hogy innentõl kezdve egyáltalán nem fogok foglalkozni se az anime folytatásával, se a mangával. Annyira nem bír érdekelni.
benőmenő
Igen, amikor a trost arc után is minden 3. részben elszörnyülködnek a katona életen, mintha soha nem harcoltak volna elõtte, az már kicsit túlzás volt.
Malakai
Darálva mondjuk jobb lehet, a lassú epizódok akkor nem akkora probléma, bár akkor meg az ötezredik túlzásba vitt szemmeresztgetõs beállításon sokallnék be lehet. 😊
De szerintem még hetiben is rendben volt, csak nem kiemelkedõ így.
A manga is fõleg a világépítés és részletek (nem grafikai) tetszik, ez végül is meg van nagyjából az animében is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

benőmenő
Nem vagyok nagy mozis, így csak egyszer fordult elõ, hogy valaki poénkodni próbált, de csak a trailerek/reklámok alatt, utána síri csönd.
Az Avatar ill. a hobbitok alatt volt, hogy páran nem bírták és kimentek wc-re, de amúgy bírom a mozit.
Bár egy ruhatárat nem ártana csinálniuk ezeknek a cinemacity-s szutykoknak.
IMYke2.0.0.0
Pécsett laktam és sûrûn jártam moziba - rettenet volt néha.
Még a Pécs Plaza-ban is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Rossz mozis tapasztalatok? 😄 Mondjuk nem mintha én majd elmennék rá... 😄
benőmenő
Szerintem is vesztett a kezdeti lendületébõl, de azért bõven érdekes maradt, hogy kövessem ezután is.

IMY: Volt egy nagy szemû, ami tényleg wtf volt, de hidd el baromi "creepy", ahogy mozognak. A hype viszont egy szintig jó, mivel több ember ismeri így meg. Bár lehet csak az én mainstream ízlésem miatt mondom ezt (Narutot követem még heti rendszerességgel) 😄
BEAST
Egy ígéretes anime, jó kezdése után szerintem iszonyat lapos lett vegül. :/

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
Engem elriasztott az a pár kép, amit a titánokról láttam - meg a hype a sorozat körül.
Pár év múlva, mikor már nem lesz mit megnéznem, talán rálesek.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

benőmenő
*fogalmam sincs, hogy ezt miért válaszként küldtem el <#fejvakaras>
benőmenő
Sziasztok!
Azt szeretném megtudakolni, hogy itt mi az általános vélemény (már ha van) az Attack on Titan-ról?
Kedden láttam egy videót róla Tube-on, ami addig fajult, hogy szerdán ledaráltam mind a 25 eddig megjelent részt, majd csütörtökön a maradék mangát 😄
IMYke2.0.0.0
Én szobában nézem meg, körülöttem böfögõ/fingó/geciszarpoénokatellõvõ nézõk nélkül - 1080-ban, 5.1 mellett.

Nem lesz hangos, nem lesz 3D, de legalább nyugodtan tudom végignézni majd. Ja, és késõbb, mint bárki más - de ez utóbbira amúgy is tojni szoktam.

😊

Lelouch
Ki fog menni a Tom Cruise-féle All You Need is Kill feldolgozásra? 😄
Sidonia kezd érdekesebb lenni így a hatodik epizód végén. 😊

efti
Telefonrol sehogysem akart atmenni, ugyhogy hatha majd igy geprol:

Mushishi hetedik epizod nem volt most?

Befejeztem a Last Exile elso sorozatat. Nagyon jo volt, nagyon izgalmas tortenettel, alig birtam lerakni. Ugyanakkor kisse zavaro volt egy ket karakter, Delphine pl kifejezetten idegesito volt. Nem szeretem amikor egy tortenet "gonosza" csak ugy pusztan gonosz es kesz. Ettol eltekintve nagyon jo sorozat volt, kapott is tolem egy 9/10-et

WWFSMD?

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Lelouch
Én nem bánom a spoilert, 4chan-on amúgyis sok dolgot láttam már lelõve. A legutóbbi fejezet twistjérõl is tudok. Részben azért álltam neki most a mangának. 😄
Győri Devi
jah bocs azt hittem ott tartasz ahol az angol fordítás akkor nem spoilerezek többet 😄

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Lelouch
Ja vagy úgy. 😄
Én még csak ott járok, hogy 7 évig nem evett semmit míg Rakival utazgatott, így össze is ment a teste is, jelezve hogy lecsökkent az ereje, most meg hirtelen elkezdett lezúzni nagyon durva arcokat übergod módban, a felébredt formája nélkül.

Most egy kicsit el is ment a kedvem az egésztõl. Nem tudom hogy lesz majd legyõzve, mert annyival mindenki felett áll, de kimúlásának pillanata nagyon édes lesz majd számomra úgy érzem... 😊 De az még nagyon odébb van ahogy elnézem...