Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
Egyszer találja ki az ember, hogy kitart egy fansub csoport mellett egy sorozatnál erre azok egyből pont annak a sorozatnak a fordításával maradnak el.... Fuck 😞 (Oregairu 2 és az FFF)
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.05.23. 15:48:01

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Renjike
Egy hete megnéztem a Seikon no Qwaser első évadát és rájöttem hogy nekem most kell egy kis szünet az animéktől.
De ez visszarántott :

Szerk : Ore Monogatari mangaka készítette az Ao Haru Ride-t is ugye? Az opening pedig megnyerő . 😊
Utoljára szerkesztette: Renjike, 2015.05.23. 10:44:12

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Igaz. Az anime/manga karaktereknek jól áll a túljátszás. Mondhatni arra vannak kitalálva... De amikor ezt átültetik emberekre valami nagyon -rossz értelemben- röhejes eredményt kapunk.
LeWyTy
Jólhangzik.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LasDen
legjobb op eddig szezonban

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

DasIsFuck
De vajon miért?
Mert egy játék adaptációnál megértem, hisz ott pl a játék elsősorban játékmeneti szempontokra összpontosít, vagy egy könyv adaptáció ahol meg az olvasó képzelete jelenti a vizuális megjelenést, tehát a készítőknek alkotói terük, de egy manga/anime feldolgozásnál már nem csak a történet és párbeszédek, de a vizuális megjelenítése és elképzelése is adva van.
Ráadásul az anime eleve a mangát ülteti át mozgóképbe.

Szóval én nem igazán értem miért jó a live action, főleg ha ugyan úgy adják elő ahogy az animét ami rajzolt karaktereknél jól áll, de élőszereplőknél nagyon hamis az egész.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

IMYke2.0.0.0
//Így van, nekem sem tetszik - tudom, hogy a japánok döbbenetesen jó filmek készítésére képesek, ahol fikarcnyi túljátszás sincsen. De, a manga/anime feldolgozások más tészták. Ott kénytelenek. Különben kilőhetik magukat az űrbe.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Ezt nem vitatom, de ez van. 😊 Gondolom IMY sem azért hajtogatja mert tetszene neki, de ez van.

@

IMYke2.0.0.0
Épp azért rizikós, mert az otakuk nem mást várnak, hanem élőszereplős X mangát/animét.
Te sem akarsz erős arcjátékkal és 5-10 perces dialógus párbajokkal operáló Pókembert, vagy Bosszúállókat... mert nem ilyen stílusra akarsz jegyet kapni. Vagy igen?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

BEAST
Szerintem pedig csak egy kényelmes lépés. Aztán mondhatják azért lett értékelhetetlen a film, mert hűek voltak a forráshoz. Pedig apróbb változtatásokkal nagyon jó live action filmek lehetnének. Szépen beállhatnának a mangák és az animek mellé, mint teljes értékű megjelenítési forma. Csak ehhez jó filmeket kellene csinálni, ami rizikós.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
"ha nem akarnák túlzottan majmolni az eredetit."

Ha nem tennék, akkor meg azért kapnák az ívet. Értsd meg te is, hogy egyszerűen nem lehetséges - üzleti és pénzügyi öngyilkosság lenne! -, hogy az élőszereplős anime/manga feldolgozás ne látványosan karakterizáljon. Darabokra szednék a készítőket.

BEAST
Számomra is. Szánalmasnak tartom amikor emberek anime reakciókat próbálnak utánozni. Sok manga/anime sztorija megállná a helyét live actionként is, ha nem akarnák túlzottan majmolni az eredetit.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
Na mindegy. Lehet megnézem, de ez így elég lelombozó volt számomra 😞

IMYke2.0.0.0
Ha csak minimálisan lenne más, mint az eredeti mű, már akkor is beleköthetnél...

LasDen
nem kell komolynak lenni. Úgyis lehet könnyed, hogy nincs overreaction

IMYke2.0.0.0
Nem lehet komolyabb a Live Action, mint az eredeti mű, mert akkor meg kapja az ívet érte.

LasDen
de egy live actionben ez nem áll jól....

armageddon666
Mert az animék érzését akarják áthozni. Azok is eléggé "túl vannak játszva".

@

LasDen
tipikusan túl van játszva az egész. Miért nem lehet normálisan játszani?

Én azt bírom, hogy amikor jön egy új cserediák, valahogy mindig van egy plusz üres pad a teremben, ahova le lehet ültetni. Ez az üres pad pedig az esetek 90%-bana főhős közelében található...
LasDen
MIért ülnek hátul az ablaknál a főszereplők?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

DasIsFuck
Soredemo Sekai wa Utsukushii befejezve

Kellemes anime volt, megfelelő mennyiségű romantikával és humorral.
A karakterek is jók voltak, bár a történet azért elég átlagos volt még finoman fogalmazva is.
A világ bemutatását sem vitték túlzásba, de fogjuk rá arra, hogy nem erről szólt az anime.
Összességébe nekem tetszett azért.
8/10
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.05.20. 14:56:57

xblades
Ezt én is érdekesnek találtam, ott pech ha télen kiküldenek a teremből az ajtóba állni 😊

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

shaddam
Köszi, ez az

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Renjike
Fóton , egy épült új iskola még anno és mi is beleszólhattunk hogy milyen csengő legyen. Végül egy darabig ez szólt, de ha jól emlékszem fél éves intervallumok voltak csak.
Utoljára szerkesztette: Renjike, 2015.05.18. 10:10:26

LeWyTy
Telóról nem látom a bannert. Nem tudtam itt vane ilyen kiírva. Sorry.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

IMYke2.0.0.0
Én leszek az, aki közli:

"[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]"

van a bannerben. Google, illetve AniDB, és a Nya segít.

RelakS
hmm... szabadba nyíló osztályterem ... érdekes <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Grand Prix címen találhatod meg. Persze a hat kerekű versenyautót nem ők találták ki, egy időben volt ilyen.

shaddam
Keresnék egy animét (mondjuk lehet nem is az volt). Kis szarosként kb a dragon ball, sailor moon rtl klub idején mehetett a tévében. Egy autóversenyző srác volt benne. Annyi maradt meg hogy volt valami 6 kerekű kocsija ami remek volt kanyarokban, de egyenesben már nem annyira 😄

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

IMYke2.0.0.0
Ez de szar volt...

LeWyTy
Nemtom látta e már valaki de én végigszakadtam...<#vigyor2>

IMYke2.0.0.0
Általános iskolában: sima csengetés volt
Középiskolában: Für Elise
Egyetemen: semmi.

LeWyTy
Hol? <#circling>
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.05.17. 18:58:02

Renjike
Nekem az általános iskolámban ez szólt. 😊

LeWyTy
Jó jó... szívesen megnéznék egy ilyen sulit a valóságban is.Ezt meg hallani élőben. 😛 De a Nikonnak vagy a Fujinak ilyen szar az autofókusza? <#banplz>
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.05.17. 12:13:25

Renjike
Azon nekem is kerekedett a szemem. <#merges2>

IMYke2.0.0.0
Engem a lányok kézmosási szokásainak hiánya lepett meg... 😞
Remélem, csak lokális hiátus, és azért nem az egész ország tradíciója 😊

LasDen
érdekes. És úgy látszik a wc az mindenhol hasonló 😄

IMYke2.0.0.0

armageddon666
Úgy ahogy bármelyik hollywoodi filmben akárki akárhonnan érkezik a világból az perfektül beszél angolul.

@

LasDen
mert így egyserűbb, azért. Másik, hogy többynire a külföldi szereplőknek japó szülője az egyik és megtanult. Ennél jobb magyarázatot ne várj... Ha nagol lenne a nyelv, akkor mindenki angolul beszélne

LeWyTy
De hogy van az hogy bármelyik animében... akárki akárhonnan érkezik a világból és a perfektül beszél japánul. Akkor is ha 7-éves és soha sem járt még a környékén sem. Ez akkor zavar leginkább mikor egy anime próbál valóságos lenni és ezen dől az egész, mert ez lehetetlen.
Nem értem miért zavar ez ennyire<#vigyor2><#vigyor2>

LeWyTy
Ha már a nevek... az enyém... eddig csak egy Levivel találkoztam és az is lány... (Levy McGarden - Fairy Tail) japan plz<#banplz>

DasIsFuck
"Fantasynál nem szokatlan, hogy a való világból merítenek. "

Animéknél meg aztán végképp, pár hete fejeztem be a madan no ou vanadis-t ahol egy az egyben átvettek hegység meg tartomány neveket a francia/német határról, de annó te is írtál egy olyanról ahol skoda meg trabant nevű szereplők voltak..<#vigyor>

efti
Kowarekake no Orgel: ez igen kellemes meglepi volt. Nem huha-mekkora-mestermu, de nagyon kellemes, jol megrajzolt, jol kitalalt keseredes kis sztori. Nalam 8/10

WWFSMD?

Count Adyn
Gintamaban massziv kuroko ripoff besírós😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

ronihun
Oké, akkor folytatom, csak legtöbbször egy rész után megfognak a hasonló dolgok.

...

LasDen
10/10. Próbáld meg, de ha nem megy, akkor nincs miért eröltetni...

ronihun
FMA: Brotherhood-ról nektek mi a véleményetek? Mert mindenhol hypeolják, én viszont kétszer elkezdtem anno a sima FMA-t, most a Brotherhood-ból is megnéztem az elsőt, de nem fog meg. Megéri folytatni?

...