Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Röviden: irritált az egész.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
sokáig olyan telót akartam. Sőt, még ma is simán elfogadnám :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

armageddon666
Hű, Higashi no Eden pontját megindokolnád, kérlek? :) Nekem nagyon tetszett a csodatelós világa és a történet. Furcsállom azt a négy pontot tőled.

@

IMYke2.0.0.0
"Higashi no Eden" - 4/10

"Sekai Seifuku: Bouryaku no Zvezda" + SP - 7/10
Remek szórakozás volt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

hi,
Egy idézett keresek, sajnos nem tudom hogy pontosan hogy van így a google se talált használható infót :(

Valahogy így van:
Ha isten magára hagyja az embert/minket, akkor csak az ördöghöz fordulhat(unk)
"if god abandon us, we can only rely on the devil"

Sajnos tippem sincs hogy melyik animében/mangában olvashattam :S

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

RelakS

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Renjike
Mayo Chiki! - 8/10 nagyon tetszett , még 100 ilyet. :) (Ha vannak címek jöhet . :D)

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

LasDen
//www.youtube.com/embed/4NQezVfj0K4

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

DasIsFuck
Nekem eddig az előző részben a gyakorló harc wallensteinnel tetszett a legjobban mint jelenet, szerintem magasan a legszínvonalasabb az volt benne.
Sajnos a sorozat inkább fanszervíz dungeon crawler köntösbe, de ezzel kell beérni:(

Kedvenc biztos nem lesz, de ettől még teljesen korrekt anime:)

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

LasDen
annyira nem rossz még, hogy ne nézzem. Még van 5 rész, tlaán innentől történik valami érdekes

BEAST
Ha unod ne nézd, nekem eddig tetszik. :)

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
annak...

armageddon666
Na behoztam a lemaradásom, és Kurokono Tasuke... Hát nem kellett látnom az eredetit hozzá, hogy élvezzem. :D Egyébként a szinkronszínészek egyezősége metahumornak számít?

@

IMYke2.0.0.0
Venera. Ha a főszereplőre gondolsz.

LasDen
Crvena v mi?

LasDen
Folyton azt kell néznünk, hogy folyamat elverik, szétverik majd meghal. Hogy mindig ugyanazokat a köröket futja. Rinyál, hogy erősebb akar lenni blablabal aztán megy harcol, elverik, majd megmentik v nyer. Uncsi. Az meg csak hab a tortán, hogy szar főhős. Minden, amit mond, a nagy könyvből van....

IMYke2.0.0.0
Tegnap megnéztem 2 epizódnyi Zvezdat - hát gyerökök, ez ütött :)

BEAST
Eddig kb minden részben annyit láttunk, hogy olyan helyeken, olyan lényeken aprít amiket a hasonló szintű kalandorok csak nagyobb csapatokban mernek bevállalni. Az utolsó részben a megvadult minotaurusz is messze az átlag emberek képessége felett áll, de szerinted csak szerencsétlenkedik. :)

Ha arra értetted, hogy mennyire fogalmatlan ha a nőkről van szó, akkor szintén nem értem. A legtöbb hasonló történetben ugyan ilyen "vak" hősök vannak.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
jó, most itt a rész végére össze szedte magát, de eddig folyton szerencsétlenkedett csak....

BEAST
Hol szerencsétlen szar? Szerintem nem ugyan azt a sorozatot néztük eddig.

LasDen
DanMachi
Eltelt 8 rész, de még mindig azt kell néznünk, hogy mekkora szerencsétlen szar a gyerek....

shaddam
Undorító féllények? thatsmyfetish.gif :D

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

DasIsFuck
De a lámia kevésbé hat kigyónak mint a kentaúr lónak vagy a pók póknak<#bee1>
utolsó 2 gondolatától feláll a hátamon a szőr:S
Románc szempontjából is sokkal inkább működne.

xblades
Uh...

Hát végül is volt olyan hazánk lánya akinek a ló és a kígyó is bement bejött.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

LasDen
ahány ember annyi fetish...

xblades
Hát azért ez elég fura, lehet én vagyok túl maradi de nekem nem csak a ló vagy pók potroh nem jön be, de hogy egy kígyó altestet gyömöszköljek azt sem tudnám elképzelni.<#crazya>

Az anime meg talán lesz elég humoros és szórakoztató hogy megnézem.
Utoljára szerkesztette: xblades, 2015.05.25. 22:31:57

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

DasIsFuck
"...pedig aranyos ecchi sztori"...Lenne, ha nem lennének benne ló,pók és madár féllények.

Egyébként a kígyó féllénnyel egy kicsit komolyabb hangvételű ecchi ami a mindenapi megpróbáltatásokra koncentrálna vagy arra ami ennek is az alapja, de így hárem kivitelbe szimpla tucat szemét megspékelve alapjáraton undorító féllényekkel...

A lámiával még nem is olyan elrugaszkodott,elképzelhetetlen(és nem undorító) számomra egy ilyen emberi viszony, sőt még az utódnemzést sem képzelném feltétlen undorítónak, ellenben a kentaúr,hárpia vagy éppen a pók teremtménnyel.
Mind a 3 lényfajtából olvastam már hentai mangát és hát a kentaúrnál konkrétan egy lóval a póknál meg egy pókkal közösül a főhős ami mindenféle vizuális megjelenítés nélkül is elég undorító és visszataszító, szerintem.<#bdead>
Lámiánál meg szerintem annyira eltér a teremtmény a valós életbeli kígyótól és ott a nemi szerv is nagyjából ott helyezkedik el ahol egy emberi nőnek is, szimplán az altest nem lábakban végződik.

xblades
Hát én ezen felül még a Non Non Biyorinak is adok esélyt :)

LasDen

BEAST
Legalább 4-nek adok majd esélyt. Bár ebből 2 folytatás (Working, To Love-Ru), a God Eater nobrainer hadakozásnak tűnik, de látványos még lehet a Monster Musume pedig aranyos ecchi sztori. :)

Lelouch
Nekem már nincs kedvem elkezdeni semmi újat... A folytatások közül is valószínűleg csak a Dragon Ball Super-t fogom nézni.
Utoljára szerkesztette: Lelouch, 2015.05.25. 10:56:38
LasDen
ezt a sok szart....

LasDen
talán, egyszer. Vagy nem. Senki sem tudja....

LeWyTy
A No Game No Life-nak lesz folytatása?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Lelouch
Durarara!!x2 Shou: Hát nem tudom... Lehet hogy a folytatást már nem fogom nézni...
7/10
IMYke2.0.0.0
Oké - dühítő, hogy koszos 34 MB híján nem teljes a beszerzés... <#ticking>

IMYke2.0.0.0
Na, ha sok kereséssel is, de csak sikerült FLAC-ben megtalálni a Soundtrack-eket. <#eljen>
Kajiura Yuki szerezte amúgy a "Noir" kiváló, 3 CD-nyi zenéjét is.

IMYke2.0.0.0
"Madlax" - 6/10

Voltak pillanatok - leginkább a második felében, amikor már csak 3 pontot adtam volna rá. Semmi köze ennek ahhoz, hogy 11(!) éves a cucc.
A zene kiváló. A felütés is remek. Kezdetben a titokzatosság is jó, a karakterek felbukkanásával egyetemben.
Aztán elkezdtem agyfaszt kapni:
- a teljes nevek folyton kimondásától (Margaret Burton, Vanessa Rene és társaik)
- a be nem fejezett mondatoktól (minden epizódban volt vagy 10 belőlük!)
- a "gyilkolni nem szép dolog"-tól
- a félszemű gonosztól, aki meg akarja tisztítani a világot.
S még pár dolog, de az már spoiler lenne.

A legszebb: "Az emberek meghalnak, mert nincs többé erejük, hogy életben maradjanak, amikor elveszted a túlélni akarásodat, csak a halál marad."
S hidd el, ez így sokkal szebb a fordításomban, mint az eredeti angol feliratban :)
Az angol szinkron is szebbé varázsolja. (3:20-tól 3:30-ig)

//Szerk.:
Kiváló opening (2004!)
Madlax Soundtrack 1 - akad pár kiváló darab benne.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.05.24. 09:12:03

xblades
Nos ez a nap nekem se szerencsés a fan csapatok mellett:(

LasDen
Egyszer találja ki az ember, hogy kitart egy fansub csoport mellett egy sorozatnál erre azok egyből pont annak a sorozatnak a fordításával maradnak el.... Fuck :( (Oregairu 2 és az FFF)
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.05.23. 15:48:01

Renjike
Egy hete megnéztem a Seikon no Qwaser első évadát és rájöttem hogy nekem most kell egy kis szünet az animéktől.
De ez visszarántott :
//www.youtube.com/embed/cGUPFjgw1Vw

Szerk : Ore Monogatari mangaka készítette az Ao Haru Ride-t is ugye? Az opening pedig megnyerő . :)
Utoljára szerkesztette: Renjike, 2015.05.23. 10:44:12

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Igaz. Az anime/manga karaktereknek jól áll a túljátszás. Mondhatni arra vannak kitalálva... De amikor ezt átültetik emberekre valami nagyon -rossz értelemben- röhejes eredményt kapunk.
LeWyTy
Jólhangzik.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LasDen
legjobb op eddig szezonban
//www.youtube.com/embed/xvcCdRVrj7M

DasIsFuck
De vajon miért?
Mert egy játék adaptációnál megértem, hisz ott pl a játék elsősorban játékmeneti szempontokra összpontosít, vagy egy könyv adaptáció ahol meg az olvasó képzelete jelenti a vizuális megjelenést, tehát a készítőknek alkotói terük, de egy manga/anime feldolgozásnál már nem csak a történet és párbeszédek, de a vizuális megjelenítése és elképzelése is adva van.
Ráadásul az anime eleve a mangát ülteti át mozgóképbe.

Szóval én nem igazán értem miért jó a live action, főleg ha ugyan úgy adják elő ahogy az animét ami rajzolt karaktereknél jól áll, de élőszereplőknél nagyon hamis az egész.

IMYke2.0.0.0
//Így van, nekem sem tetszik - tudom, hogy a japánok döbbenetesen jó filmek készítésére képesek, ahol fikarcnyi túljátszás sincsen. De, a manga/anime feldolgozások más tészták. Ott kénytelenek. Különben kilőhetik magukat az űrbe.

armageddon666
Ezt nem vitatom, de ez van. :) Gondolom IMY sem azért hajtogatja mert tetszene neki, de ez van.

@

IMYke2.0.0.0
Épp azért rizikós, mert az otakuk nem mást várnak, hanem élőszereplős X mangát/animét.
Te sem akarsz erős arcjátékkal és 5-10 perces dialógus párbajokkal operáló Pókembert, vagy Bosszúállókat... mert nem ilyen stílusra akarsz jegyet kapni. Vagy igen?

BEAST
Szerintem pedig csak egy kényelmes lépés. Aztán mondhatják azért lett értékelhetetlen a film, mert hűek voltak a forráshoz. Pedig apróbb változtatásokkal nagyon jó live action filmek lehetnének. Szépen beállhatnának a mangák és az animek mellé, mint teljes értékű megjelenítési forma. Csak ehhez jó filmeket kellene csinálni, ami rizikós.

IMYke2.0.0.0
"ha nem akarnák túlzottan majmolni az eredetit."

Ha nem tennék, akkor meg azért kapnák az ívet. Értsd meg te is, hogy egyszerűen nem lehetséges - üzleti és pénzügyi öngyilkosság lenne! -, hogy az élőszereplős anime/manga feldolgozás ne látványosan karakterizáljon. Darabokra szednék a készítőket.