Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudtommal nem.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

ronihun
Bocs h ilyet kérdezek de külföldrõl mey a gõzõs?😄(ez érdekesen hangzik)
Tehát ha vki németországba lakik pl az tudja használin....légszi válaszoljatok utána törölhetitek csak fontos lenne..kösz

...

Nem értem hová ez a sietség... még elkapkodjuk a válaszadást 😄

Ezek a hozzászólások szerintem szabadon garázdálkodó szpojlerek, úgyhogy nem-nagyon érdemes továbbolvasnia 1-1 bekezdésnél, aki nem látott valamit.

Kedvenc anime jelenetet nem választanék, mert vannak 'kedvenc' jelenetek, részek szinte minden animébõl, és ez nagyon nehéz választás... a kategóriánkénti felbontás jobban tetszik 😊

Szívszorító jelenet: Elfen Liedben, kettõ is: Az egyik amikor az egyik szegénykém kezetlen-lábatlan fekszik egy mûtõasztalaon, és beadnak neki egy mérget. A másik ugyaninnen, amikor Nyuu-san visszaemlékezésében a gonosz kisfiúk halálra vernek egy ártatlan kutyát.

Kedvenc csatáim: Hellsingbõl: Alucard és Anderson atya küzdelmei, ha még választani kellene, akkor Narutobol azok a csaták, amikor Shikamaru küzd (az néha olyan, mintha sakkoznál verekedõ emberkékkel 😊
[nem láttam túl sok verekedõs animét, ezért tûnhet ilyen szegényesnek ez a fajta élménytáram <#hehe>]

Legjobb szeksz jelenet: hát ha muszáj ide is írni valamit, akkor amikor féltékeny kislányok egymás melleit markolásszák, féltékenységbõl. Ezek 1-1 teljesen lehetetlen helyzetben viccesek tudnak néha lenni.

Legdrámaibb jelenet(nekem ezzel fogalomzavaraim vannak): Amikor megtudjuk hogy mit keres ott egy idõutazó, egy földönkívüli, és egy varázsló egy teljesen átlagosnak tûnõ iskolában (aki látta úgyis tudja😊

'Leg'rosszabb jelenetem biztos van, csak így nem jut eszembe egy sem...

Legfélelmetesebb jelenettel még nem találkoztam animében. Kéne valami jó ijesztegetõs 😊

Én a 'cool' -os jelenet helyett inkább egy vicces jelenetet emelnék ki (ez nálad nem is szerepel😛 ):
Amikor Ábel atya pénzhiánnyal küzködve a teájához 13 cukort kér, mert éhes is...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

biomage
senki? hm -.-

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Aztán mégis... <#hehe>

(ma meg a veszett fegyverek felirata volt elszúrva az tévében)

AMV Hell oldalán elkezdték az embereket kérdezgetni hogy az egyes részekben melyek voltak a legjobb AMV-k, szóval valószínûleg csinálnak majd egy "best of" akármicsodát.

Seth
nekem is az ugrott be elõször, de mégsem ugyanaz a kettõ 😄

PSN ID.: Beegabor

light00
Tudom, azért mondtam, de a magyarban férfi hangja van. És egy csomo anime van, amiben férfit is nö szinkronizál. :\

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

...pedig mintha kissé hasonlított volna Naruto hangjára :o

armageddon666
"Eredetiben olyan nöies hangja van 😄"

"Romi Paku or Park Romi (born January 22, 1972) is a Japanese actress and seiyū of Korean descent. Born in Edogawa, Tokyo, she graduated from the Tōhō Gakuen College of Drama and Music, and studied in South Korea."

"Television animation
# Fullmetal Alchemist - Edward Elric
# Bleach - Tōshirō Hitsugaya"

ezt a 2-t emelném ki a rengeteg szerepe közül... szal amit ki akartam hozni ^^

Talán mert nõ a szinkronja? 😄

@

light00
Nah én is tul vagyok a szinkronos FMA-n, és igy elsö benyomásra csak Ed hangja zavar. Eredetiben olyan nöies hangja van 😄
De ez jellemzö az animékre.

Hmuda
Na eddig kábé a negyedét néztem meg.

Vannak benne jó jelenetek, az "újrahasznosított" dolgok viszont szerintem elveszívették poéntartalmukat (fõleg mikor zenét vettek át a régebbi részekbõl, de van hogy egy-két anime-jelenet is volt már korábban). Eddig arányait tekintve pont ugyanannyi az igazán jó darab mint a harmadik részben. Ott is több volt a béna alkotás, szorványosan elõfordultak a teli pofával mosolygós részek és nagynéha elõfordult egy-két hangosan nyerítõs típus. Ezt a tendenciát tartani tudták ahogy elnézem.

De ami a léyneg: utálom, hogy lusta vagyok!

Már közel fél éve érlelõdik bennem a gondolat, hogy megcsinálom életem elsõ AMV-jét Weird Al "She Drives Like Crazy" címû számából és pont Yukari-chant vettem volna alapul. Erre lemaradtam róla. ÁRGH! 😛

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Az elõzõ részben más neve volt ha jól emlékszem :o

Az auto-mailt pedig most hívták így, tegnap mûvégtag volt... egyszerûen csak rokonértelmû kifejezés szerintem, nem arról van szó hogy még maguk sem tudják minek hívják.

armageddon666
"Ez az Auto-Mail nagyon dúrva"

AUTO-MAIL! AUTO-MAILnek hagyták nem fordították le valami hülyeségre XD

nem figyeltem éppen... Lustot minek is nevezték? :K

Envy visoznt Irigy lett 😞(

@

RelakS
Hú, kijött?!!? MÁST HEV!

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Sajna nem. Van benne jópár fasza klip, de jobban is leválogathatták volna.

armageddon666
Eltaláltad ^^

@

Acél Alkimistás kérdés Tûz Alkimita különkiadásig láttam
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Annak a zöld hosszú haju Homonculusnak az a képessége h bárki alakját fel tudja venni ? (és gondolom õt Al és Ed apja hozta létre nemde?)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Seth
linket(szerk.: nem kell, megvan^^) 😄
ez is olyan hosszú?

Hmuda
Ha nem szólsz el is felejtettem volna. 😛

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

armageddon666
jobb mint 3? ^^

@

AMV Hell 4. Letölteni, megnézni. Jó hogy egyáltalán eszembejutott nekem is.

Nem ér rá mindenki egész nap fórumozni 😛

biomage
Csak enyi? egy anime fan irt a kérdésemre, eröltesétek meg magatokat, biztos van kedvenc jelenetetek, meg minden, 😊 na irjatok plz

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Ez szpojlerbe kellett volna 😊

Vannak ilyenjeim nekem is biztos, csak túl szétszórt vagyok, össze kéne rendeznem a tudást az arcomban és így gonbócokká formálni.

biomage
Narutoban a kedvenc részem még az amikor a csapat kiakarja deriteni hogy néz ki kakashi 😊, és a végén megkérdezik, mi van az álacr alatt, kakashi meg muttatja, hogy még egy álarc <#hehe>

macleod2005
Najó legyen:

kedvenc jelenet(ek): Tulajdonképpen az összes, amiben Hatake Kakashi van és éppen nem veszi komolyan az embereket.

Szívszorító jelenet: Interlude: Amikor a srác végleg elbúcsúzik a csajtok, aki nem is létezik.

Kedvenc csaták: Bleach: 3. Grimmjow vs Ichigo (egyelõre csak mangában)

Legdrámaibb és legfélelmetesebb jelenet: Amon: Apocalipse of Devilman (szabadon választható, van pár...)

Legcoolabb jelenet: bleach manga, ichigo vs grimmjow 3.
Inoue Nel bíztatására lekiállt Ichigonak hogy "meg ne merj halni!". Ichigon már nincs rajta a hollow maszk, de még fekete/sárgák a szemei, és mondja Grimmjownak, "Sajnálom Grimmjow, de én most nem halhatok meg". És leszabja Grimmjowot.

Hali, összevágtam egy kis videót az õszi conról, akit érdekel nézze meg

Õszi animecon 2007

sweech
nem csak amerikai az, magyar rajzfilmekben is úgy mozog a száj ahogy kell

biomage
Hali

Egy kis kérdésem lenne felétek 😊 hu már tudjátok mi jönn xDDD ha igy irok 😄, na szóval, hogy is kezdjem,

Kedvenc anime jelenetem: azumanga= amikor chiyo chan egy pillanat alatt beszált nyamo kicsiába 😊, slayers= amikor lina és amelia énekel és a szörny mond valamit 😊,

A legsziv szóritóbb jelenetem: amikor meghal az öszes tündés kivéve bunny a sailor moon elsö epjében és megjelenik az öszes tündés szelleme, amikor tesa az utolsó FMP részben elkezdi felsorolni a neveket és Gail Mcallen hadnagyhoz ér,Richard Mardukas mondja csatában meghalt 😞 azt hittem tessa ösze essik a fájdalomtól,

Kedvenc csatáim 😊😄ragon Ball= amikor cell harcol songohan ellen, yuyuhakusho= amikor kurama egy pillanat alatt megöli inyenct, amikor uramesi megprobálja megölni apját 😊,naruto: amikor naruto harcol gaara ellen 😊, One Piece=amikor Zorro harcol Hawk-Eye Mihwakal, amikor lina testébe megy az arany testü herceg 😊, és megöli a pokol szolgáját,

A legjobb sex jelenet animében :Shuffle= amikor kaede mesztelenül lefexik rin mellé, amikor valamelyik lány megmutatja a bugyiját rinnek 😊,chobits Chi általában 😊, kiddy grave amikor lumiert megcsokolja az egyik kis lány akit hipnozisal uralnak,FMP: az utolsó elötti és utolsó rész amikor nem testileg látható kaname.

A legdrámább jelenetem:Shuffle amikor kaede bevalja asanak hogy szereti rin.

A legszarabb jelenet: bocsi nem tudok olyat de ti biztosan tudtok valami jót 😊

A legféllelmetesebb jelenet:nem is tudom, talán az a shuffles jelenet jöhet szoba, amikor kaede azt kivánja bárcsak meghalna asa, és ösze essik

és egy ucso jelenet fajta legcoolosabb jelenet, Azumanga=hát sakaki minden pillanatában amikor megy valahová 😊

És nektek mi?
Ezt az irásomat olvasátok el, az alattam lévött ne
Relaks töröld az elözö hszemet, kihagytam pár dolgot 😊

Ha megfigyeled az animeket a Japanok nemnagyon nezik a szajmozgast, egyszeruen felesleges volna. 😊
Ez ilyen amerikai idiotasag hogy ugy kell mozogni a szajnak amit mondnak. 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

light00
Érdekes...😄

#18270: Erröl szol a szinkronizálás. De rengeteg dologra nem kell figyelni, amit nézni kell egy filmnél. Egy japán filmhez képest egy animét (már bocs mindenkitöl) bárki le tud szinkronizálni.

Mennyi az unatkozó ember:o

armageddon666
lol 😄 sokra ráismerni xD ám sokra nem :c

@

fizikai törvények animékben

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Dehogy egy japán beszélésre tervezett szájmozgás ami a szavak hosszúságának függvényében változik, egy másik nyelvre adoptálni, ahol megfelelõ hosszúságú szavakat kell keresni...

light00
Persze, nem könnyü, de em a legnehezebb 😊
Animénél meg szájmozgás...hááát, nyit-zár, nyit-zár, ...😄DD
És igen, ugy fogom bepotolni.

Elszúrták a Nerima Daikon Brothers felirat-idõzítését de valami nagyon durván! Így hogy nézzem a tévébõl?

Elsõ rész számodra is ismert forrásokból beszerezhetõ, legalább az eredeti hangot hallod meg legelõször ^^.

Nem vagyok szinkronszínész, de én így tudatlanul is baromi nehéz feladatnak tartom hogy két különbözõ nyelv szövegeit, és szájmozgásátt összehozzák... (érted úgy kell fordítani! hogy a szájmozgás kijöjjön, a dialógusok, minden... nem csak az hogy pont akkor beszéljek amikor õ is beszél)

light00
Hát az még a legkönnyebb dolog az egészben 😊
Én meg pazze lemaradtam, most keltem föl, mert pénteken éjszakáztam és ugye fel nem keltettek volna az itteniek :C
Nembaj, majd bekapcsolodok. Probálok 😄

Attól az egytõl eltekintve még a szájmozgások szerintem sokszor jól passzoltak.

Seth
düh inkább

Seth
nem, automail-t mond. Bár nehéz olyan magyar szavat találni,ami kifejezné az automaizált mûvégtagot, ígymeg túl hosszú.
Az hogy lefordították a homonculusokat az szerintem jó, így lehet tudni hogy a 7 fõbûnrõl vannak elnevezve, és a nézõ várja hogy mikor tûnik fel a maradék
Plusz a szokásos rajzfilmsorozat szinkronhiba a kb 1 másodperces csúszás, már lement a jelenet, de a hangot késõbb mondják, ezt rühellem(nem beszédre gondolok, hanem mondjuk itt is az elsõ részben amikor Al elkapja a fejét, már elkapta aztán utána mondja hogy elkapom-elkapom, eredetiben jól passzolt).A másik pedig a lehalkított háttérzaj és zene beszédkor, soxor semmi nem hallatszik csak a szöveg

armageddon666
Áááááh most nem fogok tudni aludni x.x xD most Blood+os banner jött be -.- az is szinkronizálva lesz :S Slayers meg Inuyasha amik jó szinkronok voltak :\ etttõl már elõre félek XD

na mind1... anniyra jó hogy öcsém is fog így már animéket nézni :K próbáltam rávenni hogy nézzen de scak magyar szinkronnal akar -_- (nemtud gyorsan olvasni még :c alsós szegény :c)

@

Wrath - Morci. Morcos. 😊
armageddon666
Lust - Buja
Gluttony - Falánk
Envy - Irigy
Sloth - Tunya ? 😄 ez nemtom mi lehet xD
Greed - Kapzsi
Wrath - Harag... Dühös? ^^ lol? ^^
Pride - Gõgös

és vajon a Homonculusra találnak ki valami mást? Auto-mail helyett jólhallottam hogy Mûvégtagot mondott a papcsákó? vagy az eredetibe is azt mondják az elején?

@

Picar77
jaja de kit ? 😄

()() (^^)

Meg maikor jött FALÁNK....

Félek hogy a többi Homonculus neve is magyarítva lessz...

Ed hanja tényleg förtelmes, AL és viszont nem rossz. Még az ak is efgekt is bene van ami az eredetiben, tehát hogy folytottabb, mintha méylebrõl szólna...

Ennek ellenére maradok a japán verzió melett...

armageddon666
Hááát... Inuyasha azé annyira nem durva... de FMA nemis igazán a képi világa miatt...

Hanem mondjuk mikor a csávó a kislányát kimérává változtatja, hogy Rose-t megerõszakolják, meg egyébb hasonlók...

amúgy Inuyashanak tetszik szinkronja xD bár abból eredetit még nem hallottam -.- de érdekesség hogy Kaname Chidori és Kagome hangja ugyanaz eredeti, és szinkronizált verzióban is xD

@

armageddon666
de akkor ÁL ... eredetiben jó mert "Aru" vagy mi 😄 azt az jól hangzik ^^

Picar meg kiütött valakit :S

@