72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
az romaji és nem romanji
-
Tényleg nem visszataszító neked, hogy az aktuális képet szinte eltakarják a kiírások? Ennél rosszabb nem is lehetne.
Romanji karaoke
Kanji karaoke
Fansub credits
MINEK ?? -
Nekem pont egy hete volt ilyen, hogy letöltöttem a SYD negyedik részét, nem emlékszem már melyik jól ismert csapattól, akikkel eddig nem volt probléma, és tele volt nyilvánvaló ökörködéssel, pl. még egy "keikaku means plan"-stílusú is volt benne.
Éppen troll-hetet tartottak, vagy mi? -
látom 60+ üzenet...nah biztos valamin megin megy az okosság...:D és lám megin fansubság van terítéken :D -
Romanji karaoke
Kanji karaoke
Translation
Credits
Fansub credits
Mi a baj ezzel? Szerintem túlsubolásra műsor közbeni képet keress, mert ez eléggé szabványos openingeknél és endingeknél.
Átrajzolásoknál meg csak jót láttam eddig. Kicsit zavar a tudat, hogy nem az az eredeti, de általában, ha veszik a fáradságot, hogy megcsinálják ezt, akkor jól csinálják. De egyébként jobban szeretem, ha a tábla mellé írják, hogy mi van ráírva, és nem "festik át"... A szőr nem áll fel a hátamon, de nem vagyok oda értük.
Ruley, nem troll-sub, maximalista. Little Wing-re azért írták rá, hogy Little Wing, mert az オープニングチーマ-ra is ráírták fölötte, hogy Opening Theme, meg alatta - na az előző beírása sem hiszem hogy jó lett, ezt meg sem próbálom - is ott van, hogy Lyrics by... közte hagytak volna szünetet? elfér ott szerintem...
A legalsó I have nothing to lose nem tudom mi akar lenni... illetve a layout rossz, és az Encoder rész már tényleg zavaróan tolakodó. De egyébként nem találom annyira visszataszítónak. -
Anime-Kraze nem hinném hogy trollkodik,elég régóta csinálnak subokat. Egyszerűen túlzásba vitték, fényezik magukat -
Ez meg már egyértelműen trollsub, még az angol "Little Wing"-re is még egyszer ráfeliratozták hogy "little wing".
Gondolom ők is veled értenek egyet, és valami frappáns demonstrációt akartak hogy miért is szarok az ilyen eltúlzott feliratok, az meg már mellékes volt nekik hogy a nézőkkel csesznek ki közben. -
Ha nem láttad azt a filmet amire utalnak,akkor tökmind1, nem fog feküdni a poén. Én is azon vagyok, hogy sokszor inkább zavaróak,mert olyan triviális dolgokat írnak le , hogy hajmeresztő
Amitől még feláll a hátamon a szőr, ha átírogatják ,átrajzolják a frémeket is. Elismerem, nagyon sok a szépen kivitelezett munka ezek között is, de hagyják már meg olyannak,ahogy azt eredetileg megcsinálták.
Még1 példa,amikor túlzásba viszik a fandubságot. Bocs a minőségért,de youtubeon nem találtam jobbat. Naszóval egy opening
Ahogy nem kéne:
Ami tökéletesen elegendő volna:
-
Csak TL note-ra gondolok, ha át is írják az alapszöveget az tényleg fura. -
azt mondjuk annyira nem szeretem ha annyira amerikanizálják... név megfordítása is eléggé zavaró sokszor -
Rakják a kép feletti feketébe :D -
Meg az is jó ötlet amikor átváltják a yen-t dollárba. Mondjuk nekünk speciel fölösleges, de a nyugati nézőknek biztos nagyon praktikus, főleg ha csak egy számjegy, meg se kell állítani miatta. -
jah csak ne olyanokról akik idióta legördülő keretbe rakják a TL notet ezzel eltakarva a kép tetejét :D -
Én kifejezettem örülök, h pl. Occult academy esetében meg van jegyezve, h pl. ez a jelenet, vagy ez a tárgy ebböl meg ebböl a filmböl van(1. részben tulzásba vitték, de 2., 3. résznél kis betümérettel röviden leirják).
De ez vonatkozik más note-okra is, ahol apro informáciokat tesznek hozzá az adott anime-hez. -

A mozi módi feliratosok is példát vehetnének róluk :DD -
-
Még szerencse, hogy általában van választék, ha meg nincs választék, akkor általában az a kevés ami van, az is az Imykének megfelelő változat :)
Ezen most nem kell összeveszni.
De mondjuk egy Gintamát ilyenek nélkül nem bírtam volna elképzelni... néha nem is tudnám, hogy épp abban a részben van valami rejtett extra, ha nem írják oda, de mivel odaírják, elolvasom minimális plusz fáradsággal az egyáltalán nem zavaró megjegyzést, és örömmel konstatálom, hogy milyen ötletesek voltak az anime készítői. -
Elhiheted, hogy a fansubberek nem azért raknak megjegyzéseket a feliratokba, hogy jól kitoljanak a nézőkkel... Őszintén szólva én még nem is láttam olyat, akit ennyire zavarna ez az egész. -
Úgy, hogy engem nem hagy hidegen mit látok a feliratokban - és a nagy filmek esetében nem módi. Ennyi. End of Story.
-
És hogy jönnek ide a "nagy filmek"? Engem teljesen hidegen hagy, hogy ott mi a módi. -
hát ez a Black★Rock Shooter elég gyenge valamivel többre számítottam... folyamatosan néztem mennyinél tart a rész... elég unalmas volt... nem ajánlom egyszeri megnézésre sem -
Vannak azért olyan fansubberek is akik a neked tetsző módon, szabvány betűtípussal, csak a lényegre szorítkozva, hivatalos stílusban dolgoznak.
De olyanok is vannak akik próbálják stílusosan kiszínezni, formázni a betűtípust, TL note-okat beletenni, egyes kifejezéseket nem lefordítani. És ezek is elég népszerűek a letöltőhelyeken.
Nem arról van szó mintha rá lennének erőltetve az emberekre a túlkombinált subbok, épp ellenkezőleg, a nagy filmek azok ahol van egy "hivatalos" stílus "ez van ezt kell szeretni" alapon, animéknél viszont a rajongói közönség fogadta el hogy ezeknek is megvan a maga helye.
-
Hidd el, nagy filmek esetében sem teszik képernyőre az idegen szavak, vagy népi szokások/ételek jelentését...
...akit érdekel: google
-
Vannak olyanok, ahol ez nem lenne jó megoldás. -
Továbbra is tartom: a megjegyzéseket tegyék egy külön textbe, a fordítás mellé és kész. Ne fontoskodjon nekem senki bele a filmbe!
-
Jah "apró hülyeségek" alatt a hadakozós részekre utaltam. Amikor a srác fakarddal hárítja a lövéseket, vagy amikor a milliomospalánták bombákat hatástalanítanak. de szerintem is jó volt. Bár én az ilyesmik miatt 9/10-et adtam rá. :D -
Az első rész nem sokat ér. Nézz meg és haladj tovább :) -
Princess Loverről pedig áradoztam milyen jól kezdődött :) aztán mikor jöttek a harcok, meg a bonyodalom, onnantól már nem tetszett annyira :\ De meghagytam neki a kezdeti "WOW 10/10" pontszámot, amiért TTGL (szerintem) szar kezdetének ellenére megadtam a 10/10-t... -
Nézz Sayonara Zetsubou Senseit :D 2-3 másodpercenként pause-t kellett nyomnom első évadnál, hogy elolvassak minden szart xD mondjuk ez nem éppen TL's note volt, hanem simán lefordították a falfirkákat ^^
Egyébként pl. egy Gintamánál kell az TL's note, és jó ha menet közben van. Utólag valszeg nem olvasgatnám, előre ha épp kihagyom akkor megszívtam, szóval jó, hogy ott van, hogy "keikaku means plan" ...
Spice and Wolfnál mondjuk az ending után tették :D de azok összetettebb dolgok voltak, amik ilyen megjegyzésbe nem fértek volna be. -
Bezzeg a Princess Lover-ről nem írtál, vagy nem olvastam. :D Nekem tetszene a Blacksmith is, érdekelt a világ és a két főszereplővel is meg tudtam volna békélni, csak félbevágták az egészet és nem is valószínű, hogy folytatják. :/ -
Minden subber fejét a falba passzíroznám, amelyik ezeket a "megjegyzéseket" erőlteti.
-
az a szomoru, h csak sub volt, nem az anime-hoz tartozott...de szerencsére a 2. és 3. rész már nagyon jó lett nem voltak ilyenek benne, csak 1-2 note, h melyik jelenet melyik filmböl van :) -
De ugyanaz a szitu :D Anime (ill itt lehet csak a subberek, bár nem hiszem) hülyének nézi a nézőt :D -
Seiken no Blacksmith
12 rész amiben semmi nem történik, és az is rosszul... -
2. és 3. részben már jó a felirat, minimálisra vett note pont elég. Az anime is egyre jobban tetszik, csak nemtudom eldönteni, h ez most komolyabb stilus akar lenni v csak egy paródia/hülyeségek egy helyen :D
Mindenesetre jók a poénok benne jót szorakozok rajta. -
Az másik anime...
-
Te sem szereted Kuroko hangját? -
Egyetlen jó benne az openingben levő 5 másodpercnyi vonós rész volt. -
Ez a Needless ending nagyon komoly.
-
Elkezdtem az Occult Academy-t, felénél járok az elsö résznek, de nem igazán értem...most ez mi akar lenni? filmek paródiája?...
A másik a Ricz/Ronin felirat nagyon gáz, mikor mutatnak egy képet és note-ként oda van irva, h mosolyog...neee b+ észre se vettem...vagy valaki sirt erre oda van irva note-ba, h a sok orrfujástol kivörösödött az orra...ne tényleg? egyszerüen idegesit, még szerencsre, h másik csapat is csinált forditást, remélem az jobb...ha nem akkor inkább angollal nézem...