72814
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Zomil
    Nah lehet 10bit miatt váltanom kell lejátszot, mert vlc még nem támogatja, csak a nightly build...megnézem hogy müködik, de nem sok jora számitok :S
  • Lelouch
    Biztos nem azért csinálja a Madhouse, hogy a pénzt kidobja az ablakon, valószínűleg így éri meg nekik. Így újabb nézőket és rajongókat tudnak szerezni, és amúgyis már 7 év telt el az utolsó OVA óta. De valószínüleg szerepet játszik benne a stúdióváltás is, elvégre a hangok is le lettek cserélve.
  • efti
    Eros a gyanum hogy kb mindenki ugy indul (kiveve a vegtelen sorozatokkal behuzott emberek) es elobb utobb olvas olyan ismertetot ami alapjan nekikezd futo sorozatnak is.
  • Zomil
    akkor meg mi értelme van ennek az ujnak? :D
  • Lelouch
    Az első sorozat és az ovák is a mangát követték végig...
  • Zomil
    hm, lehet meglesem :)
    utána olvastam és ez a manga követése, és nem kell hozzá az elözö sorozat, mert annyi a különbség, h ez a mangát követi, mint fma:b-nél.
    bár elvileg ez egy never ending sorozat lesz...szoval igy meg nemtudom :D
  • LasDen #49384
    most olvastam, hogy október-novemberbe egy 3 részes Bakuman x SKET Dance crossover lesz...többet nemtudni
    hát kíváncsi leszek, hogy mit akarnak ebből kihozni, mert nem látom hogy a 2 sorozat hogy találkozhatna, de gondolom bakuman történetétől független lesz és fogadok hogy Roman is benne lesz :DD

érdekes, hogy crunchyroll a szezonba nem jeleskedik túlsok simulcasttal, pedig ilyenkorra már beszokták jelenteni, de eddig csak a Kimi to boku van....
  • Lelouch
    A HxH-t mindenképpen érdemes nézni szvsz.
  • LasDen #49382
    ismerős, bár én időnként ebből-abból 1-2 részt megnézek vagy valami, de nem nagyon találok olyat, ami úgy igazán érdekes lenne....
  • BEAST #49381
    Van egy végtelennek tűnő ptw listám, de semmi sem érdekel róla. :(
  • LasDen #49380
    érdekes, hogy korábban csak befejezett sorozatokat néztél mostmeg már a szezonos sorozatokat is követed....mivan elfogytak a nézhető sorozatoK??? :DDD
  • BEAST #49379
    Kyokai Senjo-t remélem valaki elvállalja mert érdekelne.

Megnéztem a C³ első részét és érdekesnek találtam. Hirteken a Kannagi jutott róla eszembe, csak itt már az első részben pironkodik a leányzó és úgy általában idegesítőbb is. :D

Belenéztem az új Hunter X Hunter-be, az eredetit sosem láttam, de ezt lehet nézni fogom majd.

Fate/Zero pedig alap nézős lesz.
  • LasDen #49378
    Phi Brain: puzzle puzzle puzzle....folyton csak ezt nyomják...még jó is lehet, de ez a folytonos puzzle így puzzle úgy...

Maji de Watashi ni Koi Shinasai: gyors, intenzív egy pillanatra sem leülő 1. részen vagyunk túl...valamiféle történet is lehetséges, nemtom, de a karakterekkel is foglalkoztak egy picit szóval, de korrekt volt és érdekes is lehet még :D

viszont a Kyokai Senjo no Horizont senki nem akarja fordítani...ez így nem okés....:D
    és most nézem...kijött az onigamiden??? coool...
  • Zomil
    Ao no exorcist vége: Nem volt rossz, de annyira nem is dobtam el az agyam töle...föleg az végén az anime original befejezés nem tetszett...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ez az érzelgös sátán nagyon gáz volt, h azért kell uj világot csinálni, mert a szerelmével ezt álmodták meg...

Egy olyan 8/10-et adnék rá, végülis a vége kivételével egészen tetszett.
    A filmet annyira nem várom.

Dantalian no shoka vége: Nah hát nekem ez nagyon tetszett. Kamisama dolls mellett ez volt a másik kedvencem a szezonbol. Egyszerüen annyira jo hangulata volt az összes résznek...Nagyon furcsa volt ez az epizodikus megoldás, mert sztem ilyen anime-t nem láttam ahol ne lett volna szinte semmilyen fötörténeti szál és mégis nagyon jo volt.
    Számomra 9/10, és az opening nekem a szezon legjobb op-je :)
    Egyedül azért vagyok szomoru, mert OVA már nem lesz(mondjuk most hirtelen nem tudom miért, csak olvastam valahol, h lefujták) :(
    Pedig ebböl is szivesen néznék még 1évadot. A szereplök is nagyon jol eltaláltak voltak, érdekesek voltak, jo volt a személyiségük.A grafika is nagyon szép és egyedi volt. Szivesen láttam volna több részt a könyvégetö párossal, ök is nagyon tetszettek.
    Eléggé kiált egy 2.évadért. Mivel LN adaptácio igy gondolom anyag lenne hozzá még.
    pl. a fehér haju lányrol kb. semmit nem tudtunk meg azon kivül, h Huey vmi örök idökön át tarto fogságbol akarja kiszabaditani.
    Olvasgattam és több 5let is van rá ki lehet: egyrész arra gondolnak, h a 3 kapuör alteregoje egyben(vagyis, h belöle jött létre a többi olvasás hercegnöje). Másrészt egy olyan 5letet is olvastam, h ö Pandora(itt az utolso részben volt egy láda amiböl fekete izé jön ki, meg ugye a minotaur kapuör).
    De igazábol fogalmam sincs ki lehet ö :S
  • RelakS
    szerintem Oosakát fogod szeretni, mert már annyira hülye, hogy szó sincs rá :D
  • edios
    azumangából még csak első rész ment le, elég wtf hangulatom volt utána (nem feltétlenül rossz értelemben). de majd még néhány epizódot tuti megnézek, csak most 1 fokkal felnőttesebbre vágyok :)
  • Lelouch
    A Midori no Hibi még talán belefér, ha már az AnoHana is volt ajánlva...
  • edios
    KÖSZI mindenkinek!!

2011-ben már nem fogok éhen halni, mert lesz mit nézni ebéd közben :)
  • Lelouch
    School Days? :D
  • RelakS
    Azumanga Daioh valahogy kimaradt :D
    Midori no Hibi? Vagy az varázslat?
  • Győri Devi
    Kimi ni Todoke, Usagi Drop(itt 30as a főszereplö de sztem belefér), Honey and Clover, Cross Game, GTO hirtelen ezek jutnak eszembe
  • Lelouch
    Kaiji? Avagy mi történik, ha (az NHK-nál maradva)egy Satou-hoz hasonló lúzer nyakába hatalmas adósság szakad...
  • Ruley
    "Van esetleg még ilyesmi anime? ami nem fantasy, nem robotos, nincsenek benne ufók stb, hanem elejétől a végéig földhöz ragadt.. és mondjuk japán fiatalokról >18 szól?"

Így megfogalmazva, igen, rengeteg. Szerintem amiket én vagy 100 sorozatot megnéztem, azoknak nagy része ilyen, mármint napjainkban játszódik, no ufo, no varázslat. Többek között ökörködős vígjátékok, nyálas románcok, mézes-moés cukiságok, stb.

A Sayonara Zetsubu Sensei az pl. első kategóriába tartozik, abszurd humorú őrültség, bár technikailag tényleg a "mi világunkban" játszódik.

Ebben a világban játszódik még pl. a Toradora, a Bakuman, az AnoHana, a Denpa Onna, a Clannad, a Nichijou, és a K-on is, de ezen túl ezek elég más-más stílusokba tartoznak mind. (Ezek mind fiatalokról szólnak.)

Ha viszont konkrétan ilyen naturalista, fél-cinikus dolgot keresel mint a NHK, akkor passz, én nem sok olyat láttam.
  • LasDen #49367
    nemtom lűttad e...Nana...asszem az olyan...:D
  • edios
    épp most fejeződött be Welcome to the NHK.

kapásból egyik kedvenc animém lett. realista felfogású, humor és sötét hangulat között egyensúlyoz végig, és ugyanezt a felfogást követi a vége is. nem nyálas happy end, de óvatosan optimista.

van esetleg még ilyesmi anime? ami nem fantasy, nem robotos, nincsenek benne ufók stb, hanem elejétől a végéig földhöz ragadt.. és mondjuk japán fiatalokról >18 szól?

most tervezem nézni Genshikent, és olvastam egy bizonyos Sayonara Zetsubou Sensei-ről, ami még okés lehet.
  • Ruley
    Kösz.

Így most a Bakuman és az Ika Musume egymás után teljesen visszarepített a múlt őszi évadba.

• Lelouch
    Legújabb CCCP-t ajánlom, nekem állítgatás nélkül visz mindent.
  • Ruley
    Milyen öröm azzal kezdeni az új évadot, hogy az összes letöltött animém hibásan jelenik meg, és a nyaatorrent kommentjeiben az 8bit-fag és a 10bit-fag megnevezésű úriemberek egymást szidják amiért egyik sem hajlandó formátumot váltani.

Valaki elmagyarázná hogy tudom megnézni az új animéimet anélkül hogy meg kéne tanulnom a videolejátszás rejtelmeit?
  • Zomil
    Lol...Dog Days-böl bejelentették a 2. évadot...mondjuk én még csak a felét láttam, mert a forditonak elromlott a gépe és majd csak most tudja forditani, de annyira sztem nem volt jo...persze kellemes meg jopofa, de inkább közepes :)
  • LasDen #49361
    C3 - sokminden kisülhet belőle, de ez a fiya csaj az idő nagy részében idegesítő lesz...

bakuman2 - onnan folytatódik ahol vége lött, néztem volna még sokáig, kíváncsi vagyok hogy alakul majd...de ugye olvastam itt a spoilereket és halványan emlékszem hogy mi, de na...:D
  • LasDen #49360
    erre gondoltam nah....csak más rémlett...:DD
  • Lelouch
    Hol? A 3. évadis csak augusztusban lett hivatalos...
  • LasDen #49358
    korábban azt olvastam hogy folytatódik majd a 4. évaddal....
  • Lelouch
    Az új Beelzebub OP viszont rémgyenge lett... ED-ből is jöhetne már végre valami komolyabb.

A Fairy Tail anime meg valószínüleg befejeződik majd egy időre a legújabb arc után.
  • LasDen #49356
    hmm...fate zero meglepően jó volt...bár ha az ember nem vár tőle semmit, akkor nem nehéz..::D
    valaki korábban írta, hogy a CG szar, de szerintem egészen jó, láttam már sokkal rosszabbat..érdekesnek ígérkezik....

beelzebub új ED-je meg beteg...:D
  • Lelouch
    Index movie bejelentve... Miért nem 3. évad jön, vagy a pletykák szerinti Railgun movie? Remélem valami anime original shit dologgal nem vágják majd el a folytatás lehetőségét.
  • Lelouch
    Animator Suzuki Shunji (the general animation director of "Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone") posted on his twitter that the sales of Kadokawa's anime titles in this spring and summer were terrible. He attended a private meeting of people in the anime industry and heard that Nichijou was far from break-even point as well as R-15 and Itsuka Tenma no Kuro Usagi. He said the reputation of Kyoto Animation has been completely lost.

Ezek után én nem várnék 2. évadot. Remélem a Sword Art Online és Accel World kettőst nem a Zexcs fogja csinálni, mert akkor azok is halálra vannak ítélve.
  • Zomil
    Kamisama Dolls-t is befejeztem: 9/10
    Nagyon tetszett, az zenék nagyon jok voltak, op is nagyon jo. A történet is érdekes. Mondjuk itt is a történet komolysága mellett volt néha marhulás, ez 1-2 helyen nem tetszett, de összességében várom a 2. évadot és nagyon ugy néz ki, h meg is csinálják. :)
    mondjuk a végén vártam, h Kyohei megmozditsa kukurit... :)
  • Zomil
    Itsuka Tenma no Kuro Usagi befejezve: Összességében nagyon tetszett, bár örültem volna, ha egy picit komolyabb történetet kapunk...mármint egész komoly volt a történet csak teli volt marhulással :D
    De egy 8/10-et igy is dobok rá és örülnék neki, ha lenne egy 2. évad :)
  • LeWyTy
    kösz a tied is