FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
"Van esetleg még ilyesmi anime? ami nem fantasy, nem robotos, nincsenek benne ufók stb, hanem elejétől a végéig földhöz ragadt.. és mondjuk japán fiatalokról >18 szól?"
Így megfogalmazva, igen, rengeteg. Szerintem amiket én vagy 100 sorozatot megnéztem, azoknak nagy része ilyen, mármint napjainkban játszódik, no ufo, no varázslat. Többek között ökörködős vígjátékok, nyálas románcok, mézes-moés cukiságok, stb.
A Sayonara Zetsubu Sensei az pl. első kategóriába tartozik, abszurd humorú őrültség, bár technikailag tényleg a "mi világunkban" játszódik.
Ebben a világban játszódik még pl. a Toradora, a Bakuman, az AnoHana, a Denpa Onna, a Clannad, a Nichijou, és a K-on is, de ezen túl ezek elég más-más stílusokba tartoznak mind. (Ezek mind fiatalokról szólnak.)
Ha viszont konkrétan ilyen naturalista, fél-cinikus dolgot keresel mint a NHK, akkor passz, én nem sok olyat láttam.