72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
A képet maga Yog-Sothoth osztotta meg, szóval szerintem teljesen autentikus. :)
-
Miért? Cthulhu olyan ari :D -
Csak egy gyerek gondolhatja így. -
-
-
Júliusban fog véget érni a Deadman Wonderland manga is. Kicsit sajnálom, de már nem nagyon lenne hová tovább folytatni. -
Watera Ringo -t megprobalhatnad. Nezegetem az akkordokat, de felek nekem ebbe beletorne a kezem :( -
Júliusban véget ér a SKET Dance manga...
remélem lesz anime is :) -
Akkor csak valami nagyon hasonlo? Probaltam rakeresni, de nem talaltam semmi mast mint a shisekai yori-t -
Az endingre gondolsz? Nem hiszem, hogy máshol hallhato lett volna. -
Nem tudom, én utálom őket. :D Mondjuk amilyen népszerű Kanon az anime nézők körében, szerintem nekik tökmindegy az egész tálalás, amíg kapnak valami Kanonnal kapcsolatosat... -
Elkezdtem a Shinsekai Yori-t. Honnan ismeros az outro zeneje? Valami mas animeben mar biztos hogy hallottam.. -
varázs lányokra van igény, nem? -
Kiváncsi leszek az eladási adatokra. -
Magical☆Star Kanon 100% OVA: Most erre tényleg volt igény? 
-
Sosem gitároztam, nem is értek hozzá, úgyhogy teljesen laikusként írom a véleményemet. Szépen játszol, de néhol mintha kicsit "ráfeszülnél", megtorpansz, túl nagy erővel, darabosan pengetsz, ezáltal kissé szakadozottá válik a ritmus. Neon Genesis Evangelion OP-jét mondjuk szívesen meghallgatnám! ;) -
Nekem is tetszett, a témávan az egyik kedvencem lett. :D -
Egyetértek.
Valahogy nem is volt zavaró a fanservice. A karakter dizájn is remek volt. -
kellemes darab volt... -
"Hatsukoi Limited" + OVA = 8/10 - Mindenkinek látnia kell, aki még nem tette meg :) -
Megpróbálom letölteni, és kiderítem, nekem mennyire jön be, ezek után :) -
Nem akarok spoilerezni, de Motoko még nem a Section 9 tagja ebben a részben, sőt, a saját testének sem tulajdonosa. ;) -
Prof William #60134 Biztos kevés volt a Section 9 pénze ezért kellett ilyen Tesco gazdaságos robottestet venni az őrnagynak. -
Vontatottság nélkül is lehetne mangahűnek lenni. -
A 12. részben Armin utal valamire egy feltételezéssel és Eren korábban, amikor először előmászott... Szóval van már egy sejtésem nekem is, de a mangát nem olvasom.
-
Szerintem be akartak mutatni a azoknak akik mindig sírnak, hogy miért nem mangahűek az adaptációk. :D "Nesze nektek mangahű adaptáció!" :)
Nekem egyébként a manga sem tetszik. Mármint első néhány rész nagyon jó volt. A titánok félelmetesek voltak, de aztán mikor meglebegtetik, hogy mik is valójában... elvesztettem az érdeklődést. (Elspoilereztem a mangát előre, és nem voltam hű de elragadtatva) -
Gargantia 12.: Na, itt legalább nem volt kecmec, kis lelkizés után egy (másik) repülő mókus lett a világ megmentője és elkezdődött a zúzás... 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az ezredesről lehetett sejteni, hogy valójában milyen állapotban van és azután, hogy a Striker mit tett/tesz, nekem még mindig gyanús Chamber. :)
-
Nerawareta Gakuen: Tegnap szóltam róla (#60088), az előbb néztem meg. Hát... nem az lett, amit vártam, vagy amit a rövid ismertető sugallt. Sokkal inkább romantikus dráma, mint misztikus - időutazós (nem spoiler) thriller. Elég hosszú is, talán emiatt is csalódást keltő, hogy mire a lényegre sor kerülne, a néző már félig elálmosodik és nem igazán tud figyelni rá. Pedig ott olyan jelenetek jönnek, amelyek egészen... furák a korábbiakhoz képest. Nem is mondhatnám, hogy teljesen értem, mi történik, vagy hogy miről folyik a társalgás éppen valami patetikus virágnyelven... viszont túl hosszú is ahhoz, hogy kedvem legyen újranézni. Ez így 6/10. A látvány és a zene nagyon illik hozzá (ha a Garden of Words "wallpaper"-nek minősül, akkor ebben is szép számmal vannak ilyen jelenetek, a Sunrise sok pénzt beleölhetett :) ) és sima romedy-ként teljesen jól is működne (az enyhe josei-utalások ellenére is), de így a vége kicsit katyvasz lett. Amúgy az eredeti regény 1973-ban íródott, tehát nem lehet mondani, hogy tipikus mai sablonsztori (inkább azok őse), de a modernizálás nem biztos, hogy jót tett neki.
-
Lehet én vagyok túl kritikus, nézd meg, és utána azért írd le, mennyire voltál elégedett azzal, amit te láttál.
Én már a képek és a pár napja ide berakott trailer alapján eleve nem túl derűlátóan álltam neki, és sajnos azt kell mondjam, hogy nem ez az a GitS, amire vágytam. De lehet, hogy csak én raktam túl magasra a lécet... -
Most kissé lelombozódtam. :( -
Oh már meg is jelent?
Majd meglesem :) -
Ghost in the Shell: Arise / Border 1:
OP: Egyenesen gyenge, sem zene, sem látvány terén nem üti meg a mércét.
Animáció: Gyenge/közepes (alacsony animáció per másodperc szám, különösen a harcoknál feltűnően)
Karakter desing: Gyenge/közepes (Motoko leggyengébb inkarnációja eleddig)
Technikai desing: Közepes (Akad néhány látványos elem, pl. Motoko motorja, de a "Mobile Land Mine" robotlányok nálam már kiverte a biztosítékot)
A történet hozza többé-kevésbé a GitS politikai/katonai/társadalmi szinteken mozgó nyomozós szintet. Ezzel együtt sem túl gördülékeny az egész, és szerintem túl sok szálat hoztak össze, amit aztán túl egyszerűen oldottak meg. Sajnos közel sincs a technikai háttérlátvány az elődökhöz, a fegyverek, Logichomák, robotok, miegyebek egy kissé elnagyoltnak, vagy éppen túl bazáriak (az 501-es osztag "orvos-robotja").
Hozzá kell tenni, hogy a 10 percben máris kapunk egy meztelen zuhanyzós jelenetet, ami ugyanakkor pontosan 0 értelemmel bír (úgyse mutatnak semmit, hiszen nem hentai produkció). Hasonló probléma a sok alsóneműs Motoko jelenet - fanservice-nek gyenge, mert nincs jól megrajzolva, értelme pedig nem sok van (akár lehetne sima ruhában is).
Konklúzió: Végre egy új GitS sorozat, a forgatókönyvek még rendben is lennének, de látványosan gyengébb a vizuális és audió élmény (mert a zenék is a mélységből néznek fel a SAC fülbemászó muzsikáihoz képest). Valahogy érződik az egészen, hogy akartak egy jó kis pénzharácsolást, mert a SAC népszerű volt anno, de kb. fele annyiból akarták az egészet kihozni. Kár érte. Ettől persze még nézhető az Arise, de a kanyarban sincs a SAC/SAC 2nd GiG-hez képest... :\ -
K*rva jó, meghoztad a hangulatom a folytatáshoz, már tűkön ülve várom... 
Azt mondjuk megértem, ha egy 1+ éve futó sorozatnál pár recap-ot beszúrnak (mint nemrég a Space Brothers-ben az 50-52. részek, mert ott azért elég sok minden történt), de ez egy fókuszban lévő sorozat, sokan nézik, az eddig történtek egyszerűek, mint a faék, szóval kicsit korainak érzek bármiféle recap-ot.
-
Azért a biztonság kedvéért, hogy senki se felejtsen el semmit, a 14. rész teljes egészében recap lesz.
-
Mondjuk a viselkedésére meg lesz a magyarázat és nem marhaság, ebben az epizódban meg nem is annyira arra, hanem azokra akartak figyelmet szentelni, akik ott voltak vele. De ezt mondtam én is már jópár résszel ezelőtt, hogy biztos sok manga fan örül, hogy 1:1 követi azt, lényegében egy füzet egy epizód, de nem kellene, mert túlzottan elhúzzák. Trostra max olyan 5-6 részt kellett volna szánni, ezzel együtt most 8 rész volt és még minimum egy hátra van. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valószinüleg Trost végére érnek a kövben, de amiatt is annyira rossz, hogy így szétnyújtották ezeket a részeket, mert nem lesz valami nagy izgalom utána, hanem helyette leül majd a sorozat olyan 4-5 részre minimum és csak utána indul be (bár az jobb lehet Trostnál, meglátjuk). Ez így nagyon rossz ütemezés. -
Nem csak az előzőről, majdhogynem a komplett eddigi évad benne van. -
Az a szomoru, hogy a részek elején lévö 2perces összefoglalás mindent elmond az elözö részröl :D -
Az előző (11.) rész végén a preview alapján már azt hittem, megint jön egy kis zúzás, erre az egészet lerendezik (ez is kérdőjeles, amilyen röhejes volt a saját magát pofán verő és kiütő "alak"...) az első három percben és utána megint Eren lelkét kell rugdosni húsz percen át? Azét, aki lépten-nyomon hergeli magát a titánok ellen és eddig akaratból, makacsságból megcsinált mindent? Most már én is azt mondom, hogy időnként tele van f*szságokkal az egész, szándékosan szétnyújtva, elkenve, pedig mostanra egy 12-13 részes évadot piszok pörgősn és sokkal egyértelműbb pozitív hype-al le lehetett volna hozni. A temp értékelésemet le is húztam 8-ról 7-re az AniDB-n. Amúgy ott (is) az utolsó három rész értékelése eddig a legrosszabb és ez a 12. lett most a legalacsonyabb, 3.6 körüli.
-
Mondtuk. :)
-
EnxTheOne #60117 attack on titan 10 rész
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!enm gondoltam volna hogy ez is egy mechás sorozat lesz :D