FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Nerawareta Gakuen: Tegnap szóltam róla (#60088), az előbb néztem meg. Hát... nem az lett, amit vártam, vagy amit a rövid ismertető sugallt. Sokkal inkább romantikus dráma, mint misztikus - időutazós (nem spoiler) thriller. Elég hosszú is, talán emiatt is csalódást keltő, hogy mire a lényegre sor kerülne, a néző már félig elálmosodik és nem igazán tud figyelni rá. Pedig ott olyan jelenetek jönnek, amelyek egészen... furák a korábbiakhoz képest. Nem is mondhatnám, hogy teljesen értem, mi történik, vagy hogy miről folyik a társalgás éppen valami patetikus virágnyelven... viszont túl hosszú is ahhoz, hogy kedvem legyen újranézni. Ez így 6/10. A látvány és a zene nagyon illik hozzá (ha a Garden of Words "wallpaper"-nek minősül, akkor ebben is szép számmal vannak ilyen jelenetek, a Sunrise sok pénzt beleölhetett :) ) és sima romedy-ként teljesen jól is működne (az enyhe josei-utalások ellenére is), de így a vége kicsit katyvasz lett. Amúgy az eredeti regény 1973-ban íródott, tehát nem lehet mondani, hogy tipikus mai sablonsztori (inkább azok őse), de a modernizálás nem biztos, hogy jót tett neki.