72816
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Bachstein
    Kérdés, hogy mikor. Ahogy olvasgattam itt a hozzászólásokat, páran azt írták, hogy túl kevés az anime-anyag ahhoz, hogy belevágjanak egy újabb évadba.
  • Lelouch
    Szerintem jó volt az epizód. Bár én általában bírom az ilyen elmélkedős részeket.
  • Lelouch
    Tuti hogy fogják folytatni... Amilyen sikeres, ostobaság lenne nem foglalkozni vele a továbbiakban...
  • EnxTheOne
    hxh:

új rész kicsit unalmas volt, már várom a komolyabb harcokat :D
  • Bachstein
    Hát igen, ez is véget ért. Sajnos elkövették azokat a hibákat, amiket gyűlölök az animék többségében: Úgy ér véget a széria, hogy nincs vége, még egy szakaszt se zártak le (mint a Berserknél a Golden Age Arc), elnyújtották, elhúztak részeket, pár karakterből túl sokat kaptunk, párból pedig túl keveset. Ettől függetlenül a rajzolás nekem nagyon bejött, zenék kiválóak voltak, maguk a karakterek is érdekesek, tetszett a környezet és az alapfelállás, volt benne durvulás, a végső összecsapás azért tényleg baromi pofásra sikeredett. Nálam is olyan 6-7/10 a végén, aztán majd meglássuk, jön-e a második évad...
  • Bachstein
    Ezen most felnevettem. Igen, sokat gondolkodtam, hogy ennyire igénytelenül és hasraütés szerű módon adnak angol címeket a japánok, vagy ez is valamilyen animés, ki nem mondott/le nem jegyzett szokás része (mint a kötelező opening-ek, vagy a karaokék), de egyre több helyről olvasom azt, hogy egyszerűen nincs érzékük az angolhoz, szeretnek jól hangzó szavakkal dobálózni, a jelentésük, helyes írásmódjuk nélkülözésével, mindenféle utánajárás nélkül.
  • PetruZ
    Dehogy nem. Végül is fontos szerepe van benne az időnek. :)
  • armageddon666
    Azért a Chrono Crusade nem lenne ugyanaz azzal az O-val! :D
  • LasDen #62152
  • LasDen #62151
    meg hogy minél hosszabb legyen. :D
  • Ruley
    A japánokkal nem is csak az a a baj hogy angolul nem tudnak, hanem általában az anime ipar kultúrában benne van hogy a címeket teljesen igénytelenül választják, mintegy impresszionista módon, logika nélkül, csak hogy jól hangozzon.

Azt hogy mi a Shingeki no Kyojin angolul, fél percbe telt volna megkérdezni egy a kiadónál lézengő középfokú angolos salaryman-től, ehelyett simán odakarcolták az első szavakat amik jól hangzottak a fejükben.

Vagy ott van például a Chrno Crusade, amiből nemes egyszerűséggel lehagytak egy betűt.

Meg ugye a számtalan sorozat amiknnek mindenféle írásjeleket hozzáragasztanak a végéhez, vagy a közepéhez.

Nem is beszélve az olyan nonszensz címekről mint hogy "Durarara!!", "FLCL", vagy "Inu x Boku SS".

Ha a TV-ben egy Hollywood-i film bemutatóját látod felvillanni, akkor tudhatod hogy azt fél tucat producer egy három órás brainstorming alatt választotta ki alaposan, hogy biztosan a kívánt hatást érje el. Ehhez képest az anime címválasztás valahogy így folyik:

- Te, író, Miről szól ez a script?
    - Tankcsatákról.
    - Na, akkor lehetne az a címe hogy "Tanking! Bum Panic"
    - He?
    - Érted, hát mert tankok vannak benne, az -ing olyan jó angolosan hangzik, a tankok így csinálnak hogy "bumm", a panic meg olyan feszültségkeltően hangzik.
  • Lelouch
    Egyébként most nem volt bejelentés, sőt semmi folytatásra utaló dolog nem volt...
  • Lelouch
    A manga jelenlegi állása szerint nem hiszem. Viszont pár OVA szerintem így esélyes lenne, ami a kihagyott lányokat dolgozza fel. Mivel a mangához csatolva eddig jól fogytak az ovák, sok veszítenivalójuk nem lenne.
    Mindenesetre az előrendelések nem mindig mérvadók, majd meglátjuk egy hónap múlva, hogy milyen eredményt ér el az első kiadás a Goddess Arc-ból.
  • LasDen #62147
    egész jól elvarrták az utolsó részben a dolgokat. jövőre lehetne folytatás....
  • PetruZ
    Servant x Service 13 END (AniDB): Jópofa, kellően szórakoztató és mindenképpen újszerű cucc volt egy önkormányzati iroda hétköznapjairól. A karakterek is jók voltak, volt bennük "élet", emellett az opening-et is mindig végignéztem, ami nálam ritkaság. :) Erős 7/10, remélem, azért lesz valami folytatás, vagy OVA a "párok" sorsáról.
  • LasDen #62145
    akkor jön a 4. évad? :D
  • Lelouch
    Végül csak a nyári ovát adják le. Bekapcsolódtam az élő stream-be, kiváncsi vagyok a rész végén lesz-e valami bejelentés... :D Az előrendelések alapján esélyes, hogy ezúttal átlépik majd a Manabi Line-t... :D
  • armageddon666
    Ó, ez ilyen későn derül ki? :D
    Egyébként többek között emiatt érdekelne a folytatás. Kíváncsi vagyok mit talált ki a mangaka. Szerintem elég jól felépítette a fejében a világot. :)
  • EnxTheOne
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hogy a fal nagy titánokbol készült :D
  • armageddon666
    Mire? :)
  • BEAST #62140
    Az 1. és a 7. részek miatt kapott tőlem 6 pontot a többi úgy volt rossz és unalmas, hogy csak azért néztem meg, mert nem volt más. :(
  • EnxTheOne
    egy 7 pontot szerintem megér
  • EnxTheOne
    titán end:
    Az a spoiler amibe belefutottam, arra volt egy utalás az ending után :D
  • Jakuza1
    Marmint az lenne az aprobetus resz ? :P
    Aki elakarja olvasni ugy is elolvassa, akit meg nem erdekli, annak lehet 5szor akkora is. :P
  • Lelouch
    Shingeki: 6/10-nél többet nem tudok rá adni...
  • LasDen #62135
    szokásos...
  • Inquisitor
    Gargantia Special (s01ep14-15) érdemel figyelmet vagy a szokásos értelmes részek közötti ökörködés?
  • EnxTheOne
    kint az új titán, aa rohadt lassú :D
    a letöltéssel inkább várok holnapig, akkor gyorsa le jön majd :D
  • RelakS
    A letöltőhelyes dolog nincs eléggé kiemelve? Vegyem kétszeres betűméretre?
  • LasDen #62131
    igaz :D
  • Lelouch
    Senáról is van már kép, meg benne volt a trailer-ben is...
  • LasDen #62127
    pedig még ők a könnyebben megvalósíthatók. Kodaka, Kobato és Sena kinézetét nem tudják majd kielégítően megcsinálni. A Kodakát játszó gyerek szőke hajjal máris szőrnyű :D
    Senára leszek kíváncsi. Róla még nincs promó kép. Bár a színésznő, aki játsza mellbe nem olyan erős, de az megoldható :D
  • Lelouch
    Egyébként akkor most fiú vagy lány? :D Rika meg eléggé 3DPD...
  • Prof William
    Haganai movie képek...

Hátöizé...

Bár azt meg kell hagyni, hogy a Yukimurát játszó színésznőről első blikkre tényleg nem lehet eldönteni, hogy fiú-e vagy lány...
  • RelakS
    a német címek az EL-ben sem jöttek be?
  • LasDen #62122
    szerintem valami producer láthatott magyarul valamit és mivel olyan jó a hangzása berakták. De ha már Faragóval kapcsolatban álltak, simán megkérdezhették volna, hogy jó-e :D
  • IMYke2.0.0.0
    Én a német és francia címektől egyaránt a falnak megyek :)
  • Lelouch
    Lehet csemegézni... :D

Mondjuk még mindig nem vágom, hogy miért pont a magyar nyelvet választották... Még magyar bevezető is volt a részek elején Faragó András narrálásával. :D
  • LasDen #62119
    Kitta Izumi is ugyanezt kéri most a Watamoténál :D Nem hiszem, hogy bejön az ilyen :D
  • IMYke2.0.0.0
    A kommentek persze nem szerepeltek - azt valaki írta rá