72815
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • armageddon666
    Én nem láttam egyiket sem, szóval nem tudom, hogy hogy érti a túlreprezentáltságot. De van egy érzésem, hogy nem úgy, mint ahogy például a K-ON!-ban van. Szóval valami más lehet a baja, nem az, hogy nők a főszereplők.

És nem értelmezlek félre. DasIsFucknak egyetlen baja volt a sorozattal, hogy túl vannak reprezentálva a nők. Te pedig ezt támadod, ami még bele is férne, de olyan vehemenciával, mintha a kedvenc művedet húzta volna le 4 pontra emiatt, és a toplistákon így éppen megelőzte volna valami számodra érthetetlenül túlértékel sorozat.
  • IMYke2.0.0.0
    Erősen félreértelmezel.

Éppenséggel az első évadot 5 pontra értékeltem, míg a másodikat 7-re. Hol is védem vehemensen a dolgot?
    Arról van szó, hogy Ő írja azt, hogy túl van "reprezentálva" a női nem a sorozatban... de könyörgöm... hiszen nők a főszereplők...
  • BEAST #64038
    Nem először fordul elő, hogy szélmalomharcot vív ebben a topicban, lehet ez az ő perverziója. :)
  • armageddon666
    Nagyon vehemensen védel egy animét, ami igazából nem is lett megtámadva. Mármint a srác 10/10 és top3-ra értékelte. Kell ez? :D
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor kerüld messzire az animéket, amikben "túlreprezentáltak a női szereplők"...
  • DasIsFuck
    nem valószinű hogy egyhamar megnézem, így hogy most fejeztem be a folytatását.
    Önálló műként értékeltem és így nekem túlreprezentáltak voltak a női szereplők.(mellesleg az előzmény tudatában sem változna a véleményem erről)
  • IMYke2.0.0.0
    Én az első évadot rendkívül személyes okokból pontoztam le [a végén történt valami az egyik kedvenc szereplőmmel - spoiler lenne].
    Szerencsére, a 2. évadban szinte azonnal kiköszörülték ezt a csorbát, így az helyből +2 ponttal indított.

Szóval, én például a kivételek közé tartozom.
  • Nirz
    jah ráadásul én még olyat nem hallottam hogy vkinek jobban tetszett a második évad mint az első....
  • IMYke2.0.0.0
    Ne viccelj... mondom, nézd meg az első évadot, és mindenkit megkímélsz az efféle kijelentésektől [lásd a nők, hogy nem függnek össze stb.].
  • DasIsFuck
    mondjuk én nem hívnám évadoknak, amik között közel 10 év van.
  • IMYke2.0.0.0
    "ez speciel semmilyen pluszt nem adott szerintem hozzá."

Mondom, látnod kellett volna az első évadot...
  • DasIsFuck
    amikor elkezdtem nem tudtam az első évadról:S

persze mivel helyettesítő férfi karakterek nem igazán voltak az egész animébe.
    pl a Silvius parancsnoki hídja full nőkből áll, ez speciel semmilyen pluszt nem adott szerintem hozzá.
    Az anime stílusához képest nekem túl sok volt a női szereplő.
  • LasDen #64028
    Curv...:D
  • IMYke2.0.0.0
    Nagy hiba volt nem megnézni az első évadot.
    A sorozat motorja pedig éppen hogy a nők voltak. nélkülük kábé kakit se ért volna az egész.
  • DasIsFuck
    Last Exile: Fam, The Silver Wing:
    Fantasztikus volt, komolyan mondom anime ekkora hatást még nem ért el nálam.
    Nagyon szépen felépített,kerek történet, jól felépített világ és fantasztikus csata jelenetek.
    Nem tagadom eggyik nagy bája a csatajelenetek minősége+a steampunk stílus:)
    Az sajnos más kérdés, hogy a cgi azért picit belecsúfított, animéhez képest szép, de úgy összességbe nem.

Sajnos így utólag kiderült hogy folyatáts és nagyon sajnálom, hogy nem láttam az első évadát &|
    Így volt rengeteg dolog amit kevésbé lehetett érteni, főleg néhány szereplő akik alig szereplenek és alig derül ki róluk valami, nyilván mert az előzményből kellene ismerni.
    Illetve Luszkínia célja azért számomra nem egészen volt tiszta.
    világbékét akar az exile segítségével elérni, aztán elmondja hogy igazából csak elakart menni vele...nem túl logikus számomra, hogy akkor miért kezdett háborúba

A vége meg kifejezetten tetszett, meglepett, mert nem gondoltam hogy Fam múltjáról kifog bármi is derülni.
    Olyan jó érzés árasztott el a végénél, mégegyszer megemlíteném hogy nagyon tetszett, hogy szép kerek története volt és a jobbik fajtából.(ahogy az anime sem volt tele animés klisés baromságokkal aminek hatására komolyan lehetett venni)

Egyetlen negatívum a női szereplők túl reprezentálása !laugh

10/10 pont és a top 3 kedvenc animéim közé került.
    (Mondjuk az más kérdés, hogy igazából úgy 2 éven keresztül néztem a 21 rész... !guffaw)
  • PetruZ
    Gochuumon wa Usagi Desuka? (AniDB): Új lány érkezik a városkába és lenyűgözve bámulja hangulatos épületeket és csatornákat (valami holland/németalföldi helyszín lehet). Egy családot keres, de eltéved és betér a Rabbit House nevű kávézóba. Mint kiderül, itt nincsenek nyulak (egyet kivéve) és a lány jó helyen jár, ez az a család, ahol lakni fog, miközben a helyi iskolába jár. Megismerkedik más lányokkal is, akik mind valahogy kötődnek a helyhez és örök optimizmusa, rácsodálkozása a világ szépségeire és különlegességeire (no meg a cuki dolgokra) mindenkit magával ragad...
    Újabb "aranyos kislányok jóbarátok lesznek és aranyos dolgokat csinálnak együtt"-szerű slice-of-life. Stílusában, hangulatában, eléggé hasonlít a Kin'iro Mosaic angliai részeihez, a kinézete is hasonló (de két külön cég csinálta és a szerzők sem ugyanazok). Egész jópofa, aranyos. 5/10
  • efti
    Isshuukan friends ep2: ez jobban ment mint remelni mertem. Bar igy folytatodna tovabb es nem egyhelyben toorgos lenne mint megannyi ilyesmi sztori.
  • PetruZ
    Hopsz, lezáró "b" lemaradt...
  • PetruZ
    [b]Natsume Yuujinchou: Itsuka Yuki no Hi ni[b] (AniDB): Egyrészes OVA. Natsume az első téli havazásban egy nagy, fura, hóember-szerű youkai-jal találkozik, aki nagyon keres valamit. Nem emlékszik, hogy mit, de fontos megtalálnia, és Natsume segítségével végül rálel...
    Kéne már megint ebből egy új évad, hiányzik. 8/10
  • PetruZ
    Mahouka Koukou no Rettousei (AniDB): A XXI. század hajnalán a mágia misztériuma meghajolt a tudomány akarata előtt és a varázslás - bár továbbra is igényelte a tehetséget - tanulható és tanítható tudományág lett. A 2030-as évek nagy fagyhulláma súlyos éhínséget és ellátási zavarokat okozott, ami az erőforrásokért folytatott lokális háborúkba torkolt, majd 2045-ben kitört a III. világháború. A mágusok nagyon értékes erőforrásoknak bizonyultak ez idő alatt és a kormányzatok törvényekkel és szabályokkal igyekezték magukhoz láncolni őket. Miután húsz év alatt a Föld lakossága mindössze 3 milliárdra zuhant, a mágusok összefogtak és közösen megállították a termonukleáris pusztulással fenyegető háborút. A harcok véget értek, de az új nagy államalakulatok továbbra is vetélkednek a megmaradt erőforrásokért és mindannyian a mágusok kiképzésében látják az előnyt, amivel a maguk javára fordíthatják a küzdelmet, mivel a mágia már szinte minden szakmában kivívta a maga helyét. A kiotói mágusképző középiskolába egyszerre lép be egy testvérpár, egy idősebb fiú és fiatalabb húga, mindketten kitűnő tanulók, de egyikük - képességei hiánya, vagy inkább furcsaságai miatt - éppen csak felvételt nyer a másodvonalas "dudvák" közé, míg testvére a "virágok" élvonalába kerül. És ahogy az lenni szokott, az elitisták és a plebs közötti diszkriminatív ellenérzések rajtuk csapódnak le, ami az osztálytársaikat is berántja a zűrbe...
    Egyelőre nem látni, lesz-e valami nagyobb sztori is az iskolai ellentéteken kívül, de remélem, hogy igen, mert ez eddig sovány, bár a sejtetések megvannak és a környezet is elég érdekes, a főhős srác meg az egyik legkompetensebb badass figura, akit az utóbbi időkben látni lehetett animékben. :) Van (talán...) némi románc is kibontakozóban, meg akad egy kis boobz is, de elhanyagolható. Meglátjuk, 5/10.
  • PetruZ
    Ryuugajou Nanana no Maizoukin (AniDB): A Nanae-sziget a világ legmodernebb és legfejlettebb mesterséges építménye a Csendes-óceán közepén. Több tucat iskolája és csaknem százezer lakosa szinte ontja magából a forradalmi technológiai újításokat és ünnepelt művészi alkotásokat. Mindez hét tanulónak volt köszönhető, akik 12 évvel ezelőtt lerakták az alapjait az egésznek a szerte a világon talált kincseknek köszönhetően. Hősünk nagy tervekkel érkezik a szigetre, miután apja kirúgta otthonról (egyelőre nem derült ki, hogy miért). Ugyan a lakás, amit kinézett magának, gyanúsan olcsó, de egy egyedülálló, vékony pénztárcájú fiatalember ne válogasson. Aztán csakhamar kiderül az olcsóság oka: a nappalijában egy tizenéves-forma lány lakik, aki valójában szellem, egész nap pudingot eszik és online játékokkal játszik (a szellemek nem alszanak, ugyebár...) - és ő nem más, mint a sziget névadója, a 10 évvel ezelőtt orvul megölt Nanana, akit végzete a szobához kötött. A gyilkosa mindmáig nem került rendőrkézre, pedig a talált kincsek igen jelentős része még mindig valahol a szigeten lapul, leendő bátor kalandorokra várva...
    Érdekesnek néz ki, újszerű középiskolás, vicces akció-kalandnak ígérkezik, szokásos kis romantikus szálakkal (úgy tűnik, több lány is képben lesz) megfűszerezve. 6/10
  • PetruZ
    Hitsugi no Chaika (AniDB): Hősünk éhesen kóborol az erdőben valami ehető növényre vadászva, amikor egy idegenül beszélő fiatal lánnyal találkozik, aki egy koporsót cipel a hátán, majd nem sokkal ezután megtámadja őket egy vérszomjas unikornis. Mint kiderül, a koporsó egy különleges fegyvert, egy összerakható mágikus puskát rejt, ami bizonyos varázslók fókusza, kelléke és a lövéseken kívül még más erőket is meg tud idézni vele. Az idegen lány felfogadja a munkát kereső fiút és húgát, és első feladatuk egy hercegi kastélyból ellopni egy különleges trófeát: egy császár tartósítva tárolt kezét, amelyre egy másik társaság is pályázik. De a testvérek sem egyszerű vidéki suttyók, különleges képességeik nekik is akadnak bőven...
    Érdekes, enyhén technomágikus fantasy, misztikus szállal, erősen átívelősnek tűnő sztorival. Itt-ott vannak poénok is (főleg a hülye koporsó miatt, amit a lány mindenhová magával akar cipelni), de alapvetően komolyabb, akciódúsabb sztorinak ígérkezik. 6/10, érdemesnek tűnik a folytatásra is.
  • Lelouch
    Én azért legalább egy darabig el fogom nézegetni, díjazva hogy sikerült megújulni a régihez képest... :D
  • LasDen #64017
    rá kellett jönnöm, hogy már nem érdekel a Fairy Tail. Elkezdtem tegnap, de unalmas. Lucy ide vagy oda, de ez bukó. Dög unalom ugyanazt nézni újra és újra...
  • Lelouch
    Az új Fairy Tail második részében eléggé sok volt az elcseszett fej...
  • efti
    Selector infected wixoss ep2: mudrama. Rossz jel..
  • PetruZ
    Blade & Soul (AniDB): Hősnőnk a Kard Klán profi bérgyilkosa és a mestere haláláért akar bosszút állni a mindent és mindenkit ellepő gonosz birodalmon, akik egyébként is vadásznak rá árulás miatt.
    A konzolos akciójáték feldolgozása, ennek megfelelően az akciók egész jók, látványosak és nincsenek feleslegesen túlhúzva, viszont maga a háttérsztori elég laposka, amit csak a nagycsöcsű all-girls szereplőgárdával lehet eladni (ecchi nincs, annál sokkal komolyabb hangvételű). 4/10, pár részt még adok neki, de sokat nem remélek.
  • PetruZ
    Escha & Logy no Atelier: Tasogare no Sora no Renkinjutsushi (AniDB): Hősnőnk alkimistaként nevelkedik a határvidéken, amit néhány száz éve hódítottak vissza az Alkonyattól (Dusk) és főként almát termesztenek rajta, de a környék még mindig veszélyes. Felvételt nyer a helyi R&D részlegbe és a főváros is küld egy tehetséges fiatalembert, aki a legújabb alkimista technikákat tanulta és kicsit idegenül tekint a vidékre. Sok korszak, sok civilizáció merült már feledésbe és többen is úgy gondolják, a túlélés záloga, ha megismerik ezeket a régi maradványokat, hogy az emberiség ne kövesse el ugyanazokat a hibákat...
    Kicsit poszt-apok, kicsit mage-punk fatasy, kis romance is látszik már, természetesen, de a vége felé érdekesebb dolgok is előkerülnek, mint jövőbeli cél. 5/10, még meglátjuk.
  • PetruZ
    Inugami-san to Nekoyama-san (AniDB): Az egyik lány kutyásnak néz ki, de a macskákat imádja, a másik fordítva, a harmadik meg próbálja féken tartani őket...
    Újabb ötperces minisorozat, újra középiskolás cucc, de a beleölt munka ellenére is száraz, mint a fűrészpor és unalmas, semmi vicces nincs benne. 2/10, drop.

Love Live S2 (AniDB): Eltelt egy év, a lánycsapat még mindig aktív és népszerű a suliban, ráadásul hárman adják az iskolai tanács vezetését is. Közben új, kétszer nagyobb LoveLive! eseménysorozat kerül meghírdetésre és a kilenc lánynak a nemzeti bajnokságon a korábbi ellenfelet, az A-RISE-t kell majd legyőznie ahhoz, hogy bejuthassanak a döntőbe.
    Azaz, mint volt. :) A lányok továbbra is cukorfalatok és az egész sorozat csöpög a giccstől, de nézhető. 5/10
  • DasIsFuck
    Aki látta a Dog Days nevezetű animét, attól kérdezném, hogy vanértelme végignézni?
    8 részt láttam belőle, de nem érzem hogy ezt megérné végignéznem.

Arra gondolok, hogy lesz-e vmi érdekes dolog a végére vagy maradnak ennél a műháborús baromságnál.
  • xblades
    Köszi
  • LasDen #64009
    KnB manga 257.
    Ostenem. A Seirin marhaságait már nem is olvasom, mindig ugyanazokat a baromságokat magyarázzák. Kurva unalmas...
    Ellenben Rakuzant jó olvasni :D
  • armageddon666
    > Sousuke
    > töketlen

lol. :D
  • Lelouch
    Hát ez a Steins Gate movie most nem feküdt nekem annyira...
  • Malakai
    Sousuke (FMP) szerintem nem töketlen, ő egy egészen más fajta karakter, ő egy önparódia. Az hogy ő nőkre lényegében nem reagál, nemiséggel nem foglkalkozik csak egyetlen része annak, hogy a civil életről karikatúra szerűen nem tud semmit.
    Véleményem szerint mondjuk Yuuji (SnS) sem töketlenkedik, hanem inkább az írók, abszolút nonszensz dolgokkal húzták szezonokon keresztül a romantikus szálat.
  • PetruZ
    Jó pár ilyen van, elég sokat lehetne felsorolni, csak néhány a jobbak közül: Asobi ni Ikuyo, B Gata H Kei, Chuu Bra, Date a Live, Goshuushou-sama Ninomiya-kun, Hagure Yuusha no Aesthetica, Hentai Ouji to Warawanai Neko, Hoshizora e Kakaru Hashi, Kyou no Asuka Show, Machine-Doll wa Kizutsukanai, MM, Oda Nobuna no Yabou, Onii-chan Dakedo Ai sae Areba Kankei Nai yo ne, Ore no Nounai Sentakushi ga Gakuen Lovecome o Zenryoku de Jama Shiteiru (NouKome), Panty & Stocking with Garterbelt, Shuffle, Upotte, Walkure Romanze, ... :)
  • PetruZ
    Knights of Sidonia (AniDB): Több száz éve már, hogy a Gaunák lerombolták és felperzselték az egész Naprendszert. Az emberiség több háborút is vívott ellenük, de el kellett hagyniuk a Földet, és most hatalmas űrhajókban élnek, kemény katonai uralom és állandó háborús helyzet közepette. Hősünk egy "vakond", olyasvalaki, aki a Sidonia nevű hajó (ami olyan, mint egy gigantikus bazaltoszlop) elhagyatott, elfeledett mélyén nőtt fel, nagyapjától szimulátorokban tanulva ki a harcot, de az éhség a felszínre hajtja és ott elfogják. Bár az irányító rendszer számára ismeretlen a létezése, úgy tűnik, a felsőbb vezetés köreiben nagyon is jól tudják, valójában kicsoda ő és egy legendás, de már elavult mecha vár rá...
    A 3D ellenére sikerült eléggé "niheisre" megcsinálni: óriás megavárosok semmibe nyúló terei és járatai; minden koszos és repedezett, foltos; nagy látószögű képek, amelyekben eltörpülnek az emberek; techno-feliratok és arctalan, jellegzetességek nélküli vezetők; hétköznapi biotech furcsaságok, kibertechnológia és ember-manipulációk... és persze dinamikus, sokszínű akciók és non-humán, óriási, rémisztő ellenfelek. Bár ezt a mangát nem olvastam tőle, korábbiakat igen (a Blame! feldolgozást láttam is, bár az szerintem nem volt túl jó), és nekem ez is hozza az elég jellegzetes stílusát, hangulatát. Tetszett, nézős, 8/10.
  • xblades
    Tudtok hasonló animét ajánlani mint a következők:
    To Love Ru, Strike Witches, High School DxD, KissXSis
    tehát erősebb ecchi jelenetek de némi értelemmel vagy vicces esetleg kikapcsolódást nyújtó anime érdekelne.
    Köszi
  • xblades
    Sosuke FMP-ből egyértelműen és Yuuji a Shanából (talán a 3-ban már kevésbé).
    Sakurai Tomoki de ő inkább csak túl erőltetett.
    Nálam ennyi a többieket valamilyen szinten el tudom fogadni.
  • LasDen #64001
    de legalább van valami magyarázata, nem úgy mint a többiben, ahol ezt nem pedzegetik. Amolyan igazoltan töketlen :D