FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Knights of Sidonia (AniDB): Több száz éve már, hogy a Gaunák lerombolták és felperzselték az egész Naprendszert. Az emberiség több háborút is vívott ellenük, de el kellett hagyniuk a Földet, és most hatalmas űrhajókban élnek, kemény katonai uralom és állandó háborús helyzet közepette. Hősünk egy "vakond", olyasvalaki, aki a Sidonia nevű hajó (ami olyan, mint egy gigantikus bazaltoszlop) elhagyatott, elfeledett mélyén nőtt fel, nagyapjától szimulátorokban tanulva ki a harcot, de az éhség a felszínre hajtja és ott elfogják. Bár az irányító rendszer számára ismeretlen a létezése, úgy tűnik, a felsőbb vezetés köreiben nagyon is jól tudják, valójában kicsoda ő és egy legendás, de már elavult mecha vár rá...
A 3D ellenére sikerült eléggé "niheisre" megcsinálni: óriás megavárosok semmibe nyúló terei és járatai; minden koszos és repedezett, foltos; nagy látószögű képek, amelyekben eltörpülnek az emberek; techno-feliratok és arctalan, jellegzetességek nélküli vezetők; hétköznapi biotech furcsaságok, kibertechnológia és ember-manipulációk... és persze dinamikus, sokszínű akciók és non-humán, óriási, rémisztő ellenfelek. Bár ezt a mangát nem olvastam tőle, korábbiakat igen (a Blame! feldolgozást láttam is, bár az szerintem nem volt túl jó), és nekem ez is hozza az elég jellegzetes stílusát, hangulatát. Tetszett, nézős, 8/10.