72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Amit láttam is, csak azt merném ajánlani, és azok közül is (ebben a sorrendben)
* Clannad,
* Angel Beats!,
* Sword Art Online
A többit vagy nem láttam még, vagy nem ajánlanám. -
Nirz #64560 Geass+Angel Beats+Sao elsősorban -
Angel Beats + Clannad? -
Top 20 anime amit ajánlanál
Hát én biztos nem ezt a 20-at ajánlanám. Ebből csak a Geass meg a Steins amit nyugodtan tudnék ajánlani. Esetleg még a HxH, Titan és Sao még amit tudnék. De a többit nem nagyon. -
Nagyon is örülők hogy megnéztem a második évadot, mivel ez adott választ mindenre és persze a japán mitológia.
Hogy milyen kísérlet miatt az valószínűleg lényegtelen de a tudósok felülmúlták a tudomány korlátait és két hatalmas átmérőjű, emberi ésszel fel nem fogható jelenség alakult ki a földön melyet elneveztek a Menny és a Pokol kapujának: Izanagi a menny és Izanami a pokol megtestesítője után. A jóslatok szerint ha ők újra egyesülnek a jelen világ meg fog szűnni és egy új fog születni.
Mivel a különböző hatalmak inkább csak folyamatosan rontottak a helyzeten az egymással való harcukon a vég elkerülhetetlen lett ennek a világnak.
Az egyezkedők és a bábok is ennek a rivalizálásnak az eszközei, hogy csak egyszerűen kihasználták a kísérlet után létrejött új faj erejét vagy az is a kísérlet rész volt hogy létrehozzák a tökéletes "katonát-fegyvert" már szintén a homályba vész.
Mivel a harc az emberek és az "új lények" közt sosem fejeződik be és a különböző háttérben tevékenykedő erők is megújulnak (lásd a végén Usa bevonulása) ennek a világnak vége minek előjelei csillagok és a hold eltűnése a jövendölés és az első évad médium jövendölése is előrevetíti hogy ennek a világnak vége, így Shion létrehoz egy alternatív világot ahova az összegyűjtőt tudatokat átmenekítették.
Vagyis ez a vége nem lesz folytatás mert ez a világ elpusztul csak nem mutatják be, de többször elhangzik hogy ugyan megpróbálták elkerülni egyes szervezetek de a végén mégsem sikerült. De mégis megkapták a lehetőséget egy jobb új világ beteljesítésére.
Nekünk ez kicsit fura de ha ismered a japán mitológiát ezek elég jelek hogy megérthetőek legyen. Hasonló mint itt ha megjelennének a Apokalipszis lovasai.
-
Omega-goodjob 
10/10 -
Én meg a 3. rész óta várok arra hogy folytassa a Namida a magyarra fordítását... Mostmár akkor egyben fogom nézni a maradék részeket... :D Talán jobb is lesz úgy. -
No Game No Life, első rész ígéretes. :) -
Megvan mi zavar. Olyan, mintha minden második részt néznék csak meg. Rengeteg dolog hiányzik belőle. Viszont érdekel a világ, így lehet, hogy a mangára is ránézek majd. :) -
Most ilyen DTB wikián bepótoltam az emlékeim...
Valóban nagyjából semmi nincs megmagyarázva. :) Pedig emlékszem, nagyon érdekelt a Heaven's Gate, a Hell's Gate, a csillagok, a Contactorok és Dollok háttere... De semmi. :( Aztán hogy Yinnel mi volt, az még nagyobb homály, a komplett évadot nem értettem szerintem. -
A Bones-nál sajnos benne van a pakliban az ilyesmi... :D -
No fene lezáratlan és még alternatív média befejezése sincs.
Akkor felejtős hogy mi Yin sorsának vége, remek.
-
Az anime nem a mangákat dolgozta fel. -
Nos ezt gondoltam, és persze a vége és a válaszok pont abban lennének. Mivel gondolom a manga nem itt fejeződőt be, vagyis van fojtatása a történetnek csak hogy mi az, az az animéból nem derült ki ha jól sejtem.
És aki azt olvasta az tudja is mi történt.
Na ez az ami bosszantó ebben, hogy még az eladások terén sem teljesített rosszul tehát elkészülhetett volna a záró évad. -
"Ennél az animénél pl. hiányzik hogy kik is az egyezkedők és hogyan és miként jöttek és jönnek létre, mik is azok a kapuk és mi történt dél amerikában velük stb. Ezekkel sokkal tisztább lenne a kép az ókoról és motivációkról."
Mint írtam a 4 részes Ova már jobb befejezése az első évadnak erről épp most írtam hogy miért.
Pl ha megosztottak volna némi infót mi történt velük dél amerikában és a húgával érthetőbb lett volna mi történt a Japán kapu-nál,-ban, vagy az hogy miért ennyire más Hei a többiektől és mi volt Amber motivációja.
Ez az animéból nem derül ki, aki olvasta a mangát az előnyben van ilyen szempontból.
Vagy ez a soha el nem készülő 3 évadban kellett volna megtudni?
Nem hiszem, ott már Yin és az egész dolog alapjainak összefüggésének kellene napvilágot látnia.
Ezért írtam hogy aki a látványos akciójeleteket protezsálta benne az valószínűleg nem keresi és nem hiányolja ezeket az információkat.
Engem meg a világ és az abban történtek és a szereplők története érdekelt így ezeket én hiányolom.
-
Nálam nem rontott ezek magyarázatának hiánya a sorozat élvezhetőségében. Már ami az első évadot illet. 
A második évadon egy folytatás még javíthatna, de a hírek szerint már egyáltalán nem terveznek hozzányúlni a sorozathoz. -
Milyen hiányosságokra gondolsz? Rég láttam. -
Ja értem mire gondolsz, tényleg vékony ez a határ.
Amivel nekem bajom van hogy a 4 részes ovából többet tudtam meg az első évad lényegéből mint abból magából. Plusz sok kérdésre maga az anime nem adott választ csak más forrásból tudtam meg dolgokat.
Ugyan így jó lett volna megtudni dolgokat azokról is amiket felhoztak az animében.
Ezek a hiányosságok és a normális lezárás az adott szakasznak (amit az Ova azért már inkább megadott, vagyis ezzel kellett volna vége lennie az első évadnak és nem a 2. évad után kiadni) szerintem nem személyes vélemény.
Ennél az animénél pl. hiányzik hogy kik is az egyezkedők és hogyan és miként jöttek és jönnek létre, mik is azok a kapuk és mi történt dél amerikában velük stb. Ezekkel sokkal tisztább lenne a kép az ókoról és motivációkról.
Az nálam a fejezet felosztás a grafika és szereplők megfelelése, vagy maga a műfaj és eszközei felhasználásának tetszés vagy nem tetszése ami beletartozik a személyes véleményekbe. -
Mert azt nem személye válogatja, mint amiről te írtál? :D -
#64530 -
szétbaszom az agyam a billentyúzeten.....
Kagamit üthetik verhetik ahogy akarják ő 100 év múlva is a zoneban lesz, de ha másról van szó, akkor az az első lepkefingra kizökken....anyátok picsáját.... -
tényleg rengeteg hibája volt, de az első rész ellenére volt benne valami amiért úgy éreztem nézni kéne. aztán a 2. rész után már nem éreztem :D -
Elkezdtem a Black Bulletet. Valamiért tetszik. :) Mármint tele van hibákkal (pl. szörnyen szájbarágósnak tűnik :D), de mégis tetszik.
Majd lassan sort kerítek valami jóra is. :) Shinsekai Yori meg No Game No Life. -
Akkor mi is a lényeg? :D -
Mint írtam nem a tetszés nem tetszés a lényeg mert ez személye válogatja. -
A Darker than Black pedig egy jó anime. :D Azt mondjuk adom, hogy a második évad viszont már nem annyira... De legalább az első évad alternatív folytatásának ott volt a Shikkoku no Hana manga, az egy fokkal jobb volt szerencsére, annyiban mindenképp hogy Hei nem lett olyan bosszantó módon leamortizálva. -
Azért a Sao-ban megmagyarázzák a dolgokat bár olyan sok megmagyarázandó dolog nincsen, de lezárást egy egész epizódnyit kapott.
Lelouch
Darker than Black, de mint LasDen is írja nem ez az egyetlen ilyen. Az hogy kinek tetszik kinek nem amúgy is személye válogatja de hogy saját magának ellentmondó véleményt ír róla és észre sem veszi az érdekes véleménynyilvánítás. -
Szerintem ha ilyet hord, akkor az felment a kellemetlen helyzet alól. :) Ha elkezd majrézni, hogy miért stírölöd, biztos fel tudsz rá hozni valami elmés választ. :D -
szerintem SAO vagy Titan. Az ilyen szarfoshulladék :D -
De nem mondhatja hogy hé fent van a szemem:D
amugymeg Nyár->Napszemüveg->Free Look :D -
Ez melyik anime? :D -
Most kezdem csak megérteni miért is van tele ilyen silány minőségű animével a "piac".
Most fejeztem be egy animét aminek egy alternatív világú alap történetével és látványos akciókban gazdag jelenetere dics áradatot kap az azt megnézőitől.
De ezenkívül semmi mással nem rendelkezik, se történetvezetés csak különálló kis történetek amik sehova nem vezetnek. Sem normális lezárás vagy bejezés és a legnagyobb hibája hogy semmit sem magyaráz meg (még a második évad sem) amit felvetetek kérdéseket vagy történéseket.
A legjobb hogy leírják hogy milyen jó története van csak nemigazán értette. Vagy nagyon tetszik neki de ezt meg ezt nem érti a történetből.
Persze mert nincs rendes történetvezetés és tele van hiányosságokkal és megmagyarázatlan.
De 10 pontokat osztanak rá mert tele van látványos akciójelenettel (és ez már fordulatos izgalmas történettel rendelkező anime) én meg megnézem még egyszer hogy megtaláljam ez a történetet benne mert elsőre nem sikerült
Én vagyok csak olyan hogy szeretnék a látványos dolgod mellé esetleg egy kis történetet is kapni amit esetleg le is zárnak valamilyen modon?
Már ott tartok az Ending alatti lezárásnak is örülnöm kell.
-
Ilyenkor csak az a felháborító hogyha élvezi hogy kellemetlen helyzetbe hozhat hogy miért oda nézel? -
Elkészült a redezvény hivatalos weboldala. :)
(A részletes programok egyelőre csak a fészbukos oldalon találhatók meg, de hamarosan az oldalon is fent lesznek.) -
"Nézz a szemembe" -
eh:D
-
ó, és valami 17+-os nincs a lányról? :D -
Befejeztem a Fam the Silver Winget. Haaaaat szerintem erosen folytatas szagu lett, nem is tudott annyira magaval ragadni mint az elso sorozat. Nem volt epp rossz sem, de ennyi. Nalam kb 7.5/10 -
ha nem tudtátok volna, akkor a Pacific Rim egy Attack on Titan ripoff....
-
Képet köszi :)
Én azért szívesen kitekerném a "ruhájából", egyszer :)