72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Wonder Woman... láthatatlan repülő, és igazmondató lasszó. :D Arra jó, hogy legyen valami romantikus szál. No meg fűződik hozzá két jó arc a JL-ben.
Aquaman meg alapvetően eléggé semmilyen szereplő, de az Atlantis arc király.
Sups storyk azért nem voltak rosszak JL-ben. Pl. mikor a jövőbe kerül, egyik kedvencem. Bár inkább Vandal Savage miatt. Luthoros részek meg elég grandiózusak szoktak lenni, az meg úgy gondolom Superman storynak számít. A nagy átívelő Cadmus arc.
Én személy szerint Green Lanternért nem voltam oda, meg Hawkgirlért, míg le nem került a maszkja. :D Bár a Thanagaros részek megint jók (alterego felfedések by Batman) -
Az nem érdekel. Anime egyelőre kellemes és van benne yakuza. És SHAFT. -
Ahol footballt játszik, rosszban van az apjával, és egy boomtube megcsonkítja? Az a Justice League: War.
Am Superman/Batman crossoverben együtt vannak, csak kis szurkálódások vannak. :) Illetve inkább Clark vs Bruce ellentét. :D -
a one shotnál tovább nem is jutottam. de a sorozat sem érdekel.... -
A manga nagyon ócska. -
Amúgy én sem szeretem Supst. Nem igazán érdekelnek a sztorijai, de a Justice Leaguet szeretem, és ott nem OP a többiekhez képest.
Ha valaki mitológikus, akkor az WW. Aquaman a közelében nincs ilyen szempontból. -
Én is kedvelem ahol batman és superman egymás ellen van, hisz ott tudok superman ellen szurkolni:D
Amit még utálok a Superman kapcsán az Lutor... -
első 3-at a JL kapcsán ismerem, de nem igazán kedvelem őket.
Kiborgnak mondjuk volt egy jó felvezetése az eggyik JL fimbe talán idei-be de nem tudom a címét, de abban a formába egész korrekt volt.
A marslakót viszont már a JL sorozatba is untam, bár mint mellék szereplő jó volt, de ha ő volt a középpontba akkor úgy nem igazán fog meg.
Aquamen meg túlontúl mitológikus így őt ezért nem tudom kedvelni:D
-
Elkezdtem Nisekoit. Imádom a SHAFT munkáit. :D -
Rove Raivu! :P
-
-
Aquaman, Cyborg, Martian Manhunter, Constantine vagy Zatanna mind-mind érdekes karakterek, érdekes történetekkel, érdekes múlttal. Ha nem ismered őket, akkor talán nem kéne ítéletet mondani.... -
Batman a kedvenc szuperhősöm, de azért neki is vannak érdekes húzásai.
Superman koncepciója valóban naiv, zavar is, de ahogy egyre többet látok belőle, azt látom, hogy egyre árnyaltabb a dolog. Pl. Superman/Batman crossover triplaepizód, World's Finest filmként ki is adták azt hiszem. Vagy amit nem rég néztem meg: Justice League - War. -
Batman pl egy elég korrekt hős, karakteres,érdekes és nem egy op szuperember akin nem fog semmi, csak egy rohadt zöld kő...
JL rajzfilmsorozatot láttam meg mai napig megnézegetem az újonnan kijövő filmeket, de gyűlölöm supermant.
Nem túl érdekes karakter, szerintem felháborítóan naív az egész koncepció mögötte.
mondjuk batmanen kívül az összes többit nem tudom elfogadni, maximum a JL összeálítás tud érdekes lenni, de ott is inkább úgy, mint 7-8 hős egy csapatot alkot és hogy jönnek ki egymással/oldják meg a szituációkat.
(de ez az egész szuperherék vs szupergombócok egy olyan komolytalan, én nem tudom komolyan venni ezeket, tizenévesen még elment, de afelett...)
batman is a jóval sötétebb hangvétele miatt fogott meg, illetve tényleg egy Batman érdekesebb hős/karakter mint mondjuk a justice league többi tagja eggyüttvéve.
Így nézve Superman egy wh,aim hack-es 12 éves codos szintjén mozog. -
-
why -
-
Befejeztem a Paranoia Agent-et. Szerintem tokeletes volt ugy ahogy volt. 10/10 -
Szerintem megverné Gokut. -

-
-
valami olyasmi. pedig eszembe se jutott mikor csináltam :DD -
Gintama - Days of Future Past -
99,9999%-ban.
10000 animében jó ha egyszer veszít... és akkor is csak átmenetileg, mert minimum a következő epizódban feltámad, de legalábbis a következő évad elején...
//Hasra ütöttem ám. -
Nem mindig. -
Egy shounen főszereplő mindig győz, úgyhogy kár a vita:D -
-
talán nem véletlenül :D -
Nem csak te. :) -
No offense taken, nem vagyok fanboy. :)
A felkészülést meg nem fogom elmagyarázni, különben is az már Batman vs Superman vita lenne, ahol nagyon sokáig a rossz oldalon álltam. :D
A telefonos példa nem jó, mert nem tudod a kapacitását. Lehet, hogy 15000 év kell fullra tölteni, és eddig mindig az 1%-on volt, és villogott, hogy mindjárt lemerül.
Tiszta, hogy mire való az elteleportálás, azt mondom, hogy ez nem garantálná a vereségét.
A szelektív hallás egy elég jó kifogás a készítők részéről. Most képzeld el, hogy hall is mindent, hogy szűrje ki abból a káoszból, hogy random ember épp hol van bajban, vagy hol hülyülnek éppen mondjuk valami tinik?
Meg a "mindent lát" inkább úgy igaz, hogy mikroszkopikus látása van, meg távolra is tud nézni, de nem látja, hogy mondjuk a Föld túloldalán mi van. Az takarásban van, és az X-ray visionnek is vannak (gondolom) korlátai.
DCAU király, csak néha az maradt meg belőle, hogy két pofonnal a föld alá küldik, aztán a többiek dolgoznak, esetleg ha gond van, akkor pont visszatér. De a linkelt videóban igen látványosan megmagyarázták a dolgot. -
A keretes szövegek olvasásakor csak az én fejemben hallottam vissza a 2. VH-s propaganda filmek, illetve a korai filmelőzetesek elmosódott hangját? :) -
én nem bírtam végig nézni. szerintem dög unalmas volt... -
Kis offtopic:
Paranoia Agent feltavon: eddig k@#$&% jo ez a sorozat. Ha ennyire erdekes marad a masodik feleben is akkor ez egy ritka ertekes gyongyszem -
Igen, vannak méltó ellenfelei is. (Bár, Metallot megint csak nem értem. Ha látja/hallja mérföldekről, miért nem lövi ki a benne levő kriptonitot?)
A szelektív hallás meg inkább csak egy kifogás a készítők részéről, szerintem. Rengeteg embert megmenthetne, ha kihallgatná a tömegekre veszélyes embereket. -
Segítsége? Green Arrowra gondolsz, aki könyörgött, hogy valamit hadd csinálhasson? Ahogy ő rálőtt, úgy akár a seggéből is kiránthatta volna Batman a kriptonitot. (Amúgy, sose értettem, hogy emiatt miért sírnak a fanboyok. No offense.)
Superman nem készült fel? Akkor mit keresett ott az a hadsereg? (Hmm, ez nem számít segítségnek?) Másfelől, mégis hogyan készült volna fel? Kivasalta volna a köpenyét, vagy netán felhúzott volna egy ólompáncélt, amit az első rakéta szétszedett volna?
Batman sem akarta megölni. Viszont Superman megölte volna, ha nincs más választása, elvégre ezt a parancsot kapta.
A legelső Superman képregényre gondolok. Gondolom, ha valami is, akkor AZ számít EREDETInek.
Nos, ha van 15000 éve emiatt a Napban üldögélni... :D Amúgy, ez is elég nagy bullshit. Például, a telefonodat hiába töltöd 1 éven át, akkor se fogja tovább húzni, mintha például 1 napig töltöd. Meg vicces (szánalmas), hogy milyen Sage of Six Paths erőket kap "egy kis" töltődéstől... :D (Madarának is a Napon kellett volna kempelnie...)
Nem az lenne a lényeg, hogy elfogyjon az ereje, hanem hogy elfogyjon az utánpótlás. De még egyszerűbb. Azonnali átvitellel elviszi valami (sárga) csillag nélküli helyre.
Nem rémlik, hogy ki támadást kapott volna eddig, így nem tudni, hogy hogyan reagálna rá. (És mivel a DC-ben a kettő nincs megkülönböztetve, így vehetjük azt, hogy úgy, ahogy a varázslatra.)
Én a screwattackos számításos dolgot igazából ki akartam hagyni, mert az egészet nagy hülyeségnek tartom. (Csak arra akartam utalni, hogy Goku ereje is az egekben van. Valószínűleg Toriyama fel se nagyon tudta fogni a szintet, mert sokszor vannak összeütközések a sztoriban. Például, Goku kisgyerekként fel tudott emelni egy autót, de a túlvilágon 2 tonnás súlyokkal edzett. Illetve, a Namekon is hozzávágtak egy jó pár tonnás földdarabot, amit arrébb tudott lökni. (Az oké, hogy más súlyokkal ütni/rúgni repülés közben ki tudja hányszoros gravitáción... de tegyük hozzá azt is, hogy több milliószor erősebb volt akkor...)
Pedig ez a nagyobb meg nagyobb erő most is megvan. (A Superman vs The Elite-ben hangzott el valami olyasmi, hogy olyan robbanást kapott a képébe, ami 15 Nap robbanásával ért fel. Vagy valami hasonló. (Persze, a ruhája is megúszta.))
Szóval. Az, hogy nem öli meg az ellenfelét, és az, hogy visszafogja magát, nem jelenti azt, hogy húggyá-szarrá veri mindenki. Ha olyan jó a látása, miért nem keresi meg az összes kriptonitot a bolygón, és semmisíti meg? Vagy ha olyan gyors, miért nem előz meg minden bűnt a bolygón? Túlzottan tehetetlen az erejéhez képest. (Épp ezért utálom a Silver Age Supermant.)
Én a DCAU verzióját kedvelem. Nem érezem gyengének, sokkal inkább kiegyenlítettnek és "reálisnak". (De ez alól kivétel az ilyen All Star Superman, ahol a fél millió tonnás kulcs nyitja az erődje ajtaját.) -
egyik sorozatát (Superman, Superman Unchained, Superman/Wonder Woman, Action Comics) sem olvasom, mert nem érdekel. Anno elolvastam az első fejezetet a sima Supsból, de eléggé uncsi volt. De az egész sorozatról ezt mondják. A Justice Leagueben pedig kifejezetten jó. Nem olyan, mintha ő lenne a csapatban az isten, és a többiek csak mutatóba vannak. Eléggé egyenrangú.
Bizarro Superman kvázi klónja. Luthor csinálta, eléggé zombi kinézete van, de erőben felér kb vele. Viszont buta, mint a kő :D
Ultraman pedig Superman alternatívája egy altuniverzumból. Őt a nap kiszárítja, helyette kriptonitot kokózik, az hajtja. Akkor olyan erős, mint Sups. Az anti-Justice League, a Crime Syndicate tagja. -
Erről a New 52-ről egyre többet hallok. Itt most buffolták, vagy nerfelték Supermant? :D
Doomsday meg Lobo elég erősek, Zod no comment (= Superman), Metallo erős és úgy tudom ráadásul kriptonit hajtja, Brainiac = Borg, Bizarro történetét nem ismerem, Ultramant nem ismerem. -
Batman vs Superman dolog csúsztatás. Egyrészt volt segítsége, másrészt ő felkészült a harc előtt, Superman nem, harmadrészt Superman nem akarta megölni, ezért vissza kell fognia magát. (És még így is azt hitte, hogy meghalt, de végül is ez volt a célja Batmannek)
Melyik EREDETI sztorira gondolsz? A gyorsabb mint a puskagolyó, erősebb mint a vonatra? Vagy a talán legismertebb idővisszatekerősre (Silver Age)?
A végtelen erőre csak annyit, amit már említettem: Superman-Prime. 15000 évet a Napban időzve gyakorlatilag isten lett. Képessé vált egy gondolattal világot és életet létrehozni.
A Nap megsemmisülése nem lenne azonnali hatással Superman erejére, ellenben megnézném mi történik a Naprendszerrel, és a benne élőkkel ebben az esetben. Mert bár Superman erejéhez kell a Nap sugárzása, ezzel szemben más élőlényeknek a LÉTHEZ KELL! Eléggé visszafelé sülne el a terv Gokunak.
Ki támadások nem varázslatok, hanem energiatámadások, így azok ellen tud védekezni. Mágia ellen valóban sebezhető.
A Screwattack videóra akartam írni - többek között azt is, amit te mondtál -, de végül nem tettem. De ha már felhoztad. Valóban alul van becsülve Goku ereje, jócskán, ha minden igaz az SSJ szintek sincsenek belevéve (nem néztem a videót), ám a fanboyok sírása miatt valaki elvégzett egy számolást, belevéve ilyeneket, hogy nagyobb a Namek gravitációja, meg SSJ12365-ben van Goku, és még így is alulmarad.
Az egyre nagyobb és nagyobb erő csúsztatás, mert mint már többször mondtam: Silver Age után visszavettek, következetessé (következetesebbé) tették. Végtére valóban korlátlannak tűnik, de ehhez neki is "előkészületek" kellenek, illetve már messze nem halhatatlan. A mindent lát, mindent hall, fénynél gyorsabb Supermant (szerintem ez a Silver Age bullshit még mindig :D) nem ereszteném össze Gokuval. Egyrészt fölösleges, másrészt ezt az inkarnációt én is egy viccnek találom.
Az meg hogy mindig térdre kényszerítik minden egyes történetében. Nem vagyok Superman fan, hosszú ideig nem is bírtam (le voltam ragadva a réginél). De meg van magyarázva a dolog. Visszafogja magát. Persze, megölhetné Lext, meg minden gonosztevőt, és lehetne diktátor. Ezzel a gondolattal már több történetben is eljátszottak, sose sült el jól. Szóval vissza kell fognia magát, hogy ne pusztítson el senkit, miközben megmenti a napot.
Míg a Silver Age túl erős, a DCAU változatot mindig túl gyengének találtam pont emiatt. Ő Superman, közben mindig leterítik. De aztán Justice League után megváltozott a véleményem, leginkább az utolsó rész miatt.
link1
Meg a viszonylag új Justice League: War-ban is tesznek utalást erre.
Batman: "You bruise but you don't kill, do you, Clark?" -
Eleinte en is csak befejezett sorozatokat neztem, es vaalszeg Kaiji 2 is leamortizalt volna hetenkenti egy epizoddal, de azert ez ritka jelenseg. Kozepszeru sorozatoknal pedig kifejezetten segit befejezni h csak heti 1 epizod van -
azért Doomsday, Lobo, Metallo, Zod, Brianiac, Bizarro vagy Ultraman is egyenrangú ellenfelei tudnak lenni Supermannek.
Igen, szuperhallása van, de szelektíven használja. Ezért nem hallja, hogy mit csinál Luthor.
De alapvetően igazad van. Nem véletlen hogy a New 52-ben a Superman az egyik leggyengébbnek tartott sorozat (bár ez meg fog változni talán, mert a 32. számtól új alkotó gárdát kap).