72815
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Szerintem ha eddig nem fogott meg az atmoszférája, akkor mindegy, hogy hova fog nőni a sorozat, ezt nem nektek írták. -
Cowboy bebop szepen kinovi magat a vegere, nekem nagyon bejott. Erdemes sztm kitartani.
Elkezdtem viszont a Kuroshitsuji-t. 2 epizod utan egyenlore nem ajultam el tole, de hatha ez is csak lassan indul.. -
tudok keresni, úgyhogy
-
Engem se nagyon... :D -
Semmi... :D -
én is pont azt nézem , 4. résznél járok és valahogy nem visz rá a lélek még egy epizódra :/ -
Inkább azt mondjátok meg nekem, hogy miért érdemes végignézni a Cowboy Bebop-ot, mert eddig nem sok élvezeti értékkel bír számomra... :D (7. részig) -
u wot m8? -
Edgy. -
Igaz. A komoly ívek max átlagnál picit jobbak. Elsőre van nagyobb hatásuk, de újra nézhetőségük nulla. -
nem túlzok. az erőltett kompozícióktól ("ez a főváros", "ez egy szörny") a szimplán béna szvegektől ("vajon írok a naplómba? milyen szép hobbim van.") a totál unszimaptikus night raidig az egész taszít. Nálam ez azonnali kuka.... -
Szerintem messze van az epic-től a Benizakura arc. -
Szerintem egy kicsit túlzol, de tényleg sokkal rosszabb volt a második rész, mint az első. -
Seirei Tsukai no Blade Dance
Elindult a szezon IS klónja is. Adott egy világ, ahol nőknek különleges hatalmuk van és egy speciális iskola, ahol az ilyen lányokat képzik. Hősünk egy egyszerű srác, aki szintén rendelkezik ezzel a képességgel. Ezzel meg is kezdődhet a háremkedés. :D -
AKame ga kill!
Minden amit mondanak vagy csinálnak ebben a 25 percben, irritál. Instant kuka.... -
Ugye? Bár most nem tudom, hogy a kiemelkedő poénos részekre gondolsz, vagy pedig az epic arcokra (pl. Benizakura). :D
-
hagyimiklos #65105 Iszonyat, hogy Gintama-ban mekkora zseniális részek vannak.
-
-
SAO II kicsit másképp :DD This behemoth noob is campong too hard :DDDDD
-
az nem számít, hogy sablonos-e vagy sem. lehet nem eredetibb egy IS-nél, de a tálalása sokkalta jobb annál, így máris nézhetőbb sorozatot kapunk. -
Vigyorgos rosszfiu, iskolas mecha pilota, abszolut folenyben levo ellefelek, totalis moralis jok vs rosszak oldal. Legalabb egy ici-picit megeroltethettek volna magukat a sztorival. Ezzel szemben meg a jofiuk mechajanak kozelharci fegyvere is majd tokeles kopintas.
Jo lehet igazsagtalan igy lehuzni, nem sablonosabb az IS fele copypaste sztoriknal, de akkor sem epp egy eredeti tortenet, hiaba "original".. -
minden volt, csak nem pocsék. de evvan... -
Prof William #65099 Ez egy Idol esetében ég csak-csak de egy Rajzolt szereplőnél már elég beteges...
Hogy a Roger Nyúl a Pácban c. film eggyik örökbecsű mondatát idézzem...
"Mártogatnád a pemzlit Eddie?" :) -
Inquisitor #65098 Az egy dolog, mert az fogyasztási cikk. De sokkal szerencsétlenebb a helyzet ha azt nézzük a mai japán fiatalok NEM találkoznak egymással élőben vagy alig, nem randiznak, nincs kapcsolatuk, nem nősülnek, nem szexelnek és előbb vesznek el egy játékszereplőt, mint húsvér embert.
És nem, ez nem sztereotípia, elég durva tanulmányok vannak erről, meg arról mennyire gyorsítja az ország elöregedését, ami eddig is elég rosszul állt.
Abból amit leírtál az ideális érintetlen szereplőről, tisztára olyan érzése támad az embernek, hogy azért kell ilyennek maradnia a szereplőnek, hogy az élő rajongók reménykedhessenek benne ők is lehetnek a szerelme, ami valljuk be elég beteges. -
Aldnoah zero ep.2
Hat ez kifejezetten pocsek volt. A fantaziatlan sablonsag minden eleme a helyen, meg a karakterek is a helyukon vannak hozza. Meg egy epizod eselyt kap, hatha mutat valamifele eredetiseget, ha nem hat hello. -
Nos valószínű ennek köszönhetjük a sok teszetosza háremkirályt és szerencsétlenkedő férfi szereplőt. -
Prof William #65095 "Nem csak majdnem hanem meg is tették(író beleírta) csak az anyaországban a nagy felháborodás miatt kivették a félreérthetõ jeleneteket."
Jaja a híres 16.5 -ös fejezet. :)
Benne volt az eredetiben de japánban éppen hogy a SAO FANOK! voltak piszkosul felháborodva, hogy az író bemocskolta Asunát (not pure)ezért kelett kivenni ezt jelenetet. Valamiért az otaku közönség teljesen megőrül, ha egy karakter így jár. Azt hiszem ez a szexuális érintetlenség(tisztaság) hozzátartozik valahogy az ilyen karakterekhez.
Mint amikor valami idoltól elfordultak, mert hogy barátja volt.
Vagy mint a Sacred Blacksmith mangában ahol a fekete lovag miután szarráveri még meg is erőszakolja Cecilt de nagy fanrage meg aláírásgyűjtés miatt vagy 3 fejezettel később "érdekes" módon egyszer csak kiderül, hogy jé mégsem erőszakolta meg csak Cecile azt hitte. -
az OP sokkal jobb :D de amolyan alfa hím szerű ha nem is kemény gyerek, de nem vinnyog minden miatt, hanem tenni is próbál valamit :D -
off:
Én viszont sosem értettem, miért akarnak az emberek ilyen interaktív,reális faszságot...
az már nem játék amibe "olyan mintha ott lennék".
egy játék szórakoztasson és legyen JÁTÉK, ne pedig egy interaktív,filmszerű,reális blablabla! -
Majd kiderül végül milyen főszereplő lesz, de egy biztos, imádom az Aldnoah Zero endingjét. :) -
Na sikerült elolvasnom az aktuális fejezetig a Claymore mangát. Eléggé so-so... :D -
Szeretem volna vacsorázni... de már nem fog menni
-
-
Elég indifferens, igaz, de azért mikor a haverja kizúgott azért egy kicsit látszott rajta...valami...:DD -
Inahoról sem tudom mit gondoljak, bírom meg minden, de kicsit fura, hogy minden helyzetben olyan nyugodt tud maradni. Teljesen mindegy, hogy ő vagy szerettei vannak veszélyben. -
Lassúra vették a tempót, de a 3. résszel már lesz valami. Ez az Inaho gyerek egész jó. Bár nem tudom elképzelni, hogy egyetlen übermecha milyen különbséget tudna tenni ebben a háborúban, hisz túlon túl egy oldalú ahhoz a dolog.... -
Inquisitor #65085 Na igen, valami gyanúm azért van egy olyan ország szokásairól, ahol a szerelmi vallomást egymásnak háttal állva szokás előadni. :D
Persze azért az a jelenet illetve a hiánya gyanús volt, mivel ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A keltegetési jelent annyira személyesnek tűnt, pláne japán mércével, másrészt kis csaj pont úgy aludt és ébredt, mint aki egy jót alszik egy jól sikerült este után. ;)
Más kérdés, hogy felvetne pár problémát azzal kapcsolatban mit, mennyire és miért építettek (volna) bele egy MMO-ba, még akkor is ha a csúcs-szuper Full-Dive technológiával készült.
Azért sajnálom picit mint kocka, hogy elég messze van ettől a technológiánk, persze figyeli az ember fél füllel, hogy kísérleteznek direkt látóidegben létrehozott mesterséges képpel, meg annak kiolvasásával, meg figyeltem a kísérleteket a Brainmachine-el (naná, hogy japán cucc), de hát kb. ott vannak ezek szintben, mint Pistike papírrepülője egy csúcstechnológiás vadászgéphez képest. Persze van pár neuroheadset, de ott neked kell a programot megtanítani mire mit kell reagálnia, a BM viszont konkrétan kitalálja. Oké cserébe akkora mint kisebb autó. :D
Még. -
Az első száraz kenyér félének nincs íze ezért tesznek rá krémet.
Nem csak majdnem hanem meg is tették(író beleírta) csak az anyaországban a nagy felháborodás miatt kivették a félreérthető jeleneteket.
A való világban lévő viszonyukra pedig a japán kultúrában találod a választ amíg azt nem ismered, érted nehéz megmagyarázni. Másképp látnak ők dolgokat mint mi europaiak és amerikában.
Az MMO azért más mert oda már náluk is kevesebb problémát okoz az ilyen viselkedés mert közvetlen viselkedési stílus.
Utolsóra a választ megkaptad. -
Nem manga, hanem LN adaptáció. És amennyire én tudom, a kapcsolatuk túl nagy hangsúlyt nem fog kapni... :D -
Inquisitor #65082 Én sok év után csak most néztem meg a SAO1-et a SAO2 eljövetele miatt, pedig sokan ajánlották, még az ex-feleségem is. Na most tetszett is nagyon sok okból kifolyólag, de nem olvastam mangát, annyi életem nincs szerintem, hogy minden jó anime alapanyagát elolvassam és eléggé fura pár dolog nekem.
Ha valaki eligazítana ilyesmikben, hogy ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A sorozat elején azt mondják a kajának nincs íze, de az éhséget elmulasztja. Ehhez képest nem sokra rá kiderül, hogy de van íze, majd még később Asuna mesterszakács lesz. Most én értettem félre vagy mi?
Ami a legjobban felidegesített a sorozatban ... megy a romantikázás a főhőssel, gyakorlatig hónapok együtt járnak, évek óta ismerik egymást, a csaj állandóan kaját főz "Kiritónak", amit később igazából is megtesz, összeházasodnak, "gyereket nevelnek" együtt, tévedésből majdnem(?) lefekszenek egymással, a történetben állandóan saját életüket kockáztatják a másikért, sőt kölcsönösen meghalnak egymásért ...
Könyörgöm, miért kell utána ilyen hülyeségeket beletenni a történetben, hogy attól félnek ki látja meg ah megfogják egymás kezét vagy smárolnak? Itt az elég kevés magyarázat, hogy de az valódi világ, azok után amin átmentek. Tisztára olyan, mint ha csak azért lenne így, hogy fenntartsák a hárem látszatát.
Azért is idegesít, mert beleraktak egy csomó olyan részt a romantikázásba, amik olyan kis szösszenetek amik a való életben is olyanok amire életed végéig jó szívvel gondolsz vissza és újra vállalnád érte az odavezető rögös utat.
Ja, meg annak fényében érdekes, hogy a kórházas jelentből kiderül, hogy kb. mindenki aki bent volt a SAO-ban vagy érintett Asuna közelében az tudta, hogy együtt éltek a fiatalok.
Remélem inkább elmélyítik ezt a kapcsolatot a mostani szezonban és nem hagyják levegőben lógni az egészet, mert az erkölcsi kérdések, sci-fi rész mellett ez adta a sava borsát.