72816
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
_Vegeta_ #15500 Orok hiba, a hentaik 80%-a tomenytelen poen. ^_^
Csocso: A hentai jelentese is abnormalitas, de legalabb poenosak, aki komolyan veszi azzal valami nincs rendben agyilag. :) A mondandom utolso reszere figyelj "mondjuk elsimerem a Hentaikat nem mindenki gyomra fogadja be. :)"
Névrokon öö izéé Gábor: Szerintem nagyon rosszul gondolod, eleve a szinkronszineszet is a szineszet egy mellekaga, az eloszereplos filmekben is a szineszek nem csak majomkodnak mint a cirkuszi eloadok, hanem erosen szineszkednek a hangjukkal is.
Egyedül a történetírókon múlik, hogy a filozófiai tartalmat át tudják-e adni, a rajzmesterek a körítést gond nélkül adják. Szamomra a "rajzmester" (magnaka amugy:)) es a "tortenetiro" egy es ugyanaz a szemely ha mangakulturarol beszelunk. Ha mar kulonbozik ott mar valami turpissag van. :) (A fo medium itt a manga ugye, nezd meg a mangafeldolgozasokat kozeleben sincsennek az eredetinek. Jójó az azumanga kiveteles, az ilyesmi nagyon ritka. :)) Az eredeti medium ugye a manga nem pedig az anime ezt keverik sokan szerintem.
"Ezért is félünk sokan az EVA filmtől"
A feldologazok joresze alulmarad az eredeti mutol, de nem a "színészek, rendezők, modellek, helyszínek" miatt, hanem egyszeruen a medium kulonbozosege miatt. Hiaba lett jo egy gyuruk ura film vagy egy galaxis utikalauz stopposoknak minisorozat (bbc), az eredeti mu szinvonalat ugysem fogja elerni. Egyszeruen mas medium. A starwars konyvek szinvonala nem erik el a filmek szinvonalat, sőőőt.
Jagi: Te se veszed a lényeget. :)
Hol is jartam? (~_~) -
Veled kell hogy egyet értsek. [muszáj^^]
Sokkal színesebb a képi világ és az effektek is sokkal változatosabbak.
a másik a színészek:
Szeretném felhozni példának A Kenshin OVA1-t. Nemtom mennyi ideig tartana egy embernek olyan lelki állapotba kerülni, de akkor sem tudná még csak 90%-osan sem visszaadni azt a jellemet amit a két főhős képvisel. Ha még is azt a faszit/nőt nem lehetne nyugodtan emberek közé engedni^^
De mondhattam volna mást is.
Az EVA-t én úgy néztem mint egy kisgyerek. Iszonyat tetszett, habár pár anime-t meg kellett néznem előtte, hogy tudjam értékelni vagy ilyesmi.
Jó pár éve belenéztem az end of EVA-ba... hááát iszonyat kusza volt (jöhet a kérdés miért pont a végével kezdted) és amikor már foszlányokban sem emlékeztem rá elkezdtem megnézni az egészet.
végeredmény: Az amcsi hálivúdi fos már nemhat meg! -
Gábor #15498 Sztem a műfajból adódóan mindent sokkal hitelesebben tudnak bemutatni az alkotók, nincsenek ripacs színészek, akiknek bármilyen bajuk lehet forgatás közben.
Egyedül a történetírókon múlik, hogy a filozófiai tartalmat át tudják-e adni, a rajzmesterek a körítést gond nélkül adják.
Gondolj bele: mondjuk egy háborús filmben hány kaszkadőrt kell bevetni, modell tankot/repülőt/hajót kell megépíteni, mozgatn, ami pl teljességgel szükségtelen anime-nál. Ezért is félünk sokan az EVA filmtől, mert az összes hibalehetőség benne rejlik: színészek, rendezők, modellek, helyszínek és még sorolhatnám.
Én ezért tartom hitelesebbnek az anime-kat, ha komoly gondolatokat akar közvetíteni, mint a hálivúdi filmeket (amik mellesleg ritkán törekednek már erre) -
[Walaki]D`Lair #15497 aha -
nah.. pl hentait meg nem birtam meglesni... kisse betegesnek tartom... -
azt tevagy baloldalt? -
Prof William #15494 Pedig vannak nagyon jó történetű hentaik. :) -
FFX #15493 Lehet én vagyok a hülye de hentai-oknál sose szoktam a történetet figyelni. -
_Vegeta_ #15492 Nem igazan erzem igy. (~_~)
Seth: Az aranyos/meghato dolgogat szeretem az más, de ha komoly filozofiai temat akarnak nekem elmeselni nehany rajzolt karakterrel azt valahogy nem tudom ertekelni.
A gits egyik legkedvesebb baratom kedvenc animeje az evaval egyetemben hat mindkettobol az elso reszt vegigszenvedtem már csak az o kedvéért is, de mar minden bajom volt a vegen.
Ellenben vegyuk a hentaikat full poén az egesz, pl egyik kedvenc H muveszem John K. Peetaa munkai egyszeruen fergetegesek, fetrengek a padlon a sok hulyesegtol, mondjuk elsimerem a Hentaikat nem mindenki gyomra fogadja be. :) -
hát akkor nem kell komolyan venned, de nem hiszem el, hogy mondjuk cb végén nem sajnáltad kicsitsem Spike-ot, meg a többiket,ahogy szétváltak útjaik -
Gábor #15490 igen :) -
_Vegeta_ #15489 Utalom ha egy animet/mangat komolyra akarnak csinalni.. (Gits: fuu mennyire utalom :))egyszeruen keptelen vagyok egy rajzolt karaktert komolyan venni.
Velem van a baj? -
-
[Walaki]D`Lair #15487 wut? -
Shadow_THH #15486 weeeabooooooooooo -
[Walaki]D`Lair #15485 -
Shadow_THH #15484 ja de amikor egy 10 éves szájon csókolja a kék haju lányt mert hipnotizálva van és a száján altató van, és ez a legjobb módja annak hogy valakit elaltassunk az normális -
mert a cowboy bebop-ot,akármennyire a jövőben játszódik, komolyan lehet venni. Szinte élő karakterekkel,akik ha meghalnak nem támadnak fel, nem építik őket újjá -
Shadow_THH #15482 én azt birom hogy az csak (12) a cowboy bebop meg (16). amúgy a leszbikus droid lolik nekem nem jönnek be lehet velem van a baj -
Engem sehogy nem bírt lekötni. Bár eddíg csak A+ -on nézegettem, lehet eredeti nyelven jobban tetszene,mert a szinkron sok helyen elég tré és elrontott 1-2 jelenetet -
Gábor #15480 No, itt jön a Kiddy Grade beszámolóm.
Régebben belekezdtem, de az első 6 résznél tovább nem jutottam, viszont a héten A+ -on véletlenül láttam, így be akartam fejezni.
Az animációk és képi világ tetszetős, kellően magas színvonalú, csak ritkán látható hanyagabb rajzolás.
A zene átlagos, semmi kimagaslóra nem emlékszem.
Most jön a lényeg.
Alapvetően, ami engem hajtott, az a sorozat közepétől kibontakozó alapsztori, ami nem rossz, kellően csavaros, habár kevés utalás van a fő történésekre, így a végén, mikor a kirakós darabok a helyükre kerülnek kicsit gyorsnak hat.
A legnagyobb problémám a karakterekkel volt. Jó potenciállal rendelkező szereplők lettek felsorakoztatva, de nem voltak kihasználva. Nagyon sok utalást kapunk a főszereplő múltjáról, de soha nem mélyednek bele a részletekbe.
Ugyanez igaz a karatker interakciókra. Ott is jellemzően jól hasznosítható, mélyebb karakterek fordulnak elő, de egyszerűen nem aknázzák ki a készítők a lehetőséget.
Verdikt.
Egyszer mindenképpen nézhető a grafika és alapsztori miatt, de ne várjátok azt a karakterfejlődést, amit az első féltucat rész előre vetít. -
Nagyon zsir NGE AMV
-
Nah.. befejeztem az I"s Pure-t is.
nagyon nagyon nagyon rovid sajna, emiatt az egesz dolog nagyon sietetett ( remelem jol irtam:D )
sokkal erdekesebb is lehetne..... nemtom miert csinalnak ilyen par reszet sorozatokat... penz hianyaban ennyi reszesre tervezik es kesz?.. nah mindegy a lenyeg hogy egesz jo volt... lessetek meg ha nincs mar nezni valo.
ui: a vegen levo bonus cuccoktol kiszaradt a szam :) -
Nuki #15477 lelkiismeret...;) ígyis Haruhi Suzumiya kalandjait még be sem fejeztem :P
(ha már itt tartunk a Trinity Blood-ot, Karin-t, Monte Christo Grófját(Gankutsuou) sem...
)
de mondjuk írásbeli után lehet hogy kellene pihenő gyanánt :) - még az is messze van, én meg csak így beszélgetek magamban....
[nézzétek el neki] -
minek addig varni.. kezd el ma.. minden nap 1 resz... oszt beszelgethetunk rola... -
sot.. akkor kezdett csak igazan tetszeni mikor Real es Vince elkezdtek egyutt utazni es kifogytak a szelbol.. -
Nuki #15474 érettségim után tervezem, de az még 1,5hónap :| -
miert??? nekem tetszett az utcso 4 reszig.. utanna meg elkezdett kuszalodni.. meg kovetheto is volt de a kovetkezo resz mar ugy hatott mintha kihagytam volna egy reszt.. pedig nem.. erdekes volt.. dehat veled akkor nem tudok errol beszelgetni mert nem is lattad ezeket a reszeket -
Gábor #15472 Be kell valljam, nem bírtam végignézni........ A második harmadnál befejeztem. -
azert majd remelem valaki ir az ergo proxival kapcsolatban.. vagy mas se erti 100%osan? -
160. rész :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Épp egy csúnya nagy harc után vannak. Rengeteg volt a patkány, Sango-t jól össze is harapdálták. Kagome visszament kicsit pihenni a világába. Mellesleg ez az a rész, ahol a csajok megismerkednek InuYashával, meg InuYasha hazavágja Kagome vadonás új bringáját :D
InuYasha: Miért? Miért hagytátok, hogy Kagome csak úgy visszamenjen?
Sango: Nem kell minden alkalommal megkapnia az engedélyedet, igaz?
Miroku: InuYasha!
IY: Hmm?
M: Kikyou-ról beszéltél Kaede-anyóval, igaz?
IY: És akkor mi van?
M: Nehéz lett volna félbeszakítani titeket.
S: Csak arra akar utalni, hogy Kagome tapintatos volt.
IY: Nem... Nem mintha olyasmiről beszéltünk volna, amit nem hallhatott volna más is! Azt akarod mondani, hogy én vagyok a hibás?
S: Ó, igazán befoghatnád már! OSUWARI!
IY: III!!!
S: Hát igen. Úgy látszik, mégis csak Kagoménak működik egyedül.
IY: Hehe! Természetesen, idiőta!
M(gondolja): Egy pillanatra azt hittem, működni fog...
S(gondolja): Fenébe. Ha ez így folytatódik, egyáltalán nem lesz nyugtunk. -
Nuki #15469 ja -.- esélyem nincs hogy láttam :D -
Passsz, 16x. -
Nuki #15467 :D
nem emlékszem mék rész? -
Meg mikor mindedn mérgéből rákiáltott InuYashára Sango, hogy OSUWARI!!!
InuYashát kitörte a frász, Miroku meg elkezdett motyogni, hogy "Azt hittem már, hogy működni fog." XD -
alap :) -
Én még akkor is felröhötem, mikor asszem már a shichi nin tai után vagy mikor InuYasha beszólt valami ordenáré nagy fasságot Kagoménak, az meg rákezdte, hogy:
OSUWARI!
OSUWARI!
OSUWARI!
OSUWARI!
BAKA!
BAKA!
BAKA!
BAKA!
OSUWARI!
OSUWARI!
OSUWARI!
OSUWARI!
Namost a Baka is működött :D -
Ééés hoppegymásik:
Ezen anno beszartam a röhögéstől^^ -
Parancsolj :)
-
Gábor #15461 Én most max a naruto mangáért mennék ki :)