72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Nem flame-elni, és nem japán topikozni akartam [létezik ilyen is?], hanem megosztani a friss élményt.
-
Szerintem is szebb lenne úgy. Főleg mert utána márciusban mehet a visszaajándékozósdi. Viszont lassan már erősen súrolod a japán topic témáit. :D -
"Csokoládét a férfiaknak
És talán elgondolkodik a férfitársadalom is, hogy nem kellene-e legalább Valentin-nap előtt a japán hagyományokat bevezetni. Ezen a napon ugyanis Japánban a nők ajándékoznak szívük lovagjainak csokoládét a nálunk szokásos virágok helyett, amellyel a férfitársadalom kedveskedik a hölgyeknek."
-
Munkaidőben, határidős feladat mellett mivel is tölthetném az időmet... Japán etikett

-
Nálam karakterdizájn szempontjából is jobb a Fairy Tail, One Piece-ben van jópár érdekes arc.
Bár a történet mellett ez csak másodlagos tényező.
Ja és ha már manga art: Csak nekem nem jön be a D.Gray-Man manga új stílusa?
-
Érdekes olvasmány a cenzúrával kapcsolatban. Bőven lenne mit írni még róla.
-
"namármost az adott jelenetben tudtommal egy zombin végeznek házilag lobotómiát... valahogy nem tud ezen megszakadni a szívem, nem tudok elszörnyedni rajta... nem találom durvának :)"
Hagyjuk inkább szerintem, mert teljesen máshogy értelmezzük a durva fogalmát... Nekem se szakadt meg ezen a szívem, el se szörnyedtem, de azért ez nálam már durva kategória HOTD-berkekben az első 3 rész alapján. Így mangában lehet nem az, de animálva már biztosan. Azért ez már nálam nem egyenlő egy fejszétcsapással...(Bár azokat se mutatták, szóval mindegy.
)
"A durva kategória? Hát nem vizuális... és főleg nem rajzban."
Jól van, én se sz*rom össze magam a rajzolt durvának szánt dolgokon, de attól még igenis vannak durva dolgok. Bleach megaspoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mint pl. Hiyori kettészelése nálam már azért durva kategória
"BDn látni lehet majd a goret... nem lesz durva, de mint mondtam felbasz, hogy van ott valami, és mégsem látom... főleg, hogy nem is értem meg a cenzúra okát fentebbi fejtegetésem nyomán."
Nem tudom mi a helyzet Japánban, de nem lehet hogy tényleg muszáj cenzúrázni az ilyeket?
Mondjuk engem nem nagyon izgat, mert a mangában megtudom nézni teljes egészében a részek után, hogy mi maradt ki.
-
Gondolom, mindenki, kezdéskor ezzel megismerkedett: How to use san, kun and chan in japanese
-
Vidámabb téma: After Story - nálam tartja a humoros-kedves-szórakoztató szintet. 
[Ja, és a tini-kislányokat megfertőztem a Clannad-dal, a könyvtárban :)]
-
Manapság már szint minden nem office-típusú szövegszerkesztőben lehetséges a helyesírás-ellenőrzés külső szótárból is. [Notepad++, UltraEdit pl.]
De, ha biztosra akar menni az ember, akkor Word-ben készíti a fordítást [idegen neveket azonnal szótárba téve].
-
Én is frászt kapok az ilyentől.
Én a Code Geass első évadjának a feliratára haragszok nagyon. CrimsonVertigo csapat csinálta, ott volt, hogy ki ellenőrizte, lektorálta és kb minden 2. mondatban voltak durva betűkihagyások, betűtévesztések. Az ilyen menjen a picsába kb. Nem értem ha már valaki neki áll fordítani akkor miért nem lehet normálisan átnézni, hogy minden jól van-e írva. -
Az a szomorú, hogy a lektorált magyar feliratokban is rengeteg helyesírási/elgépelési hibát találok. S még nagy mellénnyel a filmre "vetítik" a nevüket...
(többek között, az ilyen minőségért cserébe, ezeket törlöm is a feliratból - csak azokban hagyom meg, amik valóban minőségiek. A srácok, akik a könyvtárban ezeket a sorozatokat megnézik még véletlenül se jegyezzék meg a kaki - és kényszerűen javított - feliratok készítőit)
-
hosszú-shounen? egy-két arcot lehet bepróbálok...
most néztem hogy onepieceből van 125 órányi anyag plusz a filmek. -
A durva kategória? Hát nem vizuális... és főleg nem rajzban. Mármint a rajzolt gore, de még a rendes gore sem érint meg valahogy... A szenvedés már sokkal inkább. Higurashiban sem az volt a durva, hogy jajj most szegénynek kitépték a körmét, hanem ahogy sikongatott... illetve a legdurvább része
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mikor könyörgött hogy legyen elég, meg mikor csak félig sikerült kitépni, és újra rácsaptak
ez speciel durva volt. vagy ami nem anime, nem japán, de rajzolt, és mangás stílusban, Bleedmannek a Grimm Tales From Down Belowból az a része (spoiler, mert hátha valaki esetleg elolvassa. Egyébként nagyon ajánlom, már többször is ajánlottam... ne tévesszenek meg a cartoonos karakterek :D)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mikor a nagy Pumpkinator elkapja Minniet és széttépi... nem tudom miért, de az valahogy nagyon jól meg lett csinálva.
grafikailag nem is volt annyira gore, mégis durvának éreztem
Szóval a durvaság nálam nem az hogy hány centi bél lóg ki, hány gallon vér folyt el, milyen belső szervek hullottak ki, mennyi bőr szakadt le, etc, etc... hanem a szenvedés...
namármost az adott jelenetben tudtommal egy zombin végeznek házilag lobotómiát... valahogy nem tud ezen megszakadni a szívem, nem tudok elszörnyedni rajta... nem találom durvának :)
BDn látni lehet majd a goret... nem lesz durva, de mint mondtam felbasz, hogy van ott valami, és mégsem látom... főleg, hogy nem is értem meg a cenzúra okát fentebbi fejtegetésem nyomán.
Ha nem sikerült eljutnia hozzád a mondandómnak... akkor újrapróbálom holnap :) késő van már... csak ha megnéztem már a kommentet reagálnom kell, mert elfelejtek. -
Hmm, pedig épp mostanában készültem megnézni. Hát ezek alapján nem jött meg a kedvem hozzá. :D Pedig egyik haverom az egekig magasztalja.
-
fairy tail egy cseppet sem komolyabb a one piece-nél, a története gyengébb, ide-oda kapkodnak, világ nincs megfelelően kidolgozva, a harcok sem valami kifejezetten jók és a pár főszereplőn kívül nincs egyetlen szimpatikus karakter sem. az egyetlen dolog amit a one piece ellen fel tud mutatni azok az ecchi részek, de ez is kb 2 karakterre korlátozódik -
Nálad hol kezdődik akkor a durva kategória? Nálam egy fej szétfúrása már beletartozik.
"A legdurvább jelenetek amiket láttam, olyanok voltak, hogy konkrétan nem is mutatták mi van, csak a szereplő arcát látni, meg a hangokat lehetett hallani..."
És ez szerinted BD-n máshogy lesz? Sztem direkt ilyen, a manga se mutat meg mindent elég sok esetben. -
Hááát... rajzolt médiánál azért a nagyon durva jelenet... mármint vizuálisan... A legdurvább jelenetek amiket láttam, olyanok voltak, hogy konkrétan nem is mutatták mi van, csak a szereplő arcát látni, meg a hangokat lehetett hallani... Ami ilyen nagyon vizuális és sötétítve van, az pusztán DVDmarketing... "nagyon durva"... :D
nagyon durva talán a Bondage Game meg hasonlók, de az is inkább gusztustalan. durva azokon a pontokon ahol emberekkel nem emberi dolgokat művelnek :S -
kosz -
Nincs sok cenzúra, csak ami már tényleg nagyon durva az van elsötétítve.
példa
Mindkét csapat az AT-X féle kevésbé cenzúrás változatot adja ki. Ami pedig a feliratot illeti, sztem az US-féle nyelvezet jobban illik az anime hangulatához. -
ertem. es a felirattal mi a helyzet?
-
Olvasgatom a mangát, de még sokáig nem jutottam el. Szerintem érdemes elkezdened, bár ahogy itt-ott olvasgatom a véleményeket idővel ott is lesz pár FAIL-dolog.
-
jah mostani de elég vicces :D a folytatása is érdekes :D -
A 3. részben se volt több cenzúra mint az első kettőben.
-
kb. első vagy első két rész volt cenzúrázatlan vagy enyhén cenzúrázott talán AT-X-en, azóta cenzúrázzák ők is... DVDmarketing. Az a pár cenzúrázatlan rész is promó inkább szerintem :D már elsütötték egyszer kétszer -
Bazz, már azt hittem régebbi... közben meg nem -.- -
Highschool of the Dead-et forditja az AA is es az Uraharashop is. melyik a jobb? ill. melyiknek jobb a videokiadasa cenzurat tekintve? vagy cenzuramentesen majd csak a dvdrip lesz? kosz. -
mangát olvasod mellette?
csak azért érdekelne mert a szöszke csaj egész szép ívekkel van megrajzolva, meg valahogy jópofának tűnt az egész, illetve vonzott hogy "One Piece, csak komolyabb"... -
4chan is megjósolta :D link (kisebb spoiler de tényleg) -
Szerintem nagyon gáz az anime... Kb. 15 rész után dobtam is a fenébe. -
Az AA-s elfogadható. Commiet nem ajánlom azt mindenki fikázza én belenéztem párba de töröltem is egyből a gépről. Angol subbal nézek minden animét és ez volt az első magyar mert csak ez volt normális... szal ha egységeset akarsz csak AA-t tudom ajánlani. -
Fairy Tail (anime) mennyire gáz? :S mert sok rosszat hallottam róla...
Gondolom mindenki mangaadaptációt várt One Piece színvonalon vagy valami. -
sajnos kb mindennel, le akarok majd szedni belole egy egyseges csomagot, mert kb ahany epizod annyi forditocsapattol sikerult beszerezni. Azt hiszem az egyetlen ami vegul rendesen vegig is ment az a Commie volt -
milyen subbal nézted? én SWF-el kezdtem de ők aztán kimentek a forgalomból azt én nem is láttam más jó subot -
A magyar forditasrol nem sokat tudok de szerintem a tavaszi zezon egyik, ha nem A legjobbja volt szerintem, kar hogy olyan nagyon nyogvenyelosen jottek ki belole az epizodok -
cccc... dropból nincs visszaút... az az abyss... onholdba kell rakni ha még vissza akarod venni :D -
Biztos találhattál volna valami jobbat is helyette.
-
nálam onnan jött vissza.... -
Hát te tudod... kevés animét droppolok... bírom az ecchit... de Kanokon drop. nem is tudom hogy bírtam 5 részt O.o nem is tudom volt-e 5 rész XD -
Nah kivételesen AA-s subbal néztem meg a Saraiya Goyout.
Fordítással elégedett voltam de ez a font amit használtak vhogy nem... Karaokéhoz is lenne mit fűzni de az nem izgat különösebben szal hagyjuk is.
A videó minősége is jó volt szal összességében nem volt rossz. Legjobb sub ami elérhető az biztos.
+1 magyar subbereknek :D