122
Outcast Problema
  • robicarlos6
    Úgy várjuk az Outcast 2: A New Beginning megjelenését, mint Ulukai második eljövetelét
  • robicarlos6
    Outcast 2 - A New Beginning - Announcement Trailer

• grebber
    Most már hivatalos: az 1999-es nyitott világú akciójáték remake-je november 14-én landol PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en.
  • Inquisitor
    https://www.kickstarter.com/projects/outcast-reboot-hd/outcast-reboot-hd
  • gulyasandras
    GOG-hoz kellett fordulni, mert Win98-at nem akartam feltenni. (A doboza még mindig az egyik legszebb.)

Athlon 64 (1.8 GHz): 800*600-ban nagyon jól fut, 1024*768-ban már eléggé szaggat.

A grafika még mindig gyönyörű, de jó lenne egy alaposan feljavított verzió. (Mondjuk az Open Outcast nem jött be, sterilnek éreztem.)

A hangulat (főleg a zenének köszönhetően) nagyon ott van, a talanok viselkedése, kommunikációja, harci edzése még most is bámulatos.

A hátulütői sem változtak: gyenge harc (nagyon könnyű lelövöldözni az ellenséget), a hírhedten lassú mentés és a csöppet monoton játékmenet. Az intróban elhintettek sem teljesednek ki, de a legnagyobb hibája, hogy nem készült folytatás.
  • MerlinW
    Open Outcast [hip-hip]
  • Voltan
    Lenne egy kérdésem. Vettem egy olyan "madarat" vagy mit, amin lehet lovagolni. Ugrálni, meg forogni tudok vele, de az istennek nem akar elindulni. Hogy kell vele menni?
  • nikye
    tudtok segíteni????
  • Lobsterman
    Basszus. utálom ezt. Tegnap a System Shock fórum lett felhozva, eszembe jutott mennyire faszaság, felraktam. Most meg ez...
    Meg fognak miattatok buktatni mindenből :)
  • nikye
    segítsetek!!!!!!!!!!
    Shamazaar városában vagyok...
    most kezdtem el a játékot, nem a végigjátszás szerint mentem és lelőttem az összes őrt, Naarn-t várom már 1 jó ideje és nem jön, pedig csak tőle kaphatom meg az utolsó, a lángot kioltó kulcsot... mit tegyek??? plííz!!
  • dinomano
    ha még vki ir ebbe a topicba: Nem emlekszem, h. milyen felbontasban toltam a gémet; ha jol emlekszem utoljara 512*380ban... 633mhz-s celeoronm van, a vid. kartyat nem irom le, mivel ugyis szoftver-rendering (amugy nem jelent meg vmi 3Dcard-ot hasznalo patch?); 640*480ban menne a gépemen a gém? Ha igen, akkor én is megprobalok szenvedni a felbont.atallitgatassal.. :-)
  • dinomano
    sztem ma felteszem a gémet, és nekiallok tolni...1X mar nekialltam, de félbemaradt; ill.1. palyat csinaltam meg... Menteni csak kristallyal lehet? Hany mentesi lehetöseg van? Amugy durvaszép gém (AMIGA-n szerettem meg voxelgrafikat; ugyhogy még a szögletes voxelek is tetszenek/bár ebben a gémben még voxelek is minimumon vannak méretre...)...); le a kalappal készitök elött(és '99-es, uramatyam!)... :-P
  • Deajka
    Á a hétvégén én is újra játszom. A legnagyobb gém!
    A másik az Anachronox, a másik isten!
  • PTW
    megvettem, megy nagyonkirály 640x480 ban .. isteni...

loader elindít, loader.ini ben átír 640x480 ba ment-->írásvédetté
    outcast.ini-ben 640x480 ra átír mind a kettő, ment-->írásvédetté

ennyi hibátlanul működik csak videóknál, illetve halálnál kifagy emiatt, úgyhoyg ügyelni kell.

• PTW
    hmm, én pont a napokban kezdtem el kattogni, hoyg mennyire imádtam ezt a játékot és újra elővenném, HA meglenne , heh , de sajnos már nincs.

letölteni nem lehet sehonnan , torrentet se nagyon találtam, lehet hoyg megveszem ha lehet valahol kapni, mert letöltöttem egy demót és újra elkapott az az iszonyatosan fantasztikus hangulat.

az outcastii.net fórumán emlegetnek valami patch-t és eg yloadert amivel lehet 640x480 ban nyomatni
  • billgates
    Úgy látom már nem sok embert foglalkoztat az Outcast
  • billgates
    Felhozom a topikot, mert megin kedvem lenne végigvinni a játékot, de nem lenne rossz, ha ha menne nagyobb felbontásban. Próbálkoztam a loader.ini és az outcast.ini átírásával, de nem jártam eredménnyel. Elsőként elindítottam a loader.exe-t, majd átírtam a korában említett fájlokat, de nem 800x600 volt a felbontás a játék alatt,szerintem 400x300 lehetett. Taskváltással megnéztem, hogy mi van a fájlokban és nem láttam változást.
    Hiába kerestem a világhálón leírást, amiket találtam már nem léteztek az adott címen. Ha valaki tud megoldást, az beírhatná.
  • CrucifX
    Oh, most vilagositottam fel kedves fonokom a temaval kapcsolatban, pedig jomagam is csak alig par orat nyomtam anno, foleg mert a gepem nem birta a terhelest (voxelek ehh :) ). Talaltal megoldast erre? Mert akkor elokotrom a fiokom vegerol es vegre komolyabban nekiallnek!
  • insp
    UP. :)
  • insp
    Felbontás magasabbra állítására nem született mostanáig valami tutibiztos módszer? Nagyon szívesen megnézném nagyfelbontásban.
  • Dynamic
    Én még csak most kezdtem el nyomni, van hozzá jó kis magyarosítás.Igazából már a második városban vagyok(az az arab stílusú), de úgy érdemben semmit nem tudtam csinálni, csak beszélgetni mindenkivel, a fejem meg már zsong a sok névtől, már azt sem tudom ki kicsoda:)
    Lesz benne valami izgalmas is?
  • Lacc
    Hát bizony, iszonyat nagy játék ez... A zenéje is nagyon ott van. Végig kéne megint tolni :)
  • tomsolo
    huá én tegnap nyomta végig és még mindig óriási hangulata van.!!!!!

azóta se volt még ilyen, nem tudom miért nem tudott szegény folytatódni ...:C
  • gergou
    Hat az nagy kar, mert nagyon jo game... A Pc Gurunak volt cdmelleklete anno par eve, onnet meg tudod szerezni.
  • Voltan
    Tudja valaki, hogy ezt a játékot ma hol lehetne megszerezni? Az én életemből sajnos kimaradt, pedig érdekelne.
  • pluhi
    Ez egy bug. Valami timing probléma. Lassits be a gépedet, és megjavul(hat).
  • dikki*yysw
    Fú, jó kérdés. Arra emlékszem, én nem próbálgattam, hanem rájöttem.

A képet nézd sokáig, és a három szimbólum valahogy a papíron látható képek ellentéteinek sorrendjében :)) Ez most tudom, hülyén hangzik. De olyan rég játszottam már vele.
    Talán már 5 éve.
  • Ottto
    Hogy kell elhelyezni a szimbólumokat. Mi a sorrend? Van egy hegy, víz, meg villám (ez inkább egy kampó) jel. A tűz majd csak a Fae templomra kell majd.
  • Ottto
    HOGY KEELL MEENNNI AZZAL A NYŰVES TWON-HAVAL???
    Már nagyon kiakasztott. Újrainstallálom:nem megy. Reinsstallálom:nem megy. nem teszem fel a magyarítást:nem megy.
    Hát hogy fog nekem elindulni az az ÁLLAT!?
  • Lacc
    Nekem nem volt ilyen gondom, szal nem nagyon tudok rá mit mondani.
  • Ottto
    Hali.
    Segítség kellene. Amikor veszek Zalinastól egy twon-hat, nem tudok vele elindulni, hiába nyomogatom a gombokat. Ugrani viszont tudok vele. Mit lehet ilyenkor tenni?
    Már többször nekiveselkedtem a játéknak, de mindig elakadtam (most nem, mert már magyar :)), és egyszer sem volt ilyen hibám. Van patch? Letölthető valahonnan?
  • greco
    A smile-t ne értsétek félre.Ez egy vigyor akart lenni...
  • greco
    Köszönönöm a segítséget mindenkinek.Sikerült megcsinálni!
  • Deajka
    Azt hiszem úgy van,hogy a tűz szimbólimot a vízre, a vizet a szélre, szlet a hegyre és végén a hegy marad. De a táblából megtudod a helyes "felülírást".
  • greco
    Gondolod?Akkor megpróbálom másképp...
  • Lacc
    Nagy kedvencem volt a game, meg is van eredetiben :) Emlékszem, hogy volt ez a templomos rész, de hogy hogy kellett rakni a köveket, azt már nem tudom... Volt valami tekercs, abban le van írva nem? Meg talán az egyik pap is elmondja neked.
  • greco
    Segítséget kérnék,mert elakadtam a játékban.Annál a résznél,ahol a három követ kell a megfelelő sorrendben behelyezni a templomba,hogy megnyíljon a negyedik.Az útmutató alapján a következő sorrenben csináltam: Elvee,Ka,Gandha.A megfelelő jelzésű templomba raktam őket,de mégsem működik.
    A végigjátszásban is csak annyit írnak,hogy helyezzük be a köveket a megfelelő sorrendben.Na ez nem nagy segítség.

Régi játék,de ha valaki emlékszik még rá,vagy épp most játszik vele az segíthetne.
    Köszi.
  • Sadun Tryst
    akkor reméljük 2004-ben valamikor megjelenik az Outcast 2, mer má 1 kicsit unom a Gothic szériát (ne értesek félre, jó játék mind1ik)...
  • Deajka
    Hi!
    Nem tudja valaki megmondani, hogy hogyan kell az shamazaar ban a fae templomba a lánghoz feljutni? (az esszencia követ akarom a helyére tenni)
  • Inquisitor
    És tutira nem volt bekapcsolva a Cinematic mód???